- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz anlamıyorum. Öz babanın nefsi uyanmaz. Adam şerefsizse uyanır, kanı bozuksa uyanır, aldığı alkolden beyni süngere dönmüşse uyanır. 3 kuruş uyuşturucu parası için evladını satıp kafayı bulunca yine uyanır.ne sanıyorsunuz bu nefsi bu kadar anlamıyorum ki, nefis nefis. Önce ahlak, önce vicdan, önce merhamet, önce sevgi saygı hanımefendi. Yere batsın şartlarla şurtlarla uyanan nefislerihadım oluca başka şeyler yapmayacak mı?
intikam duygusu ön plana çıkmayacak mı?
idam ile sayıları azalır,başa gelecekler bilinir
öz babanın olduguna inanmayan kesimin demem bunu evladına yapmaz bir baba dedim.
öz çocuguna yapmaz ama başka çocuga mübah demedim.
yorum açık ama hala çarpıtılıyor
ya yapmaz da yapmaz, nasıl bu kadar eminsiniz bundan? bu siteyi okuyan belki de yüzbinlerce kadın var, belki çocuğu öz babası tarafından istismara uğrayan. o ihtimali kadınların kafasından bu emin cümlelerle silmenin vebalini nasıl üstleneceksiniz merak ediyorum. varsa elinizde bilimsel bi çalışma, tıbbı bir makale paylaşın öğrenelim hepimiz. bir de dalga geçiyorsunuz yok marslı diyen gelir bilmem ne. bu derece hassas konularda bin düşünüp bir yazalım allah aşkına ya.biraz nerden duydun,ispatla mars hava durumu merak eden de gelir.
hala genelleme yaparak herkesi içine alan düşünce
kendi hayatından örnek bile almaz
kendi babasından çocugunun babasından hala anlamaz
öz baba evladına bakın cinsiyet ayrımı da yapmadım bunu yapmaz
oz babasinin nefsi uyanmaz dedigi ,bak bu saydiklariniz normal bir adamın nefsi değil ayrica bi baba kizina bakarak tahrik olmaz ama tahrik olacagi vardir seref yoksunu kizina tecavüz edebilir arasinda ki fark bu yoksa durduk yere kizinin bacagini gördü diye azmaz benim fikrim buNasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz anlamıyorum. Öz babanın nefsi uyanmaz. Adam şerefsizse uyanır, kanı bozuksa uyanır, aldığı alkolden beyni süngere dönmüşse uyanır. 3 kuruş uyuşturucu parası için evladını satıp kafayı bulunca yine uyanır.ne sanıyorsunuz bu nefsi bu kadar anlamıyorum ki, nefis nefis. Önce ahlak, önce vicdan, önce merhamet, önce sevgi saygı hanımefendi. Yere batsın şartlarla şurtlarla uyanan nefisleri
Bıraksınlar artık linç etsinle bu şerefsizleri ya adalet yok zaten bu ülkede bıraksınlar halk halletsin bu pislikleri. Başka türlü temizlenmeyecek. Yaksınlar diri diri ki bidaha hiç bir şerefsiz böyle bişeye cesaret edemesin.Malesef dogruymus savcı bile ifadesini alamamis karakolun önü linç etmek isteyen insanlarla dolu dışarı bile cikaramadilar
Evet bende duydum ve kesinlikle bunu destekliyorum. Canlı canlı yayınlanmış üstelik tv deDava mava ugrasmasinlar linç edilsin
.Yada Kim Yang gibi canlı yayinla yaksinlar .
3 tecavuzcüyü yaktirmış diye duydum.
her baba yapar mı yazayım..ya yapmaz da yapmaz, nasıl bu kadar eminsiniz bundan? bu siteyi okuyan belki de yüzbinlerce kadın var, belki çocuğu öz babası tarafından istismara uğrayan. o ihtimali kadınların kafasından bu emin cümlelerle silmenin vebalini nasıl üstleneceksiniz merak ediyorum. varsa elinizde bilimsel bi çalışma, tıbbı bir makale paylaşın öğrenelim hepimiz. bir de dalga geçiyorsunuz yok marslı diyen gelir bilmem ne. bu derece hassas konularda bin düşünüp bir yazalım allah aşkına ya.
her baba yapar mı yazayım..
yapanların hepsi mi yapıyor dedigim yorumum nerde..
milasın kulakları eşek kulagı diyorum
tecavüz varsa öz evladı olmayana yapılıyor mu ?yapılıyor onu konuşun..
