Bende öyle düşünüyorum ama altını da satmak zoruma gidiyor nedenseborcu borçla kapatmak yerine elindeki altınla kapatmak daha mantıklı...
Canım ben babamın taktığı bilezik de dahil hepsini eşime verdim bedelli askerlik için.. tek bir çeyrek altın dahi almadım. Balayında eşimin kredi kartına yük olmasın diye elimizdeki son reşadiye altınını (son anda takılmıştı) bozdurup otele verdik. Ben çalıştığım için verdim altınları; bir güvencem zaten olduğu için.. Ama şunu da hep yaptım: Eşimle aynı gelir düzeyindeyiz. o kendi parasını biriktirir ben kendi paramı biriktiririm ayrı hesaplarda. Evin tüm harcamaları ortak görülür. Herkesin kalan parası kendine.Merhaba hanımlar,
Konuyu özetlemem gerekirse toplamda 23 gr tutan 3 adet bileziğim var. Düğünde takıldı. Biri annemden biri kayınvalideden biri de görümceden. (Ucuza gittim)
K.kartına toplam borcumuz taksitler dahil 2,500 ₺ civarı.
Şimdi sorunum şu;
Eşim işyerinden borç alabilir kapatmak için daha sonra maaşından kesilecek aylarca,
Telefonumu satabilirim borcu karşılar ama hali hazırda kullanıyorum.
Bir de bilezikleri satabilirim. Oda borcu karşılar sanırım.
Eşimi iş yerine borçlandırmak istemiyorum. Telefonumu satmak istemiyorum. İşimi fazlasıyla görüyor.
Kaldık altınları satmaya :)
Ama kadınların genelindeki ziynet psikolojisi sebebiyle içim pek rahat değil.
Eşimden de sözünü aldım bir daha karta o kadar yüklenilmeyecek ve aylık olarak elinde artan parasını bana verecek.(Ben istemedim kendi teklif etti,benim istediğim sadece kartın açılmaması)
Siz olsanız napardınız?
Bir elin atın
Hayır bilezikler değil 2,600 eden telefondan bahsetmiştim24 ayar bilezik var mı?
Ben sadece külçe altın 24 ayar olur sanıyordum.
Bende öyle düşünüyorum ama altını da satmak zoruma gidiyor nedense
Bende aynini kuyumcuya sordum ozel yaptiran var demisti24 ayar bilezik var mı?
Ben sadece külçe altın 24 ayar olur sanıyordum.
Aslında nişanlılık döneminde bazı harcamaları ortak yapmıştık karttan. Nikah sonrasında da çeyrek altınları verip kapattım kartı yine 2,500 tl civarındaydı borç. Şimdi yine aynı meblağa çıktı yine kapatırsam sonrası ne olur onu ölçüp tartmaya çalışıyorum. Bizim şuan için para biriktirme durumu da yok kredi ödüyoruzCanım ben babamın taktığı bilezik de dahil hepsini eşime verdim bedelli askerlik için.. tek bir çeyrek altın dahi almadım. Balayında eşimin kredi kartına yük olmasın diye elimizdeki son reşadiye altınını (son anda takılmıştı) bozdurup otele verdik. Ben çalıştığım için verdim altınları; bir güvencem zaten olduğu için.. Ama şunu da hep yaptım: Eşimle aynı gelir düzeyindeyiz. o kendi parasını biriktirir ben kendi paramı biriktiririm ayrı hesaplarda. Evin tüm harcamaları ortak görülür. Herkesin kalan parası kendine.
patron faiz almaz ancak daha evvel bir kez borçlandı içeriye şimdi tekrar almak istemiyor sanırım banada çok uygun gelmediAltınlarını verme cicim o senin garantincilerden değilim
Hatta ver bile derim normal şartlarda
Ama altın şu an düşük ve hazır kolay gidiyor
Mümkünse borçlanmak daha iyi ona göre harcamalarını ayarlıyor insan
Patron faiz vs almayacaksa borçlanın
Ben alabilecek durumda sandımpatron faiz almaz ancak daha evvel bir kez borçlandı içeriye şimdi tekrar almak istemiyor sanırım banada çok uygun gelmedi
Ya aslında o kısım daha karışık. :)valla cok az takmıslar ya demekten kendımı alamadım konu bu degıl ama napım
Aslında isterse verir patronu iyi adamdır ama içini bilemezsin belki arkasından laf eder belki farklı düşünür o sebeple pek yanaşmadıkBen alabilecek durumda sandım
İçeride borç varken istese de vermezlerse o daha sıkıntı olur evet
Bileziklere bakıyo iş
Bi de eşinde utanır sıkılır istemeyeAslında isterse verir patronu iyi adamdır ama içini bilemezsin belki arkasından laf eder belki farklı düşünür o sebeple pek yanaşmadık
bileziklere kıymayın daha önemli bişi için dursun kenarda, kredi kartı borcunuzu taksitlendirebilirsiniz.Merhaba hanımlar,
Konuyu özetlemem gerekirse toplamda 23 gr tutan 3 adet bileziğim var. Düğünde takıldı. Biri annemden biri kayınvalideden biri de görümceden. (Ucuza gittim)
K.kartına toplam borcumuz taksitler dahil 2,500 ₺ civarı.
Şimdi sorunum şu;
Eşim işyerinden borç alabilir kapatmak için daha sonra maaşından kesilecek aylarca,
Telefonumu satabilirim borcu karşılar ama hali hazırda kullanıyorum.
Bir de bilezikleri satabilirim. Oda borcu karşılar sanırım.
Eşimi iş yerine borçlandırmak istemiyorum. Telefonumu satmak istemiyorum. İşimi fazlasıyla görüyor.
Kaldık altınları satmaya :)
Ama kadınların genelindeki ziynet psikolojisi sebebiyle içim pek rahat değil.
Eşimden de sözünü aldım bir daha karta o kadar yüklenilmeyecek ve aylık olarak elinde artan parasını bana verecek.(Ben istemedim kendi teklif etti,benim istediğim sadece kartın açılmaması)
Siz olsanız napardınız?
Bir elin atın
patron faiz almaz ancak daha evvel bir kez borçlandı içeriye şimdi tekrar almak istemiyor sanırım banada çok uygun gelmedi
özellikle baktım profiline engin bilgilerinden yararlanamıcaz banlıymışLimoncu şart bu konuya.
İşyerine borçlanırdım ben olsam.
özellikle baktım profiline engin bilgilerinden yararlanamıcaz banlıymış
bende öyle düşündümBi de eşinde utanır sıkılır istemeye
Ver bence ne olacak sağlık olsun yine alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?