Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle öyle bende size katılıyorum böylelikle buraya yazdı ya hayırlı evlat oldular çünkü onlar düşünüyor diğerleri bakmak istemiyor. Zaten konu sahibininde annesi istemiyormuş. Annenizde yaşlanınca dağmadı veya gelini istemezse ne olcak nerde kaldı hayırlı evlat ? Herkes birgün yaşlanıcak kimse genç kalmıyor.

Ayyy evett sizden madalya da alirsam tamamdir. Allah askina bu nasil bir kafa? Yuzunu gormedifim insanlardan aferin beklemek icin buraya yazicam he? Gozumdwn hala yaslar iniyor Allah bildigi gibi yapsin

Ayyy evett sizden madalya da alirsam tamamdir. Allah askina bu nasil bir kafa? Yuzunu gormedifim insanlardan aferin beklemek icin buraya yazicam he? Gozumdwn hala yaslar iniyor Allah bildigi gibi yapsin
Madem bu kadar çok üzülüyorsun yanınıza alın işte kadıncağızı herkes mutlu olsun ağlamakla düşünmekle hayırlı evlat olunmuyor malesef icraat yapacaksın kusura bakma

Öyle demeyin. Enistem babaannesini Türkiyeden Almanyaya getirtti, cünkü cocuklari tarafından baski görüyordu kadin maddi konularda. Kadin burda gayet iyi yasiyor
Tabii canım lafff... Bende duydum kaç kişi. Madem çok istiyorsun alırsın Türkiye de ayda bir değişir sizde 6 ay ya da 1 yıl kalır döner yeni! Yeter ki biri elini taşın altına koysun.

Konu sahibi hayırsız evlat olarak babasını da görsün o zman hanım sözüyle annecigini ortada bıraktı.

Tabii canım lafff... Bende duydum kaç kişi. Madem çok istiyorsun alırsın Türkiye de ayda bir değişir sizde 6 ay ya da 1 yıl kalır döner yeni! Yeter ki biri elini taşın altına koysun.

Konu sahibi hayırsız evlat olarak babasını da görsün o zman hanım sözüyle annecigini ortada bıraktı.

Zaten yazdim? Okumakta zorlandiniz sanirim? Bana kalsa babam bizim evimizde baksin ama cenazesine de hic birini almasin dedim? Simdi nereden saldiracaksiniz? Saldirinca rahatliyor musunuz?

Cok uzucu ...anneye hurmet etmeyen evlat yarin obur gun isleri rast gitsin diye bekleyecek oyle mi..eve kabul etmeyen gelin kizina ogluna hayirli kismetler gelsin diye Allah a el acacak ...yaziklar olsun ya ..allahim kadini selamete kavustursun insallah

Uzuntumu size nasil ispatlayabilirim bilemedim. Bize gore en musait elbetteki bekar halam, babaannem yurtdisina gelmektense yan sehire daha kolay gidebilir ama bu demek degil ki her seyi halam ustlensin. Biz de her turlu maddi destege variz. Halam baktikca hem babaanneme hem ona para da gondeririz gerekirse gider evine yardim da ederiz
Canim siz yurtdisinda yasiyorsunuz nasil yardim edeceksiniz? Cok kolaymis gibi konusuyorsunuz. Maddi yardimda bulunmak kolay. Hergun yasli bakimi, birlikte yasamak vs zor. Bunca yildir bekar amcaniz bakmis. Gidip yardimci oldunuzmu hic? Amcanizin evlenip yurt disina gitmesini suclar gibi olmussunuz. Bugune kadar bakmis ama yuva kurmak onunda hakki. Dediginz gibi en guzeli donusumlu olarak kardesler arasinda bakim yapilmasi. Kimse yanasmiyor ve babanizin gonlu var ise bir sekilde babaniz halletmesi lagzim ozaman.

Ulkeden ulkeye degisir mesela benim ablamin kaynanasi geldi yurtdisina. 6 ay kaldi. Hollanda'da boyleydi simdi degismis olabilir. Almanya'da kalsa bile yillarca kalabilmesi mumkun degil sanirim. Benim tanik oldugum belirli yasi gecmis yaslilarin buralarda cok bunaldigi ve sıkıldigi. Gecici degil kalici cozum bulmaniz lazim. Benim babaannemde 80 yasinda, tek yasiyor burda. Allah'a sukur eli ayagi tutuyor hala. Ama aksi de olsa kimsenin evine gitmez alisik kendi evine. Allah kimseye muhtac etmesin.

