- 27 Nisan 2012
- 15.827
- 19.096
- 498
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
ehhh öyle diyorsanızçocukla ilgilensin yemeğe çok zaman ayırmasın diye böyle tercih ediyorum. yoksa gaziantepteyim. içli köfteler, dolamlar sarmalar, tatlılar yap demesini de bilirdim cnm
2500 Tl+sgk artı günlük 20 Tl de yemek vermezse yemek parasıysa valla ben talibim.Hemen işimden çıkabilirim yani:))
Üstelik üniv.mezunuyum.Bu insanlar çıldırmış olmalı.Tamam çocuk bakmak sorumluluk ister,Şevkat ve sabırlı olmak da gerekir ama bence çok yani.Nasılsa muhtaç işinden çıkamaz deyip zor durumda olan çalışan anneleri dahada zorda bırakmak inanılır gibi değil.
Aynı şeyi düşündüm.Öğretmenliği bırakıp bakicilikmi yapsam?
bu arada 1300 veriyorum bakıcımıza tam gün
yaşadığım şehir İstanbul sigorta yok
az buluyor tabi ama idare ediyor bakalım şimdilik
şükür ki gaziantepmiş istanbul da 1500 2000
el atından bakıcı fyatlarını araştırın derim çevrenizin
resmen saçmalamışsınızhem de ağır saçmalama yani. farkındaysanız nasıl sigorta yaptıracağımı sormuşum. gelgelelim teyzeniz paraya tamah eden biri belli. öyle olmasa sigorta asgari ücrete tamam derdi. kendi canını düşünmeyeni başkası neden düşünsün ki ?? umarım teyzeniz gibi aldığı parayı beğenmeyen sadece amacı para olan birine denk gelmem Allah korusun. zaten o iş yapmasa da çocuğa bakmaz belli yani. ben sigortasını kabul edecek Türkiye şartlarında ödenebilir ücret isteyecek arkadan konuşmayacak insanla karşılaşmayı umut ediyorum
bakıcının yasal ucretı asgarı ucrettır sıgorta yapılırsa 2000 e gelır ...
hem egıtımlı olmayan unıversıtede cocuk gelısımı vs okumamıs sadece ev hanımı ve kendı cocuguna bakmıs bır kısıye 2000 tl bende vermem.
Insallah kendın gıbı bırıyle denk gelırsın zıra baska turlusuyle gecınemezsın daha coook bakıcı ararsın. Sen benm teyzemın paraya tamah ettıgını nereden bılıyorsun cocuga bakmayacagını da ? Herkes gıbu paraya ıhtıyacı var sorumlulugunda bakmakla yukumlu aılesı var yoksa kımse sıgortasından feragat etmez ,yasadıgı hayatın zrlugunu sadece kendı bılır hadaızlık etmeyın.
Pekı verme. bana ne bundan?
amin. inş kendim gibi birini bulurum. yani resmen ekmek yediği evin dedikodusu sizin ağzınızda dolanıyor. eee burdan nasıl bir fikir çıkar?? neyse siz kendinize uygun kişilerle muhatap olun. kimsenin hayatı kolay değil bu arada
Sız heralde cocuk gelısımı uzerıne yuksek lısans yapmıs kısılerle grustunuz benım teyzem de yapıyor bu ıslerı ev temızlıgı yemek yapıyor cocuga da bakıyor sıgrta hak getıre maas 2000 eger sogrta ıstersen maasın asgarı ucret dıyorlar, brde yaptgı ıse yemege burun kıvırıp fırın yemeklerı ıstıyorlar sankı ascı tutmus gıbı camları bugun sılelım yarında kapılar sılınsın ısteklerı hıc bıtmıyor
bunları eğer çalıştığı evin kadınına söyleyemiyorsa size anlatıyorsa dedikodudur. kadın burun kıvırıyormuş, işi hiç bitmiyormuş falan filan. beğenmiyorsa çıkabilir yani. en doğal hakkı.
Sız heralde cocuk gelısımı uzerıne yuksek lısans yapmıs kısılerle grustunuz benım teyzem de yapıyor bu ıslerı ev temızlıgı yemek yapıyor cocuga da bakıyor sıgrta hak getıre maas 2000 eger sogrta ıstersen maasın asgarı ucret dıyorlar, brde yaptgı ıse yemege burun kıvırıp fırın yemeklerı ıstıyorlar sankı ascı tutmus gıbı camları bugun sılelım yarında kapılar sılınsın ısteklerı hıc bıtmıyor
Burda tüm gün üstelik yemek felan da yapan temizlik yaptırırlar en fazla 1000 tl yol parası zaten 15 gidiyor onu vermezler üstelik genelde iki çocuck baktırılar.Gecenlerde yarım gün çocuk bakımı vardı 2 çocuk ve 2 araba değiştirmem lazım hesapladım yolö parası sadece 250 gidiyor.Kadın bana 350 dedi ya bari birinin yol parası olsun 450 dedim kabul etmedi.
yarım gün 600 tl 2 çocuk için hiç iş ypamazsa uygun bence bir de temzlik istersen çok az olur. gerçi 2 çcıuktan temizlik yemeğe fırsat kalmaz kalmasın da zaten, ben bakıcının çocuklarımla ilgilenmesini tercih ederdim.onlarda insafsızmış. aynı il de olsa görüşürdükben tüm gün iki çocuk için 1200ü uygun görüyorum mesela. yarım gün de 600 iyiymiş anladığım.
