Bir alacak meselesi

Borç borçtur. Kime verildiginin ne onemi var? Ustelik konu sahibi banka mi? Toplu verdigi parayi taksit taksit alsin. Ayni sıkıntıyı esimin ailesinde yasiyoruz. Biz de araba alacagiz. Borclarin konusunu acan yok. Ve esimde sizin gibi istemeyi dusunuyor. Ben pek dahil olmadim aralarinda halletsinler diye ama ben de tabiki almasindan yanayim. sonucta araba bir ihtiyac sagdan soldan alacagim para varken ne diye bankaya borclanayim keriz miyim ben?

empati yap. eşinin ailesine vermiş olsaydınız ve alamasaydınız... olabilir aileler arasında karşılıklı yardımlar ama aileniz her ay 300-500 öderim diyosa siz arabayı alırken aldığınız firmaya onlar ödese ya da dediğiniz gibi kredi çekse bence doğru olur. eşiniz kızmakta haklı, siz de eşinize sen haklısın ben de kırıldım diye söyle bence...
Eşimin ailesine de verdik ve alamıyoruz.
Eşim rest çekti, konuşmuyor ailesiyle.

Benim kk da bazen Aileye olan bu bakış açısını aslında şimdiye kadar çoktan hazmetmem gerekiyor ama böyle yorumlar gelince tıkanıyorum yine;çakal dediğiniz konu sahibinin Anne baba kardeşi! yakıştırmalarınız bile oldukça yakışıksız....Sanırım sorun bende!

ilk değilmiş durmadan para isteyip sonra zoraki geri veriyolarmış.
ben şahsen başıma kakılacağını bildiğimden babamda para olmasına rağmen 1 kuruş istemedim şu an bankaya 40.000 tl borcum var. babamdan istesem anında elinde ne varsa verir, sonra da "siz benden para aldınız, benim paramla geçindiniz, ben verdim" diye söylenir durur. ben de onun yerine bankaya borçlanmayı tercih ederim.

konu sahibinin de hem kocasını sevmiyolarmış hem de parasını alabiliyolarmış.
üstelik şimdi kendileri kredi çekip yine kendilerine araba alacaklarmış damada borçları dururken.
mantıklı mı sizce?

Ben konu sahibine yazılan konulara sadece konu sahibinin cevap vermesi taraftariyim aslında ama neyse. Bana göre ne için alınırsa alınsın peşin verecek durum yok diyorlarsa ustelemek olmaz. Anne baba kavramından herkes aynı şeyi anlamıyor demekki. Bende öğrenmiş oldum. İyi günler.
Anne baba demek,iyilik yapipta,sen bunu geri istediğinde alirken canim.derken isteyince canin çıksın demek degildir. Sonucta kızlarının da bir ailesi var bilmiyorlarmi bunu. Üstelik damadi pekte sevmezlermis
Iyi o zaman anne baba diye herseyi sineye cekek.
Bu arada ben de baskasina cevap vermem konu sahibi haric ancak siz birden can sıkıcı birsey yazmayın sonucta kotu bir durumda diye uyarmak istemistim. Iyi gunler sekerim.

Önceki konularinizda siz verdiniz diye hatirliyorum. Sanırım anne aile kavramından anladiklarimiz farklı bizim. Umarım alırsınız arabanizi
Evet birkaç kez verdik ve her geri ödeme konusunda sürekli sorun yaşadık.
Karı koca birbirimize düştük.

Benim de ailem 60bin gibi bir ev kredisi çekmemi evimizi üstüme yapacaklarını söyledi. İki evimiz vardı ve iki kardeşiz biri 170-180bin ediyorsa diğeri 250bin eder. Zaten senin hakkın da var evleri tapular mirasla uğraşmayız dediler. Mantıklı geldi ben de bankayla görüştüm işlem neredeyse tamamdı. Son anda öğrendim ki eski evi bana yeni evi kardeşime veriyorlar hem de ben o eski evi almak için 60bin kredi çekiyorum. Eşime de rezil oldum. Ailemle hiçbir sıkıntım yok görüşüyorum herşey aynı ama çok kırıldım ve para konusunda güvenemeyceğimi anladım.
Açık açık ihtiyacımız var deseler bakış açım daha farklı olurdu..
Herkes aynı şeyleri yaşamıyor atıp tutması kolay.

Konu sahibi benim gibi tek durum ise gardınızı alın ama kalp kırmayın alışkanlık ise ben paramı alana kadar ses etmez sonra ilişkimi azaltırım.

Borç borçtur. Kime verildiginin ne onemi var? Ustelik konu sahibi banka mi? Toplu verdigi parayi taksit taksit alsin. Ayni sıkıntıyı esimin ailesinde yasiyoruz. Biz de araba alacagiz. Borclarin konusunu acan yok. Ve esimde sizin gibi istemeyi dusunuyor. Ben pek dahil olmadim aralarinda halletsinler diye ama ben de tabiki almasindan yanayim. sonucta araba bir ihtiyac sagdan soldan alacagim para varken ne diye bankaya borclanayim keriz miyim ben?
Anneme kalsa borcun acelesi yok.
3-5 seneye ödenir.
Biz ona göre plan yapamayız ki.
Biz bu ay araba almak istiyoruz.
Neden 3-5 sene erteleyelim ki?

