bir bakıcı meselesi

Valla o paraya herseyı yapacaksa cocukbakıcısı baslıgıyla degıl temızlıkcı baslıgıyla arayın malum bır evde heegun supurge yapılıp yerler sılınır mutfakta fırın yemeklerı yapılır banyolar ovulup kapılar camlar sılınırse cocuga vakıt kalmaz cocuga sadece gozuyle bakmıs olur ayrıca ne demek "o paraya " butungun ev ısı yaoan ınsanın aksam olunca topukları agrıyor bu ınsan hem o parayı hak etmek ıcın sıgortasından mahrum bırakılıyor sıgorta yapılıyorsa asgarı ucret verılıyor ne kadar ekmek o kadar kofte ... O kadın cam sılerken dusse sıgortası yok ozluk hakkı yok napacaksınız olsun 2 bın maasa alıyor ya dussun onemlı degıl dıyorsunuz. Cok sıgsınız bı cocuk bakıcısı cocugun motor becerılerıyle ılgılenmelı gelıstırmelı dıksıyonunu guzellestırıp gelısımını takıp etmelı calısan anne cocugunu gzlemleyemez butın gun ısteyse cocugu yetıstıren bakıcıdır bakıcıdan bu ıslerı bekleyen aılenın cocugu kendı basına buyur bu yuzden dısleksı gıbı hastalıklar cok gec farkedılıyor bu yuzden bazı cocuklar gec konusuyor yeterlı ılgı olmadıgından. Sızde umarım sızın ıcın sıgoetasından vazgececek sacını supurge edecek tepe tepe kullanabılecegınız bı enayı bulursunuz

Çok pahalı. Hangi şehirdesiniz?

Herkes sızın gıbı emege saygı duysa keske konu sahıbı sıze yazdıgım mesaJı alıntılamıs lutfen okuyun ve bana sordugunuz sorunun cevabını ondan alın resmen para verıyorlar dıye canını dahı alabılecegını dusunen zıhnıyete sahıp ınsalar var evlatlarını dusnmeyıp kendı rahatlarını dusunuyorlar cocugumla bolca ılgılenmezse ılgılenmesın onun yerıne utu yapsın yemek yapsın da ben ısten gelonce rahat edeyım dıyorlar

Ee hiç çalışma otur çocuğuna kendin bak

Vizyonunuza hayran kaldim. Allah korusun calisir vatana millete hayirli bir is yaparim, sigortam odenir, meslegimde ilerlerim falan.. Sadece para icin mi calistigimizi dusunuyorsunuz?

o zaman bu saate göre gelen bakıcı yarısı çalışacak. asgari ücretin yarısı uygun düşüyor

Sanirim 25 saat oluyor sizin dediginiz. 750 uygun bence alt limit olarak. Aksi takdirde hakka giriliyor ben kendim ac kalirim da kimsenin hakkina girmem. Tabii herkesin kendi tercihi. Cok kisi var 1000 liraya cam kapi koltuk alisveris cocuk bakimi yemek yaptiriyor. Bulmasina cok daha uygun bulursunuz ama cebimde haram para kalacagina para kalmamasini ben sahsen tercih ediyorum. Evde buroda fabrikada calismasi farketmez o kisi kendi evini cocugumu eglencesini birakip geliyor mu? O vakti sizin evinizde harciyor mu? O zaman asgari ucret hakkidir ve sigorta... (yarim gun icin tabii farkli olur) Belki evde cocuguna yemek yapamiyor bile olabilir bu ise geldigi icin cocuga her gun ekmek arasi yediriyor olabilir. Neyse konu dine kayacak diye korkuyorum bu yuzden bu hakka girmek konusunda son mesajim olsun :)

Valla ben şahsen aldığım paranın yarısından fazlasını bakıcıya versem tutupta çocuğumu bakıcı ellerinde büyütmem.insanların yüzde doksanı hayatını daha güzel idame ettirmek ve varsa çocuklarına iyi bir gelecek için çalışır.sizde babanızın hayrına çalışmıyorsunuz heralde.benim için çocuklarımın rahatı ve huzuru vizyondan daha önce gelir.

