Bir bataklığın içindeyiz çırpındıkça batıyoruz

17destina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
41
0
46
Adana
Eşim ile sorunlarımı daha önce sizlerle paylaştım hep burda okuduklarım ban yol gösterdi daha kötü durumda olan arkadaşlarımızı görünce devam edebilirim diye düşündüm ama yine çaresizim bi bataklığın içindeyiz çırpındıkça batıyoruz.Evliliğimizin başından beri problemlar var küçük şeyler hep büyüdü.

Konumu bilmeyenler için kısaca özetliyim kurban bayramında eşimle tartıştık ve ben evi terkettim bu 3. tekedişimdi öncelerde eşim beni almaya geldi bu sefer gelmedi biz ailesi ile konuşmaya bizim evimize gittiğimizde ailelerimiz yüksek sesle tartışmaya girdi o arada ben eşyalarımı toplamaya başladım bu sefer eşimarkamdan gelsi ve izin vermedi toplamama bitirmeyelim herkes gitsin kendimiz toplayalım bi süre dedi kabul ettim bende bi kaç gün o çok iyiydi fakat ben onunkadar çabuk kendimi toparlayamıyorum daha sonra oda kendini bıraktı ve avukata gitmek istediğini söyledi sebebi de annem ona kötü konuşmuş bundan sonra nasıl yüzyüze bakıcaz ben unutamam dedi bende ailemsiz yapamayan biriyim yani öyla gitmeyelim gelmeylim diyemem her zaman her iki aileyede gidilmesi gerktiğini savunuyorum ne olursa olsun onlar anne baba. Tam 3 aydır boğuşuyoruz sornlarla ama iyi olamıyoruz çünkü eşim gitti avukata ve hep benden ayrılmayalıl ben seni seviyorum dememi bekledi bende gururuma yediremedim söylemedim oda davayı geri almadı mahkeme oldu biz aynı evde 2 yabancı gibiyiz kavgamız yok ama iyi değiliz evden gitmiyorum gitsem bidaha dönmücem konuşuyoruz eşimle bi sonuca varamıyoruz ben bittim diyo bu zamana kadar ben çok uğraştım evliğimiz kurtulsun diye evet uğraştı ama bu nokta bıraktı şimdi benden bekliyo herşeyi ben avulatı ararsam herşeyi kabul etmiş olucam eşim sin,rl, biri ben sinirlendiğimde sen sus benim sinirim geçer yanına gelirim dio ama ben susamıyorum o bağrınca bende bağrıyorum hep kavgaşrımız bu yüzden eskiden benim şahsıma değil ama çok küfürlü konuşurdu bu yüzden çok tartıştık kavgalarımızda beni komdan itkledi bi kaç kez dışarı değil ama odaya ben giymek istedim o tuttu öyle kavga ettikki ben onun yüzünü tırnaklarımla çizmişim bu arada o bana vurdumu hayır sert itekledi hep hırpaladı şim o günler geçti ama biz iyi değiliz eşim çok sinirli ufacık bişeye kükreyebilir ona göre ben susarsam onun siniri geçermiş ben hiç susmadım bu durumlarda bide benden hep ilgi bekliyo hep ona güzel cümleler kurmamı istiyo ben yapmacık değilim o bişye bağırıyo ve 5 dk sonra unutuyo ben unutup tatlı dilli olamıyorum o bende bi kaç gün sürüyor bunların haricinde evine sadık bu zamana kadar hiç aldatmasından süphelenmedim alkol sadece çok özel zamanlarda iş yemklerinde var elimden geldiğince evin zaruri ihtiyaçlarını karşılar bunlar iyi tarafları ama sinir o sinir ne olucak bide ailem artık nefret ediyo annem şu anda hiç sevmiyo ki zaten baştanda evlenmemize çok karşı çıktı zor ikna ettik şu an alilem mahkemelik olduğumuzu bilmiyo ve yinede ayrımamızı istiyo ben sabrediyorum o davayı geri çeker yuva kolay kurulmuyo ama eşim ben bittim artık çekmem sen düzelmiceksin dio sanki bütün sorun bende gibi bende onunla tartışa tartışa bu arada sinirli biri oldum çıktım yani bi bataklığın içindeyiz çırpındıkça batıyoruz nasıl kurtulcaz eşiniz sizden ayrılmak istese ağlaya ağlaya olmucak dese ne yapardınız?

