Bir "anne"nin "kaynana" oluş süreci !

öyle bir tiksinmişim ki kayınvalide den o iğrenç , buruşuk suratını görmek istemiyorum.doğum heyecanımın en güzel anlarımın içine etti.

halbuki uzakta olunca benim için onlardan iyisi yoktu.

kimse kendini kandırmasın.eşimin annesi annem , babası babam diye ailesinden üstün tutmasın.

artık eşim dahi olsa mümkün değil suratına bakmam o iğrenç cücenin.

ona kinliyim nefret doluyum.hele görümcem .rabbime havale ettim o iki cüceyi.

hayatımdan çıkardım konuşmuyorum selam bile yollamıyorum.

haaa bir anne nin kaynana oluş süreci şundan ibaret gelin olsa boşatır yollatır babasının evine oğluna yeni gelin alırım diye öyle bir fesattır içleri ama kendi kızları için damatları pek severler aman kızım iyi olsun el gün ne der düşüncesi beslerler.

hepsi sinsi bunların.

benimde öğrendiğim şu oldu

damadıma çok iyi davrancam gelinimin burnundan getiricem.

Son düzenleme:

Burda yazdıklarını kaynanaya da acıkca konussaydın keske. belkı karsılastırma yapardı.
belkıde yapamadan anlardı ne demek ıstedıgını. buraya yazınca sorunlar cozulemıyor malesef

Siz de dertliymişsiniz, üzüldüm.

Kızlarından çıkıyor demişsiniz ya, acaba o sivri zeka kadın bunun farkında mı?

Hoş farkında olmasa bile ben herkesin ölüm döşeğinde tüm büyük hatalarının gözü önüne getirileceğine inanıyorum, geç olacak o zaman da.

farkindamisiniz ama nerdeyse tum kaynana muhabbetlerinde para soz konusu...ne demisler para isteme benden, buz gibi sogurum senden takma sal gitsin...daha neleri var neleri tatlim bu dunyada, tek dert bunlar olsun. insanlar once igneyi kendine sonra cuvaldizi baskasina batirsa ne hissedildigini anlarlar, ama iste...

yani kendi kızı olunca böyle oluyo işte...
ne sen haksızdın ne de onlar...

yani çok mantıklı geldi bana

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Kendi kızının canı can seninki patlıcan.Geç karşılarına dalganı geç.Şimdi kırılma zamanı k.validede.Görsün bakalım kız evlendirmek nasıl oluyor.

benim cadı kaynanada tam paracıl.iki kuruşun hesabını yapar.hani desem ki fakir ,hayır, Allah çok versin gayet durumu ii.düğünüm de de nişanımda dabi şey yapmadılarr.bizim orada bunlar adet diil dedi.bu arada ben ve eşim farklı memleketteniz.daha sonra bi öğrendim ki kendi memleketlerinden olan diğer geline her şeyi yapmışlar.benim ise her tatili burnumdan getirir.her hareketten bi şey çıkartır.veeeeeeeee en nefret ettiğm huyu kızının eşini başının üztünde gezdirmesi.offf kızlar işte böle.en iisi boşvermekkkk

ama böyle insanlarin sanslari oluyor.kaynanalari daha anlayisli,bir seye karismiyor,istediklerini yapiyorlar.gelinleri yapsa lafi sokmayi iyi bilirler bendede var aynisi herseye karismalari

kizlarina gelince ,ayda yilda bir kaynanlarina giderler.arayip sormazlar,

ben bir gün sormasam suratlarini asarlar gelip anan kiz laf sokar. görümcem senin, kaynanan cok fedakar ,böyle kaynanaya bu yapilmaz der.onlar kadar mükemmel yok