Çocukları varken torunun karışması cok doğru gelmedi bana. Çok üzülüyorsanız, Almanyaya yanınıza alın. Anneniz istemiyor ve sizde cok istiyorsanız yaninizda kalmasinin bir yolu bulur yakınlarda bir ev kiralanır sürekli babanız ve sizin gözetimi altında olur. Ama çok karismayin yengeye mesaj döşemek falan cok sacma. Sonuçta yengeniz sorumlu değil babaannenizden, asıl bakması gereken kişi evlatları.

Tersinden anlamaya inat ediyorsunuz ama yine tekrar tekrar yaziyorum:

Babam gidip evimizi acmaya, babaanneme evimizde bakmaya hazir. Hani vicdan rahatlaticaz ya? Annem musaade etmiyor diyorum, anliyor musunuz temelli bakmasina?

Vicdan rahatlamaya calisanlar hatta ona bile calismayanlar belli. Kedi kopek yavrusu gibi esyasini alip postalayalim diyenler?

Aile dinamigimizi bilmiyorsunuz, bahsettigim amcam yilda bir kere gidip bir kilo bal bir kilo yag alip, sakasiz, yiyip gelen bir insan. Nerde kaldi anneye alisveris yapmak, evini temizlemek harclik? Ha bir de ustune annemin evide pislikten gecilmiyor yav diyip kaynanasinda kalan bir insan
Tersinden anlamıyorum kendiniz yazmışsınız zaten .baban istiyor ama annen istemiyor bu durumda siz de bakacak pozisyonda olmuyorsunuz.anneniz zamanında ne yaşadıysa yaşadı bu da vicdansizlik olmuyor mu peki olaya bi de bu acıdan bakın

Cok uzucu ...anneye hurmet etmeyen evlat yarin obur gun isleri rast gitsin diye bekleyecek oyle mi..eve kabul etmeyen gelin kizina ogluna hayirli kismetler gelsin diye Allah a el acacak ...yaziklar olsun ya ..allahim kadini selamete kavustursun insallah

Amin. Gercekten oyle. Dusunuyorum insan evladini atabilirse annesini babasini da atsin. Insan kedisini kopegini atamiyor ama vicdan lazim

Yani anladigim kadariyla babasi Türkiyede de bakar, ama konu sahibinin annesi bunu istemiyor. O zaman iki secenek kaliyor, ya babaanneyi getirecekler yanlarina, yada diger kardeslerle konusup iyi bir cözüm üretecekler. Diger kardesler icin ah tüh kaka diyemem, cünkü onlarin hayat sartlarini da bilmiyorum. Ama öyle veya böyle bir cözüm bulmak lazim. 🤷‍♀️

Esimin babannesine de 10 evlat bakmakta zorlaniyor... Her ay birinde kaliyor suan bazilari huzurevine gondermek istiyor ama bikac kisi istemiyor kadin da istemiyor cunku.
Ya herkes dönüşümlu bakacak ya da lanet olsun deyip babaniz bakacak sadece. Yardimci alinabilir eve o sekilde mantikli olur.

Evlatlik obur kardeslerin vaziyetini kollayip hareket etmek degil..amcaniz oyleyse oyle babaniz ona bakip mi hareket edecek..hem anneniz kim ki adamin annesine bakmasina itiraz ediyor ne hakla ..babaniz evlat olsa 2 dakika agzini actirmazdi annenizin

Canim siz yurtdisinda yasiyorsunuz nasil yardim edeceksiniz? Cok kolaymis gibi konusuyorsunuz. Maddi yardimda bulunmak kolay. Hergun yasli bakimi, birlikte yasamak vs zor. Bunca yildir bekar amcaniz bakmis. Gidip yardimci oldunuzmu hic? Amcanizin evlenip yurt disina gitmesini suclar gibi olmussunuz. Bugune kadar bakmis ama yuva kurmak onunda hakki. Dediginz gibi en guzeli donusumlu olarak kardesler arasinda bakim yapilmasi. Kimse yanasmiyor ve babanizin gonlu var ise bir sekilde babaniz halletmesi lagzim ozaman.

