Bir ceza meselesi....

Siz bilirsiniz dediğinde ne demek istiyorsunuz diye sorun. Tehdit mi

Bir ögretmen olarak her şeyden önce verilen ödev sayfa sayısına takıldım.
1.sınıf çocuğuna asla o kadar ödev verilmez.
Bence bu yaprak sarma meselesinden daha önemli bir durum.

Ben boyle sacma bi cezayi ilk kez duyuyorum.birkere bu ceza ise ,neden veli ceza aliyor? cocugun davranisinda ne gibi caydiri etkisi olabilirki?
ikincisi daha 1.sinif cocugu bu ya tabiki ayakta gezinecek put gibi duracakmiydi?

Ayrica cocuklari yaris ati yapan bu sisteme yaziklar olsun geriden geliyor ne demek ? onun yapabilecegi bukadar ve gayette yeterli.egitimi gelismis ulkelerde birinci sinifta oyunlar danslar sosyal faaliyetler on plandayken biz test cozduruyoruz cocuklari kiyasliyoruz vallaha yazik oluyor cok yazik....daha 1.sinifta okuldan biktirmaktir bu.

Ve deginecegim son nokta;maalesefki ulkemizde ucretli ogretmenlik diye bir sey varki... eğitimin kanayan yarası.bölüm mezunu bir öğretmende bu işi yapabilir ama öğretmene ihtiyaç varsa bi işletme bi maliye bölümü mezunu bile ücretli öğretmen olabiliyor.ogretmeninizin egitim fakultesi mezunu oldugundan emin olun.çünkü eğitimden bir haber alakasız bir bölüm mezunuda istanbulun göbeğinde bile sınıf öğretmenliği yapabiliyor bizzat şahidim.

Lütfen tepkinizi belli edin grupta afişe edilmek çok onur kırıcı mahçup edici..
Sevgiler..

Ceza ayağına sevdiği yiyecekleri beleşten yeme fırsatı bulmuş uyanık. Okul müdürüne söyleyin, tekrarı olursa Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulunacağınızı belirtin. Birkaç veli daha şikayetçiyse onlara da söyleyin birlikte örgütlenin. Sizin yüzünüzü yumuşak mı bulmuş nedir? Ayağını denk alsın, uyanık geçiniyor aklı sıra beleşçi.

Aşmış öğretmeniniz ama bu kısma değinmeyeceğim . Sakin çocuğunuzun üzerine yavaş diye gitmeyin. Kızımı 1. Sınıfta çok bunalttı öğretmen tabi ben izin vermedim . 2 sınıfta okul değiştirdim dedim ki öğretmene bakın ben mutlu bir çocuk istiyorum başarılı değil . Baskı falan yapmayın (çok dinlemedi ama olsun en azından çokta sikamadi) kızım ilk 3te sınıfta. Bırakın yavaş okusun yavaş olsun ama geçiyor sınıfta kendine bir yer buluyor.

Biz yatıp kalkıp dua edelim benim kızımın öğretmenine o zaman.asla öyle istekleri ve grupta şikayet türü hiçbişey olmadı hatta kendisi çocuklara kaç defa pasta yaptırdı.okulun müdürüne bile anlatabilirsiniz çok saçma istekleri

Hızlı okumayacak ,şu egitim sistemini bir toparlayamadılar .Hergün bir paragraf okuyup anlayacak ne anladıgını size anlatacak .
Simdilik bunu yapsa yeter .
Matematigi herkes yapar sistem bozuyor kafayı .
Çünkü cocuklar matematik problemini anlamıyor .
Zaten anlasa yapacak .
Sacma sapan egitimcilerden ne cekti bu nesil .
Matematik zor degil,cok zevkli harika bir ders .
Yine sinirlendim ,şu egitimcileri eğitemedik gitti .

Kendisine sorduk kadrolu öğretmen olduğunu söyledi yeni geldi zaten okulumuza

Durumu eşimle paylaştım oda kesin bir şekilde yapma hiçbirşey diyor öğretmen hanım mesajima cevap vermedi başka bir veli de yaprak saramam demis umarim emrivakisinin kabul görmediğini anlar

Evet sikayet ederse sarma meselesini, sizin tabirinizle bir taraflariyla gülerler ama öğretmene.
Öğretmen kendince göre böyle bir ceza sistemi gelistiremez. Buna hakkı yok. Bu terbiyesizliktir. Hadsizliktir. Hadsizlere de haddini bildirmek gerekir.
Koskoca kadin velilerden gelecek gofretlere sarmalara kalmış ki yüzü tutuyor da mesaj atip utanmadan baskı yapiyor.
Bütün öğretmenleri ayni kefeye koymak olmaz ama eğriye eğri demeyi bilmek gerekir.