O onun kızıdır sen ise gelinsin... Benim görümcem çocugunu döver bazen kaynanam sesini dahi çıkarmaz hakketti yaramaz der ama eltim dövse demediği laf kalmaz çünkü o gelindir... Görümcem kocasıyla gezer tozar yazık gezsinler der ama ben kocamla gezince onu davet etmemizi bekler...hiçbir zaman onun oğlu cocugunu dovmez doven hep gelindir...Hatta ve eltim hamile 4 cocugu kayananam geline kızar sanki çocugu tek yapıyomus gibi... Görümceme misafir gelse ses cıkmaz ama bana gelince cagırmadım dıye surat yapar cunku ben gelinimdir... Kocam muftaga girse gelin iş yaptırdı olu ama aynı durum kızında olsa sevinir.... Yetmez gibi birde kıskançlığı olur karını dinliyosun diye oğula surat yapılır... Hepsini yaşadım kafama takmadım m hemde öyle taktım ki ama baktım olan bana oluyor...Eşimden yana birşey yoktu o yüzden sineye çektim rabbime bıraktım

Canım sen hıc merak etme Allah herseyı goruyo sonucta ...

yok yok, bizim anamız babamız yok. ben olsam ben de çok üzülürdüm canım, anlıyorum seni. allah tan bizden çok önce hepsi evlenmiş görümcelerimişn. benm k.v de damatları içgüveyi almış, en uzağı 5 km: ağlıyordu kızım uzak diye. bana gelince: babam ben evlenmeden 1,5 yıl önce ölmüştü. eşimle anlaşarak evlendik ve benm eşimden en büyük isteğim; elimize geçen ilk fırsatta annemin yakınında olmaktı( ablalarım uzak şehirde, abim yok) eşim kabul etmişşti bunu. biz evliliğimizn ilk 3 yılı her ikimizin ailesine de uzak şehirdeydik. ve k.pederim de hep anneme yakın olmamızı istedi; benm yanımda kızım var oğlum var, siz dünüre yakın olun derdi. ne biliym ben de sinsi k.v de öyle düşünür sandım; kendi kızları yanında ya... evlendik ki kadın eşime; semanın annesi evlensin siz de bizim yaşadığımız şehre gelin bile demiş ki bunu sülaleden diğerleri(şirret teyze) bana açıkça söyledi( şu an bile içim parçalanır aklıma geldikçe, babam öleli daha 2 sene slmamış, acısı içimde yanarken cayır cayır, annem her gün tel. de bana babam için ağlarken denişene baksanıza.
ah kızlar ahhhh, dil yarası hiç iyileşmiyor. rabbime havale ediyorum onları. sen de canını sıkma canım ve üzülme. kusura bakma kendi derdimi yazdım ama, senden benden kötü halde olanlar da var, boşveeeer

canım,sen kafanı hiç yorma,seni anlayabiliyorum,kıyaslıyorsundur ister istemez ama senin kaynana,kaynanalığını damada da gösterecek,anlattığın kadarıyla göstermeye başlamış bile...Sen son safhayı da göreceksin,o damatta taş değil elbet,bir yerde anlatır senin kaynanaya dünya hallerinden bir demet:)
Naparsın empati kurmaktan yoksun insanlarız,bizim olsun başkasının olmasın,bizim kızımızın herşeyi olsun,damat bizi sevsin,oğlumuz eşinin ailesini pek sevmesin,samimi olmasın,gelin ailesin eyardım etmesin,damat kızımıza herşeyi alsın,oğlumuz geline bir güzel sözü esirgesin,Allah muhafaza gelin şımarır,yüz vermeye gerek yok:))

İşte böyle yapa yapa,ne oğlanı mutlu ediyolar,ne kızı...Seni mutlu etmezse oğlu mutlu olmaz,damadı mutlu etmezse,kızı mutlu olmaz çok basit..
Farkında değil kaynana,sen kazanan tarafsın,sana bişey diyemezler,alnın ak,yüzün pak,kırmamışsın,incitmemişsin,oğullarını ailesine karşı öfkelendirmemisin,bu saatten sonra seni suçlayamazlar,mutsuz da edemezler,bütün kozlar senin elinde.
Yalnız gidişat kızından yana gözükmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…