Bir Bu Kalmıştı Tartışmadığımızzz ?

rapunzel4131

İZMİR'Lİ KIZ
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
586
12
118
Merhaba kızlar.. Bu sabah nisanlımla X parti için tartıştık.. farklı görüşlere sahibiz.. bu yüzden tartıstık... uzadıkça uzadı.. eğer bu yüzden bana düsman olacaksan yada sevmeyeceksen sevme gerek yok zaten böyle sevgiye ihtiyacım yok dedim. napıyım simdi sizce.. Bende düsüncelerimi söylerim ya en doğal hakkım. sinirimi bozdu sabah sabah... :41::41::41::41::41::41::41::41::41:

Herkes birbirinin düşüncesine saygı duyarsa problem olmayacaktır. . Sen kendi doğrularını o kendi bildiklerini savunur elbette ki
Saygı çerçevesi içerisinde olursa tartışmada güzeldir.
Tuttuğunuz partilerin aşk hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin :ssz:

Erkekler bayılır zaten buna.
Hayatlarındaki kadını çarpa çarpa değiştirirken hep şikayet ederler "üstüme gelme, beni değiştirme, olduğum gibi kabullen vs. vs."
Kendilerine yapılmasını istemedikleri herşeyi bize futursuzca uyguluyorlar.
Zor valla kendi kalıplarını dayatmayan erkek yok bu memlekette.:30:

Birde tavır yapıyo.. Beynini yıkamışlar senin diyor.. Oysa ben Parti falan tutmammm... Sadece Ulu önder Atütürkün yolundayım..

Birde tavır yapıyo.. Beynini yıkamışlar senin diyor.. Oysa ben Parti falan tutmammm... Sadece Ulu önder Atütürkün yolundayım..

Ulu Önder Atatürk"ün yolunda isen
nisanlinin hangi düsüneceye sahip oldugunu anlamak güc degil
bence kimin beyni yikanmis belli deseydin
ben derim
ve büyük konusuyorum yapamam öyle biriyle
önemli seyler bunlar
öyle herkes birbirinin görüsüne saygi duymali vs yok
cünkü eskiden farkliydi su anda tamamiyle ötekiler ve yüzde 50 var
bunu yapanda malesef bizler degiliz
bastakiler

Siyaset ve Din hassas konulardır, tartışabilmek için gerçekten derin bir bilgi birikimi ve saygı gerektirir. Bu ikisi de ortada yoksa tartışmadan çıkar kavgaya döner. Bu sebeple herkesle bu konular konuşulmamalı, yeri geldiğinde eş'le bile.

Nişanlınıza saygısızlık etmek istemem ama.... Son cümleniz dikkatim çekti " ben Ulu Önder Atatürk' ün yolundayım" demişssiniz. Müstakbel eşinizin bu yolda olmadığını çıkarttım ben bu cümleden ? Hata mı yaptım ? Eğer şu kadına şiddeti, tecavüzü meşru gören, hırsız zihniyetli, karanlık düşünceli insanların partisindeyse sizi zor günler bekliyor üzgünüm... Bu zihniyetten sağlıklı düşünceler beklemeyin. Ezilmeye mahkumsunuz.

Merhaba kızlar.. Bu sabah nisanlımla X parti için tartıştık.. farklı görüşlere sahibiz.. bu yüzden tartıstık... uzadıkça uzadı.. eğer bu yüzden bana düsman olacaksan yada sevmeyeceksen sevme gerek yok zaten böyle sevgiye ihtiyacım yok dedim. napıyım simdi sizce.. Bende düsüncelerimi söylerim ya en doğal hakkım. sinirimi bozdu sabah sabah... :41::41::41::41::41::41::41::41::41:

din ile siyasi konular hassas olmakla birlikte,birbirlerine saygı duysa insanlar sorun olmayacak,karıkocada olsan sevgılıde olsan illa aynı kısıyı savunacak aynı takımı tutacak halınız yok neden kabul etmıyor bunu ınsanlar (özellikle erkekler) anlamıyorum

