- 9 Ağustos 2014
- 3.897
- 2.799
- 333
Merhabalar,
Hep gelinler mi görümceden şikayetçi olacak? Ben de yengemde ve abimden şikayetçiyim.
Abim 28 yaşında belediye de kadrolu işçi olarak çalışıyor. Aylık geliri 2.000 lira.
Abim ilk evlendiğinde babamın ev kredisi olduğu için bir süre bizle yaşamalarını teklif etti. Onlarda kabul etmişti. 1 evimiz kirada, diğer evimizde borç ödeyip hep beraber yaşıyorduk. Abim o zaman işsizdi. 5-6 ay kadar işsiz kaldı. Yengem çalışmıyor. Evlendikten 1 ay sonra yeğenim oldu.
Bütün sorun yeğenimin doğumundan sonra başladı.
Bebeğe karşılık yengemin ailesi bizden ev istediler. Sorunlar başladı. Kavgalar tehditler.
En son ev telefonunu sürekli taciz edip beni tehdit etmeleriyle babam diğer evimizi sattı ve oturduğumuz evi abime bırakarak uzak bir ilçede kiraya çıktık.
Sonra babam abimi belediyeye soktu. O sırada abim 20 bin lira borç yapmıştı babam hepsini sıfırladı.
Sonra abim tekrar 30 bin lira borç yapmış. Şuan maaşının %75 i krediye gidiyor. Ve 2. çocukta oldu.
2 yıldır her ay babamlar abime bin lira yardım yapıyorlar.
Vermedikleri zaman çocukları göstermemekle tehdit ediyolar.
Saygısızlığın dibi yok.
Para vermediklerinde onlar benim annem babam oluyor. Verdiklerinde onun anneciği ve onun babacığı..
Bende bu sene evlendim. Bin lira kira veriyorum. Eşim başka ilden geldi 3 ay işsiz kaldı. Kayınpederim 21 bin borç bıraktı bana.. 1 lirayla işe geldim günlerce. Öğle aralarında çubuk kraker yedim. Yine de annemden babamdan almadım.
Abim hayatını yaşıyor. Yengem çalışmaz asla, fik fik geziyor heryerde. Bir gün o kafede bir gün bu kafede. Artık zoruma gidiyor.
Annemler 3 aydır para vermeyi kestiler. Babamı arayıp doğalgazım kesik üşüyoruz. Çocuklar aç diye diye sömürdü babamı.
Babam 50 kiloya düştü..
50 yaşında ve taksicilik yapıyor.
Bi akıl verin, birşey söyleyin.. Abimle düşman olmama az kaldı. Babamın da hastalanmasına..
Abinizi babanız anneniz bu hale getirmiş lütfen kusura bakmayın.
Bir adama bu kadar bakılmaz sorumluluğunu almışlar elinden abinizin.
Bakmadıkların da duygu sömürüsü ve tehditler bu yüzden.
Size tavsiyem babanız anneniz görüşmek istememeli artık bizden bu kadar demeli ne tlf cevap vermeli ne gitmeli ne gelmeli. Biraz kıymet bilmeleri için burunları sürtmeli belki 1 sene belki 10 sene hasret zor ama mecbur.
Laftan anlamıyorlarsa son çare bu. yarın bir gün annenize babanıza Allah korusun bir şey olsa kime yapacaklar bunları çocukları büyüyünce onlar bakar artık.