- 9 Nisan 2024
- 193
- 160
- 18
- 33
- Konu Sahibi flowerstone3556
-
Benim sorum eşimin ortak olması değil ki? Kiracıyı babadan kıza devredilen bir ev doğrultusunda kendim oturmak şartı ile tahliye edip edememekEvlilik içinde olacağı için Esin de ortak olabilir.
Ben eşime sonsuz güveniuorum yarın dünyanın binbir türlü hali elbette var ama kimseden mal kaçırmam oda kaçırmaz. Konu o değil aslında yani devir olmadan çıkartılması mümkün değil cünkü farklı dairelerde mevcut asıl sorum devir gerçekleşince benim bu hakkım oluyor mu kiracıyı cıkartmak için
Hic bir sey anlamadimHerkese merhabalar arkadaşlar.
Önceki konumda da bahsetmiştim. Ben ve eşimin ailesi oldukça variyetli olmasına rağmen bizler cok büyük sorunlar yaşıyoruz. Ev sahibimizin türlü tacizleriyle hayat mücadelesi veriyoruz adeta 3 yıldır. Geçenlerde ailemin beni karşısına alıp konuşmasıyla yeni bir sorun(çözüm?) ile karşı karşıya kaldım.
Ben eşinin annesi x kişi ( kv den bahsediyor) ile bir olmayacağım. O vicdansız ise ben ona kızıp kendi kızımı daha fazla süründürmeyeceğim. Sana ait olan dairenin satışını vereceğim ve kendi evine geç artık kurtul dedi. Ancak hukuki boyutunu hiç bilmiyorum. Benim üzerime araç hariç nokta variyet yok:) mülk devri ile ben kanuni yollara başvurabilir miyim direkt kendim oturacağım çünkü. Bir bilene ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var.
Ben eşime sonsuz güveniuorum yarın dünyanın binbir türlü hali elbette var ama kimseden mal kaçırmam oda kaçırmaz. Konu o değil aslında yani devir olmadan çıkartılması mümkün değil cünkü farklı dairelerde mevcut asıl sorum devir gerçekleşince benim bu hakkım oluyor mu kiracıyı cıkartmak için
Evet var. Sen yeni bir kişi oluyorsunBenim sorum eşimin ortak olması değil ki? Kiracıyı babadan kıza devredilen bir ev doğrultusunda kendim oturmak şartı ile tahliye edip edememek
Esila hanım ben ücretsiz destek versin ücretsiz dava takibi yapsın mı dedim? Vucudumda böyle belirtiler var acaba nedendir dediğimizde bile bir bilen yorum yapıyor ya hani söylemek istediğim bu .
Esila hanım ben ücretsiz destek versin ücretsiz dava takibi yapsın mı dedim? Vucudumda böyle belirtiler var acaba nedendir dediğimizde bile bir bilen yorum yapıyor ya hani söylemek istediğim bu .
Eşi ortak olamıyor diye biliyorum. Evlilik öncesi nasılsa ortak olunamıyorsa bunda da olamıyor. Ailelerin aldığı mallar bağış sayılıyor miras gibi düşün. Evlilik birliği içinde de olsa bağış olduğu için ortak hak sahibi olamıyor. Kişilerin kendi çalışıp kazandığı parayla alınan mallar ortak oluyor taraflara bakılmaksızınGüvenme kızım, erkekler boşanırken de işlerine gelmeyince de öye çirkefleşiyorar ki inanamazsın. Kimseye o kadar güvenme. Madem çok güveniyorsun kocana, alıp anasından bir daire getirseymiş evenirken. senin annen kira parasından vazgeçecek, senin annenin canı yok mu? Çok yanlış bakıyorsun oaya, burda gözetmen gereken tek kişi annen.
Kızım oturacak deyince bile tahliye edilir diye biliyorum emin olmamakla birlikteBenim sorum eşimin ortak olması değil ki? Kiracıyı babadan kıza devredilen bir ev doğrultusunda kendim oturmak şartı ile tahliye edip edememek
Topluca imzayı ahlak dışı durum varsa verebilirler öyle biz bunu istemiyoruz çıksın demekle olmaz o zaman herkes herkesi cıkarsınapartman sakinlerinin topluca imza vermesi (bunu duydum ama emin degilim),
Hiçbir suçu olmayan kiracıya zorbalık yaparak toplu imzayla apartmandan attırmak mantıklı bir durum mu sizce? Ya da etik mi? Bu davranışın konu sahibinin şikayet ettiği ev sahibinden ne farkı var?Benzer durumdaki evimizi annem ustume vermek istedi.
