Bir alacak meselesi

Aileye borç vermek zaten başlı başına saçma bir kavram aileye borç verilmez ya sıkıştıklarında destek olur maddi yardım yaparsın ya sende de yoktur bir şey yapmazsın aileye borç verilmesi çok saçma sonra böyle oluyor işte istesen bi dert istemesen bir dert,aileniz sizi büyütürken borç vererek mi büyütmüş masraflarınızı bu kulağa ne kadar saçma geliyorsa içinde bulunduğunuz durumda o kadar saçma

Yalniz borcu konu sahibinin kocasindan almislar.

Ay yok artık, cidden söylediler mi bunu? O zaman reddi miras yaparsınız zaten Allah gecinden versin, sağlıklı ömür versin tabi. Eşiniz de haklı, hem sevilmeyen damat hem de her zor durumda hep o koşuyor. Eşiniz arayıp sırf şu cümleyi söylese neden söyledin demez kimse sanırım.
Evet.
Eşim ne dese haklı yani.
Kendi ailesine rest çekti borç verdiği parayı 4 yıldır ödemedikleri için.
Sıra bana geldi galiba.

Evet canim sen her istediğinde para bulabiliyorsun çünkü alınca odedigin banka kredilerin ve alınca odemedigin grill isimli bir evladın var...ama benim kimsem yok ve ben ihtiyaç duydugumda ne para buluyorum ne de yanimda olan bir anne !! derdim sanirim.Zor konular bunlar .Allah yardımcınız olsun
O kadarını söyler miyim bilmiyorum ama ciddi rest çekmeyi düşünüyorum.

20 bin kredi çekecekmiş araba almak için.
Kredinin bir kısmıyla borcunu ödeyebilir.
Bu zamanda krediye girisen kendine guveniyordur ha 20 ha 30 si 30 bin cekin bizinde 10 bini verin arabanizida alin ben esimle kotu oluyorum geriliyoruz bu saatten sonra bosanmayami gidelim evlatlarin var deyin

Bundan sonrada Allah korusun saglik haric borca yanasmayin
Sizdede hata goruyorum daha once defalarca yasadik demissiniz daha oncede esimle kotu olduk demissiniz daha israrla vermek neden ki?

Ha bir duskunluk olur saglik olur tehlikeli bir borc olur (mahkeme ,devlet ,faizli borc haciz vs insan elbet yardim ederde ) sizinkiler keyfi alip alip camura yatar olmus

Bu arada rest cekersen alamazsin grill huzursuzuz kavga var vs ile yuru derim

Aileye borç vermek zaten başlı başına saçma bir kavram aileye borç verilmez ya sıkıştıklarında destek olur maddi yardım yaparsın ya sende de yoktur bir şey yapmazsın aileye borç verilmesi çok saçma sonra böyle oluyor işte istesen bi dert istemesen bir dert,aileniz sizi büyütürken borç vererek mi büyütmüş masraflarınızı bu kulağa ne kadar saçma geliyorsa içinde bulunduğunuz durumda o kadar saçma
Normalde ben de sizin gibi düşünürdüm.
Ancak bu ne ilk ne de son.
Yeri geldi onlar için kredi çektik, onlar ödememek için uğraştı.
Ama biz maddi manevi zor anlar yaşadığımızda yanımızda olmadılar.

Bu mesajı görmemiştim borcu dururken de araba olmaz tabiki konuşun fazla çeksin sizin parayı da ödesin yada uygun araba alsın
İki teklife de gönüllü değiller.
Bakalım birkaç güne netleşir ne olacağı.

Kimse sizin ihtiyaclarinizi planlayamaz. Ben ailelerde su konuda kiziyorum. Evlatlari artik tek degil. Bi esi var colugu cocugu var. Sorumluluk alani artik daha genis. Bu denli vurdum duymaz olmalari cok ayip. Araba almak zorunda oldugunuzu gerekirse krediyi fazla cekmelerini soyleyin. Aile de olsa onlar sizi dusunmuyorsa sizde Bir sure tavrinizi koruyun.
Maalesef.
Artık ayrı bütçeleri, hayat standartları var diye düşünmüyor.
Aman ne gerek var yapmayın diyebiliyor.

Bu zamanda krediye girisen kendine guveniyordur ha 20 ha 30 si 30 bin cekin bizinde 10 bini verin arabanizida alin ben esimle kotu oluyorum geriliyoruz bu saatten sonra bosanmayami gidelim evlatlarin var deyin

Bundan sonrada Allah korusun saglik haric borca yanasmayin
Sizdede hata goruyorum daha once defalarca yasadik demissiniz daha oncede esimle kotu olduk demissiniz daha israrla vermek neden ki?

