bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunlar zor şeyler değil. Evdeyim çalışmıyorum. Çocuktan önce 12 ye kadar uyurdum 12den sonra bir iş yapılacaksa yapardım yaplmayacaksa yemeğimi yapar çayımı alır tv karşısında keyf yapardm. Çamaşır katlama ütü falan onlar bile oturarak yapılabilecek işler. Ama sabah gidip akşama kadar dışarıda ayakta çalışan bir insana vicdan besleyip meyve getirmek veya çay koymak zor olmamalı.. evde olan insan dışarıdakine oranla daha minimum düzeyde yoruluyor.. çünkü bir oda süpürse yoruldum diyip oturabilir ama çalışan bunu yapamaz öyle değil mi ? Eeee yine soruyorum nerede burada adalet ?
20 yıl sonra görüşürüz

Ben bazı kadınları anlayamıyorum gerçekten. Ben de baba evinde pek birsey yapmazdım. 5 senelik evliyim ve 5 yıldır çalışıyorum. 27 aylık kızım var su an. Hem çalışıyorum hem yemegimi de yapıyorum temizligimi de yaparım. Cocugumla da her gün çıkarız dışarı. Zaten düzenli oldu mu iş birikmiyor. Esim de dağınık bir insan degil yapmasam laf etmez ama seviyorum düzeni. Çalışsaydınız evet hak verebilirdim size ama aksama kadar evde oturup sıkılır insan. Iki cesit yemek bir saatte yapılır. Bir saatte de günlük isler yapılır zaten yeni ev geriyw bütün gün size kalıyor. Bu kadar çıtkırıldım olmak bana göre degil açıkçası:)
Sizin yaptığınız doğru mu peki. Hem çalışıp hem ev işlerini yapıp hem cocuk bakmak. Herkes kendine yapar, eşiniz ne işe yarıyor buarada

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Hem evde yat hemde adamdan is bekle desemki hastasin yorgunsun neysede zaten adam aksama kadar calisiyo sende bizahmet yapiver yani bu kadarda degil

20 yıl sonra görüşürüz
20 yl sonra da görüşelim şimdi dj görüşelim hiç sorun değil. Çünkü eşimi biliyorum ve tanıyorum.. hamileyken ve çocuk doğduktan sonra çamaşr toplamaya kadar herşeye yardm ediyor.. Hastaysam yemeğine bitki çayına.kadar yapıyor.. Ama çocuk yokken bol vaktim vardı bunları ben yapıyordum eşimden asla öyle birşey istemiyordum çünkü herşeye tek yetiyordum. 20 yılı beklemeden görüşmüşüzdür diye düşünüyorum.. saygılar..

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
@frequencyadverb bende 5 Eylül de evlendim canım al bendende o kadar yerime oturuyorum onu getir bunu getir diyo kocam

Sözlerini yutturmasina izin vermeyin. Yaparım diye söz verip de yapmadığı seyleri siz de yapmayın. Çok yoruluyo işinde madem baştan söz vermeseydi. Böyle alistirirsaniz böyle gider

Zaten ayrıyız boşanma aşamasındayım ben varken niye yapsın açıkınca gidip dışarda yiyor Memnuniyetisz biraz konuştum çalışma dedi sadece biraz yardımcı ol bu yani çok birşey beklemedim ama ihtiyacı olmadığı için maddi gelirleri var pek gerek duymuyor
Sende yapmasaydin yemek vs. Durumunuz iyiyse yardimci alsaydin temizlige falan
Neyse ztn bosanma asamasindaymissnz hakkiniza hayirlisi olsun her sey gonlunuzce olur ins

20 yl sonra da görüşelim şimdi dj görüşelim hiç sorun değil. Çünkü eşimi biliyorum ve tanıyorum.. hamileyken ve çocuk doğduktan sonra çamaşr toplamaya kadar herşeye yardm ediyor.. Hastaysam yemeğine bitki çayına.kadar yapıyor.. Ama çocuk yokken bol vaktim vardı bunları ben yapıyordum eşimden asla öyle birşey istemiyordum çünkü herşeye tek yetiyordum. 20 yılı beklemeden görüşmüşüzdür diye düşünüyorum.. saygılar..
Zaten yapması gereken şeyler çamaşır topladı diye yılın erkeği mi seçildi eşiniz

Bunlar zor şeyler değil. Evdeyim çalışmıyorum. Çocuktan önce 12 ye kadar uyurdum 12den sonra bir iş yapılacaksa yapardım yaplmayacaksa yemeğimi yapar çayımı alır tv karşısında keyf yapardm. Çamaşır katlama ütü falan onlar bile oturarak yapılabilecek işler. Ama sabah gidip akşama kadar dışarıda ayakta çalışan bir insana vicdan besleyip meyve getirmek veya çay koymak zor olmamalı.. evde olan insan dışarıdakine oranla daha minimum düzeyde yoruluyor.. çünkü bir oda süpürse yoruldum diyip oturabilir ama çalışan bunu yapamaz öyle değil mi ? Eeee yine soruyorum nerede burada adalet ?
Tek taraflı oluyorsa sürekli sıkıntı bence.
Ve bu kadının içinden gelen birşey değilde görevi gibi görülüp yapmadığında kötü oluyorsa.

Ben de eşime çay servisi yaparım ama eşimde yapar, bu bardağı ben doldurduysam ikinciyi kendi alır. Kahve yapar beraber içeriz vs.

Masada ki suyu bile kadının doldurmasını bekleyen erkekler biliyorum ben. İşin ucunu kaçırmamak gerekiyor o yüzden.