Merhaba,
Benim kızıma doğduğundan beri aynı kişi bakıyor. Şu an 1700+sigorta ödüyorum. Her yıl 100 lira zam şeklinde anlaşmıştık en başta. Ankara'da yaşıyorum.
3 sene tam gün baktı. 08:30-17:30 haftasonu tatil şeklinde çalıştı. Yapabildiği kadar ev işi yaptı. Yemeğimizi de yaptı.
Kızımı 3 yaşını doldurunca yarım gün kreşe başlattım. Şu an hala sabah geliyor. Sabahtan kızım gelene kadar (13:30) ev işlerini hallediyor. Kızım geldikten sonra da takılıyorlar.

Sigorta yaparsan asgari ücret üstünden prim ücreti yaklaşık 350-450 arası tutar
Kadinada en az 600-800 versen şu durumda tam gün kreş daha mantıklı olur gibi birde eğer bakıcı bulacaksın makarna pilav yerine daha faydalı şeyler yaptır :) :)

Bu arada İstanbul'da çocuk bakımı ( saat 08:00+16:00 arası ) ve sadece çocuğa yemek şeklinde anlaştık SGK +2200 maaş ödedim ama çok zorladı bütçeyi en son anneanne yanına taşındık :) ve bu ücreti talep eden kişinin hiç bir eğitimide yoktu

çok aşırı fazla, ben çocuk bakımı artı yemek ve yüzeysel ev temizliğine 1300 veriyorum. 2500 verip bir de üstüne kadına yemek yapmak çok fenaymış.

çok aşırı fazla, ben çocuk bakımı artı yemek ve yüzeysel ev temizliğine 1300 veriyorum. 2500 verip bir de üstüne kadına yemek yapmak çok fenaymış.

Evet cok fena malesef. Ben de daha uygun bulabilmeyi isterdim. Ama sigortasiz ve asgari ucret altinda calistirip hakka girmek daha fena. Benden once onlar dusunsun :)
Cebimde haram para kalmasi para kalmamasindan daha fena.

2500 ödeyip yemek de yapacağım. Ketçap mayonez de olsun mu diye sorasım geldi. Ne abartılı fiyatlar bunlar ya sanki Türkiyede yaşamıyoruz.

2500 ödeyip yemek de yapacağım. Ketçap mayonez de olsun mu diye sorasım geldi. Ne abartılı fiyatlar bunlar ya sanki Türkiyede yaşamıyoruz.

Ama cocuk bakmak cok zor. Hem fizikelsel yorucu. Hem de cok riskli ya allah korusun emanet can...
Ben cok daha basit bir is yapiyorum ama cok daha fazlasini aliyorum. Egitimim var ama o sektorde is bulamadim yani egitimimle alakali degil fazla alisim buna baglamayin. Vasifsiz adam araniyordu ilkokul mezunu, ordan girdim 3 yilda mudur oldum.
Boyle bakinca kim neden cocuk baksin? Cok daha basit isle daha iyi sartlari olur zaten.

Bence evlerimizde calisanlarin insan oldugunu unutuyoruz kimi zaman. Canimi oglumu emanet ettigim kisi ne isterse istesin. Durumum oldukca sorun degil.

Bazı kişiler sigortasız bakıcı çalıştırdıklarını yazmışlar.Arkadaşlar nası cesaret ediyosunuz sigortasız işçi çalıştırmanın çok ciddi cezası var.Size gıcık olup evinizde çalışırken 2-3 video fotoğraf çekip şikayet etse çok ciddi ceza ödersiniz sgkya.En az 30 bin falan.

Bakış açınıza hayran kaldım. Tebrik ederim.

Benimde ikizlerim var bende annemle bakıyorum işe gitmiyorum ama yetisemiyorum ücretsiz izin yazdim bende bakici arıyorum. Inşallah iyi birini bulabilirsiniz.

Siz onu yanlış anladininiz herhalde.
Ben özeldede çalıştım kolejde ingilizce öğretmenliği yaptim daha iyi para kazaniyodum ama zengin velilerin tavrı hoşuma gitmedi.Bide idarenin tavri not vermisim diyoki müdür yardimcisi bu az ben bilirim onu diyip oturup 1 yil adamakilli calisip atandim.Elazigin bi ilcesine yeni evliydim daha.
Benim aldigim maas 2.900 ek ders olmadan ben veremem okadar.
Benimde ikizlerim var ücretsiz izin yazdim 1 yili bitti bebek bakmak hiçte kolay degil.
Bence her anne kendi bebegine kendisi bakmali 3 sene ücretsiz izin yazmayi düşünüyorum. Cokta zengin degilim daha kiradayim siz düşünün.
Ama bazen şartlar el vermiyo 3 cocugum var elimden geleni yapıyorum.
Iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…