Bir bayan ne zaman özgür olur?

Eskiden olsa ekonomik bağımsızlık derdim ama bu sitede öğrendim ki ekonomik bağımsızlık + kişinin kendi zihniyeti.
Erkek bağımlısı, penisin varlığına tapan bir toplumda kadın, kadın olduğunu utanmadan kabul ettiğinde özgür olur. Maddiyi geçtim manevi olarak bağımsız olamadıktan sonra özgür falan olamaz. Bir birey olarak kendi tercihlerinizi seçimlerinizi yaşayamıyorsanız hiç bir zaman özgür falan olamazsınız.
benim tercihim bayan olmaktan yana zaten. Bu konuda özgürlüğümü tam anlamıyla yaşıyorum. Erkek bağımlısı ve penisin varlığına tapan bir KADIN olmak yerine , tek başına ayakları üzerinde duran, kimseye bir eyvallahı olmayan BAYAN modeli bana çok daha uygun.

Bence biraz dişli tuttuğunu koparan cesur bir yapida olduğumuz zaman özgür olucaz...ben misal yapi gereği sessiz uyumlu ne denirse yapan biriyim,kardeşim tam tersi dediğim dedik,inanaclari için sonuna kadar mücadeleci,cesur ailem beni çok ezdi her denileni yaptim ama kardeşim disliydi kolay kolay soz geçiremediler simdi bakiyorum iyikide öyleymiş yoksa benim gibi ezilip buzulurdu.sende öyle olma yasin çok genç okuyor musun bilmem calis çabala parani kazan bak gör kendine güvenin yavaş yavaş geldikçe sahada dik olucaksin umarim kimseye eyvallahinin olmadigi bir hayatin olur...
umarım sisiznde güzel bir hayatınızolur. dişli olmak lazım

Despot, kuralcı, cinsiyet ayrımı yapan bi ailem yok bin şükür. Özgürlüğüm kısıtlanmaz, üzerimde baskı yoktur. Sen kızsın sen kadınsın sınırlarını bilceksin, şunu yapamazsın bunu yapamazsın şeklinde yaşamadım. Ve buna dayanamam. Sırf kadınım diye kimse beni ezemez. Erkek olunca noluyo ya, çoğu beş para etmez. Birinin emri altına girmek zorunda değilim. Sınırlarımı niye başkası belirlesin, bazı şeylere kendim karar veremiceksem ben niye varım! !!! Kimse bana karışamaz demiyorum ilişkilerde muhakkak bu oluyo, ama şunu bunu yapabilirmiyim, herşeyime karşımdaki karar versin benim söz hakkım olmasın, herşey sıkıntı olsun, paralarım. Ne demek ya. Az dişli olucak kadın.

Bide şu bay-bayan, erkek-kadın muhabbeti o kadar saçma geliyoki ya. Bayan kelimesini hiç denilen şekilde düşünüp kullanmıyorum, başka bi konuda kullandığımda tepki görmüştüm. Bu gereksiz bi çıkış bence. Bayan benim kulağıma güzel geliyor kibar geliyor, konu sahibine gereksiz yüklenmeniz bence daha ciddi bi sorun! !!!!
sonunda beni anlayan biri daha :) haklısınız :) benim niyetim kötü değildi ama üzerime geldiler. neyse.

Aileniz birey olarak yetiştirmediyse sizi, özgür olmanız imkansızdır.
Ama çok küçük yaşta bile kendi sorumlulukları yüklenen ve kendi hayatındaki kararlarını tek başına alması öğretilen çocuklar ancak özgür olur.
Çünkü özgürlük kimseye danışmamak ya da kendine karıştırmamak değil, sonuçları kötü olsa dahi bile bile o yolda yürümekten, her şeyin mesuliyetini alabilmekten geçer.
Bu sebeple, çok küçük yaştan beri özgür bir kadınım şükürler olsun!
maalesef sorumluluk yüklemediler bana. sen yapamazsın otur biz yaparız dediler. belki kötü niyele yapmıyorlar ama olumsuz bir birey olarak yetişiyorum. bir işe kalkıştığımda hep yapamayacağımı düşünüyorum

ekonomik özgürlük lazım kesinlikle birde aileye uzaklık ayrı ev vs gerçi o zaman bile karışabiliyorlar ama bir süre sonra rahat bırakıyorlar bir nebze :KK66: bir ik kez karışmalarına izin vermeyince de pes ediyorlar o da var ama kırmadan orta yoldan yani :KK66:
kırmak istemem zaten

özgür olmaktan kasıt nedir anlamadım
kendi paranı kazanmak istersen kazanırsın
yeri gelir kendi evin olur, araban olur
anneyi babayı aileyi bir kenara atarak özgür olunmaz bence
kendimden örnek vereyim. ailemden uzakta tek başıma yaşıyorum ama aklım hep onlarda, hiç oturup da ben özgürüm triplerine girmedim
ama ben de senin yaşlardayken o baskıyı tabi ki hissettim
inan yaş ilerledikçe özgürlük filan değil sorumluluk duygusu hissetmeye başlıyorsun
en azından bende öyle oldu
özgürlükten kasıt kendi kararlarımı vermeme izin vermeleri

hiç bir zaman bence! bu toplumda bu ataerkil düşüncelerde çok zor diyeyim ya da..
20 yaşımdan beri ekonomik özgürlüğüm var. evlenene kadar aile faktörü herşeye karışmalar parana varıncaya kadar. evlendikten sonra koca faktörü,maaş kartın bende durcak ben çekicem demeler, şimdi ayrıldım yine başa döndük,anne babaya sormadan adım atamamalar maaşın çoğunu eve veriyorum mecbur,bi yere gitmeye kalksam izin verirler mi vermezler mi her seferinde muamma:KK51:
yani illa bir erkeğin egemenliği altında olmak zorunda bırakılıyoruz.
evlenirsin çok şanslı olursun o ayrı.
yani ben olamadım umarım siz şanslı ve özgür olursunuz :KK52:

Hayırdır hanımlar aynı cinsiyete sahip olup neden birbirinize üstünlük ve baskı kurmaya çalışıyorsunuz?
Kadın olmaktan mı utanıyorsunuz? Bayan denilmesinden mi?
Ne zaman özgür olursunuz biliyor musunuz? Kadın denildiğinde bakireliğinize hakaret ediliyor diye düşünmediğinizde, bayan diyen hem cinsinize hep bir ağızdan yüklenmediğinizde.
Cinsiyetinizi erkek uzvuyla bağdaştırmadığınızda, birbirinizi birşeylerin düşkünü, kötü olarak yaftalamadığınızda.

Cinsiyetiniz kadındır, hitabınız bayan.

Ama sizler burada kendi aranızda bile çekişip ezmeye çalışırken çevreniz ve erkek baskısı altında kalıp özgürlüğü aramaya devam edersiniz.

Konu tartışmalarınız sebebiyle kapatılmıştır.

Back
X