bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okurken kizim gozumun onunde canlandi. 10 yasinda ama odasini hic toplamiyor hep daginik, icimden bu kizi alana yazik diyorum icimden tabikide 😂
Bak ne guzel alismis yapmisiniz benim kizda birgun duzene girer mi acep🤔

Yapı meselesi bence bir yere kadar düzelir ama aşırı titiz olmasını da beklemeyin :D
Ben mesela çok çok özenerek yapsam da bazı kadınlar gibi yapamıyorum o da ayrı bir yetenek herhalde. :)
Ben de yemeği güzel yaparım Allah bir yerden alıp bir yerden vermiş :D

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.

ahh ben baba evinde gerçekten prenses gibiydim. işten gelir yemek yer bir tabağı bile toplamadan kalkar meyvem dahi önüme gelirdi. Annem hiç kıyamazdı. Evlendikten sonra kolay olmayacağını biliyordum tabi ki ama yine de çok zorlandım. kimseye hizmet etmeye alışkın değildim. evlendiğim yıl çalışmayıp ara vermiştim. ilk günlerimizdi daha eşim işten geldi elini yüzünü yıkadı öptü sofraya oturdu ben önüne çorba kasesini koyarken gözlerim doldu. O kadar zoruma gitti ki anlatamam yatak odasına gidip farkettirmeden ağlayıp gelmiştim hiç unutamıyorum. bir gün de yine akşam eve geldi üzerini değiştikten sonra oturma odasına geçti oturdu bende akşama kadar evde zaten tekim senin gelmeni bekliyorum neden gelip mutfakta oturmuyorsun da gidip orada oturuyorsun dediğimde ama sevgilim akşama kadar yoruluyorum demişti dediğine pişman etmiştim. sen benim evde yattığımımı ima etmeye çalışıyorsun evde akşama kadar seni beklemek ne demek bilmiyorsun vs. ilk zamanlarda herşey problem haline geliyor çıakrdığı çorap için bile bağırdığım oldu şimdi isterse 5 tane çorap biriksin umrumda olmuyor alıyor atıyorum kirli sepetine.

kısacası alışma evreleriniz bunlar normal şeyler direk iş buyurma ama sofrada birşey eksikse kalkıp sen alma daha yeni oturdum getirir misin de mesela çay saati yapıyorsanız sen bardakları getirince demliği getirir misin biraz ağır geliyor de. böyle böyle alıştıracaksın emin ol. ama tatlı dille sorun yaparak değil.

Yapı meselesi bence bir yere kadar düzelir ama aşırı titiz olmasını da beklemeyin :KK70:
Ben mesela çok çok özenerek yapsam da bazı kadınlar gibi yapamıyorum o da ayrı bir yetenek herhalde. :)
Ben de yemeği güzel yaparım Allah bir yerden alıp bir yerden vermiş :KK70:
Bilmiyorum ya valla her sekilde soyluyorum guzelce soyluyorum onunla yapiyorum guzelce duzene koyuyorum ama yok cikardigi pijamalari atiyo kiyafetler oylesine ucusuyo neyse buda ayri bi konu acma seyisi valla🤣 ama elim varmiyo konu acmaya sonra cocugu karalamisim kotu anneymisim gibi hissedecem

ahh ben baba evinde gerçekten prenses gibiydim. işten gelir yemek yer bir tabağı bile toplamadan kalkar meyvem dahi önüme gelirdi. Annem hiç kıyamazdı. Evlendikten sonra kolay olmayacağını biliyordum tabi ki ama yine de çok zorlandım. kimseye hizmet etmeye alışkın değildim. evlendiğim yıl çalışmayıp ara vermiştim. ilk günlerimizdi daha eşim işten geldi elini yüzünü yıkadı öptü sofraya oturdu ben önüne çorba kasesini koyarken gözlerim doldu. O kadar zoruma gitti ki anlatamam yatak odasına gidip farkettirmeden ağlayıp gelmiştim hiç unutamıyorum. bir gün de yine akşam eve geldi üzerini değiştikten sonra oturma odasına geçti oturdu bende akşama kadar evde zaten tekim senin gelmeni bekliyorum neden gelip mutfakta oturmuyorsun da gidip orada oturuyorsun dediğimde ama sevgilim akşama kadar yoruluyorum demişti dediğine pişman etmiştim. sen benim evde yattığımımı ima etmeye çalışıyorsun evde akşama kadar seni beklemek ne demek bilmiyorsun vs. ilk zamanlarda herşey problem haline geliyor çıakrdığı çorap için bile bağırdığım oldu şimdi isterse 5 tane çorap biriksin umrumda olmuyor alıyor atıyorum kirli sepetine.