Imza: Bir öğretmen.

Son düzenleme:
O sarmayı ne sararim nede götürürüm o öğretmende zıkkımın kökünü yesin artık insanlardan nasıl geçineceklerini şaşırdılar resmen

O sarmayı ne sararim nede götürürüm o öğretmende zıkkımın kökünü yesin artık insanlardan nasıl geçineceklerini şaşırdılar resmen
Yorumunuzu hiç beğenmedim. Bir öğretmene zıkkımın kökünü ye diyemezsiniz. Öğretmen sarmayı kermes için istemiş zaten. Ben bir öğretmenim, o öğretmenin tabiki yanlışı olabilir. Sizin hatanız yok mu. kimi veli baskı yapar ödev vermeyin öğretmenim,çocuklar mutlu bir çocukluk geçirsin der, kimisi gelir hocam niye ödev vermiyorsunuz çok verin,dışarıda gezmesin, evde başını ödevden kaldıramasın ister, evde yaramazlık yapmasın ister yan sınıf öğretmeni 10 sayfa ödev veriyormuş çok başarılı(!) bir öğretmen der. Öğrencilerin durumunu whatsapptan paylaşmak yanlış tabiki.Ceza dediğiniz bence şakadır.Biz de bazen öğretmenler kuruluna geç kalınmasın diye son gelen öğretmene "baklavalar senden" deriz herkes güler geçer ancak bundan dolayı baklava alan öğretmen de görmedim. Yine de müdüre bu olayların yanlış anlamalara yol açacağını söyleyin.Rahatsızlığınızı belirtin.

Öğretmene aşçı olmadığınızı, kendisinin sizin patronunuz olmadığını, gerekirse yazışmaları delil göstererek şikayet edeceğinizi söyleyin.
Herkes haddini ve yerini bilmeli.

Su an ozelden attığı mesajı paylaşmak istiyorum; yaprak sarması yapamayacağımı söyledim oda e..size neden istedimi anlatsın dedi bnde ayakta dolaşmış ddim verdiği cevap NEYSE SIZ BILIRSINIZ...

of evet ben bilirim zira bir yaşında bebeğim var sarma sarmayı bırakın oturacak vaktim yok deseydiniz ya.

Neden çirkin olsun? Öğretmen de veli de yerini ve haddini bilecek.
Hiç bir veli öğretmenin eğitim tarzına karışamaz. Aynı şekilde hiç bir öğretmende veliye çocuğuna cea verdim sarma yap diyemez.
Hiç bir meslek grubunun ayrıcalığı yoktur. Her meslek kutsal olup layıkıyla yerine getirilmelidir. Bunu yapamayanlara da hadlerini bildirmek vatandaşlık görevidir.

Ailesinde iki uc ogretmen olup obsesif davranan arkadaslarin konuyu tekrar okumalarini oneriyorum. Annem, babam, anneannem, dedem, dayim ve iki amcam ogretmen ve ben boyle sacmalik gormedim. Hatta annemle paylastim sok oldu bu nasil egitimci diye. Annemin dedigine gore sikayet ederseniz sonuc alamayabilirmissiniz, bu durumda ogretmenin cocugunuza karsi tavri degisebileceginden eger yapabiliyorsabiz okulunu veya sinifini degistirin. Bir de ifsa nedir cidden. Hayir bi de cocuk yaramazlik yapinca veliye ceza vermek nedir? Daha en basindan falso yani.

oda bişey mi benim oğlan ana sınıfında matematik sınavına girdi.
hani öğretmen öğrettikleri dahilinde masumca yapılmış bir test.sözde:)
90- 100 alan velilerin coşkusunu görmeniz lazımdı.yok böyle bişey
85 altı alanlar sınıfın tembelleri gibi velilerin gözünde.
problem iki taraflı aslında tek öğretmenden kaynaklanmıyor.
bu arada benim oğlanın sınav kağıdı şöyleydi.
1.5+4=10
2.8+6=16
oğlum sen biliyorsun bunları dedim.
evet anne biliyorum zaten 1+5+4=10 dedi.
suan ki durumundan da bahsederim ama konu başka yerlere gidebilir o yüzden susayim
konu sahibi bizim öğretmenin suan ki ceza sistemi tenefuste kitap okumak yada boyama yapmak , yada boş boş oturmak.ama tenefuse cikamamak yetiyor o yaştaki çocuklar için.odevle ceza sistemi çok yanlış.bizimki cumalari hafta sonları dinlensinler diye mesaj atıyor.hafta içi günlük 20 dk okuma.basit matematik işlemleri öğrendikleri dahilinde.
yerinizde olsam yeni dönemde başka öğretmene gönderirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…