Hatalısın...şiddetli kavga anında sizin onun suratına tırnak izi atmanız için çok muhim sebebler yok ortada..siz ikinizde evcilik oynadığınızı sanıyorsunuz..

Evlilik karşılıklı anlayış demektir..herşeyi gurur edip sevdiğiniz eşinize onu sevmediğinizi söyleyip sürekli tırnaklarınızı çıkarırsanız boşanın evet evli kalmanızın bir anlamı yok çünkü..

Azıcık hoşgörü sahibi olduğunuzda sudan sebeblerle kavga etmenize gerek bile kalmayacak..Oturup konuşmak yerine didişmeyi kendinize ilke edinmişsiniz..

Emin olun her evlilik ilk yıllarda zor geçiyor kavgalar gürültüler size ilk önce hatalarınızı söylemek istiyorum kavgada niye ailenizin yanına gidiyorsunuz şunu unutmayın ailenizin evi orası sizin eviniz değil sizin eviniz kurduğunuz o yuva ayrıca eşiniz nerdeyse siz orda olmalısınız eşiniz sizi iteklemiş ama vurmamış bence eşiniz iyi biri çünkü biliyorsunuz artık kadına şiddet arttı bir hatanızda eşinizin huyunu bildiğiniz halde bağırmanız bağırmayın o ne olsa susacak ve konuşma sırası size gelecek eşiniz güzel sözler bekliyormuş bekler kocalar sanki bildiğiniz çocuk ben bunu deneye deneye öğrendim :) eşinizi karşınıza alın ve konuşun sevdiğinizi bundan sonra herşeyin farklı olacağını söyleyin kendisinden özür dileyin yuva dağıtmak çok kolay emin olun ama yuva kurmak çok zor eşinizle birbirinize zaman ayırın güzel vakit geçirin aileler hakkında fazla konuşmamaya dikkat edin bende hep konuştum zararı hep kendimde gördüm yuvamın huzuru kaçtığıyla kaldım evliliğimin 3. Ayında eşimle tabiri caizse tekme tokat kavga ettik ( zaten erkek çocuğu gibi yetiştirdi ailem sonrasında kendimden utandım dedim ya ben evliyim mahalle kavgası ettim resmen eşimle özür diledim ve eşimle herşeyi konuşarak halletmeye başladık lütfen yuvanızı yıkmayın eşiniz sizi seviyor yoksa emin olun hiç beklemezdi mutlu yuvalar allaha emanet olun !

aslında sorunların sizdende kaynaklandıgınızın bilincindesiniz, yani dert sende , dermanda sende... eşin güzel sözler duymak istiyorsa söyle,ne olursa olsun kavgayı uzatmayın, küslük uzadıkça kin oluşuyor ne bileyimm çözülmeyecek şeyler oldugunu sanmıyorum bi evlilik terapistine gitmeyi düşündünüzmü??

Eşimle bizde kavgalar ederdik,ben bağırdkça,surat astıkça hem kavga uzuyor,hem barışma süresi.Ben susuyorum artık.Susmanın avantajı şu oldu,Artık o nasıl davranırsa öyle davranıyorum,bişey yokmuş gibi davranınca ben de aynı tavrı sergiliyorum.

Dezavantajı da şu:ben farkettim ki ben sustukça iyice kırılıyorum,ve eşimden soğumaya başlamışım.Yani konuşsam dert,sussam dert...