vebal mi?susan umurmayana aman kimse duymasın diyen anne de degilim
ihtiyaçlarını karşılayacaksın diyen
sus duymasınlar diyen de degilim
gerçekleri konuşaım
idam istemeyen yorumları cezai yaptırımları begenmeyenleri de yorumlayın
olur mu
Yazılanların hepsini okumadım.. Sadece suçlu olduğu ispatlı olduğunda yaşamaya hakkının olmadığını düşünüyorum ben... Ama bir erkek için ölmekten daha beteri hadımdır... Hadım edilmeli.. Sümbül ağa gibi dolaşsın ortada.. Hep aynı şeyi söylüyorum.. Bazennn inancım, imanım zayıflıyo.. Diyorum ki bebeklere, hayvanlara,evladına ne bileyim damacanaya bile nefsi uyanan bir insan müsvettesi o caniliği yaparken Allah buna neden engel olmuyor... Neden orda taşa döndürmüyor? Diyorum ki bir yalana mı inanıyoruz? Sonra diyorum ki tövbeestağfurullah ne diyorsun sen? İşte böyle bir ikilemin arasında kaldım... Bir arkadaşım demişti ki kim bilir o tecavüze uğrayan çocuğun ailesi kimin ahını aldı da cezasını çocuk çekti? Dedim sen git bir elini yüzünü yıka salavatını çevir de öyle konuş....Ailesini sınayacaksa evladının tecavüzüyle mi sınamalı? Bu düşünceler kafamda ve sorguluyorum artık... Allah var gam yok deriz de... Gam bunun neresinde yok.? Baba evladına, hurdacı mahallenin çocuğuna, komşu komşunun çocuğuna, karısına, kızına... Onca acıyı tek başına yaşayan ve sonunda ölen, bir elektrik direğinin dibine gömülen küçücük bir beden... Hangi günahın bedeli olabilir? Şimdi bu caniler yaşamayı hak ediyorsa ölen bebekler haketmiyor muydu? Tırnaklarını sökülerek , dişlerini kerpetenle çekilerek, etleri didik didik edilerek, can çekiştiğini hangi anne baba görmek istemez...? Bir anlığına kendinizi o ananın yerine koyun...Ben koyuyorum Allah korusun başıma böyle bir şey gelse o adamın hapisanede de olsa yemek yediğini, su içtiğini, nefes aldığını bilmek istemem...
Bu kadar güzel anlatılır...İdam konusu üzerine yorum yapmadım çünkü kararsız olduğum bir konu.
Daha açık anlatmaya çalışayım; bizim ülkede düzgün işlemez bu ceza; bir takım elbise kravattan iyi hal indirimi veren hakimlerin, bir seferden bir şey olmaz diyebilen devlet büyüklerinin ve senelerce suçsuz halde içeri atılan insanlara (Malum davalar bilirsiniz) çıkarken "Pardon, bilmiyorduk, kandırıldık" diyebilenlerin ülkesi burası.
Hadi hukuk kısmını geçelim, süper işlesin hukuk; bu kez de eğitimsizlik-örf/adetler giriyor devreye.
Ucunda idam olduğu bilindiğinde aile içinde daha gizlenmeyecek mi bu olaylar?
Anneler çocuklarını, büyük anneler torunlarını "Babanı öldürürler senin yüzünden" diye daha büyük bir baskıyla susturmayacaklar mı?
Eğitimle, kadına verilen değerle, baskılanıp ayıplanmayan, kızı ayırıp namussuz olarak damgalamayan cinsellik algısı ile özetle toplumca cinsiyetsiz türsüz cana kıymet verilen bir bilinçle başlayacak tamir.
Her şey aleni olsa, parayla, mevkiyle insanlar susturulmasa; idam da değil, direkt işkence taraftarıyım, insanca ölmemeliler, ölmek için yalvarmalılar. Bu tarz söylemlerin, istemlerin ilkel olduğunu düşünenler de umurumda değil, söz konusu çocuklar olunca kusura bakmayın hiç medeni bir insan değilimdir. Suçu açık olanlar için bu şekilde bir düzenleme olabilir mi, olursa nasıl olur bilmiyorum. Her şey çözüm odaklı olmak zorunda değil, bazen sonuç görmek ister insan, kurban ve kurban ailesinin kaybından sonra çözüm gelmiş geçmiş... Genel bir çözüm, tamir düşünülmesi gerektiği kadar, kurban için de "Kısas" görmek istemesi en doğal hakkı. Mantıktan ibaret canlılar değiliz, bazı duygulara da dindirici bir cevap verilmesi gerekiyor.
Karışık yazdım ama benim bakışım bu. İdam istemini haklı buluyor ve fakat şu şartlarda destekleyemiyorum.
bir baba öz evladını arzulamaz diye düşünen tarafım
Her şeye gücü yeten Allah cennete koyduğu insanlardan sıkıntı verecek bütün hatıraları silebilecektir. Bütün yaraları tedavi edebilecektir. Huzurun yeri olan cennette huzursuzluk unsurlarına asla yer vermeyecektir.Cennet de derece derece bu yavrular Adn Cennetlerinde, Firdevs Cennetkerinde olacaklar insallah yani dunyada cektikleri zulme karsilik cennetin en yuksek tabakalarında olacaklar.
Bakara Suresi 179. Ayet der ki: Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki suç işlemekten sakınırsınız.Haklsınız ama bir anne olarak benim içimi bu soğutmaz.. Onun yeri cennet evet melek çünkü.. Ama kokusunu içine çekemeden, sesini duymadan, onu öpmeden bu dünyada yaşamak, nefes almak... Bilmiyorum.. Allah tüm evlatlarımızı korusun... Kimseyi evladıyla sınamasın.. Bir tek çocuğun bile böyle bir acıyı yaşamasına dayanamıyorum... İyi halden, taktığı kravattan ceza indirimi alabilmesi hangi annenin ciğerini yakmaz..? İdam çözüm mü bilmem.. Ama ne kadar canı yandıysa o küçücük yavruların aynısını yaşatmak gerek... Çok zor.. Ne desek boş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?