kısacası alışma evreleriniz bunlar normal şeyler direk iş buyurma ama sofrada birşey eksikse kalkıp sen alma daha yeni oturdum getirir misin de mesela çay saati yapıyorsanız sen bardakları getirince demliği getirir misin biraz ağır geliyor de. böyle böyle alıştıracaksın emin ol. ama tatlı dille sorun yaparak değil.
Chek Chek aha kizimin gelecegi 😂
Yanlis anlamayin kizim 10yasinda cok daginik herseyi ayagina bekliyo bu kizi alana aciyorum simdiden demistim ondan alinti yaptim😀
Neyse ki icime su serptiniz duzeninizi kurmus artik herseyi yapar hale gelmisiniz, benim kizimdada hala umut var ozaman😅

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.

aramiza hoşgeldin 😅

Chek Chek aha kizimin gelecegi 😂
Yanlis anlamayin kizim 10yasinda cok daginik herseyi ayagina bekliyo bu kizi alana aciyorum simdiden demistim ondan alinti yaptim😀
Neyse ki icime su serptiniz duzeninizi kurmus artik herseyi yapar hale gelmisiniz, benim kizimdada hala umut var ozaman😅

Eşini sevince ve sorumluluklarının farkına varınca yapılıyormuş insanın daha az zoruna gidiyormuş 😄 allahım kızınıza da güzel kapılar açsın inşaallah gerisi halloluyor. 🙂

Meyve soy getir demem, yemek yapar zaten calışssa da çalışmasa da bu çalışma olayı çok büyütülüyor gözde ben işten gelip her işimi hallediyorum. Taş mı taşıyoruz sırtımızda

siz taşımıyorsunuz belki ama konu sahibinin eşi akşama kadar ayaktaymış

cidden evde kalan ile dışarıda çalışanın gün boyu eşit olarak yorulduğunu mu düşünüyorsunuz

bunun kadını erkeği yok evde kalan ve dışarıda olan

örneğin ben bu sıralar evden çalışıyorum en azından 2,5 saatim yolda gitmiyor o bile bir yorgunluk

daha önce bir konuya yazdığım yorum burada da bulunsun zira arkadaşın biri çalışan kadınlar da ev işi yapıyor ama adamlar işten gelince neden ev işi beklemeyelim demişti ona açıklamamdı bu

"çalışan kadınlar da ev işi yapıyor çamaşır yıkıyor ya da bulaşık tıpkı benim 15-16 yıldır yaptığım gibi bebeğim küçükken dahi haftada 6 gün günde 11 saat çalıştım

lakin işte sorumluluğu paylaşmak vs deyince orada duruyorum ben

yani evde olan bir kişinin evde yapacağı işler belirlidir yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık

iş yerinde de herkes kendi işi gereği çalışır ama en azından günde 10 saat evde yoktur

küçük çocuğu olmayan yahut sağlık sıkıntısı olmayan birinin çalışan çoğu kadının da yaptığı gibi 10 dakikada makinaya atılacak çamaşırı atmayıp 10 saattir dışarıda olan kişi gelince atsın diye beklemesi bana uymuyor

bunu eşim beklediğinde de aynı cevabı alır, akşama kadar evdeydin atsaydın derim

yani her gün evde olan birinin aslında evdeki en basit iş olan çamaşırı makineye tıkmak için gün boyu çalışan kişiyi beklemesi bence makul değil

iki kişi de evde değilse tabii ki işler eşit paylaşılmalı orada bir sıkıntı yok da evde olanın akşama kadar 10 dakikasını ayırıp atmadığı çamaşırı en az 10 saattir evde olmayandan beklemesi bence makul değil

