bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne güzel yazdınız. Ağızınıza sağlık. İnsanın eşini sevmesi, onun için birşeyler yapmak istemesi ne ara toplummuzda bu kadar kötü algılanır oldu çözemiyorum. Herşey karşılıklıdır evet ama şartlar buna elverişliyse karşılıklıdır.. Kendisinin odtü mezunu arkadaşları kadınları köle olarak görüyorsa bunu neden tüm erkeklere yayıyor anlamıyorum. Benim eşimde ankarada okudu ingilizce işletme okudu kendi aile şirketinde çalışıyor ama hiçbirzaman eve gelince sen yap et demez. 2 günde bir evi süpürünce ya ne yapıyorsun kendini neden yoruyorsun der...Odtü den mezun değil dye galba bu kadar düşünceli kocalarımz 😁🤣🤣
Eşinizin çayı bitmiş olabilir burda çene çalacağınıza Bi kontrol edin isterseniz 😂😂😂

Bazi insanlar baskalara yaslanmaya alismissa o zaman birden sorumluluk almak agir gelir. Sizde oldugu gibi buna sebep olanlar da kabahatli. 🤷‍♀️ Insan kendini gelistirmeden ve büyümeden (bunu kücümseyip söylemiyorum, hepimiz gectik bu yoldan) evlenmemeli. Esinizde bazi seylerin artik degistiginin farkina varmali. Es olduk diye relaks moduna gecmemek lazim. Ortalikta kirli camasir birakmak diger insana saygisizlik bir kere.

Mesajınızı okurken eşim çayımı koydu en sevdiğim pastadan alıp gelmiş. Çok mutsuzum hüüü 😭
Evet mutsuzsun. Bütün erkekleri aynı statüye kodan bir kadının kendi iç dünyasında mutlu olabileceğini hiç düşünemiyorum. Size kocanızla iyi geceler dilerimm. Ayrıca da okuduğunuzu anlama problemi yaşadığınız için bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ederim. Zira ben eşim yapmıyor etmiyor "çayımı koymuyor" vb. Hiç demedim. Eşimi sevdiğim için bunları yapmak bana yük olarak gelmiyor dedim.. Hadi siz kocanıza semerinizi vurmaya devam edin. Byy

hah işte benim yazdığım yukarıdaki yorum tam da buna ilişkin

siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bu alıntıladığım cümleyi evde konu sahibinin deyimi ile akşama kadar yatan birisi bana kursa bozuşuruz

çamaşır yıkamaya halin yoksa o gün yıkamazsın ama akşama kadar ede yayılıp da akşam eve gelen adama çamaşırları sen as demek bence çok uygunsuz (başka yumuşak şekilde ifade edemedim)

küçük çocuğu, sağlık sorunu olan, hamile olan vs istisnadır belki de konu sahibi gibi ben iş yapmaya alışkın değilim ama o eskiden de yapıyordu neden yapmıyor modunda olanlar için geçerlidir yorumum

@arya_stark bak ben bunu anlatmak istemiştim öbür konuda da
Çalışıyorum bacım hostesim ben cok yorucu bi isim var ama kendisi de benimle ayni sektorde oldjgu icin anliyor disardan bi erkek olsa assssla anlamazdi ne is yapiyosun fln derdi kesin aman aman

Evet mutsuzsun. Bütün erkekleri aynı statüye kodan bir kadının kendi iç dünyasında mutlu olabileceğini hiç düşünemiyorum. Size kocanızla iyi geceler dilerimm. Ayrıca da okuduğunuzu anlama problemi yaşadığınız için bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ederim. Zira ben eşim yapmıyor etmiyor "çayımı koymuyor" vb. Hiç demedim. Eşimi sevdiğim için bunları yapmak bana yük olarak gelmiyor dedim.. Hadi siz kocanıza semerinizi vurmaya devam edin. Byy
Tamam mutsuzum seni mi kırcam, hadi deh kocacım 😂

Aynı evi paylaşırken herkes üstüne düşeni yapmalı kssinlikle.iki tarafta çalışıyorsa ev işleri de paylaşılır.evdeki işler kadın işidir diye birşey yok .ama sizde sanırım siz çalışmıyorsunuz,eşinizde baya yoğun bir işte çalışıyormuş.o zaman ev işi sizde.eşinizden bekleyemezsiniz .ama kimse kimsenin işini zorlaştıramaz.o da dağıtıp sizin işlerinizi zorlaştırmasın.onun dışında hem tüm gün yorucu bir işte çalışıp yemek temizlik yapamaz.

Boşver bırakın bir çay koymanın bir pasta koymanın bir ekek için çok büyük bir iş olduğunu sansın hanımefendi. Ben sizi çok net anladım ama bayan belliki hamile ve mutsuz insanların okuduğu üniversite ile kıyaslamak çok yanlış insan insandır. Ayrıca mutsuzluğunuzu benim kocam ben demeden bana çay koydu pasta koydu demekle örtmeye çalışmayınız iyi akşamlar.

