Bir ceza meselesi....

Yorumlariniza teşekkür ediyorum keşke sizin kadar anlayışlı biri olsa karşımda tek tek anlatıp okuyanlri sıkmak istemedim ama biraz dayatmacı bir tip karşımızdaki sen bir şekilde durumunu arz ettiğinde cocugunla ilgilenmemek ve aile yetersizlegine ve hatta çocuğuna yeteri özeni göstermemekle itham ediliyoruz tek olarak ele aldığınızda sizin dediğiniz gibi ufak tefek gibi görünüyor ama haftada iki defa "ceza" verdiği çocuklar var e kimse çocuk mahcup olmasın diye ses çıkaramıyor bnde haksizliga gelemiyorum.. az önce bir veliyle konuştum oda herkesin şikayetçi olduğunu ama kimsenin öğretmene bisey diyemedigini söyledi bu sekilde hem kendimizi hem çocuklarımızı ezilmiş hissediyorum..

Nasıl bir eğitimci anlayamadım kendisinin tekrar eğitim alması gerekli ayrıca çocuğunuzun dersleri normal her çocuktan motor hızı bekleyemez, buyursun çök biliyorsa kendi yapsın bunu açık ve net olarak kendisine bildirin ayrıca çocuğu ifşa etmekte nedir suclumu yetiştiriyor geleceğe fidanmi dikiyor ve bu durumu müdürle paylaşın çözüm olmazsa gerekli yerlere bildirmek zorunda kalacağınızi açıklayın.

Bu çocuğa degilde size ceza gibi olmuş. Diger velilerde bu durumdan rahatsızsa birlikte birseyler yapilabilir .Idareyle de görüşebilirsiniz en azindan böyle bir durumun varlığından haberdar olurlar

Valla öğretmen hanım siz yazınca benimde canım sarma çekti yapın bir tencerede bir veliler olarak gelip yiyelim yazsaydınız.O öğretmen iyi yol bulmuş ceza veriyorum diyerek canının istediğini aldıyor gibi duruyor.Böyle bişey yapmaya hiç hakkı yok.Ayrıca sen sunu sen bunu yapıyorsun diye emrivaki konuşan değil öğretmen babam olsa düzgün konuş derim. Hadsiz.

Tepkinizi koyun.
Ne demek çocuğum mahçup olsun istemiyorum ?
Böyle bir ceza biçimi yok !
Belki maddi durumunuz yeterli değil bunları karşılamak için .
Ah bana denk gelmiyor ki şu eğitim gönüllüleri bir kendine getireyim

Ogrtmene size yazdigi yerden aynen cevap yazin...hocam egitimdeboyle birsey yok.1yasinda bebegim var size sarma yapamam yapmam...yapmadim diye de burada herkesin icinde soyluyorum cocugumu hedef alirsaniz milli egitime gidecegim...

veliler olarak ortak karar alın, çocuklara gofret falan almayın. .Faydasız besin, paketli gıda. Sağlıksız. Bunu getirin çocuklara vereyim diyen öğretmenin de aklına şaşarım.
Kermes işlerinde gönüllülük esastır. Oğlunuzun notlarına bağlı, öğretmenin paşa gönlünün istekleri degil.
Mesajlar ile birlikte ilçe milli eğitime şikayette bulunacağımızı söyleyin.

Bir de öğretmen olan varsa aydınlatsın, hani ilk 4 yıl sınav yoktu? Not yoktu? Çocukları yarıştırmak yoktu? artık var mı?

Müdürle konuşurdum.
Durumumu izah ederdim.

Öğretmen bisi dersede keske o anlayisi sizde gorebilseydimde direk sizinle konusup anlasabilseydik derdim

Çok zor böyle öğretmenlerle uğraşmaknasış bir ego anlamadım ki? Benim kızımda 2 ye gidiyor bir öğretmenimiz var 1. Sınıfta notları okuma hızları watsaptan paylaşırdı benim kızımın durumu iyi ama ya kötü olanlar ne yapsın herkes kendini bilse daha iyi olur. Kızımı okula götürken başka bir öğretmenin konuşmasına şahit oldum. Karşısındaki veliyi resmen aşağılıyordu ben böyleyim işine geliyorsa gelmiyorsa değiştir tarzında konuşuyordu. Bir gün kendi öğretmenimiz de bize aynısınu söyledi eşim dedi kusura bakmayın hocam hanım ben çocuğumun sınıfını değiştirmek zorunda değilim ama siz ona öğretmenlik yapmak zorundasınız. Diğer çocuklarda çocuğunu ayırırsanız bende gerekeni yapar şikayet ederim dedi. Öyle olmuş ki bazı veliler var öğretmenin yanından ayrılmıyor yok öğretmenler günü hediye yok sene sonu hediyesi öyle hafif şeyler de değil pahalı şeyler alıp öne çıkıyor sonra biz öğretmenle seviyeyi koruyanlar kötü oluyor sisteme bak

