Bir alacak meselesi

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.979
798
Güncelleme 19. Sayfada.
Özet: ayda 500 tl ödeyin diye anlaştık. Onu da yapmadılar.
Kredi çekip kendine araba alacakmış.
Ve telefonlarımızı açmıyorlar.

Selam hanımlar,

Aileme 1 sene önce bir miktar borç para vermiştik.
Şimdi araba alacağız ve eksik kalan miktarı, ailemden isteyelim diyoruz.

Ancak onlar gönülsüz gibi. Daha doğrusu ayda 300-500 olarak ödeyelim diyorlar.
Ancak bize acil ve toplu para lazım.

Ben kredi çekmelerini, bana toplu para vermelerini, bankaya taksit ödemelerini istiyorum ama yanaşmıyorlar.

Ben çocuklarımla pikniklere gitmek, aracımızla başka şehirlere gidip kültür gezileri yapmak istiyorum.

Özetle, eğer toplu olarak paramızı vermezlerse istediğimiz aracı alamıyoruz.
Eşim çok sinirli bu duruma.
İdare mi edeyim, aileme tavır mı alayım, kararsızım.

Son düzenleme:
Ailene tavır al,bazı aileler cocuklarinin evlendigini farkina varamıyor, ya da bilerek nasilsa damat var nasilsa onlar bulur tarzı seyler düşünüyorlar. Ama simdi aileninde durumu sıkışık sa napsinlar. Esiniz hakli ama.her kocada kabul etmez aileye borc vermeyi. Efendi adammış

Konu sahibini eleştirme yüklenme gibi huyum yoktur aslında. Ama siz bu yaşa gelene kadar size yapılan harcamaları odeyebilirseniz onlara, sonra da bu verdiğiniz borç parayı tavır yaparak geri alabilirsiniz bence. Ha bide zorla binbir surat ve triple kredi çektirip de alabilirsiniz. Eşiniz de neye sinirli anlamadım. Anne ve babanıza kendi kesenizden verdiğiniz BORÇ parayı peşin olarak, kendisinin altına araba olsun diye veremiyorlar diye mi?

Ailene tavır al,bazı aileler cocuklarinin evlendigini farkina varamıyor, ya da bilerek nasilsa damat var nasilsa onlar bulur tarzı seyler düşünüyorlar. Ama simdi aileninde durumu sıkışık sa napsinlar. Esiniz hakli ama.her kocada kabul etmez aileye borc vermeyi. Efendi adammış
Eşim her sıkıştıklarında borç verdi, kredi çekti ama pek sevmezler yine de
Konu sahibini eleştirme yüklenme gibi huyum yoktur aslında. Ama siz bu yaşa gelene kadar size yapılan harcamaları odeyebilirseniz onlara, sonra da bu verdiğiniz borç parayı tavır yaparak geri alabilirsiniz bence. Ha bide zorla binbir surat ve triple kredi çektirip de alabilirsiniz. Eşiniz de neye sinirli anlamadım. Anne ve babanıza kendi kesenizden verdiğiniz BORÇ parayı peşin olarak, kendisinin altına araba olsun diye veremiyorlar diye mi?
Ben değil eşim borç verdi. Ki bu ilk değil.
Eşim birkaç kez borç verdi, zamanla ödediler.

Şimdi ise araba almak istiyoruz ve toplu para lazım.
Parça bölük vermeleri işimize yaramaz.

Iyide belki ortak keseden verdiler parayı yada hanimefendi esinden rica etti esi de tamam ver dedi neden arabayi vurguluyorsunuz ki sonucta anne babaninda parayi ne icin aldigini bilmiyoruz

Konu sahibi sonuna kadar haklısınız. Yine de sevmezler diyorsunuz
Tahmin ettigim gibi cıktı bu olay.
Biraz eski defterlerinizi kurcalasak,zamaninda nisanlilik evlilik doneminde de aileniz caninizi sıkmıştır. Esinizinde.
Asla taviz vermeyin asla

Konu sahibi sonuna kadar haklısınız. Yine de sevmezler diyorsunuz
Tahmin ettigim gibi cıktı bu olay.
Biraz eski defterlerinizi kurcalasak,zamaninda nisanlilik evlilik doneminde de aileniz caninizi sıkmıştır. Esinizinde.
Asla taviz vermeyin asla
Geçmiş konularımda var.
Maalesef çok sorun yaşadık.

