Bir çocuk niye bu kadar ağlar

Sosyal hizmetleri arayın. Polisi aramak her zaman etkili olmuyor. Çoğu polis bu tip konularda prosedürü bilmiyor. Bilse bile anne babadır döver diye düşünüyor.

O aksiyonu hepimiz yaşadık zamanında :)
Kardeşim şuan daha fena derken. 6 7 yaşlarında ergen tribi yapıp kapıları çarpardı. Şimdi de çok bilmiş laflar edip. Sürekli makyaj yapıyor dışarı çıkarken. Okulda kavga ediyor. Babamı bu yüzden sürekli çağırıyorlar. :) Hepsinin ayrı yaramazlıgı var demek ki.

Ya işte herkes mükemmel aile, biz çocuğa psikolojik işkence yapıp aglatiyoruz..
Hele gecenin belli saatlerinde falan cimciriyorum ağlayarak uyansin diye, hey Allahım..
Bende yipraniyorum ama yapacak birşey yok, çocuk böyle..
Yaşamayan anlamıyor maalesef..

Yani bazı çocuklar çok ağlıyor şiddet mi bilemem eski üst komsumun kızı yaşı 4 e yakındı bıcır bıcır ya bişeyler anlatirdi yada sürekli ağlardı hatta bir kere gece arabada yatmak istemiş saatlerce ağladı bazen gece 4 de çığlık çığlığa ağlardi çok agliyodu dovseler anca öyle ağlar ama sadece simarikliktan yapıyordu :)

He öyle ben evde çığlık çığlığa bağıran kendini ifade edemeyen bir çocuk sandım. Bu çocukların hepsi mi böyle ya... yiğenimi okudum sanki bir an. Ablam da çok dertli o yüzden.

Bir defa annemden o yaşlarda tokat yedim ama hak etmiştim galiba. Benim çocukluğum şimdikiler gibi değildi ki sokakta oynardık biz. Arkadaşla bir sokak arkaya gitmiş bir binanın arkasında hafif yükselti var oradan atlayıp atlayıp oyun oynuyoruz. Zaman geçmiş yaz vakti hava kararmış annem sokaklarda beni aramış durmuş saatlerce ortalarda yokum. Ben de gittim eve kimse yok indim binanın önüne tam o sırada annem geldi. Hiç unutmuyorum suratındaki o ifadeyi. Korku, sevinç, öfke hepsi bir arada yüzüme çok kötü tokat attı sonra sarıldı ağladı. Eve polisi aramaya gidiyormuş. Fena bir çocuktum

Evet doğru aynen oyle düşünüyorum. Eğer bir çocuk şiddete uğramadığı halde agliyorsa, ve bunu sürekli yapıyorsa onu muhatap almayan birileri vardır, yanlış yönlendiren birileri vardır. Bir çocuk birşeyi ağlayarak yaptırmayı nasıl öğrenir? Ağladığı zaman istediği şey yapildiginda, ya da normalde kendisini dikkatle dinleyecek, muhatap alacak birisini bulamadigi zaman, agladiginda bütün dikkati üzerine topladığını gördüğünde, kendine muhatap bulabildiginde.

Ders yapmadı diye çocuğunu öldüren mahluklar varken bir dakika bile düşünmem ararım neyine aciyorsunuz allah aşkına çocuğa aciyin lutfn

Ben mükemmel aileyiz biz profili çizmeye çalışmıyorum. Mükemmel degilim, olamam da. Ama sizin söylediğiniz gece ağlamaları istinaden, gece terörü durumunu araştırmanizi öneririm. Her gece duraksamadan ağlıyor ve sakinleşmiyorsa, sizi bile gözü görmüyor, duymuyorsa böyle bir durum olabilir. Belli dönemlerde gün içinde çok yorulan, enerji harcayan vs. çocuklarda bununla karsilasilabiliyormus.

Böyle bağıran çocuklara kızılsa daha mı fena oluyor ben saat 22de yorum yapmıştım ve ozaman beri ağlıyor bizim komşununki yani benim oğlum çok usluydu ağladığı vakitler abartırsa şişştt yapınca susuyordu benim sinirlerim yıprandı nasıl sabrediyorlar bilmem

Kadın da tamam sus diyor. Binayı ayağı kaldırdın dediğini duydum geçen.

Süpersiniz

Araştırdık o da bakıldı ama bizim sorunumuz sadece gece ağlaması değil ki..
Gece gündüz fark etmiyor..
İnanın yaşayan anne baba o sesi duyan komşudan bin kat fazla helak oluyor, yipraniyor..
Gündüz inatlastigi bir konuyu gece uykusunda sayikliyor, bazen uykusuna devam ediyor, bazen çığlık kıyamet devam ediyor.. bazen rüyasında evde olmayan bir yiyeceği görüp istiyor ağlıyor..
Bu uykudan uyanır uyanmaz da olabiliyor, gün içinde herhangi bir konudan da çıkabiliyor..
Mutlaka yanlışlarim vardır mutlaka..
Ama bu kadar çığlığa sebebiyet verecek ne yapmış olabiliriz inanın bilemiyorum..
Neyse biz alıştık zaman zaman duruluyor, zaman zaman alevleniyor..
İnşallah ağlayan yavru da böyle bir şeyden ağlıyordur..
Sizde haklisiniz bende yasamasam böyle düşünürdüm büyük ihtimal..
Mutlaka ailede sorun vardır derdim..