Zaten yapması gereken şeyler çamaşır topladı diye yılın erkeği mi seçildi eşiniz
Sizin amacınız polemik mi ? Ben diyorum İstanbul sen diyorsun Hakkari. Okuduğunuzu anlamanızı öneririm. İyi günler.

Ve bu kadının içinden gelen birşey değilde görevi gibi görülüp yapmadığında kötü oluyorsa.

Ben de eşime çay servisi yaparım ama eşimde yapar, bu bardağı ben doldurduysam ikinciyi kendi alır. Kahve yapar beraber içeriz vs.

Masada ki suyu bile kadının doldurmasını bekleyen erkekler biliyorum ben. İşin ucunu kaçırmamak gerekiyor o yüzden.
Tebrik ederim sizin gibi bilinçli kadınlarımızı görünce mutlu oluyorum 👏

Sizin yaptığınız doğru mu peki. Hem çalışıp hem ev işlerini yapıp hem cocuk bakmak. Herkes kendine yapar, eşiniz ne işe yarıyor buarada
Benim de hatam var tabi herseyi sırtlaniyorum ama icime sinmiyor o temizlik yapsa da. Takıntılıyım yapilan her is benim istedigim gibi olmalı. Esimin dağınıklığı yok duzenlidir o da bisey istediğimde yapar. Ben mükemmeliyetçi oldugum icin kendim yapmak istiyorum bu kadarını yapmak isteyebilir bu konuda hak veririm . Konu sahibi aksama kadar evdeyse günlük 2 saatlik isle yorulmaz bu bana cok sacma geliyor gün 24 saat geri kalan vakit ona ait. Esi aksama kadar yoruluyor sabah bir kahvaltı hazırlasa ne olur? Aksine yeni evli ozenerek hazırlar. Ben kadın oldugu icin cifte standart yapıldığını düşünüyorum kimse kusura bakmasın. Erkek olsa lince uğrardı.

Aynı şey değil o zaman konu sahibinin eşi hiçbi iş yapmıyo bide üstüne kıyafetlerini ortalığa atıyo. Aynı şey mi şimdi
Ben calismiyorken fazla yapmazdi simdi daha cok yapiyor aradaki farki anlayin
Vee tabiki kiyafetlerini oraya buraya atmasi evi dagitmasi dogru degil.

Tamam da ben bunlarla ilgili birşey demedim. Benim söylediğim şey. Dışarda akşama kadar çalışan bir erkek eve geldiğinde bir tabak yemek istemek hakkı veya bir bardak cay istemek hakkı. Şartalar eşit olur anlarm.. Benim eşim de yapıyor bunları. Ama ben çocuktan önce eşimden böyle birşey istemedim. Çünka bütün gün neredeyse evdeydim yatardm kalkardm. Adam benden 1 bardak çay istedi diye niye bileneyim eşime.. veya niye bu durum eşitsizlik olsun. Bunu anlamıyorum..

Benim de hatam var tabi herseyi sırtlaniyorum ama icime sinmiyor o temizlik yapsa da. Takıntılıyım yapilan her is benim istedigim gibi olmalı. Esimin dağınıklığı yok duzenlidir o da bisey istediğimde yapar. Ben mükemmeliyetçi oldugum icin kendim yapmak istiyorum bu kadarını yapmak istemeyebilir bu konuda hak veririm . Konu sahibi aksama kadar evdeyse günlük 2 saatlik isle yorulmaz bu bana cok sacma geliyor gün 24 saat geri kalan vakit ona ait. Esi aksama kadar yoruluyor sabah bir kahvaltı hazırlasa ne olur? Aksine yeni evli ozenerek hazırlar. Ben kadın oldugu icin cifte standart yapıldığını düşünüyorum kimse kusura bakmasın. Erkek olsa lince uğrardı.

Sizin amacınız polemik mi ? Ben diyorum İstanbul sen diyorsun Hakkari. Okuduğunuzu anlamanızı öneririm. İyi günler.
Polemik değil ama kadın kadını tutmuyor sürekli Bi erkek propagandası. Gercekren anlayamıyorım. Kız demiş zaten ben evi iş yapamam tamam ben yaparım deuip kıyafetlerini ortaya saçıp meyve soy diyen adama hizmeti destekliyorsunuz i. Bu platformda gizli erkekler var bence. Bi kadın bunu yazamaz çünkü

Daha önceden yapmadığınız için size zor gelmesi normaldir. Ama her gün temizlik yapmayın toz almayın. Zaten 2 kişisiniz nasıl kirlenir ki eviniz. Haftada 2 defa ev temizliğine ayırın. Sil süpür toz al vb. Onun dışında hafif bir şekilde evi toplayın yeterli çokta kaptırmayın ya kendinizi temizliğe. Düzenli olursanız zaten evinizde dağılmaz bile. Eşinizin esylarını yere atması tabi ki hoş değil ama bunu kaldır demek yerine daha yumuşak dille söyleyin. Siz söyledikçe o da atmamaya başlar. Kahvaltı hazırlamak neden zor geliyor eşiniz. Yani Benim annem yıllardır nerdeyse her gün kalkar kahvaltısını hazırlar. Hiçte gocunmaz. Adam sabahtan akşama kadar ayakta çalışıyor demişsiniz. Kahvaltısını düzgün bir şekilde yapıp gitse daha sağlıklı olmaz mı. Ara sıra canım ben kalkamayacaşım bugün sen hazırlasa olmaz mı diyin. Evli değilim ama cevremdeki arkadaslarımın çoğu eşinin kahvaltısını hazırlar. Ki bunlar hep çalışandır. Bir de Tatlı dille söyleyin isteklerinizi. Zamanla bence alışılır yapılması ve yapılmaması gerekenlere.Ki zaten de çok sürmez temizlik yemek felan eliniz hızlanır.Rahat olun ☺️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X