Bir "anne"nin "kaynana" oluş süreci !

daaire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
117
2
46
İstanbul
meraba kızlar

Şu an canım çok sıkkın dertleşmek istedim sadece..

Bir kadının "kaynana" oluş sürecini çok merak ediyorum, bir kadın, bir anne, bir eş nasıl bir evrim geçiriyor ki evrimini tamamlayıp " kaynana" olabiliyor ?

Geçen gün görümcemle konuşuyorduk,kendi müstakbel kaynanasından dert yandı "keşke benim kaynanamda senin ki gibi olsaydı" deyiverdi. Birden dünya durdu sanki ne diyeceğimi bilemedim:1:

Benim kayınvalidem görümcemin annesi benim evlilik sürecinde her şeye karıştı sürekli laf soktu moral bozdu neyse evlendik çok şükür geçmiş zaman unutmuştum bile taa ki görümcen nişanlanana kadar:50:

Benim düğün alışverişimizde aman masraf olmasın ne gereği var diye mağaza mağaza saatlerce dolaştırıp her şeyin en ucuzunu aldıran kayınvalidem şimdi görümcemin düğün hazırlıklarında " aman kızım kaç kere evleneceksin en iyisini almalısın" diyo sürekli.. Düğün için eşim kredi çekmişti eşyalar bilezikler için ve dğünden sonra biz tüm borçları ödedik yavaş yavaş. Tabiki biz ödeyeceğiz biz kullanıyoruz sonuçta ama aynı kayınvalidem görümcemin nişanlısı kredi çekiyor diye demediğini bırakmadı. Yok ailesi nasıl insanlarmış bi oğlunu evlendiremiyolarmış bütün yükü oğlana yıkmışlar falan filan. E bizde ödedik tabi eşimin ödediği parayı kayınvalidem kendi parası saydığı için onu gözü görmüor ama aynısı kızına olunca yaygara kopuyor:50:

Biz altlı üstlü oturuyoruz ve eşim btün faturaları ödüyor görümcemin tüm dğün masrafları dahil. Ve ister ,stemez sıkıntı çekiyoruz. Annen baban dedim eşime tabii ki yardım edeceksin! İnanın hiç gözüm görmedi.. Taa ki kaynanamın görümcemin nişanlısının kendi ailesine para göndermesine kızdığını görene kadar. Çalışan insanlarmış neden bütün masraları damadı karşılıyormuş ? İyide senin oğlunsa onun da oğlu neden onu görüyorsun ?

Kayınvalidem hep şimdiki gelinlerin hayırsızlığından şikayet eder ama yine görümceme hemde benim yanımda " Kocan istediği zaman gitsin sen onun ailesine her zaman gitmek zorunda değilsin" dedi.. Ama beni iki saat görmese sorar hemen neredeydin diye.

İlk evlendiğimde iş bilmediğimden çok kınadı beni çok laf söyledi hala da söyler gerçi. Annen hiç iş öğretmemiş sana düşünmedi mi bir gün ele karışacağını dedi bir gün. Halbu ki görümcem benden kaç yaş büyük olduğu halde bi kere temizlik yaptığını görmedim.. E sen neden öğretmedin seninde kızın evleniyo işte..

İlk evlendiğim zaman durgunlaştığımda sormuştu neyin var diye ? "Annemle konuştumda özlemiş" demiştim safça.. Zaten haftada bir geliyodun eve alışkın değil mi niye özlüyo ki demişti.. Senin kızında çalışırken hafta sonları geldi sadece niye sürekli diyorsun o zaman düğün günü yaklaştıkça yüreğim yanıyor nasıl ayrılacğım kızım senden diye? Bende annemin kızıydım, benim annemde bir anneydi hiç demedin yeni gelin daha alışamadı biraz zaman diye:50:

Listem uzar da gider daha çoook:52: Canım sıkkın biraz yazmak rahatlamak istedim.. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için:3:

bence hiç laf etme,çekil köşeye yak bi sigara ve olacakları sabırla beklee:23:

düşünmemeye çalışıyorum ama hep bana dedikleri geliyo aklıma ve üzülüyorum bazen diyorum acaba görümcemi mi kıskanıyorum niye böyle kinleniyorum dye ama kıskançlık değil bu. Herkes annesinin kuzusu senin kızın bir kere evleniiyo her şeyin en iyisini alsın ama ben kaç kere evlendim ki? Niye üzdünüz o kadar

