bir aylık bebek boğuk ses yardım

Bebegim28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
2
0
1
35
Merhaba kızlar bir aylık bir bebeğim var, yeni grip atlattım, bebekte mukus akıntısı, ateş vs yok, bebeğin genzi tıkalı gibi ve bademciği inmiş gibi boğuk bir ses geliyordu, doktora götürdük burnu tıkalı dedi. Nazal aspiaratör ve okyanus suyu alıp ,bebeği yatay olarak emzirir pozisyona getirip, her burnuna 2 damla okyanus suyu damlatıp , aynı pozisyonda 5 dakika bekledikten sonra, bebeği 45 derece açıya getirip burun deliğinin bir tanesini açık bırakıp diğerini ise nazal aspiratör ile pipetten meyve suyu içer gibi bir hızla çektiriyoruz, damlattığımız okyanus suyu veya her hangi bir şey gelmiyor, burnundan hava geliyor.

Ev kalorüferli, soğuk nemlendirici var, burun içini gözle kontrol ettiğimizde temiz, bebek aralıksız 4-5 saat uyuyabilmekte, uygulamada mı yanlış yapıyoruz, çocuk emsin diye uğraşırken 10 dakika kadar ağlıyor.

Ağladıkça sesi mi kısılıyor, yoksa grip oluşum aşamasında genizde başladı, yakında mukus olarak karşımıza mı çıkacak diye düşünüyoruz?

Konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

İlk bebeğimiz olduğu için endişe ediyoruz. Doktor; sürekli öksürük veya ağlama, yüksek ateş harici getirmenize gerek yok dedi.

ilk aylarda burun tıkanıklığı sık olur. benim de oğlumun burnu hep tıkalıydı. serum fizyoloji kullanıyorduk fayda etmedi. doktorumuz da onu uzun süre kullanmayın bir hafta kullanın bırakın yoksa burunda ödem yapar dedi. bir krem verdi bebeğim o zaman iki aylıktı ve iki ay boyunca nerdeyse hep burnu tıkalıydı. o kremi kullandıktan sonra bebeğimin burnu açıldı. şimdi iki yaşında burun tıkanıklığı başladı zaman artmadan kremi kullanıyorum. Adı da Bella B Little Bee Rub krem. biraz pahalı ama iki yıldır kullanıyorum ve hala bitmedi. kime tavsiye ettiysem faydasını gördü hatta büyük oğluma bile sürüyorum "anne rahatlattı, rahat nefes alıyorum"diyor. aspiratörü ilk aylarda biz de kullandık bizde de birşey çıkmıyordu. .
geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…