Borç olarak alındıysa borçtur ne alaka sen de sana yapılan masrafları öde demek?

Aileniz bunu huy edindiyse tavır alın. Ama bir kerelik birşeyse kendilerini hazır hissetmiyorlardır. Siz bir anda istediyseniz kendilerini ayarlayamamışlardır. Yapacak birşey yok bu durumda.

parayı toplu borç alırlarken ohh ne güzel
geri ödemeye gelince yok taksit yapalım
valla herkes çakal olmuş

insan der ki zor zamanımızda damat bizi bankalara ona buna mecbur bırakmadı çıkardı verdi, şimdi onlara lazım "kendi" paraları, biz de kredi çekip verelim taksit taksit bankaya öderiz.

ama nerdeee bu düşünce...

Selam hanımlar,

Aileme 1 sene önce bir miktar borç para vermiştik.
Şimdi araba alacağız ve eksik kalan miktarı, ailemden isteyelim diyoruz.

Ancak onlar gönülsüz gibi. Daha doğrusu ayda 300-500 olarak ödeyelim diyorlar.
Ancak bize acil ve toplu para lazım.

Ben kredi çekmelerini, bana toplu para vermelerini, bankaya taksit ödemelerini istiyorum ama yanaşmıyorlar.

Ben çocuklarımla pikniklere gitmek, aracımızla başka şehirlere gidip kültür gezileri yapmak istiyorum.

Özetle, eğer toplu olarak paramızı vermezlerse istediğimiz aracı alamıyoruz.
Eşim çok sinirli bu duruma.
İdare mi edeyim, aileme tavır mı alayım, kararsızım.

empati yap. eşinin ailesine vermiş olsaydınız ve alamasaydınız... olabilir aileler arasında karşılıklı yardımlar ama aileniz her ay 300-500 öderim diyosa siz arabayı alırken aldığınız firmaya onlar ödese ya da dediğiniz gibi kredi çekse bence doğru olur. eşiniz kızmakta haklı, siz de eşinize sen haklısın ben de kırıldım diye söyle bence...

Borç olarak alındıysa borçtur ne alaka sen de sana yapılan masrafları öde demek?

Aileniz bunu huy edindiyse tavır alın. Ama bir kerelik birşeyse kendilerini hazır hissetmiyorlardır. Siz bir anda istediyseniz kendilerini ayarlayamamışlardır. Yapacak birşey yok bu durumda.
Maalesef ne zaman maddiyat konuşulsa hep sorun yaşadık.
Borç verirken canım, isterken canın çıksın durumu.

Önceki konularinizda siz verdiniz diye hatirliyorum. Sanırım anne aile kavramından anladiklarimiz farklı bizim. Umarım alırsınız arabanizi

valla herkes çakal olmuş

insan der ki zor zamanımızda damat bizi bankalara ona buna mecbur bırakmadı çıkardı verdi, şimdi onlara lazım "kendi" paraları, biz de kredi çekip verelim taksit taksit bankaya öderiz.

Benim kk da Aileye olan bu bakış açısını aslında şimdiye kadar çoktan hazmetmem gerekiyor ama böyle yorumlar gelince tıkanıyorum yine;çakal dediğiniz konu sahibinin Anne baba kardeşi! yakıştırmalarınız bile oldukça yakışıksız....Sanırım sorun bende!

valla herkes çakal olmuş

:D :D çakal mı olmus :D

Iyide belki ortak keseden verdiler parayı yada hanimefendi esinden rica etti esi de tamam ver dedi neden arabayi vurguluyorsunuz ki sonucta anne babaninda parayi ne icin aldigini bilmiyoruz
Ben konu sahibine yazılan konulara sadece konu sahibinin cevap vermesi taraftariyim aslında ama neyse. Bana göre ne için alınırsa alınsın peşin verecek durum yok diyorlarsa ustelemek olmaz. Anne baba kavramından herkes aynı şeyi anlamıyor demekki. Bende öğrenmiş oldum. İyi günler.

valla herkes çakal olmuş

En azından bir teşekkür edilse o da yok.
Araba alacağız, para eksik dedim anneme.
Ertesi gün kredi çekip araba almaya karar verdi.

Ama bize toplu veremezmiş.

O yüzden ya tavır alacağım ya da ne yaparsa yapsın diyeceğim.

Back
X