Ne kadar ihtiyaciniz var bilmiyorum ama 600 bile verseler gitmeyin. Tum gun iki vasita degistirip iki cocuk bakacaksiniz... onun yerine asgari ucretle magazalarda marketlerde is arayin. Hic olmadi is kur a basvurun. Mutlaka size uygun bir is bulabilirsiniz.Burda tüm gün üstelik yemek felan da yapan temizlik yaptırırlar en fazla 1000 tl yol parası zaten 15 gidiyor onu vermezler üstelik genelde iki çocuck baktırılar.Gecenlerde yarım gün çocuk bakımı vardı 2 çocuk ve 2 araba değiştirmem lazım hesapladım yolö parası sadece 250 gidiyor.Kadın bana 350 dedi ya bari birinin yol parası olsun 450 dedim kabul etmedi.
yarım gün 600 tl 2 çocuk için hiç iş ypamazsa uygun bence bir de temzlik istersen çok az olur. gerçi 2 çcıuktan temizlik yemeğe fırsat kalmaz kalmasın da zaten, ben bakıcının çocuklarımla ilgilenmesini tercih ederdim.
Kamera kesinlikle koyun derim.Şu bakıcı kreş vs olayları hiç bitmiyo inşAllah biter.Rabbim yavrularımızı vicdansızlardan korusun.meraba arkadaşlar. oğlumu anaokuluna verip yarım gün bakıcı bulmak niyetindeyim. bakıcıya ne kadar vermeliyim?( beklentim sabah 7.30 da gelecek-12.30 da gidecek oğluma kahvaltı hazırlayacak, öğle yemeğini yedirecek. bir de bana akşam yemeği yapacak. makarna pilav gibi basit şeyler) sigortasına ne kadar gider? nasıl yaptıracağım? bir de velev ki memnun kalmadım işten çıkarmam gerekti nasıl olacak sözleşme mi yapmalıyım? son olarak kamera koysam yasal mı değil mi? tabi kendine söylemek şartıyla.
Konuyla çok alakasız olacak ama size bişey sormak istiyorum.kızınızı 3 yaşında kreşe başlatmışsınız ya orda bi durum olduğunda eve gelip size anlatabiliyo mu mesela şu öğretmen şu oyunu öğretti yada şu öğretmen şöyle kızdı gibi.Çevremde kreşe giden çocuk yok onlara sorayım.Merhaba,
Benim kızıma doğduğundan beri aynı kişi bakıyor. Şu an 1700+sigorta ödüyorum. Her yıl 100 lira zam şeklinde anlaşmıştık en başta. Ankara'da yaşıyorum.
3 sene tam gün baktı. 08:30-17:30 haftasonu tatil şeklinde çalıştı. Yapabildiği kadar ev işi yaptı. Yemeğimizi de yaptı.
Kızımı 3 yaşını doldurunca yarım gün kreşe başlattım. Şu an hala sabah geliyor. Sabahtan kızım gelene kadar (13:30) ev işlerini hallediyor. Kızım geldikten sonra da takılıyorlar.
Çocuklar genellikle " Okul nasıl geçti?" tarzı sorulara cevap vermiyorlar. O yüzden ben " Bugün en eğlenceli şey neydi?" " En sıkıcı şey neydi?" veya arkadaşının ismini vererek " X bugün naptı?" gibi sorular sorarak gün içerisinde olan biteni öğrenmeye çalışıyorum. Bunun haricinde ne yedi, gün içerisinde hangi oyunları oynayıp ne öğrendiler gibi konuları defterine ayrıntılı olarak yazıyorlar. Kişisel gelişimine ilişkin de 6 aylık periyotlarda okul pedagogu tarafından detaylı bilgilendiriliyoruz.Konuyla çok alakasız olacak ama size bişey sormak istiyorum.kızınızı 3 yaşında kreşe başlatmışsınız ya orda bi durum olduğunda eve gelip size anlatabiliyo mu mesela şu öğretmen şu oyunu öğretti yada şu öğretmen şöyle kızdı gibi.Çevremde kreşe giden çocuk yok onlara sorayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?