Bizde de birkac daire olduğu icin kiraciyi gonderemedik.
Emlakci normal bir satis oldugu icin kiraciyi cikartmaya hakli sebebiniz olur dedi.
Ama bence tapunuzu ustunuze almayin.
Baska yontemlerde var kiraci cikarmak icin ornegin, apartman sakinlerinin topluca imza vermesi (bunu duydum ama emin degilim),
Evde oturmaya engel bir kusur olusmasi
Buyuk bir tadilat ihtiyaci dogmasi vb.
Kiraciniza yeni kirasi icin destek olacaginizi ya da tasinma masraflarini karsilayacagini söylerseniz ikna olabilir, bence her turlu tapu isinden daha karli.
Avukatların danışmanlık kısımları da ücretli ya onu demek istemistir. Burda takılan avukat da kv eş konusuna yorum yapmak ister. İş dışında birseylerden konuşmak ister. Her avukatın alanı da ayrı. Ceza avukatı da bu konuya hakim olmak için bir araştırma yapması vs gerekir. Bunun için uğraşmaz yani bunu demek istiyor. Gidip maddeyi okumak bile istemez. Hali hazırda bu davalara bakan biri de belki bu konuya yazmaya usenir. Binde bir çıkar yani. Şahsi olarak kendi bu süreçlerden geçen olabilir ama hukuk konusu biraz karışık. Bazı konuda birisi bir yol ile rahatça sonuç alırken diğeri alamayabilir..avukata göre hakime göre de değişkenlik gösteriyor. Yani siz hersekilde avukat tutacaksınız onunla ilerleseniz daha iyi olur..yerinizde olsam kiracıya taşınma masraflarını vermeyi teklif ederdim. Mahkemede sonuç alsanız bile uzun sürer. Önce bir konuşun bakalim kiracı ne diyecek.Esila hanım ben ücretsiz destek versin ücretsiz dava takibi yapsın mı dedim? Vucudumda böyle belirtiler var acaba nedendir dediğimizde bile bir bilen yorum yapıyor ya hani söylemek istediğim bu .
Şimdi şöyle bir şey var. Mesela benim ev sahibim güya kayincosuna satmış. Biz davalık olsaydık ben muvazali satış diye itiraz edecektim. Onların gerçek bir satış olduğunu kanitlamasi falan baya uzun surerdi.Benim sorum eşimin ortak olması değil ki? Kiracıyı babadan kıza devredilen bir ev doğrultusunda kendim oturmak şartı ile tahliye edip edememek
Lila hanimcim sucu olmasa zaten kimse imza vermez?Hiçbir suçu olmayan kiracıya zorbalık yaparak toplu imzayla apartmandan attırmak mantıklı bir durum mu sizce? Ya da etik mi? Bu davranışın konu sahibinin şikayet ettiği ev sahibinden ne farkı var?
Evet oluyor ama sanırım kiracının 6 ay gibi bir zamanı oluyor.Ben eşime sonsuz güveniuorum yarın dünyanın binbir türlü hali elbette var ama kimseden mal kaçırmam oda kaçırmaz. Konu o değil aslında yani devir olmadan çıkartılması mümkün değil cünkü farklı dairelerde mevcut asıl sorum devir gerçekleşince benim bu hakkım oluyor mu kiracıyı cıkartmak için
Farklı daireler ve kiracılarda var amaDevre gerek yok, siz oturacaksanız ihtar çekilir çıkar kiracı. Bu gereksinim gösterir çünkü, aynı aileden biri oturması koşuluyla kira sözleşmesi ihtarla biter.
Haklısınız ama tek dairesi varsa diyebiliyorum. Birden fazla daire var kirada şuanŞimdi şöyle bir şey var. Mesela benim ev sahibim güya kayincosuna satmış. Biz davalık olsaydık ben muvazali satış diye itiraz edecektim. Onların gerçek bir satış olduğunu kanitlamasi falan baya uzun surerdi.
Sizin durumda da bu durum olabilir. Ama bildiğim kadarı ile ev babanızın olsa bile birinci derecede yakını oturtmak için çıkartabiliyor. Eski ev sabibim genç bir çocuktu. Ailesi oturacakti..ben ona itiraz edemedim mesela. Çok derinlemesine araştırmadım ama kabaca böyle biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?