Bir bilezik derdi de benden :)

Canım ben babamın taktığı bilezik de dahil hepsini eşime verdim bedelli askerlik için.. tek bir çeyrek altın dahi almadım. Balayında eşimin kredi kartına yük olmasın diye elimizdeki son reşadiye altınını (son anda takılmıştı) bozdurup otele verdik. Ben çalıştığım için verdim altınları; bir güvencem zaten olduğu için.. Ama şunu da hep yaptım: Eşimle aynı gelir düzeyindeyiz. o kendi parasını biriktirir ben kendi paramı biriktiririm ayrı hesaplarda. Evin tüm harcamaları ortak görülür. Herkesin kalan parası kendine.

Altınlarını verme cicim o senin garantincilerden değilim
Hatta ver bile derim normal şartlarda
Ama altın şu an düşük ve hazır kolay gidiyor
Mümkünse borçlanmak daha iyi ona göre harcamalarını ayarlıyor insan
Patron faiz vs almayacaksa borçlanın

Aslında nişanlılık döneminde bazı harcamaları ortak yapmıştık karttan. Nikah sonrasında da çeyrek altınları verip kapattım kartı yine 2,500 tl civarındaydı borç. Şimdi yine aynı meblağa çıktı yine kapatırsam sonrası ne olur onu ölçüp tartmaya çalışıyorum. Bizim şuan için para biriktirme durumu da yok kredi ödüyoruz

patron faiz almaz ancak daha evvel bir kez borçlandı içeriye şimdi tekrar almak istemiyor sanırım banada çok uygun gelmedi

patron faiz almaz ancak daha evvel bir kez borçlandı içeriye şimdi tekrar almak istemiyor sanırım banada çok uygun gelmedi
Ben alabilecek durumda sandım
İçeride borç varken istese de vermezlerse o daha sıkıntı olur evet
Bileziklere bakıyo iş

valla cok az takmıslar ya demekten kendımı alamadım konu bu degıl ama napım
Ya aslında o kısım daha karışık. :)
Eşim nişanda 1 kelepçe(beraber ödedik.)
Annem nikahta 1 bilezik
Babam 1 çeyrek altın
Kardeşim altın kolye(ben yapıp vermiştim taksın diye)
Kayınvalide birşey takacaktı ama eşimle beraber ödeyeceğimiz için millet alışverişte görsün diye borca altın yapamam dedim 1 tane kalın sahte bilezik aldım onu taktırdım.
Görümcem 1 ince bilezik almış, kayınvalideme de 1 ince bilezik yapmış.
Yani totalde 1 kalın sahte bileziğim, 1 orta halli bilezik,2 tane de ince tel bileziğim var :)
20 tane kadar da çeyrek olmuştu.
2200 tl'de nakit vardı

Ben alabilecek durumda sandım
İçeride borç varken istese de vermezlerse o daha sıkıntı olur evet
Bileziklere bakıyo iş
Aslında isterse verir patronu iyi adamdır ama içini bilemezsin belki arkasından laf eder belki farklı düşünür o sebeple pek yanaşmadık

hiç bi zaman altına bileziğe hevesli olmadım, hatta bilezikler çok itici gelir bana. ben olsam satardım

Aslında isterse verir patronu iyi adamdır ama içini bilemezsin belki arkasından laf eder belki farklı düşünür o sebeple pek yanaşmadık
Bi de eşinde utanır sıkılır istemeye
Ver bence ne olacak sağlık olsun yine alırsınız

bileziklere kıymayın daha önemli bişi için dursun kenarda, kredi kartı borcunuzu taksitlendirebilirsiniz.

Şirketten avans çekmek vs çok normal. Faiz almaz tabii ki. Bence bunu dert etmeyin. Patronun gözünde de abes bir durum olmaz.
Altın düşmüşken altınları bozdurmak yanlış olur. Hem miktar da az. Maaşla daha rahat ödenir. Altınlarınızı da daha zaruri bir zamanda kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…