bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evliligin ilk zamanlari her zaman gore daha zor aslinda. Esler zaten birbirine destek olmali. Calisiyor musunuz? Calismiyorsaniz eger gun icinde sabahtan islerimiz halledip rahatlayabilirsiniz. Esinize de yemek isleri gorev paylasimini yapabilirsiniz. Calisan insanlar icin her zaman daha zor geliyor boyle sehler

Yataktan çıkarken hemen yatağını topla odanin camını aç havalansin. Eşinin kahvaltı saatini bilemem ayarlarsin artık. Kahvaltı yapınca hemen topla mutfağı. WC girdiğin zaman lavobo ve klozeti hızlıca temizle. Akşam yatarken evi tolayip yat. Bulaşığı kalmasin. Sabah toplu bı eve uyanirsan daha zinde olursun. Eşin ağır işlerde yardım edebilir ama sen madem evdesin yemeği rutin temizlik ve düzeni saglamaslin. Düzen olunca kolay olur zaten. Büyük İşler için eşinden yardım iste. Sen yap deme erkekler sevmez. Beraber yapalım de😁. Evde her eşyanın yeri belli olursa düzen bozulmaz. Picamasini çorabını yere attı diye bişey olmaz. Eline yapışmaz al katla. Yapışır diyosan da bırak öyle kalsın akşam attigi yerden alıp giysin😂😂😂 gözümde canlandı bı an. Ben annemin evinde ıs yapmazdim pek. Ama yasicak kadar iş bilirdim. Yemek konusunda hep iyiydim. Küvet sapsarı olunca inan daha zor temizlik. Ama haftada bı çitile hep mis gibi olsun. Her duştan sonra dusakibini en kötü cekicekle çek. Camsille kuru bezle geç hep parlar. Güzel kokulu deterjanlari hep severim . Çocuk olana kadar kullandım hep. Mis gibi temizlik kokusu huzur verecek.
Harfi harfine katılıyorum
Şimdi bu yorumu ben yapsam üçüncü dünya savaşı çıkardı

O yüzden yeni tarzım duygularıma düşüncelerime tercüman olan bı yorumu alintilayip takdir etmek🤣🤣🤣

Hanımefendi yılın erkeği seçildiğini mi söylemiş acaba? Evdeki işlerin gerektiğinde ortaklaşa yapıldığını ama kendisinin yapmaktan sıkıntı duymadığını ve bu konuda eşiyle bir problemi olmadığını yazmış. Bıkkınlık duyduğunuz evliliğinizdeki mutsuzluğu başkalarına yansıtmayın
Erkekler için kalp kırmaya gerek yok. Ben eşime hizmette etmiyorum işte yapmıyorum. Erkek düşmanı değilim ama erkeklerin son senelerde eşitlik adı altında kadınları nasıl kullandığına çokça şahit oluyorum. Kendim mühendisim 15 senedir erkeklerle çalışıyorum anlattıklarını duysanız eşinize ekmek su vermezsiniz bu saydığım erkeklerde odtü, itü mezunu iyi eğitimli doktoralı adamlar. Artık erkekler istiyo ki kadın hem çalışsın hem çocuk baksın hemde de bana baksın çalışmıyorsa benim paramı yiyorsa da eşek gibi hizmet edecek

Calisan siz calismayan esiniz olsa ve bu tepkileri esiniz verse gelecek yorumlar "hem çalışmıyor hem de evde huzursuzluk cikariyor bari ev isi yapsın " olurdu.
Ben cidden anlamıyorum bu kadar abartacak ne var, yedi kat el misafir olarak geliyor 7 8 cesit yemek yap 2 3 cesit tatli yap meyve tabagi hazirla kahve hazırla ikramda kusur etmeyiz esimiz meyve isteyince bir haller olur. Cok ilginc.
Çalışıyorum, 2 her aksam cayi hazirlar cay yanina mutlaka kek pasta bir sey yapar yapamadiysam abur cubur koyar getiririm ortaya. Caydan sonra meyve tabağı ya da kahve şarttir bizim evde, onu da ben hazirlarim. 10 dakika bile surmeyecek isleri ne seviyrouz abartmayi.
Bir de esiniz ayakta çalışıyormuş, yazık adama cay kahve de istesin esinden yani.

