• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir anne kızını bu şekilde üzebilir mi ?

Anneniz sizi paylaşamıyor sanırım. Ama patavatsızlık etmiş ben olsam bende çok sinirlenirdim. Söylencek laf değil. Bide gebesiniz hiç hiç değil. Bi dahakine sizde aynı şekilde cevap verin sinirlenmeden dank diye söyle lafını.
Kaç kere söyledim öncesinde güzellikle söyledim anlamadı... sonra hala devam etti sert şekilde söyledim anlamadı. anlamıyor......

Zaten önemli olan anneyi kırmamak.. evlat düşünülmesin... kendi çocuğunu ağlatmak üzmek annelik hakkı ne de olsa.
İyide ne anneler var yani . Annem kocama çirkin dese size yazdığımı soylerdm sürekli dersede güler gecerm. Çünkü o kadar boş bi muhabbet ki. Bu konu yüzünden annemi asla kırmam. Tabi sizin annenzle aranzdaki ilişkiyi bilemem bu kadar rahat kırdığına göre baglarnz o kadar kuvvetli olmayabilir.

Sizin de bu tür hadsizliklerden pek bi geri kalan yanınız olmayıp tencere kapak ilişkisinde görünürdünüz üçüncü gözlere..

Belki doğru dişe diş göze gözdür. Belki değildir. Bilmiyorum... Ama bir evladın annesine "gece koynuma alan benim" demesi çok kulak tırmalayıcı ve etik görünmeyen bir söylem..
Annem veya herhangi biri uyardığı halde hadsizlik yaparsa cevabını alır, bu kadar basit.

Annem "çocuğun kocana benzemesin" deyip beni hamile halimle "kocama benzerse sevmeyecek mi?" sıkıntısına sokarken sıkıntı yok, daha önce uyarıldığı halde aynı edepsizliğe devam eden birine benim kendi mesajımda da edepsizlik olarak nitelediğim bir cevap verince "owwwww, ama o anne". Bendeki sistem öyle değil işte.

Dediğim gibi ben basit ve çoğu zaman dümdüz bir insanımdır. Kaşınmayanı da kaşımam.

Elbette bakış açısıdır, bizi bu günlere getiren hayat dinamiklerinin etkisi çok büyük.

Bu arada altını çizmek isterim ki cevabı savunmuyorum, sadece bana adapsızca yaklaşan herkese uygun cevabı vermekten yanayım.

Bir anne için ne biçim bı üslup siz ne dediginizin farkindamisiniz herhalde anne olmadiniz daha gerçekten çok usturupsuz umarım Allah kimseye sizin gibi bı evlat vermez
Peki hamile kızının sürekli üzerine giderek onu bu kadar üzecek laflar ederek, burada konu açacak kadar germek bir anne için çok mu münasip bir üslup?

Benim hayat tecrübemde insanlar her istediğini söylerse, bir zaman gelip birisi pat diye duymak istemedikleri şeyleri de onlara söylerler.

Bu arada konunun benim evlatlığımla ne ilgisi var tam anlamış değilim, ben bana bu tarz davranılması durumunda vereceğim cevabı belirttim. Çok şükür hayatımdaki herkes nerede,nasıl, ne şekilde konuşulması gerektiğini, haddi olmayan işlere burun sokup karışılmaması gerektiğini bilir.

Bu mesele uzamazsa sevinirim zira KKyı benim için keyifli kılan yüzlerce farklı bakış açısını birarada görebilmek. İzniniz olursa bu da benimki.

Benim annemde takilir bana bi renkli gozlu koca bulamadin diye. Hamileyken renkli gozlu olmazsa sevmem filan da dedi. Cok uzulurdim o zman. Ama simdi toruna asik gibi ki kizim ayni babasi. Damadini da sever ama takilir arada. Annedir kirildinizi soyleyin zamanla gecer insallah

İyide ne anneler var yani . Annem kocama çirkin dese size yazdığımı soylerdm sürekli dersede güler gecerm. Çünkü o kadar boş bi muhabbet ki. Bu konu yüzünden annemi asla kırmam. Tabi sizin annenzle aranzdaki ilişkiyi bilemem bu kadar rahat kırdığına göre baglarnz o kadar kuvvetli olmayabilir.
Rahat kırmak mı ? kim kimi kırıyor önce bunun farkına varsak ? annem bu tarz konuşmalardan hoşlanmadığımı üzüldüğümü biliyor buna rağmen söylemesine dayanamıyorum. bile bile bunu yapması onun beni kırdığını gösteriyor.

Benim annemde takilir bana bi renkli gozlu koca bulamadin diye. Hamileyken renkli gozlu olmazsa sevmem filan da dedi. Cok uzulurdim o zman. Ama simdi toruna asik gibi ki kizim ayni babasi. Damadini da sever ama takilir arada. Annedir kirildinizi soyleyin zamanla gecer insallah
Benim de eşim renkli gözlü . annem hiç sevmem renkli gözlüleri deyip eşimi ima etmiştir çoğu zaman. kırıldığımı biliyor ama devam tam gaz.....

