Bir anne evladına bu kadar kolay beddua edebilir mi?

hemen ara al gönlünü bende yasadım çok beter bi duygu böle canımdan can gitmişti resmen, suan bile gözlerim doluyo o an aklıma gelince kendime çok kızıyorum... hemen ara :)

senin durumda tam tersi olmuş :)
üzülmemiştir üzülse bile en azından sana laf çarparken ne kadar kırıldığını anlamıştır merak etme eden bir gün ettiğini yaşamayınca ölmüyor tek temennim benim onları değilde onların beni mumla araması

ne biliyim neden o zaman o kadar çocuk doğuruyor hadi onuda geçtim neden sadece bana garezi var bir değil iki değil. üzmeyim amaan salla da yapamıyorum artık doldum taşıcam. iş olsa ayakların arkama değe değe gidicem yani

annene yüklenmeden önce ablanla abinle konuş

hemen ara al gönlünü bende yasadım çok beter bi duygu böle canımdan can gitmişti resmen, suan bile gözlerim doluyo o an aklıma gelince kendime çok kızıyorum... hemen ara :)
alışmasını istemıyorum, eskıden bana neler neler söylerdi,,,duysanız ağzınız açık kalırdı

sinirli bir sesle ''tamam '' demedi zaten.
şaşkınlık ve hüzün arasında bir sesti , duyduğum.

eskıden bana hiçbir şey sormazdı, ayrı eve çıkınca başımın etını yemeye başladı
her şeyi bana soruyor,
bende dıyorum ki , ''eskiden nasıl sormuyordun, şimdi de sorma, sen zaten her şeyi kendı başına halleden bir insansın'' diyorum.
fazla kırmamaya çalışıyorum
istesem de kıramam
annem sonuçta.

onun bana yaptığını yapmıyorum ona.

evet çok çok sinirli olmadıktan sonra bile isteye kıramıyorum onu. söylediği kelimelerin nere gittiğini düşünmemesine rağmen sen ara direk söyleme ama gönlünü al napalım anne cennetin anahtarıymış

aramızda mesafe olduğundan dolayı
arayıp ''nasılsın?'' derim

alındığını hissetmiş gibi yapmam.
evet , anne sonuçta
her anne gibi iyiliğimizi istiyorlar

konu sahibi, annen ne derse desin alınmaman lazım
dediğim gibi, ben hiç alınmazdım
annen sonuçta bırak canı ne istiyorsa söylesın
kapını kapat
annen söylensın dursun

eder eder. benim bi küçük kardeşim var ama bi hiçim varsa yoksa kuzenim.. her fırsatta bak .....ya şöyle yapmış böyle yapmış.
aarkamda hçibi zaman aileminpsikolojik desteğini hissetmedim. ben daha kaç yaşındayımki sorunum olsun? onların gözünde böyle

bende bu sorunlara maruz kaldığım için bizimkiler gidip tedavi olmuyor bari ben gidip tedavi olayım dedim, yarın psikiyatr randevum var,
yok arkadaşım, anne bunu dedi, baba şunu yaptı, kardeş şunu dedi, kafayı yedirttiler en sonunda, git terapi al en iyisi bu.

Takmamayı öğrenmek lazım , ben şu an oka m.ka ağlıyorum, iğrenç bişey yani.

Keşke anlayışlı olabilseler.

Anneler neden böyle davranırlar çocuklarına hiç anlam veremiyorum ya...

Ben 32 yaşındayım, annem hala bir bardak su bile beklemez benden...
Ne kalbimi kırmışlığı vardır, ne başıma bir şey kakmışlığı...

Ne diyeceğimi şaşırdım...

O kadar doluyum ki bu konuda. 'Geber de kurtulayım' lafını bile duydum ben daha onun üzerine ne dese zoruma gitmez.
50 kuruş kadar değerim yokmuş onu da bu gün anladım. 50 kuruşluk bi çikolata istedim diye onlarca laf yedim. Hiç bişey haketmiyo muşum ben..
Hep iyi bi öğrenci oldum. Bir gün bile eve tek bir kötü laf getirmedim. Herkez 1 kere düşündü ne yapcağını ben 10 kere düşündüm.
Üniversiteyi kazandım başarılı bi şekilde okudum bitirdim. Hala bi halt olamadım ben.
Temizliğini yaparım yeri gelir yemeği de yaparım. Misafir geldi mi ya da bayramlarda neredeyse beş dk oturmam. Yoruldum dediğimde bi halt mı becerdin sanki olur.
3 tane daha kardeşim var bir tanesinin çıkarttığı kadar sorun çıkartmış olsam atardı heralde bu nefretle beni evden..

Anne baba evlat ayırmaz diyolar ama külliyen yalan. Öyle bi güzel ayırırlar ki diyecek laf bulamazsın.
Üzülme dicem ama üzüleceksin. Hiç ses etme hiç de bişey söyleme inan karşında anlayacak biri olsa sana bunu yapmaz zaten..
Susup sabretmekten başka yapıcak hiç bişey yok..

ederler tatlım ederler.... kaçımız duymadı ki benzer sözler... unut gitsin.... ananın sabaha kadar başında beklediği gecelere say .... olsun bitsin

kiyamam sana:)
4 ay 29 günun kalmis, sonra evlenir gidersin, sabret derim.
Insallah gidecegin yerde huzur, mutluluk bulursun!

Son düzenleyen: Moderatör:

yorumları okyamadım ama bnm annem de cok beddua eder hem bana hem kardeşlerime asırı eder hem de seninkinden cok daha agırlarını ama biz alıstık öyle kabul ettik çünkü kendi naptıgının farkında değil bilgisizlikten kaynaklanıyo canım sana bişey olsa emin ol çok üzülür. keşke okusaydın okutmadılar mı?

cnm üzülme...
sen onun canı ciğerisin emin ol...
evlenip gidince kıymetini anlıcak...

ben anlık bişey olduğunu düşünüyorum bir anne evladına beddua edemez içinden gelerek..belki işe geç kaldı misafire sinirlendi ne biliyim ufak ufak sorunları biriktiğinden böyle bir tepki vermiş olabilir.ve sanırım şu an çalışmadığından hep ev işi yaptığından sende biraz bunalmışsın.iş bulmak pek kolay değildir umarım en kısa zamanda hayırlı bir işe başlarsın

Bence sen annenin yıllar boyu sana ettiği hizmetleri unutma.
Bir insan kolay yetiştirilmiyor.
Kolay mı sanıyorsunuz?
Her gün yemek , ütü , çocuklar vs vs fiziksel yorgunluğu geçtim başka bir insanın sorumluluğu bile insanı zihnen yoruyor.
Boşuna demiyorlar ebeveyn olmadan anlayamazsınız diye , gerçekten öyle.

Son düzenleme:
Benim annem asla! etmez de kaynanam ediyodu..
Bende de şöyle bi inanç var üzerimde hakkı olmayan insanın bedduası bana sökmez.

Tabi senin konumun annen..
Öncelikle beddua döner dolaşır bulurn sahibini.. iyi bişe değil annenin yaptığı..
Bedduaya nereye gidiyosun demişler geldiğim yere demiş..

Umarım günahını çabuk kavrar ve etmez..
Sende üzülme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…