Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baban ne diyor bu konuda annen hayır deyince geri adım atmak zorunda kalıyor değil mi ister istemez. Işte diğer aile üyelerinin evinde de benzer sorunlar yaşanıyor olabilir öyle düşün ne buradakilere kız ne amcan ve halanlara objektif düşünmeye çalış bence sizin tüm aile üyeleri biraraya gelip fikirlerini sunmali

Babam anneme gidip bakabilir miyim demedi. Koydeki evimizde bakarim dedi. Annem sonra bizim eve gotur diye teklifte bulundu. Yani aralarinda direkt bir kavga ya da tartisma yok. Ki ben babam hayirli evlat falan da demiyorum. Bana gore annemi ikna edip digerlerine hic boyun egmeden kendisi bakmali.

Babam anneme biz hepimiz bakicaz diyince buyuk amca ilimli tepki verdi ama bugun kucuk amcamin karisi aradi orayi da orgutlemisler siz neden cikintilik yapiyosunuza getirdi.

Yengemden once amcam verme taraftari. Adam karisi olmadan babaanneme gitse bile yaninda kalmiyor, bir de gevsek gevsek babaannemin evi pis diye anlatiyormus utanmaz. Bunlarin hepsi bir araya gelince sinirlerimi ziplatiyor.

Ortak konusma da yok, cunku birbirleriyle konusmuyolar. Yengemle haber gonderiyor bize

Evde bakiciyla kalmasiyla bakimevinde kalmasi arasinda ne fark var ? Evinden ayrilmamali, 70 yildir orda yasiyor vs demissiniz de, evin duvarlariyla mi kurdu baglari, anilari. Gunduz yabanci biriyle kalacak, gece de farkli fatkli cocuklari gelecek. Sadece gece gelmek bile sorun olacak herkes icin. Kolay is degil. Surekli sonucta. Oyle olacagina mis gibi her ihtiyacinin nher an karsilanabilecegi bir yerde, iki kelime sohbet edebilecegi birileriyle gecirse gunlerini fena mi? Niye cami avlusuna olume terk edilecekms muamelesi yapiyorsnz ki bakimevlerine?

Duz bakmayin lutfen. Hamileligim de dogumumda kolaydi ama kolay olmadaydi da ben secmistim. Kendi secimimdi, cocuklar anne baba secemiyor. Annenize pek de iyi davranmamis biri cok iyi karakterli degildir. İnsanlar da bakmak istemeyebilir.

Gercekten herseyi sorgulamaya basladim. Yani doguma duz dogum diye bakmiyorum da fedakarlik, asiri sevgi diye bakiyorum. O zaman dogurdum ama bakmak zorunda da degilim diyebiliriz. Ya da o bakima muhtacliktan cikinca anne babayi silmek mi lazim?

Bana gore, benim fikrimce anne babanin miadi dolmaz. Belki modern hayat dedigimiz sey bize bunu empoze ediyor.

Kardeş kaç yaşındasın bilmiyorum da ya yanına getir kadıncağızı, ikiniz yaşayın ayrı evde ya da sen dön TR ye madem. Hiç birinin yaptığı içine sinmeyecek belli. Annen haklı, baban da haklı. Anneni dinlemeyip baban giderse yuvaları sarsılır. Diğerlerini de zincirleyip istediğini yaptıramayacağına göre? Elalem düzelmiyor diye isyan edeceğine taşın altına elini sen koy. Sevaptır, dalga geçmiyorum.

Babam anneme gidip bakabilir miyim demedi. Koydeki evimizde bakarim dedi. Annem sonra bizim eve gotur diye teklifte bulundu. Yani aralarinda direkt bir kavga ya da tartisma yok. Ki ben babam hayirli evlat falan da demiyorum. Bana gore annemi ikna edip digerlerine hic boyun egmeden kendisi bakmali.

Babam anneme biz hepimiz bakicaz diyince buyuk amca ilimli tepki verdi ama bugun kucuk amcamin karisi aradi orayi da orgutlemisler siz neden cikintilik yapiyosunuza getirdi.

Yengemden once amcam verme taraftari. Adam karisi olmadan babaanneme gitse bile yaninda kalmiyor, bir de gevsek gevsek babaannemin evi pis diye anlatiyormus utanmaz. Bunlarin hepsi bir araya gelince sinirlerimi ziplatiyor.

