Bir anne evladına bu kadar kolay beddua edebilir mi?

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
46
İstanbul
Sabahtan beri nefes alamıyorum sanki
Ben uykuyu seven bir insanım birkaç gündür ev işlerinden çok yoruldum
Sabahta uyanamadım
Misafir gelmiş
Saat 8 gibiydi
Annem birkaç kez çağırdı sonra uyan diye bağırmaya başladı
Az beni rahat bırak dedim en sonunda
Bana Allah seni bizlere hasret bıraksın dedi

Ben işe yaramıyormuşum bilmem ne bilmem ne söylendi işe gitti
Bütün gün onun misafiriyle ben uğraştım
Teşekkür bile etmedi

Az önce aradı gitti mi diye
Bende kendimi tutamadım ağlamaya başladım
Bana neye efkarlandın gelince hesaplaşıcaz dedi

Çok zoruma gidiyo varsa yoksa kardeşim abim ablam
Ben bir hiçim
Evin hizmetçisiyim
Ablamla kardeşime bir iş söylesem onlar senin görevin diyorlar bana
İş zaten bulamadım evden dışarı çıkarmıyorlar
Bıktım usandım artık

Bir keresinde bende annemden buna benzer bir beddua duymuştum . Daha önce ondan bana karşı hiç öyle sözler işitmemiştim

O sözü duyduğum gecesi ne ağlamıştım ama boşuna ağlamışım sonradan anladım

Bir sinirle bir öfkeyle dediğinin farkına vardım

Senin nasıl sıkıntıların varsa onunda kendine göre sıkıntıları var. Arada kükreyecek yer arıyorlar . Onlardanda nasibine alan biz oluyoruz ..

Boş ver arkadaşım üzülme annelerin bedduası tutmaz derler sütü engel olurmuş annende pişman olmuştur belki sen kafana takma.

İnsan annesinden ilgi şevkat bekliyor beddua duyunca ne bilim çok kötü oldum s ürekli ilgisi başka yönlerde küçükken hep öper severdi ama şimdi koluna girmeme bile izin vermiyor sarılıyorum tepki yok büyüdüğüm için de değil, çünkü diğer kardeşlerimle daha çok samimi hayalini kurduğun anne profilinden çok uzak neden onlara hasret kalmamı istiyor ki

Boş ver arkadaşım üzülme annelerin bedduası tutmaz derler sütü engel olurmuş annende pişman olmuştur belki sen kafana takma.

pişman olan insan eve gelince hesaplaşıcaz der mi en ufak hatamda senin evlatlarında sana yapsın diyor hiç bi kötü alışkanlığım yok 24 yaşına gelmişim ilk defa sevgilim oldu kötü bi söz bile duymadı benim hakkımda kimseden okula geldiğinde parmakla gösterilen öğrenci oldum sırf gurur duysun diye

yaşınız kaç acaba?

Biz eskiden annemle hiç anlaşamazdık. 26 yaşındayım, 21 yaşıma kadar falan sürekli sürtüşürdük, ne yapsam memnun olmazdı.. ve bir gün bana İnşallah senin çocuğunda sana aynısnı yapar demişti
Şimdi evliyim anneme her konuda yardımcı olmak için fırsat kolluyorum.. şimdi annem bana o lafı söyledği için çok pişman eminim.. herşey yoluna girer.

çalışmıyorsun diye bu kadar üstüne geliyordurlar ..çalışsan zaten kendi hayatın olur iş çevren vs olur .... bence iş bulmaya bak ..iyi kötü gir biyere ... bu kadar karışamazlar ...

24 yaşındayım geçer mi bu durum bilmiyorum okuldayken zorla ben aratırdım kendimi hiç aramazdı bahanesi ben ders çalışırım belki idi kaç yaşına geldim bu da benim evladım diyip tek bi çeyiz bile yapmadı ya sadece tek bir parça bile almıyor tenezzül etmezmiş ben çalışınca alırmışım kendime yanlış anlaşılmasın sevmem de zaten el örme işlerini ama insan evladını düşünmez mi oğluna ev bark bilmem ne yapıyor bana gelince tenezzül etmem oluyor
çok doluyum kusura bakmayın

Annem bana daha dün 'Bıktım artık sizden, senden. Sizinle uğraşmaktan da bıktım.' dedi.
Daha önce de 'Bir an önce üniversiteye gitsen de kurtulsam.' demişti.
Ben de bunları hayatım boyunca unutamam, unutmam.
Özellikle anneden duyulunca bu laflar, kalpte izi daha derin oluyor.
Dünden beri kendimi yiyip bitirdim bir anne kendi kızından nasıl bıkabilir diye. Çok zoruma gitti.
Canım, en iyisi kulak ardı etmek böyle lafları. Yoksa bizi üzmekten başka bir işe yaramıyor.