ilk değilmiş durmadan para isteyip sonra zoraki geri veriyolarmış.
ben şahsen başıma kakılacağını bildiğimden babamda para olmasına rağmen 1 kuruş istemedim şu an bankaya 40.000 tl borcum var. babamdan istesem anında elinde ne varsa verir, sonra da "siz benden para aldınız, benim paramla geçindiniz, ben verdim" diye söylenir durur. ben de onun yerine bankaya borçlanmayı tercih ederim.

konu sahibinin de hem kocasını sevmiyolarmış hem de parasını alabiliyolarmış.
üstelik şimdi kendileri kredi çekip yine kendilerine araba alacaklarmış damada borçları dururken.
mantıklı mı sizce?
Kızım gerçekten yok veremeyiz dese yine susacaktım ama
ben araba alacağım dediğimin ertesi günü, 20 bin tl kredi çekip araba alacağını söyledi.

Normalde kızım kredi çektim. Al 10 bin sana olan borcumuz, 10 bine de araba alacağım dese sorun olmayacaktı.

Benim de ailem 60bin gibi bir ev kredisi çekmemi evimizi üstüme yapacaklarını söyledi. İki evimiz vardı ve iki kardeşiz biri 170-180bin ediyorsa diğeri 250bin eder. Zaten senin hakkın da var evleri tapular mirasla uğraşmayız dediler. Mantıklı geldi ben de bankayla görüştüm işlem neredeyse tamamdı. Son anda öğrendim ki eski evi bana yeni evi kardeşime veriyorlar hem de ben o eski evi almak için 60bin kredi çekiyorum. Eşime de rezil oldum. Ailemle hiçbir sıkıntım yok görüşüyorum herşey aynı ama çok kırıldım ve para konusunda güvenemeyceğimi anladım.
Açık açık ihtiyacımız var deseler bakış açım daha farklı olurdu..
Herkes aynı şeyleri yaşamıyor atıp tutması kolay.

Konu sahibi benim gibi tek durum ise gardınızı alın ama kalp kırmayın alışkanlık ise ben paramı alana kadar ses etmez sonra ilişkimi azaltırım.
Ödeyemem dese yine susacaktım.
Ancak 20 bin tl kredi çekip araba alacağım deyince dumur oldum.

En azından bir teşekkür edilse o da yok.
Araba alacağız, para eksik dedim anneme.
Ertesi gün kredi çekip araba almaya karar verdi.

Ama bize toplu veremezmiş.

O yüzden ya tavır alacağım ya da ne yaparsa yapsın diyeceğim.

madem kredi çekiyorlar tutarı fazla çekip size borçlarını da versinler. çok pratik olur onlar adına da sizin adınıza da.

Peki bu parayı vermezlerse yine de arabanizi alabilecek bir butceniz var mı yoksa herşey bu paraya mi bağlı?
Alırız ama düşük bir model olur.
Mesela 2010 değil de 2005 alırız.

madem kredi çekiyorlar tutarı fazla çekip size borçlarını da versinler. çok pratik olur onlar adına da sizin adınıza da.
Borç 10 bin.
Çekecekleri kredi 20 bin.
Ama bize vermeye niyeti yok.

ben araba alacağım dediğimin ertesi günü, 20 bin tl kredi çekip araba alacağını söyledi.

Normalde kızım kredi çektim. Al 10 bin sana olan borcumuz, 10 bine de araba alacağım dese sorun olmayacaktı.

e işte olayın garipliği burada
siz de tepesine çökmüyosunuz ki param da param diye
ellerinde yoksa zaten tamam derdiniz
ama borçları zaten varken bir de kredi çekip onunla keyfi harcama yapacak olmaları insanı sinir eder

Epeydir yoktunuz, gördüğüme sevindim. Ailenizle sorunlarınızı az çok biliyorum. Durumları şu an yoksa taksit taksit ödemeleri normal diyecektim ama kredi çekip araba alma, borcu ödememe gibi bir planları varmış. İnatlaşmaya dönmüş gibi, ben ödeyeceklerini düşünmüyorum şu aşamada. Keşke borç vermeseydiniz, diğer kayırdıkları çocuklarından alsalardı. Aile sonuçta mesafeli ol da denmiyor ama içinizden geldiği gibi davranın bence.

Yani size parça parça da bu parayı vermeyecek...Çünkü hem sizin paranızı 500 TL ayda ayıracak hem çektiği kredinin taksidini ödeyebilecek durumda olsa şimdiye kadar neden borcunu odemedi!? Benim ailem de bizden para aldılar.Hatta altın olarak alıp yine altın olarak verdiler ve mesela 20 cumhuriyet altını aldilarsa 21 olarak verdiler .İkimize teşekkürler ederek ,bizi zor durumda bırakmadiniz yetistiniz bu da bizim hediyemiz olsun dediler

e işte olayın garipliği burada
siz de tepesine çökmüyosunuz ki param da param diye
ellerinde yoksa zaten tamam derdiniz
ama borçları zaten varken bir de kredi çekip onunla keyfi harcama yapacak olmaları insanı sinir eder
Aynen.
Annem de olsa enayi yerine konulmuş gibi hissediyorum.
Kendimi geçtim borç veren eşim ve huzurumuzu hiç düşünmüyor.
Eşim kaç gündür sinirli.

Ben de gerginim ve dünya malı için kimseyi kırmayayım diyorum ama kırılmadan anlamayacaklar gibi.

Back
X