(ilk yorumuma da yazdım buna da ekleyeyim küçük bebeği yahut ikiz, üçüz çocuğu olanları yahut sağlık sıkıntısı olanları hariç tuttum diye)

burada da diyor konu sahibi eskiden gelip yemek yapıyordu ya da çamaşırını yıkıyordu şimdi neden yapmıyor diye

siz taşımıyorsunuz belki ama konu sahibinin eşi akşama kadar ayaktaymış

cidden evde kalan ile dışarıda çalışanın gün boyu eşit olarak yorulduğunu mu düşünüyorsunuz

bunun kadını erkeği yok evde kalan ve dışarıda olan

örneğin ben bu sıralar evden çalışıyorum en azından 2,5 saatim yolda gitmiyor o bile bir yorgunluk

daha önce bir konuya yazdığım yorum burada da bulunsun zira arkadaşın biri çalışan kadınlar da ev işi yapıyor ama adamlar işten gelince neden ev işi beklemeyelim demişti ona açıklamamdı bu

"çalışan kadınlar da ev işi yapıyor çamaşır yıkıyor ya da bulaşık tıpkı benim 15-16 yıldır yaptığım gibi bebeğim küçükken dahi haftada 6 gün günde 11 saat çalıştım

lakin işte sorumluluğu paylaşmak vs deyince orada duruyorum ben

yani evde olan bir kişinin evde yapacağı işler belirlidir yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık

iş yerinde de herkes kendi işi gereği çalışır ama en azından günde 10 saat evde yoktur

küçük çocuğu olmayan yahut sağlık sıkıntısı olmayan birinin çalışan çoğu kadının da yaptığı gibi 10 dakikada makinaya atılacak çamaşırı atmayıp 10 saattir dışarıda olan kişi gelince atsın diye beklemesi bana uymuyor

bunu eşim beklediğinde de aynı cevabı alır, akşama kadar evdeydin atsaydın derim

yani her gün evde olan birinin aslında evdeki en basit iş olan çamaşırı makineye tıkmak için gün boyu çalışan kişiyi beklemesi bence makul değil

iki kişi de evde değilse tabii ki işler eşit paylaşılmalı orada bir sıkıntı yok da evde olanın akşama kadar 10 dakikasını ayırıp atmadığı çamaşırı en az 10 saattir evde olmayandan beklemesi bence makul değil

(ilk yorumuma da yazdım buna da ekleyeyim küçük bebeği yahut ikiz, üçüz çocuğu olanları yahut sağlık sıkıntısı olanları hariç tuttum diye)

burada da diyor konu sahibi eskiden gelip yemek yapıyordu ya da çamaşırını yıkıyordu şimdi neden yapmıyor diye
Yemek bulasık değil zaten diğer mesajlarda da yazdım, kalk Bi meyve soy hadi Bi kahve yap Bi çay koy kıyafetimi yere attım, Bi toplayıver. Adam NASAda bile çalışsa bu kadarını yapmam. Kaldı ki ben çalışan Bi kadınım şantiyelerde de çalıştım ofiste de kimin ne kadar yorulduğunu çok iyi biliyorum kimse işe gitti diye kötürüm kalmıyo çayını doldurabilir meyvesini yiyebilir

Bende aynilarini yazacaktim
Ben calisiyoken esimde calisiyodu ama mesela 1gun izin aldi diyelim yan gelip yatmiyodu pencerzlere varana kadar silerdi evi ben gelesiye tertemiz ederdi. Ama suan ben calismiyorum bebekliyim ama elimden geldigi kadarini yapiyorum. Butun gun bossun evdesin yap tertemiz temizligini yap 2tencere yemek otur aksam esinle. Hele bir bebek olsun bunlari bile yapacak vaktin olmuyo valla
Dimi ya insan eşine is yapmaktan cekinmemeli başına kakmamali evde bos bos oturunca ne oluyo ki hic bisey. Ben su an bebek gibi bakiyorum esime diyorm bunların tadini cikar yarin obur gun bebe olursa zamanim olmaz boyle o zaman da ben acısını cikaririm:KK70:

bu bir ayda her gün akşam birşey istediği bende getirdiğim için en son sıkıldım ve dedim dolapta var al diye :KK70:
her gün akşam yemeği istenir yani🤔 bedenen çalışan kişi hem sabah kahvaltı ister akşamda sıcak yemek heleki bu aylarda dahada severek yapmanız gerekmezmi ? bence hiç iş yapmaya alışmadığınız ve hep hazır önünüze konduğu için zorlanmışsınız sadece. eş değil ,ilerde çocuğunuz olcak ve oda sizden hizmet yemek bekleyecek

Yaa bende bekarken evde yatağımı bile toplamazdım şimdi ohoo 🤣 Gerçi çalışıyorum ve eşim evde benden çok iş görüyo her gün yemek hazırlamıyorum bazen ben bazen o bazen beraber hazırlıyoruz. Evi süpürmek ve silmek ve mutfağı toplamak bulaşık yıkayıp kaldırmak eşime ait 2 ay oldu 1 kere ev süpürdüm onu da ben yapamam belim ağrıdı dedim o gündür yapmıyorum 🤣 Genel eve toplarım ütü yaparım kalanı eşimde sağolsun.

