- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
Sosyal hizmetleri arayın. Polisi aramak her zaman etkili olmuyor. Çoğu polis bu tip konularda prosedürü bilmiyor. Bilse bile anne babadır döver diye düşünüyor.Kızlar eski konulardan bilen bilir aşağıdaki komşuyla sorunlarımızı. En sonunda kavga ettik eşim sert bi dille uyardı. Bir daha sesleri cikmadi ama şu varki küçük oğlumla yaşıt oğulları var 3 buçuk yaşında çocuk nerdeyse 24 saat ağlıyor. Bazen sabahın 7sinden 9una kadar çığlık atarak bi ağlıyor uykudan sicriyoruz çocuklarla. Hatta sesi bile kayıt ettim bir laf söylerse dinletcem kendinize bakin diye. Geçen gorumcemin kızı geldi yenge çocuğu dövüyor bu kadin normal bi çocuk böyle çığlık çığlığa ağlamaz öldürdü dedi. Bazen sosyal hizmetleri ariyim diyorum sonra büyük çocukları rahatsiz onu sürekli hastaneye bırakıyorlar bari bundan da olmasin diyorum. Gercekten böyle bi ağlama yok. Anne tamam diye bağırmaları felan bende şiddet düşünüyorum belkide o da hastadır diyorum. Hiç etrafınızda böyle bir çocuk oldu mu. Benim oğlumda aynı yaşta ama ağlamaması için yapmadığımız şebekelik kalmıyor en fazla aglasada 5 dk sonra susar bu iki saat kesintisiz ve çığlık atıyor. Artık çocuklarda bende etkilenmeye başladık. Büyük oğlum polisi ara sustursunlar şunu diye beni bunaltıyor. Onun altındaki hic mi duymuyor hicmi yukarı çıkıp ne oluyor demez şaşırıyorum ya
O aksiyonu hepimiz yaşadık zamanında :)9 yaşında bağırıyor mu? Böyle çığlık çığlığa. Normal zamanlarda hal ve hareketleri nasıl? Yani otizm falan yok değil mi? Yanlış anlamayın lütfen bazen çok zor fark ediliyor ondan sordum. Benimde o yaşta yiğenim var da hiç görmedim öyle ağlamak bağırmak falan. Off gözümde benimkinin 9 yaşındaki hali canlandı. Allah'tan evde panduf giyiyorum yoksa kesin terlik atardım
Şaka bir yana annem eline oklavayı alırdı bir sallardı ben takmazdım. Şöyle bir adım atsa odaya kaçar kapıyı kilirlerdim. Terlik atardı yaşadığım o aksiyon... şimdi düşününce hedefi hep bile bile yanlış tuttururdu. Oklavayla da kolumdan tutup vurayım mı diye korkutmuşluğu var, çünkü evden kaçar parka giderdimbıkmadan usanmadan ne çektirdim canım annem. şimdi çocuğa oklavayı göstersen herhalde aylarca travmadan çıkamazlar.
Ya işte herkes mükemmel aile, biz çocuğa psikolojik işkence yapıp aglatiyoruz..Bu huy bence kolay kolay değişmiyor ben henuz bir çare bulamadim. Büyüdükçe gecer sanıyorum ama 9 yaş hala geçmemiş :)
Yanlış anlayanlar burda da var iste bakın yorumlara, normal bir aileye sahip.olsa sebepsiz bagarmaz yazmis birisi! E biz anormaliz bu durumda. Ey Allah ım gulsem mi sinirlensem mi bilemedim :)
He öyle ben evde çığlık çığlığa bağıran kendini ifade edemeyen bir çocuk sandım. Bu çocukların hepsi mi böyle ya... yiğenimi okudum sanki bir an. Ablam da çok dertli o yüzden.O aksiyonu hepimiz yaşadık zamanında :)
Kardeşim şuan daha fena derken. 6 7 yaşlarında ergen tribi yapıp kapıları çarpardı. Şimdi de çok bilmiş laflar edip. Sürekli makyaj yapıyor dışarı çıkarken. Okulda kavga ediyor. Babamı bu yüzden sürekli çağırıyorlar. :) Hepsinin ayrı yaramazlıgı var demek ki.
