Bir "anne"nin "kaynana" oluş süreci !

olay şu:birçoğu oğullarını evlendirirken kaynana oluyorlar ama kızlarını evlendirirken bir oğluşları daha oluyor anne oluyorlar..işte bütün mesele bu

Bence kayınvalideler bize sırf laf sokuşturmak için konuşuyo bazen bana öyle geliyor:) boşver sen kendi yuvanon mutluluğuna bak. Mutlaka bişey bulacak sürekli laf sokuşturmak için.

kendine müslüman derler ya aynen öyleymiş kaynanan..kendi kızları olunca kıymetli ama bizler el kızıyız işte...benim kaynanamda aynı 2 görümcem var sürekli kıyaslar ..birisi yeni boşandı onun kocaı için neler dediler ben bilirim ama 8yıldır içlerindeyim adama acıyordum valla kurtuldu boşandı da..görümcem bir gün adam yerine koymadı kocasını sabah akşam annesini evindeydi bir sıcak çorba yaptığını hatırlamam kendisi ve çocukları kayınvaldemin evinde abahtan akşama kadar beklerler orda da bir hizmetçi niyetine 14 yaşında aldıkları 20yıldırda tepe tepe kullandıkları eltim var yetim fakir kızıymış herşeyi ona yaptırırlar görümcemle çocuklarıda ordan geçinir gider..eşinin aldığı paranın tamamınada gider evine eşya alır ,kendine kıyafet alır taksite bağlar.adamda bundan yılmış iyce elimde 5 lira harçlığım kalmıyor diyordu tartışsalar kaynanam başlarında biterdi adamın canına tak demiş ailesini yanına gidip boşanma davası açmış...ama kayınvaldem öyle demez adamdan neler çekti benim kızım ,elin kızları gibi gezip tozup koca bulmadı kendine -ben buldum ya oğlunu laf bana-nemusuyla oturdu der.kıymeti olmadı kaderi gelmedi der.diğer görümcemin okumamasıda bana dert oldu,o da senin gibi okuyup öğretmen olurdu da çok isteyeni vardı zaten okuyan noluyo gidiyo koca buluyo kendine der..ama bunu senede en az 5 defa tekrarlar...
bayramda ilk gün kaynanada olunur derdi ama 8yıldır biz ilkgün ordayız ama kızlarıda orda onların kaynanalarıda var üstelik..işte bizimki anne değil sanki ama kendini saydırdığını sanıyor böyle yaparak oysa zerre kadar saygı duymuyorum sadece eşimin hatrına resmiyeten gidip geliyorum..seninde dediğin gibi anlatacak çok şey var ama değmez..alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..ben sadece seyirciyim 8 yıldır bizde araya araya bulduğu kusurlar,kızlarından çıkıyor...

kuzum yaa herkes kendi canından olanı düşünüyor işte.Arayı bozmayın ama fazla da önemsemeyin kvnizi,söylediklerini kendinize dert etmeyin çok yıpranırsınız yoksa

nerdeyse kansere çare bulundu da kayınvalide zulmüne çare bulunamıyor :)

benim o kadar çok kalbimi kırdı ki anlatmakla bitmez.

şimdi tek tesellim dünyanın adaletli olduğuna inanıyorum. eşimin erkek kardeşi var ve hani çok severim çok iyidir ama inanılmaz

zor bi insandır.bu dünya adaletli diyorum ya; onun öyle bi eşi olsun ki bana şükretsin kıymetimi anlasın.tek dileğim bu!!!

Bence görümceniz evlenirken kayınvalidenizin yaptığı herşeyi size yaptığı zamanla kıyaslayarak bir şekilde söylemeliydiniz kendisine.
Hatta geç kalmış bile sayılmazsınız. İnanın o zaman buraya yazdığınızdan daha fazla rahatlayıp bir ooohhhh çekersiniz. Kayınvalidenizin karşısında çocuk yok anlamalı zamanında size yaptıklarının ne demek olduğunu.

Bende katılıyorum, bi şekilde k.validenize alttan alttan lafı sokarsanız rahatlarsınız.Aynı durum bendede var, görümcem evleniyor, damada yapılan şeylerin haddi hesabı yok, harcanan paranın haddi hesabı yok. Sanki bana damat değil gelin alıyorlar. Bu insanlar çıkıpda gelin alışverişi yapmadılar bana. Bohçayı diledikleri gibi aldılar, görümcemin bohçası yapılırken herşey gönlüne göre olsun dendi.

İmam nikahı kıyılırken bana sormadan mehir olarak 300 gr uygun gördüler, görümcem neden 1kg deilde yarım kilo altın istemiş sorun etti anneannesi. Bende naptım, lafı soktum, bana sormadınızki dedim, ama siz kaybettiniz bana sorsanız 100gr isticektim dedim. Sorun 300gr denmesi deildi, bana sorulmamasıydı.

Koltuk takımını aylar öncesinden alıp evine götürdü, ben eşimin, ailesinin gönlü kırılmasın diye kabul ettim, gitti kendine kanepe alcam derken tamda eşimin istediği gibi bir salon takımı alınca ben değil eşim çıldırdı. eşim öle yapınca ben onu sizin için aldım, gönderin ben bunu size aldım dedi.

Sora kızına koltuk takımı alınacakken, bunu götürsün, yepyeni takım dedikde kızı gönlüne göre alsın oldu. çünkü benim gönlüm yoktu. Ne laflar dedi o koltukları iyilik olsun diye vermişine gelene kadar ne laflar duydum. O gün bitti ama benim için. Artık ne iyiliklerini sorarım nede gönüllerini hoş tutmak isterim. Terslik yapmam ama eşimde bundan sonra yapsan nolur gönülleri kırılmasın diyemez.

