bir anne çocuğunu neden dışarı çıkarmaz?

Hamileyim. Kızım da 17 aylık. Çok hareketli. Eve tutamıyorum , dışarda hiç tutamıyorum. Buna rağmen bir gün çıkmadıysak ertesi gün mutlaka çıkarıyorum dışarı.
Mesele dışarı çıkarmaması değil gürültü bence. Siz gürültü İçin uyarın.

Ev hanımıyım oğlum 3 yaşında senede toplasam 3 ü geçmez parka götürme sayım ve kendimce haklı sebeplerim var
devir eskisi gibi değil
hep böyle ufak kalmıcak ve okul zamanı kendi dışarı çıkmak isticek(şimdiden alışmasın)
oturduğum muhitin çocukları çok ama çok terbiyesiz yaşadığım yerde genelde insanların çocuk bakma anlayışı saldım çayıra mevlam kayıra

Tabiki sosyalleşmesi için akranlarıyla vakit geçirmesi oynaması lazım o yüzden oyun gruplarına gidiyoruz
Evdeki büyük odamı oğluma oyun odası yaptık bi kreşten farksız o da evde vakit geçirmeyi seviyor çok şükür
Benim bu tutumum kimseyi ilgilendirmiyor bence komşunuzun durumu sizide ilgilendirmesin ister parka götürür ister götürmez

Konu sahibinin demek istediğini bence kimse anlamamış çocuklar enerjisini atamadığı için büyük ihtimalle çok gürültü yapıyorlar evde ve konu sahibi de HAKLI OLARAK bu durumdan şikayetçi kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil ki apartmanda yaşıyorsa eğer kurallara uyacak komşusu

Uzun zamandır olan bir durum bu, her zil çaldığında kapıya kadar koşuyor dışarı çıkacak diye
Gerçekten nasıl bir tahlil yeteneğiniz var hasta olamadıklarını anliyorsunuz,disari istediklerini anliyorsunuz..benim çocuklar da gün-de 2 3 saat çıkıyorlar bazen ona rağmen zil çaldığında kapıya koşuyorlar yani genelde bütün çocuklar zil çaldığında kapıya koşar.Birde nasıl anlıyorsunuz tüm gün çıkarmadığını tüm gün evde misiniz yada hiç uyumuyor musunuz?

Çocuk gürültüsünden istediğiniz kadar rahatsız olun laf anlamadıkları için o ses bitmez. Sürekli kapıya giderseniz de büyük ihtimal çocuk hırpalanır yapmayın sonuçta çocuk.

Gelelim park konusuna 10 aylık kızım var. Bende parka götürmüyorum. Etraf sapık dolu. Evde oynuyoruz. Ayrıca salgın var ishal kusma bu salgın bitse diğeri başlıyor. Çocuğum gelişim geriliği ile doğdu aydaşlarından çok ufak ufacık rüzgarda burnu akar. Dıştan gördüğünüz de küçük olmasından başka sıkıntısı yok. Ama kışın her ay antibiyotik kullandık. Yaz geldi diye 2 günde bir yıkadım üşütmüş hemde bu sıcakta. Gidin bence anneyle sosyalleşin kadına da iyi gelir. Alın kahvenizi kapıdan çevirmez ya sizi eminim çocuğun sıkıntısı vardır ya da annenin canı istemiyordur ya evinde işi vardır.

annenin saglikli oldugunu nereden biliyorsunuz?
buraya bu konuyu acacak kadar neden dertlendiniz?
son 2 haftadir cikaramiyorum cocuklarimi. romatizmal agrilarim var. acaba alt konsum da ayni seyi dusunuyor mudur?
sanmam aslinda iyi niyet anlayis cokk onemli...
bir de 4 duvar arasini kimsenin bilemeyecegi gercegi...

Bizim sitemizin parkı var bıraksam 24 saat o parkta oynar çocuklarım ama benimde evimde işlerim oluyor bazen hiç oturmuyorum Evi derliyor topluyorum koşa koşa yemekleri hazırlayıp karınlarını doyuruyorum parka iniyoruz ama eve çıktıktan beş dakika sonra çocuklar camın başında tüneyip diğer çocukları izliyor anneee hadi parka gidelim demeye başlıyorlar sonra. E benimki de can yahu.. bazı günler hiç çıkarmıyorum mesela evde işlerim oluyor çamaşırım birikiyor veya hava bozuk oluyor yada çok sıcak oluyor yada o gün hiç enerjim olmuyor. her anne hergün çocuğunu parka çıkarmak zorunda değil ki bunun tahlilinide siz yapamazsınız zaten ..Sizi ilgilendirmez çünkü. Ses sıkıntı ise ona bişey diyemem çocuk bu bazen ne kadar dikkat Etsen de gürültü olabiliyor.biraz anlayış göstermek gerekiyor komşuluk bunu gerektirir diye düşünüyorum

Üşengeçlik. Peşinden koşmak istemiyordur. Ha bir de durmayınca ağzının ortasına yapıştırıveriyordur. Dışarıda nasıl yapsın bunu (!)
neden hemen yaftalıyorsunuz ki çocuklarla evin işi gücü yemeği bitmiyor, bende hergün çıkaramıyorum, evimiz bahçeli olmasa evde oturup oynuycak bütün gün..

Edit: ay siz dalga geçmişsiniz ya 3 saatlik uyku 2 bebeylen jeton 8gen falan olmuş bende

Belki benim gibidir,benim tansiyonum düşük seyrediyor,sıcakta anında fenalasiyorum. Bu yüzden sıcaktan,yazdan nefret ediyorum. Öldürseler beni yazın gündüz saatlerinde çocuklarımı parka cikaramam... Kaldı ki bu durum komsumu hiç ilgilendirmez.

Panik atak geçmişi olan biri olarak ben de kızımı uzun süre yalnız çıkaramadım atak gelirse kızıma bi şey olursa korkusuyla ve hep konu komşudan senin gibi laflar duydum. O kadar üzülüyordum ki bu duruma tarifi yok. Ben de dışardan gayet sağlıklı görünüyordum. Siz nerden biliyorsunuz kadının sağlığını. Size ne başka işiniz gücünüz kalmadı mı yahu

:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…