Boşver bırakın bir çay koymanın bir pasta koymanın bir ekek için çok büyük bir iş olduğunu sansın hanımefendi. Ben sizi çok net anladım ama bayan belliki hamile ve mutsuz insanların okuduğu üniversite ile kıyaslamak çok yanlış insan insandır. Ayrıca mutsuzluğunuzu benim kocam ben demeden bana çay koydu pasta koydu demekle örtmeye çalışmayınız iyi akşamlar.
Çok teşekkür ederim beni anladığınız için 🤗 Ben de artk anlatmaya çalşmaktan yoruldum ve bıraktım.. Katılyorum size 🤗😍

Zamanla onun yapmasını istemeyeceksiniz çünkü begenmeyeceksiniz içinize sinmeyecek bırak Askim ben yaparım diyeceksiniz.. öyle sahipleneceksiniz evinizi eşyanızı.. zamanla alışacaksınız.. daha pratik olacaksınız şimdi 3 saate yaptığınız işi 1 saate yapacaksınız...
Iyiki evliyim.. benim evim benim eşyam benim keyfim diyeceksiniz... RABBİM sağlık huzur versin Inşallah...

cok erken sıkılmıssın sen dur bakalım daha ohoo. Ise gitmiyorsan sabah körü kalkmak zorundan değilsin . Kirli kiyafetlerini sepete atmak, arada bulask mk dizmek arada supurge yapmak islerini ver o yapsin. Ama gerisi sende olur. Evdesin zaten. Tabi kafana göre yine is verebilirsin.
Meyvede canim isterse getir bazen ister esinden iste bazen kendjne al ona getirme. Olur böyle

Esim pandeminin basindan beri evden calisiyor. Evde yapilacak olan her seyi ben dusunuyorum ve bu beni yoruyor..Daha onceleri batmazdi da simdi evde oldugu icin sinirleniyorum. Soyleyince yapiyor ama soyledikten sonra ne anlami var. :KK34: Kendisi dusunsun istiyorum. Ay yine sinirlendim gece vakti :mad:

Alistirma, herseyi sen yapma da bukadar da abartma. Adam disarida calisiyorsa aksam eve gelince sicak bir yemek beklentisi olmasi gayet normal.

Hafta sonlari da olsa ev temizligine yardim etsin arada. Esyalarini ortaliga atmasin. Evde ufak sorumluluklar ver onlardan o sorumlu olsun.Mesela makinayi bosaltmak, sofrayi toparlamak gibi. Haftasonu bir gun yemegi o yapabilir.. konusup anlasin.
Herseyi uzerine alirsan yapisir kalir.. 😆 orta yolu bulmak lazim.

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.

Kocaman 1 buçuk seneyi bizde geride bıraktık evlenmeden önce hep yapicakti 😂 herşeye yardım edicekti yine iyi az biraz yardım etmiş benim eşim hiç bir şey yapmazdı daha yeni yeni yardım etmeye başladı ev süpürür kahvaltıyı pazar günü beraber hazırlarız ben çay demliyorsqm o yanına birşeyler koyar vs vs zamanla düzelir ya çok sıkıntı etme bunu ben 1 aylık gelinken kocama yeni kavusmustum tadını çıkarın zamanla alisirsinn

Ben de çalışmıyorum eşim de yorucu bir işte çalışıyor.
Valla bir şey isteyince bana batmıyor açıkçası.
Meyve getirmekten ya da yemeğini önüne hazırlamaktan gocunmuyorum.
Sadece nisanliyken bir kere bir çay koy da içelim demişti. O zaman bi kal gelmişti hiç alışık olmayınca 😁
Eşim yardımcıdır ama sağolsun
Bazen beni bekle birlikte yemeği yapalım der bazen gider güzel bir meyve tabağı hazırlar birlikte yeriz.
Ha ama onun bu halini de fırsat bilip hiçbir şey yapmamak ona haksızlık olur.

Ev isine gelince de olay iş bekletmemekte.
Yığılmasına izin verince sonradan daha yorucu hale geliyor.
Yemek yaparken ozellikle mutfağı toplu tutmaya çalışırım ki yemekten sonra da zaten 2 tabak var yıkanacak diyeyim ve hemen yıkayıp geçeyim.
Birde temizliğe bir anda başlayıp her yeri toplamaya çalışınca olmuyor daha da gozumde büyüyor.
Ama önce yatak odasını toplayıp sonra diğer odalara geçince ya da önce bulaşığı halledeyim deyip öyle diğer işlere bakınca benim gözümde iş çok küçülüyor.
Bir bakıyorum kısa sürede hallolmus oluyor
Yemek konusunda da bir anda girisip bütün yemekleri yapmaya başlarım.
Önce sulu yemeği yapayım da sonra pilavı yaparım filan deyince saatlerce o mutfaktan cikamiyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X