• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir anne olarak tedirginim

Merhabalar
Oğlum 2 yaşında ve kreşe başladı tavsiye üzerine gittik beğendik
Kreşin ilk günü oğlum nasıl olacak diye biraz kaldım ve görmek istedim ama müdire hanım kesinlikle göstertmedi
Oğlum iki gündür gidiyor alırken beni görünce biraz ağlıyor fakat genel olarak iyi
Başka kreşe daha baktım ama sınıfları uyku odaları yemek haneleri çok kötüydü beğenmedim
Sizce ne yapmalıyım kötü davrandıklarını düşünmüyorum ama bir kere olsun beni kreşe sokmamaları rahatsız etti
Çalıştığınız için mi krese verdiniz.. Diğer velilerden araştırın biraz

Benim oğlum giderken de aynı gerekçeyi sundular , sebep olarakta , işte çocuk sizi görürse adapte olamaz , bağlanamaz kreşe falan , hem temizliKten hijyenden falan dem vurdular ama kabul etmedim ben.
Yoğun ısrarım sonucu , güvenlik kamerasıyla izledim ne yaptıklarını.
Sizde , isteyin kameradan bakmayı tabi durum nedir bilmiyorum ama kamera sistemi varsa , en azından içiniz rahat eder...

Kresler kamera sistemlerini telefonlara bile yukluyor istediginiz an izliyorsunuz.
Bunu sorun.
Iceri almamalari normal sizi goren diger cocuklar anneleri icin ağlayabilir

Çoğu kreşte içerde çocuk varken velileri içeri almazlar. Kameradan takip edilir bunun yerine. İçeri girmeye çalışacağınıza neden kamera olmadığını öğrenin.

Hanımefendi eğer almiyorlarsa kameradan bakin,kamera yoksa kesinlikle bakmak istiyorum diye bastirin.hemen kaabuletmeyin.hatta sunduğu nuz bahaneler ve geçiştirme leriniz beni daha çok olumsuz etkiliyor bakmak istiyorum diye inat edin.

Olur mu öyle şey. Kesinlikler birşeyler çeviriyorlar ve yakalanmak istemiyorlar. Anne olarak gerekirse baskın tarzında gidip bakmanız lazım. Yemek menüsü ile yedikleri aynı mı mesela menüyü şişirip şişirip çocuklara sadece çorba içiren kreşler duydum ben. Ben gidip bakarım bakmama izin vermeyen de kesin bir halt yiyordur der alırım çocuğumu.

Ben alışma döneminde müdürün odasında bulunan kameradan sınıfı izliyordum. Kamera sistemi varsa siz de izleyebilirsiniz.

çok saçma gizliden bile olsa izin vermeleri lazım hem klima yok nedir ya saçma sapan bahaneler bulmuşlar güvenmeyin derim yinede siz bilirsiniz tabi

Anne babayı çocuğun bulunduğu ortama sokmak istemiyorlar çocuk adapte olamaz diye diğer çocuklarda etkilenir anne babayı arar diye. Ama insan çocuğunu çok merak ediyor akşam oyuncaklarını konuşturarak çocuğunuzdan bilgi almaya çalışabilirsiniz ayrıca gün içerinde çocukların uyku saatinde öğretmenini arayıp ayrıntılı bilgi isteyebilirsiniz. Hemen olumsuz senaryolar kurmamakta ama tetikte olmakta fayda var diye düşünüyorum.

Gezdik ben kreşi merak etmiyorum oğlum o ortamda nasıl onu merak ediyorum oradayken davranışlarını merak ediyorum

benim oğlum da 2,5 yaşında kreşe başladı. ön görüşmemizde gezdik kreşi gördük her yeri. ilk gün 1,5 saat 2. gün yarım gün 3. günden itibaren de tam gün devam ediyor. bizi de kapıdan içeri pek sokmuyorlar ama bir kere girdim 2-3 çocuk ağlamaya başladı ben de annemi isterim diye. çocuklar etkileniyor. camlı bölme arkasından dahi görseler ağlamaya başlıyorlar. kreş yönetimini de haklı bulduğum çok nokta var. biraz devam etsin zaten memnun kalmazsa çocuk anlarsınız. kötü bir yer olsa siz içerdeyken de size oynayabilirler o sebeple biraz akışına bırakmak taraftarıyım.

Back
X