Ortak konusma da yok, cunku birbirleriyle konusmuyolar. Yengemle haber gonderiyor bize
Her kafadan ayrı ses çıkıyor yani aslında en makulu aylara bölmek 3 er ay baksın herkes isteyen evine götürsün baksın isteyen babaannenin evinde baksın bi de kadın bulun çünkü belli ki kimse elini taşın altına koymuyor

Baslik konumu ozetliyor.

Konu benim canim babaannem. 7 tane evlat dogurmus, kista kitlikta buyutmus ama simdi onlar ona bakmak istemiyorlar.

Babaanneme suan koyde bekar amcam bakiyor, aldigimiz duyuma gore evlenip yurtdisina gidecekmis, hatta nikah kiyilmis bile. Amcama kimse bir sey demiyor, nitekim babaannemin tek evladi o degil. Turkiyede toplam 2 amcam bir halam var. 3 amcam ve babam yurtdisindayiz. Babaannem koyde bekar amcamla yasiyor su an

Babam hepimiz sirayla gidip anneme bakalim diyor, ama amcalarim ve yengelerim buna karsi. Abimiz gelmeden biz annemi bakim evine sepetleyip kurtulalim diyorlar tabiri caizse. Bu benim oyle zoruma gidiyor ki. Babaannemin uc bes esyasini bi valize koyup yavru kopek birakir gibi birakip gelecekler. Dedemin mezarda kemikleri sizlayacak.

Bir tane halam var, kocasi öldü ama babaannemle bizimle konusmuyor bile. Bakici tutalim diyorum annem koyden kimi bulacaksin diyor, gece yaninda yatacak insan lazim diyor. Babam ultimatom verdi, simdi hepsi birlesti baski yapiyorlar.

Bana kalsa babam gitsin tek basina baksin, ara arada ben ya da annem gidelim diyorum. Bu insan olmadiklari da cenazesine bile koymayalim.

Kusura bakmayin parca parca yazdim ama hem agliyorum he yaziyorum
Şimdi olayın tüm detaylarını bilmiyorum, o nedenle sizi gücendirecek yanlış bi şey söylemek istemem. Ama insanlar niye bu bakımevi / bakıcı olayına bu denli olumsuz bakıyorlar asla anlamıyorum. Teyzenin köyde bi çevresi varsa ve sağlık durumu evde bakıma müsaitse kardeşler teyzeyi her ay evden eve gezdireceklerine adam gibi bi yardımcı / bakıcı ayarlasınlar, teyze yerleşik düzeninde hayatına devam etsin.
Evde bakımı uygun degilse de uygun bi merkeze nakli saglansın. Hem ihtiyaçları görülsün, hem akranları ile birlikte vakit geçirsin. Otursun tüm keyfiyle 70 yaş üstü dedikodu yapsın, gönlünce huysuzluk etsin, aktivitelere katılsın. Aile bağlarını koruyan aile üyeleri de evde bakıcıyla da kalsa bakımevinde de kalsa teyzeyi ziyaret etsin, onunla vakit geçirsin. Hem herkesin bagımsız bi hayatı olsun, kimse kimseye göbekten baglanmasın, hem de herkes gercekten gönlünden gectiginde bir araya gelsin.

Yoksa görev icabı çamaşırını yıkayıp ayda bir doktora götürmekle hayırlı evlat olunmuyo. Milletin 70 yas üstü çekik gözlü teyzeleri yanında bakıcılarıyla beraber seyahate çıkar, bizim turistik beldelerimizde torunlarını görüntülü arar, hayatını yaşar. Bizimkiler gönülsüz bi gelin (ki gelin genelde gönülsüz olmakta sonuna kadar haklıdır) "aman ne derler" düsüncesiyle camasırını yıkarken huysuz bi bicimde kanepe kösesine tüneyip amaçsızlıktan aile üyelerine hayatı zindan ederken ölümlerini bekliyolar.

O hayırsız evlat algısı en cok o teyzelere / amcalara zarar veriyo kimse farkında degil.

Evde bakiciyla kalmasiyla bakimevinde kalmasi arasinda ne fark var ? Evinden ayrilmamali, 70 yildir orda yasiyor vs demissiniz de, evin duvarlariyla mi kurdu baglari, anilari. Gunduz yabanci biriyle kalacak, gece de farkli fatkli cocuklari gelecek. Sadece gece gelmek bile sorun olacak herkes icin. Kolay is degil. Surekli sonucta. Oyle olacagina mis gibi her ihtiyacinin nher an karsilanabilecegi bir yerde, iki kelime sohbet edebilecegi birileriyle gecirse gunlerini fena mi? Niye cami avlusuna olume terk edilecekms muamelesi yapiyorsnz ki bakimevlerine?