Bu devlet okullarindaki ögretmenler iyice cozuttu.sallayım başimi hiiçbi iş yapmadan aliyim maaşimi derdindeler.kendi egitemedigi kendi söz geciremedigi çocugu ailesi egitsin ailesi okutsun ailesi sahip ciksin istiyor. Alın o ögretmenden cocugu belliki beceremiyor hicbiseyi gerçi 40 kişilik siniflarda hangi birine terbiye vericem bırakıyım aileleri versinde demiş olabilir.iyi bir okul ve ögretmen bulun yada özele verin ki ilkokullar cok cok ucuz artik özelde

Benim ilkokul ögretmenimde hiç egitim vermedi ders yapmazdi masasinda oturup çay içerdi butun gün.ödevleri yüklerdi aileleriniz yaptirsin derdi.bide 60 yaşindaydi

1. sınıfta sınav yok.

neden sınav yapıyor ki ?

eğitimcilere saygım sonsuz fakat;

mesleğinin dışına çıkan çıkarcı öğretmen bozuntularına sinir oluyorum

sırf bu yüzden 3. sınıfta oğlumun direkt sınıfını değil, okulunu değiştirdim.

öğretmenler gününde kendi hediyesini kendisi seçen bir öğretmeni ilk kez gördüm ben.

ve maşallah altın setten aşağısı kurtarmadı hanımefendiyi.

haksız verilen notlar, çocuklar üzerinde ayrım yapılması.

asla hakkımı helal etmiyorum.

sizin öğretmende ego tatmini yapıyor, sessiz kalmayın. verin ağzının payını

gerekirse sizde sınıf değişikliğine gidin. korkmayın

BUrada ceza yöntemi uygulaması kime gitmiş !
Veliye mi ?
Öğrenciye mi ?

Öğretmen cezayı teşvik amaçlı verse daha mantıklı olur yok sarma yok dolma bu ne ya ?
Kreştemi sanıyor kendisini!

Oğlum 1.sınıf bir ara her gün yazılı vardı.
Şuanda 1 boş 1 dolu
Ben onda değilim hadi yapsın da çocuk 100 almış ağlayarak eve geldi ANNEEE ! BAK BEN nerede yanlış yaptım diye bakıyorum çocuğun hatası yok.Neyse eşim okula gidiyor çocuk tüm gece ağladı nerede yanlış yaptığını gösterirmisiniz bizde bilelim dedi ?
Ya cevaplarda yanlışlık yok otokontrollü testler var işaretlemeli orada yanlış yaptı dedi.
Baktık , orada da yanlış yok eşim gösterir misiniz dedi.
Sonra dedi ki gözden kaçırmışım .
Normalde 100 alanları teşvik amaçlı alkışlıyorlar ve ogün 100 alanları alkışlayıp oğlum alkışlanmadığı için resmen çocuk kendşi dünyasında çökmüştü.Sinir olduk ama geçti boşver oğlum dedim.

Bu arada çocuk her yazılı zamanında strese girip nasılsa yanlışımı bulacak vermicek bana 100 deyip duruyor.
Bizde öyle birşey olursa haketmişsen verir annem gözünden kaçmış desekte maalesef yer etti kafasında.

Hepiniz haklısınız ama keşke yanima bir veli bulabilsem tek basima müdüre sikayet ettiğim zaman beni oyalamktan baska bir ise yaramaz sinifimizda kaba bir tabirle yanci çoook o yüzden şikayetim asılı kalsın istemiyorum hanımlar...ısrarla yapmayacağım dedim sabah mesaj atmış tüm velileri sınıfa bekliyorum kermes için dağılımı kura ile yapacağım hak geçmesin...pardon da neyin hakkı mecburi bir durumda ben mi bilmiyorum bir kez daha ısrarcı mesaj alırsam ipi koparcam artık..biraz inada bindirdik olayı su an heralde

Koalina iyi bir eğitimci olduğuna şüphem yok, fikirlerini ve uslubunu beğendiğim üyelerdensin. Ancak, burada bahsi geçen öğretmen sence de yüzsüz değil mi? El açması börek, sarma, ekstra tatlı ve üzerine de "NEYSE SİZ BİLİRSİNİZ" yazması sence de aşırı değil mi? Çocuklara sürekli kek börek gofret getirterek terbiye etmek ne denli doğru? Sınıfta kalkıp gezen çocuğa gofret aldırıp velisine sarma sardırarak ne kadar verimli olunabilir? Ben burada öğretmenin uslubunu küstahca buldum epey. Bizim de ilkokulda kermesler olurdu, ama böyle kermes dışı yemekli sipariş üzerinden ceza veya da insanların maddi ve vakti durumunu bilmeden kermese de spesifik siparişler verilmesi kesinlikle yanlış.

Siz birebir konusun once kendisiyle...sarmadan tutun da rahatsiz oldugunuzu uygun bir dille soyleyin...baktiniz hala dik bir sekilde sarma yapacaksiniz edeceksiniz vs emir kipiyle konusuyorsa...mudure soyleyin...tek kaldim demeyin...bu kafayla siz o sarmayi da yaparsiniz...lutden bana kizmayin...tepki gpsterin...hakkinizi savunun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…