Zamanla pratikleşirsiniz, eliniz hızlanır. Ben de ilk evlendiğimde çok bunalmıştım ki ben önceleri yalnız yaşıyordum yani evde yine işleri ben yapıyordum ama canım istediği zaman yapıyordum, zamana yaya yaya yapıyordum daha rahattım, bir de kendim evi pek dağıtıp pisletmiyordum. eşim öyle değil, evlenince ben de zorlandım,. Yine de eşiniz bu kadar dağınık biri olmasa bu kadar zorlanmazdınız. Benimki de dağınıktır, bir banyoya girer, traş olur, olduğu gibi pisliğini bırakır çıkar mesela, (başka kadın olsa çıldırırdı) ama ben de takmıyorum artık fazla. Siz de çok kasmayın zamanla alışırsınız, eşinize de söyleyin hiç değilse kendi arkasını toplasın, nasıl alıştırırsanız öyle gider.

Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. Önemli olan karşıdakinin de kalbi ama. Evliliğimizin ilk yılları hep eşimden önce kalkıp kahvaltıyı hazırladım, etrafı topladım, temizlik yaptım, çamaşır yıkadım. Sadece yemeği birlikte yapardık. Hiç de zoruma gitmedi. Ama bu eşimin de tutumu ile alakalı bir durumdu. Belki senin için de böyle bir şey geçerli? Şimdi 7 yıllık evliyiz, eşim pandemi dolayısıyla evde, evden çalışıyor. Benden daha çok iş yapıyor, oğlumuza bakıyor, yemeği de çoğunlukla o yapıyor. Benden yemek beklemiyor mu? Evet bekliyor. Bazı saatlerde evde olmuyor mesela, döndüğünde iyi kötü bir şey yapmış olmamı içten içe bekliyor. Ama 1 saatte yapamam ben onu. Oğlumla vakit geçirmek daha öncelikli çünkü. Bunu da hiçbir zaman sorun haline getirmedi sağ olsun.

ha ama ben evde olsaydım o işte olsaydı ve ayakta çalışsaydı; evin işlerinin büyük bir kısmını ben hallederdim. Çünkü evdeyim ve çalışmak gerçekten çok yorucu. Ama her şeyi sırtlanmazdım, çamaşırlarını sepete atmalı, sofrayı kaldırırken yardım etmeli, meyvesini çayını benden beklemeli, kalkıp kendisi alabilmeli. Hatta bazen ben bazen o yaparsa daha tatlı olur her şey. Karşılıklı yani 😊

Ev hanımıysanız yemek temizlik vs. sizde olur. Eşiniz yorucu bir işte çalışıyormuş zaten. eşinizin çalışma temposunda olsam ben de yemek temizlik işlerine bulaşmazdım. Burada sorun eşinizin dağınık olması, kılık kıyafetini yerlere atması, bu konuda konuşun, uyarın gerekirse sert uyarın düzelecektir.

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Kahvaltısıni her gün beklemesin,çoluk çocuk da yok sonuçta.o da biraz anlayışlı olsun her gün uyandırmasın seni.calisiyor olabilir ,sen de bütün gün evde çalışıyorsun.evlilige alışmaya calisiyorsun.ilk günlerde seni bu kadar biktirmasin bence bir konuşma yap.bazi şeyleri tolera edebilirsiniz karşılıklı.o gün yorgundur suyunu bile ister belki göturursün,yarın o da sana getirirse tabi ki.😊

Alışırsın zamanla. Evini sevmeye çalış. Eşini de sevdiğinden ona kahvaltı hazırlamak kahve çay yapmak zevkli hale gelebilir. Yeni gelinler daha bi meraklı olurlar böyle şeylere. Mutluluklar

Hanımefendi yılın erkeği seçildiğini mi söylemiş acaba? Evdeki işlerin gerektiğinde ortaklaşa yapıldığını ama kendisinin yapmaktan sıkıntı duymadığını ve bu konuda eşiyle bir problemi olmadığını yazmış. Bıkkınlık duyduğunuz evliliğinizdeki mutsuzluğu başkalarına yansıtmayın
Teşekkür ederim anladığınız için 😍🤗

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor.
bak şurada kendin yazmışsın. tüm gün ayakta çalışıyor diye sende tüm gün evdesin :) biraz eşine anlayışlı ol hafta sonları çalışmadığı zamanlarda sana yardımcı olmasını iste.