Tabiiki duvarlariyla bag kurdu. Onun kendi kosesi vardir pencereden bakar. Sikilinca bahcesine cikar. Elbetteki herseyle bagi var. bakimevi diye hapishaneye tikacaklar tanimadigi insanlarla.

Anlatamiyroum ama cocuklari musait diyorum isteseler hepsi bakar. Canlari istemiyor

Hayir yaa bu kadar degismis olamayiz. Almanyada da var bakimevleri evet ama almanlar da verirken vicdan azabi cekiyorlar cunku cekmeliler. Siz cocugunuzu tutup yetimhaneye veriyor musunuz? Benim vicdanim sizliyorsq yanlis demektir bana gore. Hiiic kimsesi olmayanlar icin, sokakta kalanlar icin evet ama bunun disindakiler icin hayir. Insan 70 sene omur verdigi evinde olebilmeli diye dusunuyorum, yani bu kadarini da hakediyorlar
e madem boyle düşünüyorsunuz siz gidip bakın? bence boyle hisseden biri burada konu bile acmaz, alır biletini giderdi babaannesinin yanına, ben ortada bir sorun göremiyorum

Her kafadan ayrı ses çıkıyor yani aslında en makulu aylara bölmek 3 er ay baksın herkes isteyen evine götürsün baksın isteyen babaannenin evinde baksın bi de kadın bulun çünkü belli ki kimse elini taşın altına koymuyor

Evet tam bir kaos. 7 cocuk var ama yurtdisnda olan 2 tanesi yillardir telefon bile acmiyor, simdi buraya da linc gelmeden “babaanne naptiki aramiyolar” diye pesin pesin acikLiyorum: kardesler birbirlerini yedikleri icin, koydeki amcam burada ben yasiyorum bu eve gelemezsiniz diye ambargo koydu. Telefonu bile soktu atti. Halam zaten konusmuyor. Babam ve 2 amcam arasinda konu. Buyuk amcam babam ne derse onu onayliyor, digeri ne derse de onu onayliyor.

Bu is kendiliginden cozulmez ama dua edin nolur

e madem boyle düşünüyorsunuz siz gidip bakın? bence boyle hisseden biri burada konu bile acmaz, alır biletini giderdi babaannesinin yanına, ben ortada bir sorun göremiyorum

Ay evet siz yorum yapin da basim goge ersin diye konu actim. Babam bakarken ben de gidip yardim edicem siz hic merak buyurmayin. Babam orada dururken hani bu insanlara gokten ekmek, su yagmayacagi icin, burada annem de oldugu icin calisip para gondermem gerekiyor ha siz de bize yardim ederseniz o ayri.

Gercekten herseyi sorgulamaya basladim. Yani doguma duz dogum diye bakmiyorum da fedakarlik, asiri sevgi diye bakiyorum. O zaman dogurdum ama bakmak zorunda da degilim diyebiliriz. Ya da o bakima muhtacliktan cikinca anne babayi silmek mi lazim?

Bana gore, benim fikrimce anne babanin miadi dolmaz. Belki modern hayat dedigimiz sey bize bunu empoze ediyor.

konu miad falan degil. Konu insan iliskileri. Hic bir sevgi; kotu muameleye karsi iyi olmayi gerektirecek buyuklukte degil. Cocuk yaparken sartlari bilerek yapiyorsun yani dogurdum bakmak zorunda degilim diyemeyecegini de biliyorsun. (İstisnalari konusmuyoruz) ama bana kotu davranan bir anneyi babayi sevmek saymak bakmak zorunlulugum yok, bunu yaparsam hele de zorunluluktan o insanlar mutsuz olur ben mutsuz olurum herkes gergin yasar. Annenize yazik degil mi? Babaannenize bakarken her gun yasadiklari gelecek aklina? Yaptigi fedakarlik kinini korukleyecek? Gerginlikle babanizla belki tartisacak?

diger cocuklarda ayni durumdadir belki.

olayi demogojik boyuta tasiyorsunuz ama evde insan eti agirdir derler. Yasayan bilir. Sahsen benim yasliligimda huzursuz hissedecegim, bazen kotu laf duyacagim cekinecegim belki kotu muameleye maruz kalacagim bir ev "ihtimali" nden korumak icin oglum huzurevi secenegini sunabilir.
Keşke annenizde siz küçükken çocuk esirgemeyi seçenek olarak düşünseydi.