Senin yapman gereken bir süre davranmadığın şekilde davranman.her sergiledğin tavırları değil farklı tavırları sergile.Biraz inatçısın sanırım.Seviyorsunuz ama inat yapıyorsunuz.Umarım atlatırsınız...

ya cok üzüldüm durumuna ama bıraz sendede var kızmada...ya kendımden bı ornek vereym sana bende esımle basta senın gıbıydım bı tartısmayı uzattıkca uzatırdım ama sonunda cok kotu seyler oluyor şimdı kavga ederız yarım saate ıkımızınde sinirleri alınmıs gıbı ya gelır o benı cimcikler gülerek ya ben onu falan o şekılde evlılıkte asla kavgayı gurur meselesı yapmaa
...aıleye gelınce benım aılemde cok sey dedı esıme onun aılesıde baana dedı sinirlı zamandaaa ama baktılar ılerleyen zamanlarda davrnıslarımıza saygıya hürmete şimdı her ıkı tarafta gayet ıyıı.... evlılık hem kolay hem zor bısey bıraz eşinin dedıklerını yapp o bagırıyosa sus gıt baska bı işle meşgul ol komsuya git falan...ıkınızınde siniri gecsn bence eşin sana vuruyosa bıle sen ona mudahale etme yuzunu felan cırmalama .... vursun bırak sonunda o pişman olurr bak bu dedıklerımı yap evlılıgınıze bı sans ver avukata verecenız paraya gıdın kınız bı psıkolaga yardım ısteyınn....şans ver dıyorum

erkekler her zaman kadınlara göre daha sinirli daha asabi olurlar hemen parlarlar ve her evlilikte dengeleyen bir taraf olmalı anlaşılan sizde o yok o sinirlyken parladğında sen alttan almalısın sen sinirliysen o alttan almalı ve böle konularda kadınlar erkeklerden daha çok rol oynar boşuna dememişler yuvayı dişi kuş yapar evlilikte gurur olmaz sen biraz alttan alsaydın keşke tamam eşinde sütten çıkmış ak kaşık değil fakat adam sölemiş sen sus sinirim gecer die sen de yangına körükle gitmişsin kusura bakma arkadşım ama diklenmekle karşılık vermekle biyere varılmaz

bak canım erkekler genelde böylrdir sinirlenince ne dediklerini bilmezler kendilerine hakim olmazlar evliliği yürüte bilmenin yolu bir bagırınca diger tarafın susması inana canım benim eşimde kızdıgı zaman gözü birşey görmez agzından çıkanı duymaz ama karşısında seslenmediğimde bir müddet sonra pişman olur bana daha sıcak davranmaya başlar ama karşılıklı bagrışma oldugunda işler kötüye gidiyor bid eeşiniz yine sabırlı davranmış bir çogu erkek öyle cırmalanmaya daha kötü tepkiler verirdi eger eşin senden güzel sözler iğli falan bekliyorsa demekki seni seviyor demektir insan sevmediği birinden böyle şeyler beklemez ki haksızmıyım lütfen yuvanızı dagıtmayım ailenize kulak vermeyin son pişmanlık fayda etmez daha sonrasında gururu bir kenara bırakın güzel bi konuşma yapın ve daha sıcak davranmaya çalışın bakın eşinizin güzel yönleride varmış bir yerde bir yazı okumuştum ve hep aklıma gelir (ERKEKLER BUKALEMIN GİBİDİR SİZ NE RENKSENİZ ODA O RENGİ ALIR) diye daha sevecen ve sabırlı olun yuvanızı kurtarın canım inşallah iyi haberlerinizi okuruz herşey gönlünüzce olsun

Aşk da gurur olmaz .. Çok hırçınsınız.. Bence bir adım değil on adım atın... Emek olmadan ekmek olmaz derler.. Eğer gerçekden eşinizi seviyorsanız... Gururu bir kenara koyun..

vuruyorsa izin ver mi ? Bence farklı bişey anlatacakmışınızdayanlış yazmışınız gibi.. Öldüreceksede izin versin nede olsa sonunda pişman olcak