Piiremsesliği biraz kenara bırakmanın zamanı geldi değil mi ? :) netice de sen sorumluluklarının olacağını bile bile evlendin.

Erkekler için kalp kırmaya gerek yok. Ben eşime hizmette etmiyorum işte yapmıyorum. Erkek düşmanı değilim ama erkeklerin son senelerde eşitlik adı altında kadınları nasıl kullandığına çokça şahit oluyorum. Kendim mühendisim 15 senedir erkeklerle çalışıyorum anlattıklarını duysanız eşinize ekmek su vermezsiniz bu saydığım erkeklerde odtü, itü mezunu iyi eğitimli doktoralı adamlar. Artık erkekler istiyo ki kadın hem çalışsın hem çocuk baksın hemde de bana baksın çalışmıyorsa benim paramı yiyorsa da eşek gibi hizmet edecek
Bu kadar basit bir konu üzerinden felsefe yapılmaz hanımefendi. Benim eşim de mühendis. Ve en yakın arkadaşlarım her zaman erkek olmuştur. Zaten en yakın arkadaşımla evlendim. Söyledikleriniz katıksız bir önyargıdır. Dediğiniz gibi erkekler olmakla birlikte bu genellemeye dahil olmayan pek çok insan var.
Eğer sizin gibi genele göre baksaydım düşüncemin arkasında durur evlenmezdim bile.
Ama ben eşime aşığım. Ve hayatıma almamın sebebi de kişiliğidir. Biraz önyargılarınızı kırın.
Eşime hizmet etmek benim için zevk ve mutluluktan başka bir şey değil.Çünkü aynı şekilde ben de kendisi tarafından el üstünde tutuluyorum. Sizin adınıza üzüldüm mutsuz bir evliliğiniz var belliki

Hayalinizdeki evlilik nasıldı merak ettim. Yani yemek yapacağınızı, akşamları çay çorba servisi yapacağınızı bilmiyor muydunuz. Erken bezmişsiniz.
Siz çalışmıyorsanız adamdan çokta destek beklemeniz doğru değil.

Calismiyorsaniz siraya koyun yapin. Ben hala rutine oturtamadim ama calisiyorum evde olunca daha duzenli oluyor.

Bu kadar basit bir konu üzerinden felsefe yapılmaz hanımefendi. Benim eşim de mühendis. Ve en yakın arkadaşlarım her zaman erkek olmuştur. Zaten en yakın arkadaşımla evlendim. Söyledikleriniz katıksız bir önyargıdır. Dediğiniz gibi erkekler olmakla birlikte bu genellemeye dahil olmayan pek çok insan var.
Eğer sizin gibi genele göre baksaydım düşüncemin arkasında durur evlenmezdim bile.
Ama ben eşime aşığım. Ve hayatıma almamın sebebi de kişiliğidir. Biraz önyargılarınızı kırın.
Eşime hizmet etmek benim için zevk ve mutluluktan başka bir şey değil.Çünkü aynı şekilde ben de kendisi tarafından el üstünde tutuluyorum. Sizin adınıza üzüldüm mutsuz bir evliliğiniz var belliki
Ne güzel yazdınız. Ağızınıza sağlık. İnsanın eşini sevmesi, onun için birşeyler yapmak istemesi ne ara toplummuzda bu kadar kötü algılanır oldu çözemiyorum. Herşey karşılıklıdır evet ama şartlar buna elverişliyse karşılıklıdır.. Kendisinin odtü mezunu arkadaşları kadınları köle olarak görüyorsa bunu neden tüm erkeklere yayıyor anlamıyorum. Benim eşimde ankarada okudu ingilizce işletme okudu kendi aile şirketinde çalışıyor ama hiçbirzaman eve gelince sen yap et demez. 2 günde bir evi süpürünce ya ne yapıyorsun kendini neden yoruyorsun der...Odtü den mezun değil dye galba bu kadar düşünceli kocalarımz 😁🤣🤣

Ok 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X