• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bahane lazım bana

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
158
Kızlar çalıştığım kurumdaki bayan arkadaşım samimi sayılırız dönem dönem kötü aramızda çünkü, 2 yıl önce kredi çekecekti 5.000 tl. beni kefil etti istemeye istemeye kefil oldum.dün o kredisinin bittiğini ve şimdi 15.000 tl. kredi cekeceğini söyledi bana kefil olur musun bana dedi , bende bir düşünmem lazım dedim. Ne için lazım dedim , kızkardeşi doğum yapacakmış, kızkardeşinin durumu biraz kötü 1.500 - 2.000 lira hastane masrafı tutar onu ödeyeceğim, takı takacağim çocuğa dedi, bir de kredi kartlarının hep asgarisini ödüyorum onları kapatmak için dedi , ama ben kefil olmak istemiyorum yarın bigün bir sorun çıkar ödeyemez, iyiyken kötü olmak istemiyorum ama bana kefil olmadın deyip alınmasını da istemiyorum, Sizce ne demeliyim, yada siz olsanız napardınız?

Kızlar çalıştığım kurumdaki bayan arkadaşım samimi sayılırız dönem dönem kötü aramızda çünkü, 2 yıl önce kredi çekecekti 5.000 tl. beni kefil etti istemeye istemeye kefil oldum.dün o kredisinin bittiğini ve şimdi 15.000 tl. kredi cekeceğini söyledi bana kefil olur musun bana dedi , bende bir düşünmem lazım dedim. Ne için lazım dedim , kızkardeşi doğum yapacakmış, kızkardeşinin durumu biraz kötü 1.500 - 2.000 lira hastane masrafı tutar onu ödeyeceğim, takı takacağim çocuğa dedi, bir de kredi kartlarının hep asgarisini ödüyorum onları kapatmak için dedi , ama ben kefil olmak istemiyorum yarın bigün bir sorun çıkar ödeyemez, iyiyken kötü olmak istemiyorum ama bana kefil olmadın deyip alınmasını da istemiyorum, Sizce ne demeliyim, yada siz olsanız napardınız?
O isleri cok bilmiyorumda eger iki kisite beraber kefil olamiyirsaniz bi akrabaniza kefil olacaginizi soyleseniz yada kredi cekecdginizi cunku 15 binin odemesi uzun soluklu olur

Açıkça konuşun dolandırmaya bahane bulmaya ve hayatınızda bir yalanın yükünü taşımaya ne gerek var ki
Doğru söylemenin hafifliğini yaşayın
Zaman zaman aranız da bozukmuş demekki çooook elzem birisi değil sizin için
Ben olsam açıkça söylerdim, eğer küsüyorsa gerçek yüzünü de görmüş olursunuz ilk yaptığınızı unutabilmiş demektir

Benim çevremde de kötü örnekler var o yüzden kefil olmak istemiyorum ben, ama yüzüne karşı ben kefil olmam sana guvenmiyorum der gibi oluyor o yüzden bişey uydurup çıkmak istiyorum bu işin içinde

Aileme kredi çekeceğim, kendime kredi çekeceğim, kredi borcum var, bu sefer yardımcı olamayacağım vs .vs.

Kaldı ki sizin içinde lazım olabilir kredi bu sebepten çıkmaz mazallah. Hiç girmeyin bu işin içine. Bu konu içinde alınır konuşmazsa arkadaş değilmiş zaten dersin.

Evli misiniz eğer eşiniz de imzalamazss siz kimseye kefil olamazsınız...
Hem bahaneye de ihtiyacınız yok olamam diyin geçin...
İnsan kardeşine bile güvenemiyor bu devirde bence kesinlikle yanaşmayın...

Esim istemiyor ya da babam istemiyor de.5 bine kefil olmustum ama basimin etini yediler de.

eşim/ailem istemiyo de. ya da başkasına kefil oldum bankadan onay çıkmıyomuş, daha önce de başıma geldi de. ya da dini duygularını bahane et.

Back
X