Evet doğru aynen oyle düşünüyorum. Eğer bir çocuk şiddete uğramadığı halde agliyorsa, ve bunu sürekli yapıyorsa onu muhatap almayan birileri vardır, yanlış yönlendiren birileri vardır. Bir çocuk birşeyi ağlayarak yaptırmayı nasıl öğrenir? Ağladığı zaman istediği şey yapildiginda, ya da normalde kendisini dikkatle dinleyecek, muhatap alacak birisini bulamadigi zaman, agladiginda bütün dikkati üzerine topladığını gördüğünde, kendine muhatap bulabildiginde.Bu huy bence kolay kolay değişmiyor ben henuz bir çare bulamadim. Büyüdükçe gecer sanıyorum ama 9 yaş hala geçmemiş :)
Yanlış anlayanlar burda da var iste bakın yorumlara, normal bir aileye sahip.olsa sebepsiz bagarmaz yazmis birisi! E biz anormaliz bu durumda. Ey Allah ım gulsem mi sinirlensem mi bilemedim :)
Ben mükemmel aileyiz biz profili çizmeye çalışmıyorum. Mükemmel degilim, olamam da. Ama sizin söylediğiniz gece ağlamaları istinaden, gece terörü durumunu araştırmanizi öneririm. Her gece duraksamadan ağlıyor ve sakinleşmiyorsa, sizi bile gözü görmüyor, duymuyorsa böyle bir durum olabilir. Belli dönemlerde gün içinde çok yorulan, enerji harcayan vs. çocuklarda bununla karsilasilabiliyormus.Ya işte herkes mükemmel aile, biz çocuğa psikolojik işkence yapıp aglatiyoruz..
Hele gecenin belli saatlerinde falan cimciriyorum ağlayarak uyansin diye, hey Allahım..
Bende yipraniyorum ama yapacak birşey yok, çocuk böyle..
Yaşamayan anlamıyor maalesef..
Kadın da tamam sus diyor. Binayı ayağı kaldırdın dediğini duydum geçen.Kızım çok nadir inatlaşır ama inatlaştığında bi denk gelmenizi isterdim. Komşular çocuğu kestiğimi, parçalarına ayırdığımı falan düşünebilirler, öyle bir ağlama. Ama önemli olan çocuktan duyduğunuz konuşmalar. “Anne tamam” diye ağlamak banada çok normal gelmedi. Kadının sesi yok mu hiç?
Süpersinizmrb ben yeni üyeyim genelde okurum fazla yazmam ama bu konuda sessiz kalamadım ve bence sizde kalmayın aynı olayı ben yan komşumla yaşadım çocuğunu sürekli dövüyordu ve ben sosyal hizmetleri aradım uyarmışlar ve aralıklarla kontrole gelinicekmiş şimdi hiç sesleri z en azından korkusu olur dövmez söz konusu çocuk olunca banane denilmemeli savunmasız onlar.
Araştırdık o da bakıldı ama bizim sorunumuz sadece gece ağlaması değil ki..Ben mükemmel aileyiz biz profili çizmeye çalışmıyorum. Mükemmel degilim, olamam da. Ama sizin söylediğiniz gece ağlamaları istinaden, gece terörü durumunu araştırmanizi öneririm. Her gece duraksamadan ağlıyor ve sakinleşmiyorsa, sizi bile gözü görmüyor, duymuyorsa böyle bir durum olabilir. Belli dönemlerde gün içinde çok yorulan, enerji harcayan vs. çocuklarda bununla karsilasilabiliyormus.
Ya zaten takıntılı insanlar. Ilk 2 ay ses çıkarmadık diye bize taktılar sonunda bi patladık bir daha kapıya bile gelemediler. Ruh hastası gibi insanlarBakın 3 yaşında , kafa olarak saglikli lbir ailede yetişen çocuk sebepsiz yere çok zor ağlar. Siz haber verin bir uyarı bile onlara ders olur. Eğer böyle birşey yoksa da içiniz rahat eder ki inşallah tek sebep çocuğun huysuzlugudur.
