Bir anlık tereddüt

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Bayanlar kusura bakmayın konuyu kısaltıp yazacağım çünkü gerçekten kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmiyor. Size hak verdim etrafımda kim ne derse desin. Arada sırada karşılaşıp selamlaştığım genç bir abla var. Bugün onunla karşılaştık ayak üstü konuştuk. Vedalaştıktan sonra yanımdaki arkadaş nereden tanıdığımı filan sordu. Daha sonra da çok samimi değilim dediğimde samimi olma da konuşma da zaten gibi bir şey söyledi. Ben bir an tereddüt ettim. Çok kişi hakkında iyi şeyler konuşmadığından yanlış anlaşılmaktan. Sadece dışarıdan gördüklerine göre yorum yapıyorlar ama gerçekten de güleryüzlü ve saygılı bir abla. Ne yaparsa yapsın kimseye zararı dokunmayan sevecen bir kadın. Size sormam çok iyi oldu Allah herkesin hakkında hayırlısını versin. Bir daha karşılaşırsam ve bana selam verirse tereddüt etmeden yine selamını alacağım. Herkesin hayatı kendisini ilgilendiriyor. Arkadaşıma da bir şey demiyorum o da aslında o ablanın kimseye zararı olmayan, saygılı biri olduğunu bilmediği için sadece dışarıdan görüp duyduklarına göre yorum yaptı sanırım. Kötü biri değildir o da. Kusura bakmayın bir an insanlar yanlış düşünürler diye tereddüte düştüm ama kötü niyetli olanlar zaten anlamak istediği gibi yorumlarlar. Eğer gerçekten söyledikleri gibiyse Allah doğru yolu göstersin ablaya. Teşekkür ediyorum hepinize. İyi ki varsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
almancada bir deyim vardir: herkes önce kendi kapisinin önünü süpürsün gibi birsey

rahatsiz olduysaniz görüsmeyin, ama tanimadiginiz bir kadin hakkinda atip tutmalarini da cok fazla kafaniza takmayin

ve evet, genelde sizin yaninizda baskasi hakkinda kötü seyler söyleyen, siz yokken de sizin hakkinizda ayni seyleri söyleyecektir

Bu ne ya kadın herkese batmış. Kendini pazarlamıyor ya kimle geziyorsa gezsin insanlara ne.

Hele sizi yanlış anlamaları daha da saçma. Konuştuğumuz herkesin hayat tarzını benimsemiyoruz ya.
Hakkında öyle düşünüyorlar sanırım. Ben ayrıntılı bilmiyorum

Pek iyi bilinmiyor ben açamıyorum ama konuyu daha fazla.

kadın kimle isterse görüşür kime ne! sen de kadına laf söylemesine müsade etmese idin keşke! pislikler, kendileri melekmiş gibi başkalarına b.k atarlar böyle! sana görüşme onla diyenle görüşme asıl!

Birileriyle görmekten kasıt ne? Herkes birileriyle görülebilir. Ahlaka aykırı şeyler yapması da sadece o kadının sorunu. Tabi sorun olarak görüyorsa..

Size bi zararı yoksa etraftan duyduğunuz laflarla hareket etmeyin. Komşunuzun kim olduğuna göre size etiket yapıştıran, dedikoducu insanlardan da uzak durun.

Bu kadını yaşadığınız yerde herkesin tanıması ne kadar tuhafsa, insanların size rahatça "görüşme bence" diyebilmesi de o kadar tuhaf. "Bana zararı yok, sizin gördüğünüz hiçbir şeye ben şahit olmadım" deyip geçin.

Siz kendinizi bildikten sonra, başkasının ne düşündüğü önemli değil. Niye bu kadar takıldınız?

Onların haddine mi kaldı milleti yargılamak, sınıflandırmak. Herkes kendi ayıbıyla uğraşsın önce.

Tek ondan duymadım ama o söyleyince korktum bir an. Ne yaparsa yapsın bana selam verince umursamamak olmazdı.

İnsanların özel hayatı kimseyi ilgilendirmez.Toplumdan dışlamak da kimsenin haddine değil onun arkasından bu kadar olumsuz konuşup önyargılı davranan ve davranmanızı öneren bir arkadaşınız varsa arkadaşlığınızı tekrar gözden geçirin derim zira hiç sağlıklı bir kafa yapısı değil!!

Pek iyi bilinmiyor ben açamıyorum ama konuyu daha fazla.

pek iyi bilinmiyor derken
her koyun kendi bacagindan asilir, herkesin günahi kendi boynuna vs vs

size karsi gayet kibar davranmis

bir de, simdi bu kadin yalniz yasiyorsa üstüne bir de iki kez ayri adamla yolda gördülerse, aha adi cikmis olur
cok basit bizim ülkemizde

Tek ondan duymadım ama o söyleyince korktum bir an. Ne yaparsa yapsın bana selam verince umursamamak olmazdı.
ya 100 kişiden duy istersen gözünle gördün mü Allasen! biri bi b.k atmış kalmış kadının üstüne kimbilir. ona sorsan o birinden duymuş öbürüne sorsan öbürü birinden duymuş gören var mı desen bir tanesi de ben gördüm demez! keza kadın gerçekten biçok kişi ile görüşmüş olsa bile kime ne???? sen evlenecek misin , oğluna gelin mi alacaksın yooooo seni ne ilgilendirir kadının özel hayatı!
bir kadın olarak bari siz yapmayın yaa..