Çalarım kapisini bu çocuk neden bu kadar agliyor ?Bir derdi mi var diye sorarim. Eminsem çocuga duzenli olarak siddet uygulandigina sosyal hizmetleri ararim.

Ya zaten takıntılı insanlar. Ilk 2 ay ses çıkarmadık diye bize taktılar sonunda bi patladık bir daha kapıya bile gelemediler. Ruh hastası gibi insanlar

Arkadaşlar kiminiz benimkide ağlıyor demissiniz. Benim büyük oğlum da banyo yaparken bir ağlardı. Kaynanamla yan yana oturuyorduk komşumuz hemen ona koşmuş. Kos senin gelin torunu hortumla çocuğu döve döve öldürdü diye kaynanam nerde demiş o da evin banyosunda deyince. Kaynanam huyunu bildiği için ne dövmesi banyo yaptırıyo demiş. Bazi çocuklar evet çok felaket ağlıyor oğlum 6 yaşına kadar banyo kabustu. Anne ne olur,ne yapma,anne kurban oliyim diye sanırsın kirbacliyom halbuki su döküyorum. Ama bu çocuk biraz konuşsun veya babası bir dk oynuyorsa ikinci dk sus yeter diye çocuğa bağırıyor bide bu 3.çocukları. madem katlanamıyorsun ne diye yapıyorsun. Çocuğu kısıtlamalar yazın çamaşır asarken çocuk bu oynar yapma dur diye bagirmalar. Benimkiler de cıvıl cıvıl oynama gülme çığlıkları o çocuk özeniyor onları görünce.

canim yanlisin var cocuklarin bazen yas sendromlari var 3 yas cok tehlikeli bir sonem sebesiz aglayabilir bizim asagada bir aile var cocugun bir aglamsi var sanki senfoni orkeatrasi gibi ta kacinci kata gidiyor e ben de de 3 tane var herkes seninkiler mi agliyor diye olabilir gormeden boyle seylere karismayin derim

Işte ondan sizlere soruyorum var mi diye ki varmista. Ya bide en büyük kızları çok basık yani birgün dışarı çıkmışlar babası hemen eve git demiş. Onun küçük beyinsel hasta tedavi görüyor buda böyle ağlıyor yani hepsi mi sorunlu. Ilk taşıdığınızda ilkgun iki saat geçmeden tavana vuruyor gürültü yapmayin diye. E bu kadar sessizlik istiyorsun şehirden uzağa git,3 çocukta yapma. Çocuklara sızmaları için çok baskı yapıyorlar. Dedigim gibi ruh hastası gibi insanlar

Bakin amacım asla sizde bir kusur aramak, yanlisiniz var mesajı vermek değil. Dikkat ederseniz zaten ağlamalarınin genelde bir sebebi var.İnatlaşmasi , yiyecek istemesi vs. bunlari hep sebep olarak sayabiliriz. Benim oğlum sakin bir bebekti. Şu anda beş yaşına yaklasiyor, o kadar sakin değil ama sebepsiz ağlamaları yok . Bu yüzden empati yapmakta zorlanıyor olabilirim. Sadece şunu biliyorum ki; her cocugun kafası birbirinden çok farklı işliyor ve bizim icin sebep bile olamayacak şeyler, onlar için ciddi bir sorun olabiliyor. Sebep belirtmeden ağlaması da belki kafasındaki çok alakasız nedenlerden kaynaklanabilir. Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, arastirmissiniz. İnşallah yavrunuz ve siz bu ağlama evrelerini kısa surede atlatırsiniz.

Son düzenleme:
Ya zaten takıntılı insanlar. Ilk 2 ay ses çıkarmadık diye bize taktılar sonunda bi patladık bir daha kapıya bile gelemediler. Ruh hastası gibi insanlar
Sosyal hizmetlere isimsiz şikayette bulunun bence. Bu şekilde sizin açınızdan da bir problem olmaz.Zaten normal bir aile olmadığı belli anlattıklarınıza göre.

Sosyal hizmetlere isimsiz şikayette bulunun bence. Bu şekilde sizin açınızdan da bir problem olmaz.Zaten normal bir aile olmadığı belli anlattıklarınıza göre.
O gün kavgamızda eşim demiş senin büyük oğlun hasta diye kimse bisey demiyor kendi gürültünüze bakin diye adam da eşim oğlumun yanina gide gele piskolojisi bozuldu ondan sinirleniyor demiş. Bende ben bi sinirlenirsem yolunmuş tavuğa benzer dedim. Bence o büyüğü de bunlar bu hale getirdiler gibime geliyor. Sıkarak bunaltarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…