çalışmıyorsun diye bu kadar üstüne geliyordurlar ..çalışsan zaten kendi hayatın olur iş çevren vs olur .... bence iş bulmaya bak ..iyi kötü gir biyere ... bu kadar karışamazlar ...

çok aradım yaşadığım çevre geniş olmadığı için pek imkanım olmadı görüşmelerden de ya uygun bulunmadığı için yada kilom için geri gönderildim bende çareyi okula devam etmekte buldum en azından babam insafa geldi de bunu kabul etti okulda olsa en azından gün içinde uzak kalıcam tesellim bu

evet aynen öyle çok zoruma gitti ama o tınlamıyor ya sinirlendirecek kadar kötü ne olabilir ki diyorum kendime elalem çocuklarını park köşelerinden arkadaş ortamlarından ayıramıyor yinede evladım diyor vazgeçmiyor atmıyor hakaret etmiyor
kulak ardı yapalım yapmasına da içimizi fena acıttılar birkere

tamam oda birşeydir ... en azından evden çıkıcaksın ...
kilonla çalışmanın ne ilgisi var ama .... manken olmayacaksın ki ...

tamam oda birşeydir ... en azından evden çıkıcaksın ...
kilonla çalışmanın ne ilgisi var ama .... manken olmayacaksın ki ...

evet mantıken beyin önemli gibi duruyor ama artık işverenler "prezantabl" eleman alıyor onlarda haklı ne diyebilirsin ki 78/80 kg elemanı napacaklar fizik önemli dimi ama

eylem çok üzüldüm ben sana yaaa kıyamam...
çok haklısın bence kırılmakta
acaba annene söylesen mi ki diğer kardeşlerime karşı böyle değilsin bana karşı niye bukadar sertsin diye

eylem çok üzüldüm ben sana yaaa kıyamam...
çok haklısın bence kırılmakta
acaba annene söylesen mi ki diğer kardeşlerime karşı böyle değilsin bana karşı niye bukadar sertsin diye

söylesemde birşey değişmez bu sefer bana evladın olunca sorcam bakalım ayırabiliyor musun o zaman diyor yani bana söylediklerini davranışlarını ben uyduruyormuşum gibi

diğer kardeşlerin de aynı evde mi sizinle?

evet aynı evdeyiz onların kendilerine ait odaları var ben gündüz annemin odasında takılırım ders vs için onların temizlikleride bana kalır her halukarda öyleki ablam çekirdekleri yer masanın üstüne atar bırakır yapmaz annem poşeti verir elime topla der onlar kıymetlidirler yani baya doluyum aslında da böyle zamanlarda patlıyorum

valla tatlım bu anlattıgın o kadar tanıdık ki bana aynısını bi arkadaşım yasıyo... şimdi kimse kalkıp demesin anneler böle fedakar böle cefakar bazıları malesef sadece süt emzirmekle annelik oluyo sanıyo inanın bu anlattıklarının bın katını yasıyo arkadsım ve dısardan bakan herkes üvey bile olsa bukadar olmaz dıyolar çok ama cok gaddar . hani sanmayın dövüyo falan değil lafları sözleri hareketleri imaları hele hele bedduaları duysanz şok olursunuz. ve kızı bi görseniz melek melek evi tertemzi eder herseye koşturur üstüne bide laf yer... ben en samimi arkadışımı böle bu halde çaresiz görünce malesef diyorum bazı anneler lafta anne, annelik geni alamamışlar heralde... üzme sen tatlım kendini bencede bi iş bul çalış sıkıntın azalır. senin ki bizim ki kadar değil en azından beterin beteri var :)

benım annem bana eskiden neler söylüyordu
hiç üzerime alınmıyordum bile ...
kendı evıme çıkınca kıymete bindim
1 gün aramasam hemen arıyor ve ''dün neden aramadın?'' diyor.
telefonda anneme kızdığım zaman
hemen susuyor ve o anda sessizlik oluyor.
dün konuşmak istemedi canım , ama yınede aradım
tam bişi anlatıyordu ''işim var '' dedim, o anda sustu yıne
''tamam konusuruz sonra '' dedi...kızlar bişi dicem, ben üzüldüm bu duruma
acaba bana alındı mı diye:26:
kadın heyecanlı heyecanlı bişi anlatıyordu
lafı tıkdım ağzına...

sonradan kıymete bindim ben, sende öyle olursun merak etme.

Son düzenleme:

yani her evde evin en küçüğüne hadi ekmek almaya git hadi şunu getir falan denir de sizinki abartı olmuş biraz....
bence sen biraz sessiz kalıyorsun annenle problem olmasın diye
tamam sen evdeysen şuanda evin bazı işlerini tabii ki yapacaksın ama herkes de yediği içtiği şeyi kaldırmalı bi zahmet
ee evde kaldıran toplayan biri varsa ben de kaldırmam tabi ohh ne güzel
biraz sesini çıkar bence kavga ederek değil de
en azından herkesin kendi işini görmesi için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…