Ama yeri geldimi laflarıda bir güzel sokacam hemde öle bir şaka yollu sokacamki bişe diyemeyecekler. He buarada zamanında bana senin kadar rahatını görmedim diyen görümcem, evinde kahvaltıya en son teşrif eden insan, okadarki kayınvalidesi, müstakbel eşi varken. Onunda yeri gelicek ben kendimi rahat sanırdımda sen beni 5e katladın diyecem, birde kahlayı patlatıcam

Çok sık rastlanan durumlar bunlar. Kendi kızına gelince "kaynanana gitme eşin gitsin" diyen ama gelinine gelince 2 gün aramasa bozulan, gelinine gelince ucuzun ucuzuna kaçan ama kendi kızına "bir kere evleniyorsun en iyisini al" diyen bir kayganaya dışarıdan biri olarak cevabı yapıştırmadan duramam. Hiç gelemiyorum böyle haksızlıklara. Öyle kayganalar lütfen gelinlerinden anne kelimesini hiç beklemesin.

Kimse kimseyi annesi kızı gibi görmek aynı kefeye koymak zorunda değil, olamaz da zaten. Ama biraz daha adaletli davranabilir. Kızımız annemiz gibi sevmek elimizde değildir ama adaletli davranmak elimizde diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
okadar güzel bir konuya değinmişsiniz ki
konunuz çok hoşuma gitti.hemen hemen birçok kişinin yaşadığı bir durum.
neden anneler, kızlarına gelince o herşeyi hakediyor diyor da
oğullarına gelince gelinlerinden esirgiyor.kızlarının parasına kıyamazken
neden oğullarının parasına kıyıyor.gelin yiyeceğine biz mi yiyelim düşüncesi?

acaba bizlerde ilerde istemeden de olsa
kız evlatla erkek evlat arasında böyle bir ayrım yaparmıyız?
tam terside mevcut tabi.bütün gelinler, kayınvalidelerden şikayetçi.
herkes kendi annesinin bir melek olduğunu ve
gelinlerine iyi bir kayınvalide olduğunu düşünüyor.
neye göre iyi tartışılır tabi...

ne çok aynı dertten varmış ya ne istiyolar bizden Oğluşum çok yaramaz zaman bulup cevaplayamadım tek tek kayınvalidemle konuşmadım hiç bu konuları çünkü biliyorum ki kendine göre her zaman her şartta o haklıdır çoğunu hatırlamaz bile Ama kızına söylenilen tek kelimeyi unutmaz Ama dünya adaletli o beni beğenmedi şimdi kendi kızını kayınvalidesi istemedi ve açık açık söyledi Hoş değil tabii ki ben bu yüzde teselli etmeye çalışırken bana " benim kızım gibi oğlum gelin getircekti bana ah keşke ben ayaklarını öperdim onun" dedi O zaman Allaha havale ettim işte ve şimdi aynını görüyor ama kendine yontmuyor hiç

Acaba bizde mi böyle olacağız ilerde ne dersiniz ?:44:

Haklısın. Kim olsa kızar yapılanlara.
Sizi kullanmasına mı yanacaksınız yoksa eşinizin onca yük üstüne görümcenize masraf yapmasına mı...
Anne babası dururken hem de.
Sen çok sabırlısın gerçekten başkası olsa neler yapmazdı...

bende hemen hemen aynısını yaşadım şimdi benim görümce evleniyor ve şunu diyorum yaşalım görelim GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER :)

Aynen benimde küçük görümcem var oda evlenecek :))) Rabbim büyük...

Kaynanan Tıp demiş Benim Kayınvalidemin burnundan düşmüş . . . Bu kadar mı benzerlik olur. . !!

Ben evlenirken adetlerimize saçma diyen insan kızı istenirken her şeyi fazla fazla istedi. Karşı taraf yapmasına rağmen az buldu . . Ahh ahhh

masraf yapması sorun değil benim için maddi sıkıntı geçiyor ama aynısı kızına olunca küplere binmesine dayanamıyorum işte.. Kızına da demesi gerekmezmi ailesine tabiki yardım edecek kızım karışma diye ? Bak abinde bizi ayırmıyor diye ? Ama nerdee..

Ben evlenirken kınada elbise alınırken olay çıkarmıştı onlarda adet değilmiş, sadece bindallı giyecekmişim gelin olduğum anlaşılacakmış

ama kızına kısa elbise al kızım nişanlığın uzun oldu içinde kalmasın kısa seversin sen diyo valla gülsem mi ağlasam mı

İnceden inceden dokundursaydınız keske, belki hatasını anlamasına yardımcı olurdu.

Geçen gün görümcemle konuşuyorduk,kendi müstakbel kaynanasından dert yandı "keşke benim kaynanamda senin ki gibi olsaydı" deyiverdi. Birden dünya durdu sanki ne diyeceğimi bilemedim

hahaha bu çok güzelmiş
evde tek başıma sesli sesli güldüm
alemmiş görümceniz

Allah açsın gönül gözünü o kadının, Allah ıslah etsin ne diyelim.

Her zaman savunduğum şeye, yani aynı annenin gelinine canavar olabilirken damadına ve kızına şefkat yumağı olduğu tezimi çok güzel doğrulayan bir örnek olmuş anlattıklarınız.

Rabbim tümünü ıslah etsin, başka bir şey diyemiyorum.

Son bir yıl içinde kayınvalidem en az 10 kere belirtti . . Kızı sürekli kendisine keşke benim kayınvalidemde senin gibi olsa sen çok iyi kayınvalidesin demiş. . . Henüz görümcem bekar dua ediyorum inşallah annesi gibi bir kaynanası olurda görür aynayı konyayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…