Meyve soy getir demem, yemek yapar zaten calışssa da çalışmasa da bu çalışma olayı çok büyütülüyor gözde ben işten gelip her işimi hallediyorum. Taş mı taşıyoruz sırtımızda
siz taşımıyorsunuz belki ama konu sahibinin eşi akşama kadar ayaktaymış
cidden evde kalan ile dışarıda çalışanın gün boyu eşit olarak yorulduğunu mu düşünüyorsunuz
bunun kadını erkeği yok evde kalan ve dışarıda olan
örneğin ben bu sıralar evden çalışıyorum en azından 2,5 saatim yolda gitmiyor o bile bir yorgunluk
daha önce bir konuya yazdığım yorum burada da bulunsun zira arkadaşın biri çalışan kadınlar da ev işi yapıyor ama adamlar işten gelince neden ev işi beklemeyelim demişti ona açıklamamdı bu
"çalışan kadınlar da ev işi yapıyor çamaşır yıkıyor ya da bulaşık tıpkı benim 15-16 yıldır yaptığım gibi bebeğim küçükken dahi haftada 6 gün günde 11 saat çalıştım
lakin işte sorumluluğu paylaşmak vs deyince orada duruyorum ben
yani evde olan bir kişinin evde yapacağı işler belirlidir yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık
iş yerinde de herkes kendi işi gereği çalışır ama en azından günde 10 saat evde yoktur
küçük çocuğu olmayan yahut sağlık sıkıntısı olmayan birinin çalışan çoğu kadının da yaptığı gibi 10 dakikada makinaya atılacak çamaşırı atmayıp 10 saattir dışarıda olan kişi gelince atsın diye beklemesi bana uymuyor
bunu eşim beklediğinde de aynı cevabı alır, akşama kadar evdeydin atsaydın derim
yani her gün evde olan birinin aslında evdeki en basit iş olan çamaşırı makineye tıkmak için gün boyu çalışan kişiyi beklemesi bence makul değil
iki kişi de evde değilse tabii ki işler eşit paylaşılmalı orada bir sıkıntı yok da evde olanın akşama kadar 10 dakikasını ayırıp atmadığı çamaşırı en az 10 saattir evde olmayandan beklemesi bence makul değil
(ilk yorumuma da yazdım buna da ekleyeyim küçük bebeği yahut ikiz, üçüz çocuğu olanları yahut sağlık sıkıntısı olanları hariç tuttum diye)
burada da diyor konu sahibi eskiden gelip yemek yapıyordu ya da çamaşırını yıkıyordu şimdi neden yapmıyor diye