Ama Allahın adaleti bana aldıkları gelinliğin abartısız beş katı fiyata gelinlik diktiriyolar ama görümcem gelinlikçilerle anlaşamıyo sürekli ağlıyo üç gelinlikçi değiştirdi şimdiden:37:

bende hemen hemen aynısını yaşadım şimdi benim görümce evleniyor ve şunu diyorum yaşalım görelim GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER :)

bence hiç laf etme,çekil köşeye yak bi sigara ve olacakları sabırla beklee:23:

düşünmemeye çalışıyorum ama hep bana dedikleri geliyo aklıma ve üzülüyorum bazen diyorum acaba görümcemi mi kıskanıyorum niye böyle kinleniyorum dye ama kıskançlık değil bu. Herkes annesinin kuzusu senin kızın bir kere evleniiyo her şeyin en iyisini alsın ama ben kaç kere evlendim ki? Niye üzdünüz o kadar

Ama Allahın adaleti bana aldıkları gelinliğin abartısız beş katı fiyata gelinlik diktiriyolar ama görümcem gelinlikçilerle anlaşamıyo sürekli ağlıyo üç gelinlikçi değiştirdi şimdiden:37:

bütün bu olanlarda görümcenizin bi sucu yok elbette ama böyle insanların başkalarına çektirdikleri kendi yakınlarına gelir bulur. yani elbet yapıp ettği bi şekilde ona veya evlatlarına döner. Allah'ın sopası yok. simdi siz olanları gördükce keske aynı anlayışı bana da gösterseydi diyosunuz ki çok haklısınız.insanlar nasıl bu kadar bencil olur hiç anlamıyorum siz belkii el kızısınız ama sizin de anne babanız var sizi mutlu olasınız diye evlendirdi,siz onun oğlunun eşisiniz ona bu hayatta en fazla destek olacak kişisiniz ama kaynanalar gelinlerine düşman gözüyle bakıyo genelde.

Bu bir gerçek o onun annesi. Dolayısıyla elbette daha hassas davranacak. Bizim annelerimizin bizlere davrandığı gibi.
Evet sizin eşinizde onun evladıydı ama bir kız evladı evlenince daha farklı oluyor.
Sizin anneniz geliniyle kızını birebir aynı tutabilir mi ?
Hak dağıtımı olarak tutanlar var fakat çok çok az.
..
Şimdiye kadar sizin hayatınızı zehir etmediyse, çok kötü anlar yaşatmadıysa bu saydıklarınızı yad edip kendinizi üzmeye değmez.
Luzumsuz düşüncelere dalmak kalbe zarar veriyor sadece başka işe yaramıyor.

bende hemen hemen aynısını yaşadım şimdi benim görümce evleniyor ve şunu diyorum yaşalım görelim GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER :)

Allahın adaletine şüphemiz yok:)

bütün bu olanlarda görümcenizin bi sucu yok elbette ama böyle insanların başkalarına çektirdikleri kendi yakınlarına gelir bulur. yani elbet yapıp ettği bi şekilde ona veya evlatlarına döner. Allah'ın sopası yok. simdi siz olanları gördükce keske aynı anlayışı bana da gösterseydi diyosunuz ki çok haklısınız.insanlar nasıl bu kadar bencil olur hiç anlamıyorum siz belkii el kızısınız ama sizin de anne babanız var sizi mutlu olasınız diye evlendirdi,siz onun oğlunun eşisiniz ona bu hayatta en fazla destek olacak kişisiniz ama kaynanalar gelinlerine düşman gözüyle bakıyo genelde.

Hiç kimse düşünmüyor gerçekten gelinde bir annenin evladı diye. Başkalarının yanında kızımdan ayırmam, kızım birdi iki odu der kayınvalideciğim :) Ben beni kızı yerine koysun istemedim ki sadece benimde bir evlat olduğumu bilseydi ona üzülüyorum . Kaynanalar genelde gelini kendileriyle kıyaslıyolar hep "benim zamanımda şööyleydi" diye bizi değer bilmemekle suçluyolar iyi de senin zamanında çektiklerinin sorumlusu ben değilim ki ben doğmamıştım bile:50: Niye bütün intikam gelinlerden almaya çalışılır ? Şimdi snin kızına aynısını yapsalar üzülmez misin ? Düşünmüyolar işte.

