bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Yataktan çıkarken hemen yatağını topla odanin camını aç havalansin. Eşinin kahvaltı saatini bilemem ayarlarsin artık. Kahvaltı yapınca hemen topla mutfağı. WC girdiğin zaman lavobo ve klozeti hızlıca temizle. Akşam yatarken evi tolayip yat. Bulaşığı kalmasin. Sabah toplu bı eve uyanirsan daha zinde olursun. Eşin ağır işlerde yardım edebilir ama sen madem evdesin yemeği rutin temizlik ve düzeni saglamaslin. Düzen olunca kolay olur zaten. Büyük İşler için eşinden yardım iste. Sen yap deme erkekler sevmez. Beraber yapalım de😁. Evde her eşyanın yeri belli olursa düzen bozulmaz. Picamasini çorabını yere attı diye bişey olmaz. Eline yapışmaz al katla. Yapışır diyosan da bırak öyle kalsın akşam attigi yerden alıp giysin😂😂😂 gözümde canlandı bı an. Ben annemin evinde ıs yapmazdim pek. Ama yasicak kadar iş bilirdim. Yemek konusunda hep iyiydim. Küvet sapsarı olunca inan daha zor temizlik. Ama haftada bı çitile hep mis gibi olsun. Her duştan sonra dusakibini en kötü cekicekle çek. Camsille kuru bezle geç hep parlar. Güzel kokulu deterjanlari hep severim . Çocuk olana kadar kullandım hep. Mis gibi temizlik kokusu huzur verecek.

Paranız çoksa eve yardımcı tutun. Eğer yoksa mecburen genel yükü siz almalısınız. Dışarıda ve yorucu işte çalışan biri yemeğe ve temizliğe girmek istemeyebilir haklı olarak. Yaptıkça eliniz alışır, pratikleşirsiniz merak etmeyin. Bunun dışında döklüntü toplamayın derim. Bu kez üstünüze yapışır. Kıyafetini kendi toplasın, çayını, meyvesini sizden beklemesin. Bunlar sizi evdeki köle durumuna getirir. Ayağımı da yıka der şaka değil. Sınırınızı iyi çizmelisiniz. Sadece söylerken emir kipi kullanmayın ki karşı taraf da kullanmasın.
Benimki ayağımı yıka diyo. Gülüp geçerim. Ama çok da yardımcı olur bana ev işlerinde. Allah razı olsun. Bitanem o benim. 😍😍 Maşallah diyin kızlar nazar olmasın 😂😂

ay yetisemedim camasirlari asar misin hayatim diyorum halim yok diyorum söyle mutlaka yönlendir anacim bunlar bizim gibi programlı doğmuyor zorlicaksin alışına kadar🤣

hah işte benim yazdığım yukarıdaki yorum tam da buna ilişkin

siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bu alıntıladığım cümleyi evde konu sahibinin deyimi ile akşama kadar yatan birisi bana kursa bozuşuruz

çamaşır yıkamaya halin yoksa o gün yıkamazsın ama akşama kadar ede yayılıp da akşam eve gelen adama çamaşırları sen as demek bence çok uygunsuz (başka yumuşak şekilde ifade edemedim)

küçük çocuğu, sağlık sorunu olan, hamile olan vs istisnadır belki de konu sahibi gibi ben iş yapmaya alışkın değilim ama o eskiden de yapıyordu neden yapmıyor modunda olanlar için geçerlidir yorumum

A arya_stark bak ben bunu anlatmak istemiştim öbür konuda da

hah işte benim yazdığım yukarıdaki yorum tam da buna ilişkin

siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bu alıntıladığım cümleyi evde konu sahibinin deyimi ile akşama kadar yatan birisi bana kursa bozuşuruz

çamaşır yıkamaya halin yoksa o gün yıkamazsın ama akşama kadar ede yayılıp da akşam eve gelen adama çamaşırları sen as demek bence çok uygunsuz (başka yumuşak şekilde ifade edemedim)

küçük çocuğu, sağlık sorunu olan, hamile olan vs istisnadır belki de konu sahibi gibi ben iş yapmaya alışkın değilim ama o eskiden de yapıyordu neden yapmıyor modunda olanlar için geçerlidir yorumum

A arya_stark bak ben bunu anlatmak istemiştim öbür konuda da
Baska konudami var orayada gidelim :rolleyes::KK70::KK70:

Zaten yapması gereken şeyler çamaşır topladı diye yılın erkeği mi seçildi eşiniz
Hanımefendi yılın erkeği seçildiğini mi söylemiş acaba? Evdeki işlerin gerektiğinde ortaklaşa yapıldığını ama kendisinin yapmaktan sıkıntı duymadığını ve bu konuda eşiyle bir problemi olmadığını yazmış. Bıkkınlık duyduğunuz evliliğinizdeki mutsuzluğu başkalarına yansıtmayın

Baska konudami var orayada gidelim :rolleyes::KK70::KK70:

Geçen bir gün yemekleri saldın artık konusu vardı orada yazışmıştık bayağı

hatta adam evde imiş konu sahibi işten gelmiş de ona yeni ana yemek yapmadı, çorba pilav koydu diye laf etmişti

evde olan yapmalı vs demiştik

orada işte adamlar da işten gelince ev ile ilgilenmiyor denmişti de ben de akşama kadar evde yayılan ev işini yapsın, dışarıdan gelenden beklemesin demiştim

ama olay kadın erkek değil evde olan olmayan diye de yazmıştık uzun uzun

Kendimi geysa gibi hissettim shjsksk 8 yillik evliyim hala yemek yaparken, aksam eşime cay koyarken mutlu oluyorum. Ruhumda ev hanımlığı var resmen

Siz boyle olmayabilirsiniz, bu da bir tercih tabii ki. Islerin sizi bogmasina izin vermeyin. Bir duzene koyun. Haftada 1 nevresim, 2 kere supurme, 1 kere silme, 2 kere toz alma. Benim bu şekilde mesela. Titizlik durumunuza göre degiskenlik gosterir.
Yemegi sabah kalkar kalkmaz gunluk yaparim. 2.gun yemeyiz. Siz her gun yapmayı sevmiyorsanız 2 gunluk yapabilirsiniz.
Daha cok yeni evlisiniz kendi duzeninizi kurarsiniz zamanla.
Ama esiniz yorucu bir iste calisiyorsa, ev işi ve yemek tabii ki sizden bekleyecek. Çok rahatsizsaniz, yapamadiginizi ve yardimci almak istediginizi soyleyin. Butceniz buna uygunsa haftada 1 kere alsaniz yeter zaten 2 kisi yaşıyorsunuz

Geçen bir gün yemekleri saldın artık konusu vardı orada yazışmıştık bayağı

hatta adam evde imiş konu sahibi işten gelmiş de ona yeni ana yemek yapmadı, çorba pilav koydu diye laf etmişti

evde olan yapmalı vs demiştik

orada işte adamlar da işten gelince ev ile ilgilenmiyor denmişti de ben de akşama kadar evde yayılan ev işini yapsın, dışarıdan gelenden beklemesin demiştim

ama olay kadın erkek değil evde olan olmayan diye de yazmıştık uzun uzun
Evet haklisin evde olan yapmali disaridan gelenden beklemesin bizahmet

Aslinda koca evi degil kendi evimiz ama mutlu huzurluysan kendi evimiz yuvamiz
Kesinlikle valla eşim şuan işten gelecek yemek yapmadım dışardan söyleyelim dedim tamam dedi illa hergün 5çeşit yemek yapmaya gerek yok sürekli düzenli olursa ev hep temiz olur. Çokta kasmamak lazım bu ev işlerini diye düşünüyorum.

O zaman sende bi işe gir çalış böylelikle akşam beraber yaparsınızher işi. Ben bunu anlamıyorum adam sabahtan akşama kadar işte çalışıyor sen akşam eve gelincede iş yapmasını bekliyorsun sen ne yapacaksın bütün gün evde ? Evde olunca zaten insan bişeyler yapıyor bütün gğn koltukta oturup televizyonmu izleyeceksin anlamadım ?