Mantikli olan bu işleri evde kalan, calismayan kişinin yapmasıdır ancak bu da uzun vadede ciddi bir değersizliğe yol açacaktır. Ki şimdiden yorgun olduğunuzu söylüyorsunuz. Sırf bu hissi yaşamamak icin, sadece yardımcı tutabilmek için bile işe girilir diye düşünenlerdenim..

Bilmiyorum ya valla her sekilde soyluyorum guzelce soyluyorum onunla yapiyorum guzelce duzene koyuyorum ama yok cikardigi pijamalari atiyo kiyafetler oylesine ucusuyo neyse buda ayri bi konu acma seyisi valla🤣 ama elim varmiyo konu acmaya sonra cocugu karalamisim kotu anneymisim gibi hissedecem

benım cadı da evdeki yardımcıya güveniyor X teyzem yarın gelecek zaten diyor ,
hee o gelene kadar evi bok götürsün öylemi diyorum kapımı kapatırım görmezsin anne diyor birde :rapci:

Yemek bulasık değil zaten diğer mesajlarda da yazdım, kalk Bi meyve soy hadi Bi kahve yap Bi çay koy kıyafetimi yere attım, Bi toplayıver. Adam NASAda bile çalışsa bu kadarını yapmam. Kaldı ki ben çalışan Bi kadınım şantiyelerde de çalıştım ofiste de kimin ne kadar yorulduğunu çok iyi biliyorum kimse işe gitti diye kötürüm kalmıyo çayını doldurabilir meyvesini yiyebilir

tabii ki kötürüm değil

zaten kıyafetini sağa sola atmasına da herkes laf etti o olmaz dendi

ama akşam geldiniz yorgun argın

eşiniz de akşama kadar oturmuş, yatmış biliyorsunuz

biraz nazlanmak eşinden bir çay içmek istemez misiniz

isteme üslubu çirkin olabilir ama bir çay koy, meyve getir dedi diye adam kadını hizmetçi olarak kullanıyor yorumları çok ağır

1 aylık evlilikte gün boyu evde ne yapılır

eskiden yemek yapıyordu şimdi benden bekliyor diyor konu sahibi

yani o annesinin evinde gibi akşama kadar yatsın eşi de işte çalışıp gelip yemek yapsın diyor

adaletli olur mu durum

klasik karikatür vardır ya eşitlik ve adalet

bu ev işi evlilikte iş bölümü de öyle

ev işlerini tam eşit bölüşürsek adil olmaz, hele de birisi dışarıda çalışıp birisi çalışmazken

Ben de bunu söylemeye çalışıyorum ama bazıları anlamıyor.. beden çalışması ne kadar zor bir durum.. Eşim tehlikeli iş statüsünde çalışıyor.. Camlarla uğraşıyor yeri geliyor eli kesik geliyor.. Ben bu adamdan evde olan bir kadın olarak ne kadar iş bekleyebilirim ki ? Haa çocuk olduktan sonra benim de yorulduğumu görüp evde elinden gelen herşeyi yapıyor ama çocuk yokken onu düşünmem niye beni erkek düşüncesi statüsüne sokuyor anlamış değilim.. 😏😏

Benim eşim işten gelip koşmaya yada yurumeye gidelim diyor hava guzel olunca mesela. Bu durumda tabi ki full hizmet yapmiyorum ben ama ağir bir işten yorgun gelmiş adama da kalk meyveni al denmez evde oturup oturup. 🙄🙄🙄 Onu bir ayirmak lazim.

o zaman art niyetli derken iki kez dusunun Her acidan bakmak lazm
Canım ben erkeklere hiç güvenmem genelde art niyet ararım ve haklı da çıkarım. Eşime de güvenmem belki sürekli yapsam şımarır,alışır.erkekler kadınlar gibi değil boşanma durumunda görüyoruz anne her zaman anne ama baba oyle değil. Senin evliliğine karsı özel Bi gözlem değil ben genelde böyle düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X