Bu bir gerçek o onun annesi. Dolayısıyla elbette daha hassas davranacak. Bizim annelerimizin bizlere davrandığı gibi.
Evet sizin eşinizde onun evladıydı ama bir kız evladı evlenince daha farklı oluyor.
Sizin anneniz geliniyle kızını birebir aynı tutabilir mi ?
Hak dağıtımı olarak tutanlar var fakat çok çok az.
..
Şimdiye kadar sizin hayatınızı zehir etmediyse, çok kötü anlar yaşatmadıysa bu saydıklarınızı yad edip kendinizi üzmeye değmez.
Luzumsuz düşüncelere dalmak kalbe zarar veriyor sadece başka işe yaramıyor.

Bir tutmasın ama haksızlık da yapmasınlar ah almasınlar banada karışmasaydı düğün gecesi sabaha kadar ağlatmasaydı ona üzülüyorum ama haklısınız insnın kendini üzmekten başka bir işe yaramıyor uyku tutmadı paylaşmak rahatlamak istedim sadece yoksa bunları düşünmenin hiç bir faydası yok:43:

evrim dediğin doğanın kanunu
kızına anne olur sana kaynana :1:
benim annem mesela bana hiç kıyamaz ama geline karşı öyle olacağını sanmıyorum
açıkçası ben de karışacağım aileden bana annem gibi davranmalarını bekleyemem
hele anne babama karşı davrandığım gibi davranamam, daha saygılı olurum felan..
evlenmenin ele karışmanın doğasında var bu, kabullenmek lazım
ama tabi sınırı aşmadıkça..
kaynanadır söyler boşver, önemli olan kocanın sana nasıl davrandığı..

Son düzenleme:
Bir tutmasın ama haksızlık da yapmasınlar ah almasınlar banada karışmasaydı düğün gecesi sabaha kadar ağlatmasaydı ona üzülüyorum ama haklısınız insnın kendini üzmekten başka bir işe yaramıyor uyku tutmadı paylaşmak rahatlamak istedim sadece yoksa bunları düşünmenin hiç bir faydası yok:43:

Yok tabiki. Zaten insanın elli tane sıkıntısı oluyor. Hayat artık hiç kolay değil.
Birde üstüne geçmişide salmak yeniden daha da ağırlaştır insanın yükünü.
Ne gerek var. Yaşanmış bitmiş.
O zaman üzülmüşsünüz, yine mi üzeceksiniz kendinizi eski üzüldüğünüz konulara ?

aaaaa lütfen dünyada sadece onların çocukları var onlar anne sadece...başka kime yaşayamaz bu duyguları sadece onlar yaşar!

ben eşimi üstünde kadınla bassam afedersiniz kaynanam beni suçlar sen şöyle yapmışsındır da o böyle yapmıştır diye.

gelinlik almaya gittiğimizde annem hıçkıra hıçkıra ağladı beni gelinlikle görünce ama kaynanam nasıl böyle bakıo bu kadın niye ağlıo ki diye.sonra zaten dedi annen çok ağladı neden duygusallaştı ki bu kadar diye :S :S daha bugün kendisi bi komşularının çocuğu askere gidiyomuşta eşimin askere gidişini hatırlamışta ağlamışmış. tee Allahım yaa!

dediğim gibi onların çocuklarıdır önemli olan...zaten çoğu gelin kaynanasının ayaklarını öpse yaranamaz..bin tane iyi şey yaparsın görmezler ama bi kere dediklerinin tersini yap ya da yapma dünyada senden kötüsü olamaz!!!

aaaaa lütfen dünyada sadece onların çocukları var onlar anne sadece...başka kime yaşayamaz bu duyguları sadece onlar yaşar!

ben eşimi üstünde kadınla bassam afedersiniz kaynanam beni suçlar sen şöyle yapmışsındır da o böyle yapmıştır diye.

gelinlik almaya gittiğimizde annem hıçkıra hıçkıra ağladı beni gelinlikle görünce ama kaynanam nasıl böyle bakıo bu kadın niye ağlıo ki diye.sonra zaten dedi annen çok ağladı neden duygusallaştı ki bu kadar diye :S :S daha bugün kendisi bi komşularının çocuğu askere gidiyomuşta eşimin askere gidişini hatırlamışta ağlamışmış. tee Allahım yaa!

dediğim gibi onların çocuklarıdır önemli olan...zaten çoğu gelin kaynanasının ayaklarını öpse yaranamaz..bin tane iyi şey yaparsın görmezler ama bi kere dediklerinin tersini yap ya da yapma dünyada senden kötüsü olamaz!!!