Haklısınız. Ben açamıyorum fazla konuyu. Bir çok kişi söylüyor ama gerçekten kötülüğünü bir zararını görmedim. Ona insan değil gibi davranmak da olmaz sadece bir an tereddüt ettim söyleyince.

Herkes kendine baksın. Böyle bir şey olsa ordakilere ağzının payını verirdim. Selamlaştığım insanın bile arkasından atıp tutturmam böyle.
Senin aklın fikrin zikrin yok mu ?
Bana biri gelecek konuşma onunla diyecek bozarım onu çok fena.
Benim aklım yetmiyor mu derim SEN KİMSİN!
Bazen üzülüyorum neden ezik duruyorsunuz.
İnsanlar koyun olmuş iyice biri bir çan çalıyor herkes peşine gidiyor.
Kimse aklını kullanıp noluyoz demiyor.

Elin kadinina abla diyerek baslamasaydin belki daha iyi olurmus, neden hic muhabbetin olamyan kadina abla diyorsun ben anlamdadim, madem kadin hakkinda ''kotu'' seyler konusuluyor o zaman kadina bastan beri XX hanim diye adiyla hitap edecektin, kendi agzinla millete samimi degiliz demeye cirpinmissin ama kendi agzinla abla diyerek sanki kadinla 5 cayi kisir partisi arkadasi imaji vermissin.
Kadinda canimli cicimli konusmus, kadin hakkinda birsey densin denmesin kim olursa olsun bir samimiyet yokken abla demek bana yanlis geliyor. Bilmem ne hanim deyio gececektin , iste karsilasincada bilmem ne hanim diyecektin boylece kadinin tanimadigin bir apartman komsusu oldugu acikca belli olurdu.

Ayrica biriyle konustun diye sana yakistirma yaopacak adam zaten seni her an kaziklamaya hazir bir dusmandir yanindaki insanlari tanimis olursun bosever.

İnanın pek ayrıntıya giremiyorum sadece ben arkadaş boşver konuşma deyince sen nerden tanıyorsun falan deyince bir an şaşırdım acaba etraftakiler benim onunla konuştuğumu görünce farklı bir şey mi çıkardılar diye düşündüm

Nasıl bir yerde yaşıyorsunuz herkes herkesi tanıyor? Yaşadığınız yerin nüfusu 500 kişi sanırım.

Ayrıca kadın evli barklı adamlarla gezmiyorsa istediği ile takılır. Ahlak zabıtası mı bunlar size görüşme, konuşma diyor.

Bir de sen neden bir kadına merhaba dedin diye seni de yargılayıp, onunla bir tutsunlar? Senin sıkıntın bu sanırım. Boşver insanlar nasıl düşünmek istiyorsa öyle düşünüyor sonunda, salla gitsin.

İnsan değil gibi davranmak ne demek? İnsanlığı bu tarz şeylere bağlayanların insanlığını sorgulamak lazım asıl.

Size bi olay anlatayım. Bizim bi komşumuz vardı annemle kısa sürede çok samimi oldular. Babam dahil tüm komşular annemi sürekli "görüşme" diye uyarıyorlardı. Geçmişte kons olduğunu söyleyenler vardı. Annem de gerçekten şahit olmadığı ve kötülüğünü görmediği için umursamamıştı. Aradan biraz zaman geçince babamla ilişkileri olduğunu öğrendik. Bu olaydan sonra bağınımızı kopardık.

Şimdi demek istediğim şu ki, size bi kötülüğü dokunmadığı sürece arkasından kötü konuşulan insanlara cephe almayın. Aynı şekilde içinizin ısınmadığı insanlara da sırf herkes iyi diyor diye yakın olmayın. Milletin sözünü bu kadar önemsemeyin.

Şimdi annem uzak dursa bu kadının babamla bir ilişkisi olmayacak mıydı? Olacaktı. Annem iyi niyetinden kaybetmedi, sadece yaşayarak görmüş oldu. Elalemin lafıyla değil.

Ah oylemi ne yapmış bu kadın konu sahibi?Herkes tarafından kötü anildigina göre kaç kişiyi öldürmüş?Kaç kişiyi dolandirmis?Kaç tane yuva yıkmış?!!
Milletin ağzı torba degilki büzesin derlerdi doğru. .kime neymiş kadının özel hayatından?ne meraklı milletmis bu komsulariniz hemen namussuz damgası yapıştırmaya!!
Sizde size laf gelirmiş diye düşüneceğinize bir insana iftira atmanın ne kadar günah olduğunu düşünüp eğer kadın masumsa onun hakkını aramaya bakın!!
Ayıp ya..rezalet!!

İyi de sana bir kötülüğü dokunmayan birine git sen kötü kaka mı diyeceksin, o kadına yakıştırılandan daha ayıp düşüncelere sahip bence etrafındaki insanlar. Her duyduğuna inanıyor musun? Bir insanı karalamak ne kadar kolay ya bu memlekette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…