Ne gerek var ki konuşup tartışıp ortamı bozmaya?
Benimde eşimle görüşlerimiz farklı birimiz sağcı diğerimiz solcuyuz.
Gezi Park olaylarında bile birimiz gezicilere diğerimiz tayyip taraftarlarına kızıp durduk ama kendi içimizden.
Arada onun sesinin yükseldiği de oldu ama asla sesimi çıkarmadı kendi kendine kızdı kızdı sustu.
Laf atsam ama haksızsınız ne bu şimdi desem birbirimize gireriz o yüzden asla konuşmadım.
Herkes facebook ya da twitter'da tarafını belli eden yazılar paylaştı ben asla paylaşmadım.
Eşimde bir sürü yazı paylaştı altlarına yorum dahi yapmadım.
Asla yanyana bu konuyu konuşmadık gerekte yok.
O bana her seçimde, gidip o partiye oy atıyorsun ya öbür dünyada iki elim yakanda olsun diyor asla cevap dahi vermiyorum.
Bu saatten sonra ne ben onu değiştirebilirim, ne de o beni.
İkimizde farklı kültürlerde, farklı ortamlarda büyümüşüz ama tek derdimiz bu olsun buna da şükür.
O yüzden yanında asla siyaset konuşmuyorum ki ortam gerilmesin ne gerek var.
Seçim günü giderim oyumu atarım iyi olan parti kazansın
Olay bitmiştir.

bir bu kalmıştı demişsin küçük bi konu gibi görmüşsün ama bence insanların görüşleri önemlidir bence, mesela ben muhafazakar biriyle yapamam, çünkü genelde sen onların görüşüne saygı duysanda onlar duymaz, örneğin ben pekala akşamları arkadaşlarımla dışarı çıkabilirim eşim muhafazakar olsa peki karıcım sana saygı duyuyorum dicek mi hayır, ona tabi olmamı beklicek, bu anlattıklarım ve muhafazakar ifadesi dini gibi görünebilir ama bizim ülkemizde malesef din ve siyaset iç içe

sevgilin Ulu Önderin izinde değilse bence 100 kere düşün zaten ahde vefası olmayanın ne imanı olur ne görüşü ne başka bişeyi

Canım ben daha nişanlı falan değilim ama beni babamla erkek arkadasımın görüşü çok ayrı...Ben pek fazla karışmayı düşünmüyorum arada bir sıkıntı olmuyor degil,herkesin görüşü kendine tabi seni engelliyorsa bu hoş degil tabi,bence konuşup anlaşın..

Ne gerek var ki konuşup tartışıp ortamı bozmaya?
Benimde eşimle görüşlerimiz farklı birimiz sağcı diğerimiz solcuyuz.
Gezi Park olaylarında bile birimiz gezicilere diğerimiz tayyip taraftarlarına kızıp durduk ama kendi içimizden.
Arada onun sesinin yükseldiği de oldu ama asla sesimi çıkarmadı kendi kendine kızdı kızdı sustu.
Laf atsam ama haksızsınız ne bu şimdi desem birbirimize gireriz o yüzden asla konuşmadım.
Herkes facebook ya da twitter'da tarafını belli eden yazılar paylaştı ben asla paylaşmadım.
Eşimde bir sürü yazı paylaştı altlarına yorum dahi yapmadım.
Asla yanyana bu konuyu konuşmadık gerekte yok.
O bana her seçimde, gidip o partiye oy atıyorsun ya öbür dünyada iki elim yakanda olsun diyor asla cevap dahi vermiyorum.
Bu saatten sonra ne ben onu değiştirebilirim, ne de o beni.
İkimizde farklı kültürlerde, farklı ortamlarda büyümüşüz ama tek derdimiz bu olsun buna da şükür.
O yüzden yanında asla siyaset konuşmuyorum ki ortam gerilmesin ne gerek var.
Seçim günü giderim oyumu atarım iyi olan parti kazansın
Olay bitmiştir.

Muhtemelen bende senin gibi yapacagım,yoksa huzursuzluk olur.

bütük konuşmak gibi olmasın kendi siyasi görüşümde olmayan biriyle asla ve asla yapamazdım, ben hemen ateşlenirim böyle konularsa eşimle zıt olsak pıçakları çıkarır üzerine yürürüm :1:

şaka bi yana sen de iyi düşün arkadaşım, siyaset deyip geçme insanın tüm hayatını her konudaki düşüncesini etkiler.