Ha bir duskunluk olur saglik olur tehlikeli bir borc olur (mahkeme ,devlet ,faizli borc haciz vs insan elbet yardim ederde ) sizinkiler keyfi alip alip camura yatar olmus

Bu arada rest cekersen alamazsin grill huzursuzuz kavga var vs ile yuru derim
Eşim de ben de aptalız herhalde.
Kıyamayıp veriyoruz yine de.

Önce huzurumuz kaçtı diye denesem işe yarar mı emin değilim.
Olmazsa son çare rest çekerim herhalde.

Maalesef.
Artık ayrı bütçeleri, hayat standartları var diye düşünmüyor.
Aman ne gerek var yapmayın diyebiliyor.

Evlendigimizde bize de cift maassiniz altindan kalkarsiniz diye bir kurus maddi yardimi gecin dugunde bize dusen takiyi bile aldi sevdicegimin ailesi. Tabi diger ogullarinin tum evini eksiksiz mutfak esyasina kadar dizip yaptilar bunu takisini da verdiler :KK76: Simdi biz o dugun borclarinin icinde hala yuzerken ve bir de cocuk beklerken hala bize borc takma derdindeler. Bekarliginda alistirmis beyim kendini yedirmeyi k.p parasi mal varligi oldugu halde bize odetir herseyini. Bir arkadas cakal dedi diye kizmislar ama k.bakmasinlar bazi anne babalar gercekten cakal. O yuzden kimseye anne baba diye yuz veresimiz gelmiyir bizim kari koca. Sefamiz olsun napalim bu kadar kendimizi yedirdik bari ölmeden toparlanalim:halay:

Eşim de ben de aptalız herhalde.
Kıyamayıp veriyoruz yine de.

Önce huzurumuz kaçtı diye denesem işe yarar mı emin değilim.
Olmazsa son çare rest çekerim herhalde.

Simdi en iyi sen tanirsin ben disardan mantik yuruten biri olarak soyle dusunurum elim dar yok ama olunca ilk size odeme yapicam demek yerine
10 bin dursun ben araba alacam diyen zaten kizma afra tafra olsun da mevzu geciksin veya odenmesin diye yapiyor olabilir sen fevri davranirsan alamazsin onlarda bunu bekliyorlar

Kocamla kotu oldum huzurum kalmadi yeter ezildigim hem sevmeyecekler hem boyle tavirlar ben kendi aileme bile
Musama gostermedim diye bana demedigini birakmadidan gir ve sk sk dile getir yine alamazsan illa tavir diyirsan o zaman koyarsin zaten adam yaranamadi (eski konulardanda) birak ne dusunurlerse dusunsunler alamazsanda bundan sonra kocan para versin demezler

İki teklife de gönüllü değiller.
Bakalım birkaç güne netleşir ne olacağı.
Yok dese olmasa tamam ama kredi çekmeyi göze alıyolarsa ödeme gücü var demekki o zamanda borç öncelikli
Şahsen bizde bida kredi çekceç altın gitgide artıyo onları ödeyelim yarın ne olcak ne kadar yğkselcek bilmiyoruz ve şimdiden çok büyğk fark var kredide ne ödicemiz belli en azından keşke altın almak yerine ilk krediyi fazla çekseymişiz yanlış hesabın kurbanı olduk
Hayırlısı olsun inatlaşmadan konuşarak çözün çocuk var hastalansa araba şart de okul yada kreşe kendimiz götürmek istiyoruz servis olayları malum korkuyoruz de eğer çocuk büyükse oda okula bizle gitmek istiyo de

Simdi en iyi sen tanirsin ben disardan mantik yuruten biri olarak soyle dusunurum elim dar yok ama olunca ilk size odeme yapicam demek yerine
10 bin dursun ben araba alacam diyen zaten kizma afra tafra olsun da mevzu geciksin veya odenmesin diye yapiyor olabilir sen fevri davranirsan alamazsin onlarda bunu bekliyorlar