Espiri ile söylese amenna.
Ancak ciddi söylemiş.
Herşeye iyi tarafından bakmayı öğrenirseniz daha az yaralanırsınız.
Göreceli pollyannlık bu.
O bir anne.
Ve karşıdaki adam imrenilecek kadar yakışıklı da olsa prenses kızının yanında sönük kalacaktır onun için.
Herşeyi kafaya takmayın.
Hayırlı doğumlar.

Espiri ile söylese amenna.
Ancak ciddi söylemiş.
Herşeye iyi tarafından bakmayı öğrenirseniz daha az yaralanırsınız.
Göreceli pollyannlık bu.
O bir anne.
Ve karşıdaki adam imrenilecek kadar yakışıklı da olsa prenses kızının yanında sönük kalacaktır onun için.
Herşeyi kafaya takmayın.
Hayırlı doğumlar.
Bile bile yapmasına dayanamıyorum...teşekkür ederim.

Tamam ama hoş bir üslup mu ? hem üzüldüğümü bile bile yapması gerçekten anneliğe yakışır mı
Yakışmaz.Ama yine de bu hareketler yapılır.Ben çocuklarıma 6cı aya kadar ek gıda vermemiştim.Büyümeleri de gayet güzeldi.Fakat annem,Leylanın bir çocuğu var maşşşalllaaaahh,nasıl tombul,nasıl tatlı diyordu mesela.Fakat hiç tınlamadım,ee onları sev sende o zaman diyordum.Çocuklarımı severdi ama bunları da söylerdi.Sessizde kalamadım,çünki genç kızken beni de emine teyzenin kızıyla kıyaslardı örneğin,ayyy kız ne güzel,senin gibi sıska değil,giydiği yakışıyor derdi.167 boyunda,50 kiloydum.Ve ölçülerimde orantılıydı gayet.Örnek gösterdiği kız basenleri geniş, tombul ve bundan şikayet ederek bana imrenen bir kızdı.Ama ben hep giydiğimi yakışmaz sanıyordum bu yüzden.O yüzden vucuduma uygun değilde bol kıyafetler seçiyordum ayıplarımı örtsün diye:D
Bu sekilde üzerler mi,evet,üzmeliler mi,asslaaa...

Yakışmaz.Ama yine de bu hareketler yapılır.Ben çocuklarıma 6cı aya kadar ek gıda vermemiştim.Büyümeleri de gayet güzeldi.Fakat annem,Leylanın bir çocuğu var maşşşalllaaaahh,nasıl tombul,nasıl tatlı diyordu mesela.Fakat hiç tınlamadım,ee onları sev sende o zaman diyordum.Çocuklarımı severdi ama bunları da söylerdi.Sessizde kalamadım,çünki genç kızken beni de emine teyzenin kızıyla kıyaslardı örneğin,ayyy kız ne güzel,senin gibi sıska değil,giydiği yakışıyor derdi.167 boyunda,50 kiloydum.Ve ölçülerimde orantılıydı gayet.Örnek gösterdiği kız basenleri geniş, tombul ve bundan şikayet ederek bana imrenen bir kızdı.Ama ben hep giydiğimi yakışmaz sanıyordum bu yüzden.O yüzden vucuduma uygun değilde bol kıyafetler seçiyordum ayıplarımı örtsün diye:KK70:
Bu sekilde üzerler mi,evet,üzmeliler mi,asslaaa...
Size yapılanlar daha farklı sizinki kıyaslama.. ona aldırış etmem bu kadar .. ama resmen doğmamış bebeğim üzerimden kocama yine laf edip çirkin bulduğunu belirtti defalarca yapma söyleme dememe ağlamama üzülmeme rağmen devam etti etti ettii... .

Size yapılanlar daha farklı sizinki kıyaslama.. ona aldırış etmem bu kadar .. ama resmen doğmamış bebeğim üzerimden kocama yine laf edip çirkin bulduğunu belirtti defalarca yapma söyleme dememe ağlamama üzülmeme rağmen devam etti etti ettii... .
Devam etmemeli,kırıldığınızı anlamalı.Belki kendince takıldığını sanıyor ama aksi belirtildiyse durum şakalıktan çıkmıştır.Düşünüyorum annem eşim ya da kardeşlerimin eşi için böyle söylese elbette kırılırız.İnsan para verip aldığı bir çift ayakkabı için bile çirkin densin istemiyor,sonuçta benim seçimim diye.
İnşallah vazgeçer..

Benim annem de bana takılır neler neler söyler hemde, çünkü ben ona güzelim evladı olarak. İnsanın evladından güzel kim olabilir ki? Nişanlımın annesi de ona takılıyordur eminim onun oğlu da ona özel. "Anne şaka yapsan da benim hormonlar tavan sonra kafama takıyorum bir daha böyle şeyler söyleme" diyebilirsin.

Annem veya herhangi biri uyardığı halde hadsizlik yaparsa cevabını alır, bu kadar basit.