ne kadarda doğru yazmışsınız ağzınla kuş tutsan kaynanaya yaranamazsın
bir örnekten benden ben evlenirken kayınvalidem bana makyaj malzemeleri parfüm gibi şeyler bohçada almamıştı biz eşime bohçasında kremden parfüme herşeyi aldık neyse ben anneme dedim kayınvalideme söyle diye annem başta aman kızım boşver dedi ama zorlamamla söyledi kadın anneme ben makyaj sevmiyorum , yapmıyorum oda yapmasın dedi annemde Ayşe hanım sizle o birmi o genç çalışan bir kadın dedi neyse bende boşverdim oda makyaj malzemelerini almadı
şimdide kendinin kızı gibi sevdiği hatta taptığı yeğeni var o kıza makyaj malzemelerini kendi alıyor bide yanımda ona dediki sür kızım süslen ben gençken sürememiştim şimdide sen sür
yine yeni evliyim kot pantolon üzerine tişört giymiştim ama evdeyiz neyse eğildim azıcık sırtım açıldım kayınbaban o nasıl kıyafet azıcık ahlaklı ol dedi bana gitti ama ben şok oldum bişe diyemedim şimdi aynı kız dizinin 1 buçuk karış üzerinde mini etek üstünede straplez badi giyiyor gögüsleri rahat 90 bedenin üzerinde anlayacağınız acayip açık giyiyor bana kızan kayınbabam kıza bir kere birşey demedi hatta kızım ne güzel olmuşsun falan diyor
belki okuyanlara saçma gelir ama gerçekten ayrım yapılması insanın zoruna gidiyor
bence bunları eşine tatlı tatlı anlat bir nevi eşini uyandır annesinin sana yaptıklarını görsün ama bunu yaparken kayınvalidene kızmadan yap sadece üzüldüğünü hissetirerek yap
sonrada sana görümcen bir daha aynı şeyi derse sende kahkaha at anlat birşey diyemezler mors olurlar oda kayınvalidene der
hep sen üzülmüşsün bir kerede o sana yaptıklarından dolayı kötü olsun belki vijdanı varsa sızlar

empati öyle sihirli bi kelime ki bi aşısı olsa ve herkesin yaptırması zorunlu tutulsa, inanın o zaman burda konuştuğumuz tek şey kıl tüy estetik kozmetik vs olurdu, kadınlığımızın keyfini çıkarırdık...

İki yaşlı kadın yolda karşılaşır, sohbete başlarlar.

- Kızın nasıl iyi mi?

- Ay sorma. Kızım o kadar rahat ki. Kocası elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Hatta kahvaltıyı bile kocası yatağına kadar götürüyor. Avrupa gezileri, mücevherler, altınlar, bol para... Durumları çok çok iyi.

- Maşallah, maşallah! Peki oğlun nasıl?

- Ah, ah! Hiç sorma!.. Öyle pasaklı bir kadına düştü ki kahvaltıyı bile oğlum hazırlıyor, üstelik gelinin yatağına kadar götürüyor. Daha neler canım, Avrupa gezileri, altınlar, mücevherler, para yetiştiremiyor. Yazık oldu zavallı oğluma.

önce can sonra canan ,kişiler ve roller değişince olaylara farklı bakılabiliyor demek ki.kim olsa içerler çok haklısınız.

peki bu duygularınızı kayınvalidenize de anlatma imkanınız yok mu acaba.ben olsam anlatmazsam çatlarım eminim

kayınvalidenin önünde görümcene " canııııııım , inşaallah senin kayınvaliden de sen evlenince aynı benimki gibi anlayışşşlı, nazikkkk, düşünceliii br kayınvalide olur" desen :))) hatta "kayınvalidene dönüp "değil mi anneciğim" desen :)) şeytan dürttü yine beni yaa :52::52:

birşey yapmanıza,söylemenize,düşünüp üzülmenize gerek yok..eken biçer...........

ben de buna hasta oluyorum işte. benim görümcem de bana ''bizim gibi bi aileye düştüğün için çok şanslısın'' demişti. asıl siz benim gibi gelin bulduğunuz için şanslısınız demedim tabi. ne de olsa ağzım var dilim yok(tu).. ama o da bi girsin evlilik yoluna. o zaman dökücem sanırım eteğimdeki taşları..:19:

Back
X