Bence kavga ve tartışmalar öyle vurulacak aşamaya getrilmeden biri alttan almalı. Bi kerede eşinizin sizden beklediği şekilde davranın ne kaybedersinizki ? Buna rağmen bi değişme yoksa karşı tarafta o zaman siz gönül rahatlığıyla elimden geleni yaptım diyebilesiniz..

aynen arkadaslar size katılıyorum cok haklısın kardes bızım yazdkklarımıza kulak verırsen ve uygularsan emın ol 4 bes adım ılerlemıs olursunn eşin senı sevmese senden ılgı sevgı sıcaklık beklemez dısarda arar ama sevdıgı için beklıyo ve yıne sevmese ayrılalım derken aglamaz gozyası dökmezz emın ol.... ıkınızde sevıyosunuzz bencee gururunuzun öfkenızın kurbanı olmayınn

sinirleniyorum unutamıyorum diyorsun ama kocanı da seviyorsun. bence AFFETMEYİ öğrenin...

Allah affediyo af dileyince siz gurur yapıyorsunuz. evlilikte gurur olmaz canım. her evlilikte kavgalar olur. erkekler yapı itibariyle kadınlardan daha hırçın olabilir çabuk sinirlenebilir. kadın daha yumuşak olmalı daha anlayışlı olmalı ki denge olsun. İki taraf da dik başlı ve gururluysa sırf inat uğruna ilişki biter yazık olur.

size bir film öneriyorum eşinizle izleyin kendinizi göreceksiniz ve ayrılma kararınız üzerinde bir kez daha düşüneceksiniz.

The Break up ------Türkçesi: Ayrılık baş rolde jennifer Aniston oynuyor

afişi de şu

Hadi bugünden itibaren oturun konuşun kararlar alın.
Aldığınız kararları da uygulayın.
Kendiniz söylüyorsunuz eşim çabaladı ama ben unutamadım diye.
Ne yapacaktı ki eşiniz. Sonsuza kadar nazınızı çekemezdi.
Keşke bitiriverseydriniz.
Anneniz kötü konuşurken onun ailesi birşey demedi mi. Yani sadece sizin anneniz mi kötü konuştu?
Sünger çekmeye çalışın sorunlarınızın üstüne konuşarak.
Hatalı olduğunuz konuları söylemeniz sizi küçültmez. Bunu gurur olarak nitelendirmeniz hiç de akıllıca değil. Gururlu olmak bu değildir çünkü.
Eşinizi tırnaklıyorsunuz, çabalarına karşılık vermiyorsunuz ve bu durumda hatalı taraf siz oluyorsunuz.
Gerçekten de sinirliyken susuverseniz. Zamanla utanır bağırmaz o da belki..

Canım bence sende elinden geleni yapmısın.
Evliliğini kurtakmak demek "biraz daha deneyelim toparlayalım kendimizi deyip,aynı tas aynı hamam devam etmek mi"
Anladığım kadarıyla eşin boşanmayalım diyor ama seni elinde tutmak için de fazladan çaba sarfetmiyor.
Sana boşanmayalım diyor ama değişimi çabayı da senden bekliyor.

Eger eşini seviyorsan,bunun bir dönem olup gececegini düşünüyorsan sabretmeslin ya da çok küçük tavizler vermelisin.
Ama bir yuva kolay kurulmuyor diye de mutsuz bir evlilik sürdülürmez ki.

Bir de niye sen değişcekmissin!!! Eşin değişsin,tutsun sinirini çenesini...

Siz evi çok terketmişiniz, 3 defa evini bırakıır mı insan?

Eşimin ailesi bana hakaret etse benimde zoruma gider. Eşiniz bu konuda haklı. Aileler bu kadar çok karıştırılmamalı bence

hatanın çoğunu kusura bakma ama sende buldum.
ailem de ailem diyorsun madem eşin biraz kendimiz kalalım demiş (ki doğrusu da bu) kimseyi karıştırmayacaktınız,
hem 3 kere evi terk etmek de nesi? oyun mu bu? ben olsam eşim gitse evden bi daha sokmazdım onu terk ettiği yere.

