Bir çocuk niye bu kadar ağlar

Kızım çok nadir inatlaşır ama inatlaştığında bi denk gelmenizi isterdim. Komşular çocuğu kestiğimi, parçalarına ayırdığımı falan düşünebilirler, öyle bir ağlama. Ama önemli olan çocuktan duyduğunuz konuşmalar. “Anne tamam” diye ağlamak banada çok normal gelmedi. Kadının sesi yok mu hiç?

Bakın 3 yaşında , kafa olarak saglikli lbir ailede yetişen çocuk sebepsiz yere çok zor ağlar. Siz haber verin bir uyarı bile onlara ders olur. Eğer böyle birşey yoksa da içiniz rahat eder ki inşallah tek sebep çocuğun huysuzlugudur.

Belki ben yanlış anlıyorum diye düşünüyorum ama o gün gorumcemin kızıda şahit oldu. Zaten sosyal hizmetler elinden alsa diğer çocuğunu da vermezler bide ona aciyorum kafam çok karıştı.
Hemen alinmaz şiddet uyguluyorsa polisten korkar belki bir daha yapmaz,kahroluyorum şunu yazarken ya hic mi acimazlar...

Benim sipa da öyle bir ciğer var ki 1 saat ağladığı oluyor ama kuru ağlama safi çığlık.. 10 dk yi öpüp basima koyarim ağlamadan bile saymam ben..

Ben de sizin gibi dusunurdum oğlum Doğana kadar.. ama öyle olmuyor işte her zaman..
1 yaşında da aglardi sabah aglamayla gözünü açardı ne sevmek ne sarılmak hiçbirisi rahatlatmazdi..
Azalarak düzeldi ama hala da öyle..

Benim kardeşim çok aglardı 3 4 yasındayken. Hatta komşular toplanıp gelmişler bişey mi yaptı anne babası diye. Çünkü hep 'imdat kurtarın beni diye aglıyormuştu. Söz dinlemiyor olabilirler yani..Uyarın sizde kapısını çalıp

Ya ciddimisin Trajikomik resmen :)

3 yaşına yakin kızım istediği olmayinca basıyor çığlığı. Gecen gun hastayım yatayım dedim sabahtan aksama kadar babasına bagardi çığlık attı. Kızım yeter nolur bisey yapıyorum sanacaklar diyordu adam en son
Bir de diş kapiya dogru koşuyor sesini apartmana dinletiyor, abiler varmis duyacaklarmış onu
Sendromlar maalesef zorlu geciyor belki o cocuk da huysuzdur ya da 3 yaş sendromu yasiyordur. Umarim öyledir umarim şiddet yoktur.

Aaa benimkide aynisini yapiyor imdat imdat kurtarın beni diye cok bağırıyor. Cok yanlis anlaşılabilecek sözler gerçekten. Cocuklar alem ya

Çocuğa umarim bişey yapıyorlardir emin olun ona göre hareket edin...
Birde böyle bir hastalik var Türkçesi bağıran cocuk sendromu sanirim emin değilim ama belkide öyle bir rahatsizlik olabilir...

Evet bazi çocuklar doğduğu anda diğer çocuklara göre fazlaca aglıyorlar. Sebepsiz ağlama olabiliyor nadiren de olsa. Ama bu çocuk üç yaşında. Bence bu yastaki çocuklar ya kendisini dinleyen bir ebeveyn olmadığı için ağlayarak anlatmaya calisirlar dertlerini, ya da canı yandığında. Eğer öyle değilse bile, ki inşallah ben yanilirim en azından şiddet görmediğinden emin oluruz, rahatlariz.

Ülkecek daha yeni "palu ailesi" trajedisini yaşadık.
Bence "tamam anne" diye ağlayan bir çocuk sebepsizce ya da şımarıkçıktan ağlamıyordur.

Siz üstünüze düşeni yapın, gerisi ilgili ve bilgililere kalsın derim.

Aaa benimkide aynisini yapiyor imdat imdat kurtarın beni diye cok bağırıyor. Cok yanlis anlaşılabilecek sözler gerçekten. Cocuklar alem ya
Şuan 9 yaşında daha da fena oldu. Yanlış anlaşılıyor haliyle :) Ne yapılır ki bunun için

Tabi ki çocuk bu,iş riske atilmaz gereken neyse yapılmalı ama benim oğlum da şu an 2,5 yaşinda konuşamadığı birşey de yok, çok da vakit ayirilan bir çocuk..
Anlatsam şimdi anneligimi anlatıyor gibi olurum o yüzden uzatmayim..
Ama ağladı mi ağlıyor işte.. pedagog a da gittik zeka seviyesi ve benlik duygusu yaşıtlarından yüksek çıktı bu yüzden olabilir dediler, ama çözüm yolu bulamadık sabirdan başka.
Huy diyorum artık..
İnşallah bu yavru da benim sipa gibidir.. tek temennim böyle olması..

Şuan 9 yaşında daha da fena oldu. Yanlış anlaşılıyor haliyle :) Ne yapılır ki bunun için

Bu huy bence kolay kolay değişmiyor ben henuz bir çare bulamadim. Büyüdükçe gecer sanıyorum ama 9 yaş hala geçmemiş :)
Yanlış anlayanlar burda da var iste bakın yorumlara, normal bir aileye sahip.olsa sebepsiz bagarmaz yazmis birisi! E biz anormaliz bu durumda. Ey Allah ım gulsem mi sinirlensem mi bilemedim :)

"Anne tamam" demesi bu şüpheyi kuvvetlendiriyor biraz ama insallah, inşallah yanılıyor olalım.

Duyarsız kalmayın ne olur.
Arayın sosyal hizmetleri gelsinler.
Siz aramadığınız müddetçe ya çocuğa birşey olursa?

9 yaşında bağırıyor mu? Böyle çığlık çığlığa. Normal zamanlarda hal ve hareketleri nasıl? Yani otizm falan yok değil mi? Yanlış anlamayın lütfen bazen çok zor fark ediliyor ondan sordum. Benimde o yaşta yiğenim var da hiç görmedim öyle ağlamak bağırmak falan. Off gözümde benimkinin 9 yaşındaki hali canlandı. Allah'tan evde panduf giyiyorum yoksa kesin terlik atardım

Şaka bir yana annem eline oklavayı alırdı bir sallardı ben takmazdım. Şöyle bir adım atsa odaya kaçar kapıyı kilirlerdim. Terlik atardı yaşadığım o aksiyon... şimdi düşününce hedefi hep bile bile yanlış tuttururdu. Oklavayla da kolumdan tutup vurayım mı diye korkutmuşluğu var, çünkü evden kaçar parka giderdim bıkmadan usanmadan ne çektirdim canım annem. şimdi çocuğa oklavayı göstersen herhalde aylarca travmadan çıkamazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…