Kocamla kotu oldum huzurum kalmadi yeter ezildigim hem sevmeyecekler hem boyle tavirlar ben kendi aileme bile
Musama gostermedim diye bana demedigini birakmadidan gir ve sk sk dile getir yine alamazsan illa tavir diyirsan o zaman koyarsin zaten adam yaranamadi (eski konulardanda) birak ne dusunurlerse dusunsunler alamazsanda bundan sonra kocan para versin demezler
B Began bak katılıyorum arkadaşa buda mantıklı annenle dertleş söyle yuvam dağılcak kavgadan çocukda perişan oldu de

Şimdi her gün arıyor ağzımı arıyor.
Gerginiz diyorum ama ah kızım param yok diyor

Yok dese olmasa tamam ama kredi çekmeyi göze alıyolarsa ödeme gücü var demekki o zamanda borç öncelikli
Şahsen bizde bida kredi çekceç altın gitgide artıyo onları ödeyelim yarın ne olcak ne kadar yğkselcek bilmiyoruz ve şimdiden çok büyğk fark var kredide ne ödicemiz belli en azından keşke altın almak yerine ilk krediyi fazla çekseymişiz yanlış hesabın kurbanı olduk
Hayırlısı olsun inatlaşmadan konuşarak çözün çocuk var hastalansa araba şart de okul yada kreşe kendimiz götürmek istiyoruz servis olayları malum korkuyoruz de eğer çocuk büyükse oda okula bizle gitmek istiyo de
Hepsini söylüyorum ama yine de gönülsüz geldi bana.

Şimdi her gün arıyor ağzımı arıyor.
Gerginiz diyorum ama ah kızım param yok diyor
Oyle boyle degil anne cok agresif kredi cekicem diyordun olmadi bizim parayi cek ver sen 300-500 bankaya odersin zaten banada oyle odeyecektin de
Kusura bakma grill yani eski konularinda az cok bilirim biliosun annen bana samimi gelmiyor ablan olsaydi bu parayi geri isteyen tavir aynimi olurdu mesela

Hayir birde adami maymun ediyorlar o garibim de yaranacam diye peslerinde cek geri adami sen kotu olacaksin bu sefer sevmiyorlar zaten birak kotu polis o olsun

Tekrar ediyorumki keyfi borc para odunc mevzularinda aile bile olsa tavir net olmayinca sikinti cikiyor oylede boylede kotu oluyorsun yalanmi iyisimi kocanla kotu olma

Eşim her sıkıştıklarında borç verdi, kredi çekti ama pek sevmezler yine de

Ben değil eşim borç verdi. Ki bu ilk değil.
Eşim birkaç kez borç verdi, zamanla ödediler.

Şimdi ise araba almak istiyoruz ve toplu para lazım.
Parça bölük vermeleri işimize yaramaz.

Ailenizin durumu böyle birden toplu para bulmaya müsait olsa bastan borc isterler mi? Siz piknige gitmek icin baska sehir dolasicaksiniz diye bin bir triple kredi mi cektireceksiniz? Ya ben harbi anlamiyorum kusura bakmayin. Yani gercekten acil ihtiyac olsa neyise,ama gezmek istiyorlarmis. :olamaz:

Ailenizin durumu böyle birden toplu para bulmaya müsait olsa bastan borc isterler mi? Siz piknige gitmek icin baska sehir dolasicaksiniz diye bin bir triple kredi mi cektireceksiniz? Ya ben harbi anlamiyorum kusura bakmayin. Yani gercekten acil ihtiyac olsa neyise,ama gezmek istiyorlarmis. :olamaz:
Biz kredi cekip araba alacagiz 3,5 yil sonra oderim demis konu sahibini ofkelendiren o durumu olmayan borcla harcla Kendinede araba almaz mantigiyla bakiyor

Anladim. O kismi görmedim
Sonra yazdi gormemissinizdir ertesi gun arabayi sattik arabasiz olmuyor 20 bin kredi cekip araba alicam (genelde borca cok sadik olmafigi icin karsi koynlarada)odeyemezsemde yasim var olursem kalanlar oder diyormus
Yani insan hakkaten ailede olsa cinlenir grille bise diyemiyorum o yuzden

Sonra yazdi gormemissinizdir ertesi gun arabayi sattik arabasiz olmuyor 20 bin kredi cekip araba alicam (genelde borca cok sadik olmafigi icin karsi koynlarada)odeyemezsemde yasim var olursem kalanlar oder diyormus
Yani insan hakkaten ailede olsa cinlenir grille bise diyemiyorum o yuzden

Bu durumda mesele tabi degisir. Bana göre ilk yapilan borc ödenmeli o zaman. Ama onlarin hesabinda bu yok sanirim

Back
X