Evet tam bir kaos. 7 cocuk var ama yurtdisnda olan 2 tanesi yillardir telefon bile acmiyor, simdi buraya da linc gelmeden “babaanne naptiki aramiyolar” diye pesin pesin acikLiyorum: kardesler birbirlerini yedikleri icin, koydeki amcam burada ben yasiyorum bu eve gelemezsiniz diye ambargo koydu. Telefonu bile soktu atti. Halam zaten konusmuyor. Babam ve 2 amcam arasinda konu. Buyuk amcam babam ne derse onu onayliyor, digeri ne derse de onu onayliyor.

Bu is kendiliginden cozulmez ama dua edin nolur
Büyük amca babani onayliyorsa digeri de uyum saglar mecburen halan zaten yok hükmünde sanırım. En iyisi aylara bolmek yada etrafa haber salıp bakici bulmak bu işin başka türlü çözümü yok sanırım bakıcının yanına da sıra ile hiç boş bırakmadan gitmek lazım zaten böyle olmuyorsa çok üzgünüm ama huzurevinden başka çözüm görünmüyor. ALLAH yardımcınız olsun gelişmeleri yazın bakalım ne olacak

konu miad falan degil. Konu insan iliskileri. Hic bir sevgi; kotu muameleye karsi iyi olmayi gerektirecek buyuklukte degil. Cocuk yaparken sartlari bilerek yapiyorsun yani dogurdum bakmak zorunda degilim diyemeyecegini de biliyorsun. (İstisnalari konusmuyoruz) ama bana kotu davranan bir anneyi babayi sevmek saymak bakmak zorunlulugum yok, bunu yaparsam hele de zorunluluktan o insanlar mutsuz olur ben mutsuz olurum herkes gergin yasar. Annenize yazik degil mi? Babaannenize bakarken her gun yasadiklari gelecek aklina? Yaptigi fedakarlik kinini korukleyecek? Gerginlikle babanizla belki tartisacak?

diger cocuklarda ayni durumdadir belki.

Ben artik gercekten yoruldum. Kimse annem ya da yengem baksin demiyor. Biz diyoruz ki evlatlari bir araya gelip baksinlar. Hatta annemi ikna edip babam baksin diyorum?

Annem bakmak istemeyebilir ki boyle bir yukumlulugu de yok, derdimiz babamin oraya gidip tek basina bakmasina ikna olmasi

Ben artik gercekten yoruldum. Kimse annem ya da yengem baksin demiyor. Biz diyoruz ki evlatlari bir araya gelip baksinlar. Hatta annemi ikna edip babam baksin diyorum?

Annem bakmak istemeyebilir ki boyle bir yukumlulugu de yok, derdimiz babamin oraya gidip tek basina bakmasina ikna olmasi

dumduz baktiginiz surece siz bos bos dertleneceksiniz. Hisler kirginliklar unutulmaz. Kimse de donup bakmaz. El oglu el kizi diye bosuna dememisler.

ve lutfen deneyimlemediginiz bir konunun bilgini olmayin. Babaniz icinde cok zor.
Keske hayat soylediginiz gibi kesin cizgilere sigdirilacak, mutlu mesut duygularin yasanacagi bir olgu olsaydi. Fakat acilar, hisler, yorgunluklar da var.

Ay evet siz yorum yapin da basim goge ersin diye konu actim. Babam bakarken ben de gidip yardim edicem siz hic merak buyurmayin. Babam orada dururken hani bu insanlara gokten ekmek, su yagmayacagi icin, burada annem de oldugu icin calisip para gondermem gerekiyor ha siz de bize yardim ederseniz o ayri.
Burda da çalışabilirsiniz

Büyük amca babani onayliyorsa digeri de uyum saglar mecburen halan zaten yok hükmünde sanırım. En iyisi aylara bolmek yada etrafa haber salıp bakici bulmak bu işin başka türlü çözümü yok sanırım bakıcının yanına da sıra ile hiç boş bırakmadan gitmek lazım zaten böyle olmuyorsa çok üzgünüm ama huzurevinden başka çözüm görünmüyor. ALLAH yardımcınız olsun gelişmeleri yazın bakalım ne olacak

Evet amca cocuklari falan da arada iletisimi sagliyorlar. Umarim kimse bu duruma dusmez, ya vicdanli evlat ya da muhtac olmadan bir olum.

Ama gelisme falan yazamam konuyu actigima dahi pisman oldum bu nedir boyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X