Gecen yaz Halam ve Teyzem siyasi tartismaya girdiler. Ikiside tam zit konumdalar tabi:)

Birbirini kirmadan, hakaret etmeden butun kelimeleri ozenle secerek kendi dogrularini acikladilar.

Insanin ici pis olursa tuttugu partiye sucu atar. Agzi bozuk olur partiye suc atar..

Tartismaninda adabi vardir. Herkez ayni goruste degildir ki.

Farklı yaşam görüşlerine sahip olmak çok ciddi bir sıkıntı, mesele şu parti bu parti değil

Şu an içinde bulunduğumuz ortamda insanların siyasi görüşleri yaşam şekilleriyle doğru orantılı. Son derece fazla din istismarı yapılan bir dönemden geçiyoruz. Siyasi görüşleriniz yaşam biçimlerinizi de şekillendiriyorsa uzun uzadıya düşünmelisin, bu basite alınacak bir sorun değil.

Canım..Arkadaşların da dediği gibi bi bu kalmıştı demişsin ama gerçekten çok önemli bir konu.Dediğine tamamen katılıyorum,bende partizan değilim illede bu demiyorum ama Atatürkçüysen hemen yaftalanıyorsun.Neden?Çünkü,Ya Atacı olmalısın ya da muhafazakar %50..
Yok böyle birşey..80 kişilik bir fabrikada çalışıyorum ve hepsi o mükemmel %50den.Ve bana provakatör müşüm gibi bakıyorlar..1 iyle konuştum 2 siyle 3 üyle yok..Hepsi aynı fabrika çıkışlı sanki zihniyet aynı anlatış biçimleri bile.Kimseyi tuttuğu takımdan partiden memleketinden yargılamam ben..Beni de ilglendirmez lakin,arkadaşında dediği gibi insanın gönlünde biraz merhamet biraz vicdan biraz da iman varsa vefanın en büyüğünü hakeden birini görmezlikten gelemezler.Anamda olsa kocamda patronumda laf söyletmem..Sen çizgini bozma arkadaşım doğru yoldasın kimsenin seni ve düşüncelerini sindirmesine izin verme..:72:

Atatürk'e karşıysa ya dinci tayfadandır ya da liboş denen tiplerdendir dinci tipleri nerden bulursunuz anlamam hiç Atatürkçü bir erkek gidip dindar bir kızla birlikte oluyormu? ama nedense tam tersi durumda kızlarımız çok meraklı gerçek Atatürkün izinde giden elin dincisiyle duygusal birliktelik kurmaz zaten gözünden anlar adamı!

ben başörtülü bir bayanım ve elimden geldiğince dini vecibelerimi de yerine getirmeye çalışıyorum. eşim de benim gibi. başörtülü değil tabi :))))

dini bağlılığımız sadece bizi yaradan Allaha ve peygamberimize ve kitabımıza karşı. tuttuğumuz tarikat-cemaat gibi bir yolumuz da yok.. ikimiz de Atatürke sonsuz bir saygı duyuyoruz.

AKP li değilim ama solcu da değilim.. (dikkat edilirse solcu değilim diyorum yani Atatürkçü değilim demiyorum)..

bu yazdıklarımla ilgili eşimle en ufak bir fikir ayrılığımız olsaydı yeterince uyumlu bir çift olur muyduk bilemiyorum, çünkü inandığın şey dini ya da siyasi anlamda ne olursa olsun senin yaşam şeklini belirliyor.. siz daha evlenmeden böyle tartışmalar yaşıyorsanız evlenince yapacağınız bu tartışmalar seni de eşini de daha çok yıpratıp üzecektir. çünkü insanların çoğunun hangi taraftan olursa olsun birbirlerine saygı duymadıkları bir durumdayız maalesef..

Alakaya maydonoz olacagim..

AMA

birimiz birimizi 'atatürkcü' oldugu icin,
birimizde birimizi 'dinci' oldugu icin kücümseyerek bahs ettigimiz sürece hic bi gelisme kat edemeyiz toplum olarak...

Back
X