+++++++

Kendimi geysa gibi hissettim shjsksk 8 yillik evliyim hala yemek yaparken, aksam eşime cay koyarken mutlu oluyorum. Ruhumda ev hanımlığı var resmen

Siz boyle olmayabilirsiniz, bu da bir tercih tabii ki. Islerin sizi bogmasina izin vermeyin. Bir duzene koyun. Haftada 1 nevresim, 2 kere supurme, 1 kere silme, 2 kere toz alma. Benim bu şekilde mesela. Titizlik durumunuza göre degiskenlik gosterir.
Yemegi sabah kalkar kalkmaz gunluk yaparim. 2.gun yemeyiz. Siz her gun yapmayı sevmiyorsanız 2 gunluk yapabilirsiniz.
Daha cok yeni evlisiniz kendi duzeninizi kurarsiniz zamanla.
Ama esiniz yorucu bir iste calisiyorsa, ev işi ve yemek tabii ki sizden bekleyecek. Çok rahatsizsaniz, yapamadiginizi ve yardimci almak istediginizi soyleyin. Butceniz buna uygunsa haftada 1 kere alsaniz yeter zaten 2 kisi yaşıyorsunuz
Yada evin kalabalikligina ve batmasinada bagli 🙂 ama banada fikir vermis oldunuz. Camasir gunum, nevresim gunum varda supurup silme gunum degisiyo maalesef
Ben pzrtezi 2 cesit yapiyorum saliya 1 corba ekliyorum carsamba hafif seylerle atlatiyoruz persembe tekrar 2cesit diye diye bitiriyoruz haftayi valla bazen menu secmede cok zorlaniyorum. Nefis yemek tariflerinden bugun ne pisirsemden fikir aliyorum

Yada evin kalabalikligina ve batmasinada bagli 🙂 ama banada fikir vermis oldunuz. Camasir gunum, nevresim gunum varda supurup silme gunum degisiyo maalesef
Ben pzrtezi 2 cesit yapiyorum saliya 1 corba ekliyorum carsamba hafif seylerle atlatiyoruz persembe tekrar 2cesit diye diye bitiriyoruz haftayi valla bazen menu secmede cok zorlaniyorum. Nefis yemek tariflerinden bugun ne pisirsemden fikir aliyorum
Oyle tabii ki. Benim kucuk cocugum var bazen mutfagi gunde 3 kere supuruyorum. Tuvaleti
banyoyu zaten her gun temizliyorum. Camasir Allahin emri her gun :D
Ben duzene koymayınca her an is yapiyorum ama hic bitmiyor gibi hissediyorum. Duzenli yapinca herseyin gunu belli

Kesinlikle valla eşim şuan işten gelecek yemek yapmadım dışardan söyleyelim dedim tamam dedi illa hergün 5çeşit yemek yapmaya gerek yok sürekli düzenli olursa ev hep temiz olur. Çokta kasmamak lazım bu ev işlerini diye düşünüyorum.
Bende 1 10 yasinda 1de bebek var haftasonlarida esimin kizi geliyo 11yasinda birde 90m evde oturunca ev heran batmaya musait oluyo.
Aslinda dusunuyorumda annem biz kucukken hep temizlik yapardi ama hep, bize hic vakit ayirmazdi sokakda oynardik aksam vakti olunca eve girerdik.
E sabah kalkip okula giderdik okuldan gelirdik yani evde yokken kim kirletiyoki bu evi temizliyomus annem bak simdi kafama takildi neyse yinede biz anneme neden bizle ilgilenmiyosun diyz triplere girmezdik anam simdikiler hep evin icindeler helede su pandemi surecinde temizligi bulasigi camasiri yemegi bebesi hic bitmiyo halada kizlar triplere giriyolar ilgilenmiyosun diye 😒

Oyle tabii ki. Benim kucuk cocugum var bazen mutfagi gunde 3 kere supuruyorum. Tuvaleti
banyoyu zaten her gun temizliyorum. Camasir Allahin emri her gun :KK70:
Ben duzene koymayınca her an is yapiyorum ama hic bitmiyor gibi hissediyorum. Duzenli yapinca herseyin gunu belli
Yaaa su gunde 3kere supurme konusu beni korkuttu acikcasi benimki daha bebek emeklemiyor
Bana robot supurge sart kesinlikle sart istiyorum😂

Ne bekliyordun ki evlilik bu iste.
Fragmani gorse kimse evlenmez zaten.
En femistine bile mutfak zimmetleniyor. Once istemeye istemeye yaparsin, sonra pislikten rahatsiz oldugun icin ev isleri rutine biner.
Ha esinin ayagina meyve getirmek zorunda degilsin, kiyafetlerini de toplama. Yerdeki kiyafeti alip yikama. Oyle oyle alisir.
Turkiyede evlilik= erkekleri evcillestirme. Baska bir sey degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X