canim yanlisin var cocuklarin bazen yas sendromlari var 3 yas cok tehlikeli bir sonem sebesiz aglayabilir bizim asagada bir aile var cocugun bir aglamsi var sanki senfoni orkeatrasi gibi ta kacinci kata gidiyor e ben de de 3 tane var herkes seninkiler mi agliyor diye olabilir gormeden boyle seylere karismayin derimKızlar eski konulardan bilen bilir aşağıdaki komşuyla sorunlarımızı. En sonunda kavga ettik eşim sert bi dille uyardı. Bir daha sesleri cikmadi ama şu varki küçük oğlumla yaşıt oğulları var 3 buçuk yaşında çocuk nerdeyse 24 saat ağlıyor. Bazen sabahın 7sinden 9una kadar çığlık atarak bi ağlıyor uykudan sicriyoruz çocuklarla. Hatta sesi bile kayıt ettim bir laf söylerse dinletcem kendinize bakin diye. Geçen gorumcemin kızı geldi yenge çocuğu dövüyor bu kadin normal bi çocuk böyle çığlık çığlığa ağlamaz öldürdü dedi. Bazen sosyal hizmetleri ariyim diyorum sonra büyük çocukları rahatsiz onu sürekli hastaneye bırakıyorlar bari bundan da olmasin diyorum. Gercekten böyle bi ağlama yok. Anne tamam diye bağırmaları felan bende şiddet düşünüyorum belkide o da hastadır diyorum. Hiç etrafınızda böyle bir çocuk oldu mu. Benim oğlumda aynı yaşta ama ağlamaması için yapmadığımız şebekelik kalmıyor en fazla aglasada 5 dk sonra susar bu iki saat kesintisiz ve çığlık atıyor. Artık çocuklarda bende etkilenmeye başladık. Büyük oğlum polisi ara sustursunlar şunu diye beni bunaltıyor. Onun altındaki hic mi duymuyor hicmi yukarı çıkıp ne oluyor demez şaşırıyorum ya
Işte ondan sizlere soruyorum var mi diye ki varmista. Ya bide en büyük kızları çok basık yani birgün dışarı çıkmışlar babası hemen eve git demiş. Onun küçük beyinsel hasta tedavi görüyor buda böyle ağlıyor yani hepsi mi sorunlu. Ilk taşıdığınızda ilkgun iki saat geçmeden tavana vuruyor gürültü yapmayin diye. E bu kadar sessizlik istiyorsun şehirden uzağa git,3 çocukta yapma. Çocuklara sızmaları için çok baskı yapıyorlar. Dedigim gibi ruh hastası gibi insanlarcanim yanlisin var cocuklarin bazen yas sendromlari var 3 yas cok tehlikeli bir sonem sebesiz aglayabilir bizim asagada bir aile var cocugun bir aglamsi var sanki senfoni orkeatrasi gibi ta kacinci kata gidiyor e ben de de 3 tane var herkes seninkiler mi agliyor diye olabilir gormeden boyle seylere karismayin derim
Bakin amacım asla sizde bir kusur aramak, yanlisiniz var mesajı vermek değil. Dikkat ederseniz zaten ağlamalarınin genelde bir sebebi var.İnatlaşmasi , yiyecek istemesi vs. bunlari hep sebep olarak sayabiliriz. Benim oğlum sakin bir bebekti. Şu anda beş yaşına yaklasiyor, o kadar sakin değil ama sebepsiz ağlamaları yok . Bu yüzden empati yapmakta zorlanıyor olabilirim. Sadece şunu biliyorum ki; her cocugun kafası birbirinden çok farklı işliyor ve bizim icin sebep bile olamayacak şeyler, onlar için ciddi bir sorun olabiliyor. Sebep belirtmeden ağlaması da belki kafasındaki çok alakasız nedenlerden kaynaklanabilir. Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, arastirmissiniz. İnşallah yavrunuz ve siz bu ağlama evrelerini kısa surede atlatırsiniz.Araştırdık o da bakıldı ama bizim sorunumuz sadece gece ağlaması değil ki..
Gece gündüz fark etmiyor..
İnanın yaşayan anne baba o sesi duyan komşudan bin kat fazla helak oluyor, yipraniyor..
Gündüz inatlastigi bir konuyu gece uykusunda sayikliyor, bazen uykusuna devam ediyor, bazen çığlık kıyamet devam ediyor.. bazen rüyasında evde olmayan bir yiyeceği görüp istiyor ağlıyor..
Bu uykudan uyanır uyanmaz da olabiliyor, gün içinde herhangi bir konudan da çıkabiliyor..
Mutlaka yanlışlarim vardır mutlaka..
Ama bu kadar çığlığa sebebiyet verecek ne yapmış olabiliriz inanın bilemiyorum..
Neyse biz alıştık zaman zaman duruluyor, zaman zaman alevleniyor..
İnşallah ağlayan yavru da böyle bir şeyden ağlıyordur..
Sizde haklisiniz bende yasamasam böyle düşünürdüm büyük ihtimal..
Mutlaka ailede sorun vardır derdim..
Sosyal hizmetlere isimsiz şikayette bulunun bence. Bu şekilde sizin açınızdan da bir problem olmaz.Zaten normal bir aile olmadığı belli anlattıklarınıza göre.Ya zaten takıntılı insanlar. Ilk 2 ay ses çıkarmadık diye bize taktılar sonunda bi patladık bir daha kapıya bile gelemediler. Ruh hastası gibi insanlar
O gün kavgamızda eşim demiş senin büyük oğlun hasta diye kimse bisey demiyor kendi gürültünüze bakin diye adam da eşim oğlumun yanina gide gele piskolojisi bozuldu ondan sinirleniyor demiş. Bende ben bi sinirlenirsem yolunmuş tavuğa benzer dedim. Bence o büyüğü de bunlar bu hale getirdiler gibime geliyor. Sıkarak bunaltarakSosyal hizmetlere isimsiz şikayette bulunun bence. Bu şekilde sizin açınızdan da bir problem olmaz.Zaten normal bir aile olmadığı belli anlattıklarınıza göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?