- 16 Şubat 2016
- 4.733
- 15.912
- 208
- 36
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
resmen bu çıkıyor dimi
valla bu paraya evin her şeyini yapmalı zaten. kreşlerde üniv mezunu kızlar 1000 liraya çalışıyor. yazın ücretsiz izne ayırıyorlar. fabrikalarda ayakları şişe şişe asgari ücrete beden gücüyle çalışıyorlar. bir memur olarak aşağı yukarı aynı paraya çalışılıyor. para kolay kazanılmıyor maalesef
Çok pahalı. Hangi şehirdesiniz?Tamamen sehre ve semte gore...
Ben bu konuyu cok arastirdim. Bu forumda cok muhabbeti konusu oldu. 600 veren bile var. Ben sadece cocuk bakimina 2500+sigortadan asagi bulamadim. Bir de kadina yemek yapmam lazim yoksa gunde 20 lira da yemek parasi.
Neredesiniz ona gore degisir.
Siz bilirsiniz. Hep demisimdir turkiyede insanlarin memurluk takintisini anlamadim gitti diye. Dusuk maasli bir is icin 10 sene sinava giren insanlar taniyorum.
Halbuki ozele asgari ucretle girip her sene bunu iki katina katlamak cok daha kolay.
Hayir gayet ilk okul tas catlasin lise mezunu kisiler. Ust komsum 3000 tl veriyor mesela. Cocuk bakicisi neden is ve yemek yapiyor ki? Yapmasin. Kimse yapmasa boyle kullanilamazlar.
Calismasinlar ve sikayet etsinler. Asgari ucretin altinda calismak da suc. Tabii asil calistiran suclu.
Bir insan vasfina ve isin yogunluguna bagli olmaksizin haftalik 45 saat calisiyorsa asgari ucret ve sigortayi hakediyor.
Hak yemek isteyen buyursun alsin mazlumun ahini.
Ee hiç çalışma otur çocuğuna kendin bak
o zaman bu saate göre gelen bakıcı yarısı çalışacak. asgari ücretin yarısı uygun düşüyor
Valla ben şahsen aldığım paranın yarısından fazlasını bakıcıya versem tutupta çocuğumu bakıcı ellerinde büyütmem.insanların yüzde doksanı hayatını daha güzel idame ettirmek ve varsa çocuklarına iyi bir gelecek için çalışır.sizde babanızın hayrına çalışmıyorsunuz heralde.benim için çocuklarımın rahatı ve huzuru vizyondan daha önce gelir.Vizyonunuza hayran kaldim. Allah korusun calisir vatana millete hayirli bir is yaparim, sigortam odenir, meslegimde ilerlerim falan.. Sadece para icin mi calistigimizi dusunuyorsunuz?
Sanirim 25 saat oluyor sizin dediginiz. 750 uygun bence alt limit olarak. Aksi takdirde hakka giriliyor ben kendim ac kalirim da kimsenin hakkina girmem. Tabii herkesin kendi tercihi. Cok kisi var 1000 liraya cam kapi koltuk alisveris cocuk bakimi yemek yaptiriyor. Bulmasina cok daha uygun bulursunuz ama cebimde haram para kalacagina para kalmamasini ben sahsen tercih ediyorum. Evde buroda fabrikada calismasi farketmez o kisi kendi evini cocugumu eglencesini birakip geliyor mu? O vakti sizin evinizde harciyor mu? O zaman asgari ucret hakkidir ve sigorta... (yarim gun icin tabii farkli olur) Belki evde cocuguna yemek yapamiyor bile olabilir bu ise geldigi icin cocuga her gun ekmek arasi yediriyor olabilir. Neyse konu dine kayacak diye korkuyorum bu yuzden bu hakka girmek konusunda son mesajim olsun :)
Tamamen sehre ve semte gore...
Ben bu konuyu cok arastirdim. Bu forumda cok muhabbeti konusu oldu. 600 veren bile var. Ben sadece cocuk bakimina 2500+sigortadan asagi bulamadim. Bir de kadina yemek yapmam lazim yoksa gunde 20 lira da yemek parasi.
Neredesiniz ona gore degisir.
çok aşırı fazla, ben çocuk bakımı artı yemek ve yüzeysel ev temizliğine 1300 veriyorum. 2500 verip bir de üstüne kadına yemek yapmak çok fenaymış.
2500 ödeyip yemek de yapacağım. Ketçap mayonez de olsun mu diye sorasım geldi. Ne abartılı fiyatlar bunlar ya sanki Türkiyede yaşamıyoruz.
Ama cocuk bakmak cok zor. Hem fizikelsel yorucu. Hem de cok riskli ya allah korusun emanet can...
Ben cok daha basit bir is yapiyorum ama cok daha fazlasini aliyorum. Egitimim var ama o sektorde is bulamadim yani egitimimle alakali degil fazla alisim buna baglamayin. Vasifsiz adam araniyordu ilkokul mezunu, ordan girdim 3 yilda mudur oldum.
Boyle bakinca kim neden cocuk baksin? Cok daha basit isle daha iyi sartlari olur zaten.
Bence evlerimizde calisanlarin insan oldugunu unutuyoruz kimi zaman. Canimi oglumu emanet ettigim kisi ne isterse istesin. Durumum oldukca sorun degil.
Benimde ikizlerim var bende annemle bakıyorum işe gitmiyorum ama yetisemiyorum ücretsiz izin yazdim bende bakici arıyorum. Inşallah iyi birini bulabilirsiniz.resmen bu çıkıyor dimi
valla bu paraya evin her şeyini yapmalı zaten. kreşlerde üniv mezunu kızlar 1000 liraya çalışıyor. yazın ücretsiz izne ayırıyorlar. fabrikalarda ayakları şişe şişe asgari ücrete beden gücüyle çalışıyorlar. bir memur olarak aşağı yukarı aynı paraya çalışılıyor. para kolay kazanılmıyor maalesef
Siz onu yanlış anladininiz herhalde.Siz bilirsiniz. Hep demisimdir turkiyede insanlarin memurluk takintisini anlamadim gitti diye. Dusuk maasli bir is icin 10 sene sinava giren insanlar taniyorum.
Halbuki ozele asgari ucretle girip her sene bunu iki katina katlamak cok daha kolay.
Hayir gayet ilk okul tas catlasin lise mezunu kisiler. Ust komsum 3000 tl veriyor mesela. Cocuk bakicisi neden is ve yemek yapiyor ki? Yapmasin. Kimse yapmasa boyle kullanilamazlar.
Calismasinlar ve sikayet etsinler. Asgari ucretin altinda calismak da suc. Tabii asil calistiran suclu.
Bir insan vasfina ve isin yogunluguna bagli olmaksizin haftalik 45 saat calisiyorsa asgari ucret ve sigortayi hakediyor.
Hak yemek isteyen buyursun alsin mazlumun ahini.
hangi il dark
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?