Bir alacak meselesi

Mesele de bu zaten. Bu kadar çok sorun yaşadıysanız niye borç veriyorsunuz?
Hem de defalarca.
Borç için bir ödeme takvimi belirlediyseniz şimdi 'biz araba alacağız paramızı verin' denmez.
Borç verirken konuşmadınız mı ne zaman ödeneceğini?
Eşimin çok sevdiğim bir huyu var ne borç ister ne borç verir.
Bankalar kredi veriyor niye ona buna yüz süreyim der, param yoksa almam der, bütçemizi aşan işe girmem der , velhasıl der de der. Ama çok şükür borç nedeniyle kimseyle aramız açılmadı. Sağolsun bir tek kardeşime borç verir çünkü o gününde öder, ihtiyacımız olsa bize de tereddütsüz yardım eder.
Anama babama ise borç vermem karşılıksız hibe ederim, evlat kolay büyümüyor. Sağolsunlar onlar da bize yük olmuyorlar.
Ne güzel.

Şu yorumları okuyunca aklımı seveyim dedim. Ne kimseden borç alırım ne de kimseye borç veririm. Banka diye bir şey var. ama aile arasında da borç kavramı olmaz ki. Bundan sonra ihtiyaçları olduğunda sizde de varsa, maddi yardım yapın ve geri istemeyin. Yoksa ya da verince bütçeniz sarsılacaksa hiç vermeyin
Bütçe sarsılsa borç vermezdik.
Yine de aile diye kıyamıyor insan.
Ama bu son.
Madem kredi çekebiliyor araba için.
Artık kredi çeker lazım oldukça.

Hatayı baştan yapmışsınız. Zor durumda kalırlarsa borç verirsiniz ama borç sürekli verilen bir şey olmaz. Bir de ben ev ve araba alımına borç vermeye karşıyım. Varsa gücün kredi çekip alırsın. Birilerinin parasıyla ev bark sahibi olmak doğru değil. Ama şu an ailenize kredi çektirmeniz de doğru değil. Madem böyle yapacaktınız borç vermeyip kredi çekmelerini isteyecektiniz. Şu saatten sonra aranızı iyice bozar.
Ben kredi çek demedim.
Annem araba almak için kredi çekeceğini söyleyince borcu ödemesini istedim.

Madem kredi cekebiliyorlar neden verdinizki borc.yok deseydiniz keske.ben olsam isteyemezdim sanirim o yuzden vermiyorum kimseye borc
Elimizde vardı o miktar, faiz ödeyeceğine bize öder dedim ama kredi cekip araba alacağım demesi sinirlendirdi bizi.

Bu sefer msji ben bile
Anladim dusun ben ben dusun yani o kadar :halay::oops::KK70::KK70:eskiden filmlerin reklamlarin ne bilim olmadi kahrolsun israilci o coca cola varya hep sinemalarda filmlerin arasinda bise yapiomus hic aklinda yokken canin istiyormuslarda daha keyifliydi yaw

Bu sefer msji ben bile
Anladim dusun ben ben dusun yani o kadar :halay::oops::KK70::KK70:eskiden filmlerin reklamlarin ne bilim olmadi kahrolsun israilci o coca cola varya hep sinemalarda filmlerin arasinda bise yapiomus hic aklinda yokken canin istiyormuslarda daha keyifliydi yaw
Hahaha :)

Bizimkilerle geçen ay anlaştık güya.
Eşim yine kıyamadı.
Faizler yüksek, kredi çekmeyin.
Ayda 500-600 ödeyin demişti, annemlerde tamam demişti.
Ama ödemediler.
Eşim 2 gündür hem benim telefonumdan, hem kendi telefonundan arıyor ama açmıyorlar.
Ortak arkadaşı aradık.
Meğer araba bakıyorlarmış, kredi çekeceklermiş.
Kredi çekersen bize borcunuzu ödeyin önce demiştik.
Şimdi telefonlara çıkmıyorlar

Çok sinirliyim çok.

Eşim yine kıyamadı.
Ama ödemediler.
Eşim 2 gündür hem benim telefonumdan, hem kendi telefonundan arıyor ama açmıyorlar.
Ortak arkadaşı aradık.

Çok sinirliyim çok.
Oyy grill,ne diyeyim bilemedim:(

Borç, güle güle gider, ağlaya ağlaya gelir derler. Bunlar hep tecrübe. Azıcık düşük model araba bakın. Bşr dahada vermeyin. İyice kendinizide doldurmayın. Siz üzülürsünüz, o kadar hassas olsalar bu hale gelmezdi vaziyet. Sevgiler

Valla artık ne düşüneceğimi şaşırdım.
Eve 3 maaş giriyor. Toplamda ellerine geçen para 5500 tl ama 500 ü veremiyorlar.
Verme niyeti olan her türlü verir,ben babamdan aldığım(alma da değilde,aldığımız bir inşaat malzemesine ekleme yapmıştı)borcumu ilk fırsatta ödedim,ailem de olsa borçlu kalmak istemem.
Kaldı ki evlattan almak daha farklı,olmayacak olsa bile eşine karşı küçük düşürmeyelim diye düşünmelilerdi.

Borç, güle güle gider, ağlaya ağlaya gelir derler. Bunlar hep tecrübe. Azıcık düşük model araba bakın. Bşr dahada vermeyin. İyice kendinizide doldurmayın. Siz üzülürsünüz, o kadar hassas olsalar bu hale gelmezdi vaziyet. Sevgiler
Araba değil mesele artık;
Annem ve kardeşim tarafından kandırılmak, zoruma giden.

Verme niyeti olan her türlü verir,ben babamdan aldığım(alma da değilde,aldığımız bir inşaat malzemesine ekleme yapmıştı)borcumu ilk fırsatta ödedim,ailem de olsa borçlu kalmak istemem.
Kaldı ki evlattan almak daha farklı,olmayacak olsa bile eşine karşı küçük düşürmeyelim diye düşünmelilerdi.
İlk evlendiğimiz zamanlar eşimin maaşı düşüktü. Arada borç aldık ve hepsini ödedik zamanında.

Ama onlar bize ödemekten kaçıyor.
Eşim beddua edip duruyor.

İlk evlendiğimiz zamanlar eşimin maaşı düşüktü. Arada borç aldık ve hepsini ödedik zamanında.

Ama onlar bize ödemekten kaçıyor.
Eşim beddua edip duruyor.
Çok kötü bir durum,inşallah hayırlısıyla ortalık duman olmadan aşarsın bu sorunu.

Eşim yine kıyamadı.
Ama ödemediler.
Ortak arkadaşı aradık.

Çok sinirliyim çok.
Ohooo. Eşiniz iyi yine küsmüyor. Hiç insaflı davranmayıp kurtaracaktınız parayı. Bari bu süreçte ailenizi eşinize karşı savunmayın da ilişkiniz zedelenmesin.

Back
X