Hayir amcamdan Allah razi olsun. Asla oyle bir yukumlulugu tek basina yoktu. Simdiye kadar maddi destegimizi eksik etmedik, vardikca da manevi. Insallah annem ikna olur da digerleri utanir

Zaten yazdim? Okumakta zorlandiniz sanirim? Bana kalsa babam bizim evimizde baksin ama cenazesine de hic birini almasin dedim? Simdi nereden saldiracaksiniz? Saldirinca rahatliyor musunuz?
Ya kardeşim lafı değiştirme kimsenin size saldırdığı yok çok düşünen insan annesini karşısına alır küser yinede getirir babaannesini veya Türkiyeye yerleşip bakar burada millete sataşmaz

Esimin babannesi dedeside 2016da memleketten ciktilar.2 oglu bakti daha cok. 1 kez kizina gitti babanne, dede vefat ettikten sonra. Gectigimiz ay babanne de benim kayinpederimin evinde öldü. İkiside burada öldü. Kizlarini 9 aydir görmemişti babanne. 3 tane kiz evlat.. gozleri acik gitti kadının. Diyaliz hastasi ve cok cekiyordu.. eger goturme imkani varsa almanyaya götürün

Baslik konumu ozetliyor.

Konu benim canim babaannem. 7 tane evlat dogurmus, kista kitlikta buyutmus ama simdi onlar ona bakmak istemiyorlar.

Babaanneme suan koyde bekar amcam bakiyor, aldigimiz duyuma gore evlenip yurtdisina gidecekmis, hatta nikah kiyilmis bile. Amcama kimse bir sey demiyor, nitekim babaannemin tek evladi o degil. Turkiyede toplam 2 amcam bir halam var. 3 amcam ve babam yurtdisindayiz. Babaannem koyde bekar amcamla yasiyor su an

Babam hepimiz sirayla gidip anneme bakalim diyor, ama amcalarim ve yengelerim buna karsi. Abimiz gelmeden biz annemi bakim evine sepetleyip kurtulalim diyorlar tabiri caizse. Bu benim oyle zoruma gidiyor ki. Babaannemin uc bes esyasini bi valize koyup yavru kopek birakir gibi birakip gelecekler. Dedemin mezarda kemikleri sizlayacak.

Bir tane halam var, kocasi öldü ama babaannemle bizimle konusmuyor bile. Bakici tutalim diyorum annem koyden kimi bulacaksin diyor, gece yaninda yatacak insan lazim diyor. Babam ultimatom verdi, simdi hepsi birlesti baski yapiyorlar.

Bana kalsa babam gitsin tek basina baksin, ara arada ben ya da annem gidelim diyorum. Bu insan olmadiklari da cenazesine bile koymayalim.

Kusura bakmayin parca parca yazdim ama hem agliyorum he yaziyorum
Çözüm basit evinize getirin, gerekli belgeleri tamamlayın ve sizinle yaşasın, halanjzın kocası yok diye o bakmak zorunda değil, ya da amcan bekar diye bakmak zorunda değil sonuçta evleniyor, makulu herkes bakmalı ama bakmayanların kendi bilir

Biz turkiyede yasamiyoruz arkadaslar. Tr de halam ve amcam var evi musait ama bakamazlarmis
Amcanıza değil, halanıza sitem edebilirsiniz.
Amcanız aldığında bakacak olan yengeniz olur çünkü.
Ayrıca yanlış bilmiyorsam yaşlılar da uçağa binebiliyor, yurtdışında olmanız gelmesine engel değil.

Ulkeden ulkeye degisir mesela benim ablamin kaynanasi geldi yurtdisina. 6 ay kaldi. Hollanda'da boyleydi simdi degismis olabilir. Almanya'da kalsa bile yillarca kalabilmesi mumkun degil sanirim. Benim tanik oldugum belirli yasi gecmis yaslilarin buralarda cok bunaldigi ve sıkıldigi. Gecici degil kalici cozum bulmaniz lazim. Benim babaannemde 80 yasinda, tek yasiyor burda. Allah'a sukur eli ayagi tutuyor hala. Ama aksi de olsa kimsenin evine gitmez alisik kendi evine. Allah kimseye muhtac etmesin.

Proseduru arastirmam lazim. Babaannemin maasi var orada sikinti olmaz ama sikilma konusunu bilemem. Hos zaten koydede artik gezemiyor. Sigorta falan nasil oluyor onlara bakmamiz lazim. Annem ikna olursa turkiyedeki evimiz cok musait, asansor her sey var sehirde

Uzuntumu size nasil ispatlayabilirim bilemedim. Bize gore en musait elbetteki bekar halam, babaannem yurtdisina gelmektense yan sehire daha kolay gidebilir ama bu demek degil ki her seyi halam ustlensin. Biz de her turlu maddi destege variz. Halam baktikca hem babaanneme hem ona para da gondeririz gerekirse gider evine yardim da ederiz
Maddi destek ayri, yaşlı bakımını sürekli üstlenmek ayri. Belki halanız evlenmek yuva kurmak istiyor yeniden? Bence siz topu halaya atmak istiyorsunuz oda kabul etmeyince iyice sinir oluyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X