2. olarak çok fazla gururlu davranıyorsun biraz güler yüz tatlı dil lazım.. sadece evlilikte değil hayatın genelinde bu.
eşin senden anlayış, fedakarlık bekliyor.

hep sen mi hatalısın, tabiki hayır ama çoğu sende anlattıklarına göre..

destekleriniz için çok teşekkür ederim evet içinde bana karşı az bi sevgi kalmış öyle söylüyo peki aileler ne olucak ben anneme düşkün biriyim annem eşimden nefret ederken ben ona sıcak olamıyorum ki illaki konuşuyoruz annemde babamda hiç sevmiyo beni son evden çıktığımda saat akşam 11di o saatte benim yanlız çıkmama müsade ettiği için arkamdan gelmediği için aramadığı için evliliğimiz son 4 ayında bana kötü davrandığı için çünkü eşim çok yanlış yaptı ailemin yanında bana hep yüksek sesle öfkeli konuştu sudan sebeplşerden sanki ailemi istemiyo gibi davrandı ve ailem maddi manevi hep destek oldu onun ailesi hiç destek olmadı ve yine diyoki benim ailem için yapmasınlar kızım dio işte bunları düşününce bende de sevgi azaldı şuanda sevgiden ziyade evliliğim için uğraşıyorum çünkü yeni alıştım hu düzene ve ayrıldıktan sonra bundan daha mı iyi durumda olucam hayat beni daha mı zorlucak bilmiyorum ailem her zaman ne olursa olsun kapımız açık diyo saolsunlar ama şimdi eşim dioki gitmek istersen sen bilirsin karar senin eşyalarını al ama ben görmim ben evde yokken al git dio bane çok dokunuyo seni öyle görmek diyor

Canım çok teşekkür ederim mutlaka izlicem filmi eğer ayrılmamayı başara bilirsek eşimle izlicem ama bi fark var yazmışsınki af dileyince benim eşim hiç af dilemedi ki benden o hep kendini haklı gördü ilk zamanlarda benim çok hatam vardı şuanda yok ama şuan o hata yapıyo annem ona kötü konuştu diye mahkemeye gitti bi daha ben konuşamam dio annemde zaten o konuşmak istese eminimki sert olucak sıcak olmucak ona karşı

Sevgi üretilir de tüketilir de.
Siz bu zamana kadar tüketmek için uğraşmışsınız. Geç kalmadınız.
Ailenizi eşinizin üstündre tuttuğunuz çok belli. Hepimizin ailesi çok değerlidir. Ama tercih drurumuna getirmişsiniz siz ve eşiniz de bunu farkında. Böyle yapması çok normal.
Aileler keşke araya girmeseydi. Keşke anneniz o kötü sözleri sarfetmeseydi.
Evlendikten sonra aileler yardım etmek zorunda değildirler. Bu kendi insiyatifleridir.
Sizin aileniz size yardım ediyor diye herşeye karışmaya hakları yok. Ya da eşinizin ailesi yardım etmedi diye onları küçük görmeniz gerekmiyor.
Ailenizin kapısının size açık olması elbette ki çok güzel ama bunu tehdit unsuru olarak görmeniz çok yanlış

bak fzla da annene flan düşkun olma yanı su anlamda dıyorum buda sıkmıs olabılır esınıı bende gunde ıkı uc kere konusurdum sık sık gıderdım zıyarete esım rahatsız olduu sımdı uc gunde bı kez konusurum bı bucuk aydırda gıtmıyorum eşimdede aramda hıc sorun olmuyorr yanı sende boyle yap mecburuz cunku el kapısı onuctaa evlısın bekarlık gıbı olmaz aılende olsa mesafe koyacaksın bunların hepsı bı fedakarlık aslında evlılık ıcın ... dedıklerımı uygula bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…