Annem "çocuğun kocana benzemesin" deyip beni hamile halimle "kocama benzerse sevmeyecek mi?" sıkıntısına sokarken sıkıntı yok, daha önce uyarıldığı halde aynı edepsizliğe devam eden birine benim kendi mesajımda da edepsizlik olarak nitelediğim bir cevap verince "owwwww, ama o anne". Bendeki sistem öyle değil işte.

Dediğim gibi ben basit ve çoğu zaman dümdüz bir insanımdır. Kaşınmayanı da kaşımam.

Elbette bakış açısıdır, bizi bu günlere getiren hayat dinamiklerinin etkisi çok büyük.

Bu arada altını çizmek isterim ki cevabı savunmuyorum, sadece bana adapsızca yaklaşan herkese uygun cevabı vermekten yanayım.

Peki hamile kızının sürekli üzerine giderek onu bu kadar üzecek laflar ederek, burada konu açacak kadar germek bir anne için çok mu münasip bir üslup?

Benim hayat tecrübemde insanlar her istediğini söylerse, bir zaman gelip birisi pat diye duymak istemedikleri şeyleri de onlara söylerler.

Bu arada konunun benim evlatlığımla ne ilgisi var tam anlamış değilim, ben bana bu tarz davranılması durumunda vereceğim cevabı belirttim. Çok şükür hayatımdaki herkes nerede,nasıl, ne şekilde konuşulması gerektiğini, haddi olmayan işlere burun sokup karışılmaması gerektiğini bilir.

Bu mesele uzamazsa sevinirim zira KKyı benim için keyifli kılan yüzlerce farklı bakış açısını birarada görebilmek. İzniniz olursa bu da benimki.
Ben konuya bakış acinizi sorgulamadim sadece anneyide herkezle bir tutmaniz çok garip oysa annelik zor zanaat karnımı doyuramiyorum çoğu zaman çok affedersin tuvalet ihtiyacımi karsilayabilmek için cocugumun uyumasini bekliyorum hiçbir sosyal hayat yok herşey ona endeskli dolayisiyla onun hayati kosundada baskalariyla bir tutulmayi haketmeyecek kadar özel bı yerde olmayi hakeder anne ben konu sahibinin annesi haklı demedim ama aksine burdaki bazı arkadaslar gibide art niyetli dusunmedim benim gozlemledigim kızını çok seven ve kimseyle paylaşmak istemeyen bı anne izlenimi verdi hı dogrumu asla değil fakat bu kadar taslanmayida haketmez hicbi anne anlatabildimmi yoksa dusuncenize bı sözüm yok yine belirtiyorum sadece ANNE olduğu için fazlaca itici geldi buda benim dusuncem

aman benim annem de öyleydi ,evlenmeden önce sevgiliyken ay neler derdi yaa siniirrr ,şimdi söylüyorum kabul etmiyor :KK48: çok zayıftı ozaman deyip geçiştiriyor ,bir gün köy otobüsüne bindik ,benimki de bindi sonradan oturdu öne, annemle babam serseri gençler gibi bi oturdular en arkaya ,babam anneme diyo burna bak Fatih Sultan Mehmetin burnu gibi ,Annem ordan gülüyo kah kah kah tabi duyulmuyor bunlar ben duyuyorum deli etmişlerdi beni :KK53: şimdi çok sevdikleri için beğeniyolar da :nazar: geçen konuşuyoruz annemle burnunda kemik var ameliyat olsa çok rahatlıycak hem azcık burnunu da yaptırırdı diyorum - Aaa olur mu bi de bozarlar çocuğun burnunu yakışıyo ona diyor hey Allahım beni vakti zamanında niye deli ettinizzz:KK45:

Sen de o her soylediginde "aman guzellik gecici karakteri sana benzemesin de" de. Bozulursa da sen beni bilmiyo musun saka de. Boyle saka yollu laf sokanlar bana cok cirkin geliyor

Ne var ki bunda annemde bana der,bende sen kendi kocana bak diyip geciyorum.
Sonra gülüyoruz.

Annem bana da söylenirdi.. bende sen kendi eşine bak derdim. He doğru der ..:KK70: Babam ama, annemi anca sustururdum..

Ben konuya bakış acinizi sorgulamadim sadece anneyide herkezle bir tutmaniz çok garip oysa annelik zor zanaat karnımı doyuramiyorum çoğu zaman çok affedersin tuvalet ihtiyacımi karsilayabilmek için cocugumun uyumasini bekliyorum hiçbir sosyal hayat yok herşey ona endeskli dolayisiyla onun hayati kosundada baskalariyla bir tutulmayi haketmeyecek kadar özel bı yerde olmayi hakeder anne ben konu sahibinin annesi haklı demedim ama aksine burdaki bazı arkadaslar gibide art niyetli dusunmedim benim gozlemledigim kızını çok seven ve kimseyle paylaşmak istemeyen bı anne izlenimi verdi hı dogrumu asla değil fakat bu kadar taslanmayida haketmez hicbi anne anlatabildimmi yoksa dusuncenize bı sözüm yok yine belirtiyorum sadece ANNE olduğu için fazlaca itici geldi buda benim dusuncem
Özel bir yerde olmaya gelin/damatla dalga geçmek dahil mi?

Back
X