Bir Daha Aynı şeyleri Yaşamak istemiyorum....

Ablam 30 yaşında evlendi 1 yıl çocuğu olmayınca bir aşılama 2 kez tüp bebek denediler olmadı. Doktor çok zor Kıbrıs'ta yumurta naklî deneyebilirsiniz dedi. Sonra 3. Tüp bebek tedavisi için bir ilaç kullanırken kendiliğinden hamile kaldı. 35 yaşında yeğenimi doğurdu yeğenim 9 aylıkken de ikinci kez hamile kaldı ve doğurdu.
Şu anda iki çocuklu mutsuz. Eniştem ile sürekli huzursuzluk yaşıyor. Hatta boşanmayı bile konuştular maalesef. Ne olacak sonları bilemiyorum.
Abim ve yengem de 30lu yaşlarda evlendiler. Onların da 3 yıl boyunca olmadı.. sonra bir aşılama 1 tüp bebek denemesi başarısız oldu.
1 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldı. Yengem evlendikten 5 yıl sonra doğurdu yeğenimi.
Her şeyin sanırım bir zamanı var. Yaşınız genç. Tabi sorununuzu da bilemiyorum tam olarak. Bir de abim bir operasyon geçirdi doktor şart değil demişti aslında ama onlar da ellerinden geleni yapmak istediler .
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah.

Merhabalar, benim ablamda da aynı durum vardı. 5 ayrı doktora gitti ankara ve istanbulda en bilindik hastanelerde, hepsi de benzer şeyler söyledi. Tedavisiz hamile kalamazsın diye. Sonra annemlerin yanındayken adet döneminde çok sancısı oldu, ilaçla geçmedi denk gelen ilk randevuyla devlet hastanesinde bir doktora gitti. Gittiği zaman doktoruna bu durumu da söylemiş.
Doktoru dur bakalım hemen gemiler yakılmaz öyle demiş. Göbek çevrenden kilo alıyorsun sanırım insülin direncine şekerine baktıralım demiş. Dahiliye ve sonra endokrinoloji randevularıyla ablamda şeker çıktı. Sonuç sınırın çok az üstünde olduğundan yaşı da genç olduğundan diyet verdiler. Tekrar aynı jinekoloğa gitti. Jinekolog rafine şekeri hayatından çıkarmasını, diyabet diyetine harfiyen uymasını söyledi. İlk 3 aydan sonra adetleri düzenli gelmeye başladı. 6 ay sonra bebiş haberini aldık. Sağlıkla geldi teyzesinin kuzusu. Başka hiçbir tedavi görmedi.

Ben doktor falan değilim yanlış yönlendirmek istemem. Ama aklınızda bulunsun. Mesela aşırı tatlı düşkünlüğünüz var mı? Ağız kuruluğu, halsizlik vs?

Hemen üzülmeyin ümitsizliğe kapılmayın. Allah büyük ☺️
Rabbim Annalı babalı büyütsün ins yeğeninizi Benim kilom gayet iyi beslenmede de bir sıkıntı yok düzenli ben hiç adet görmüyorum mesela sadece ilaçlarla oluyorum Buda en büyük etken tatlıya öyle bir düşkünlüğüm yok diğerlerine de yok yani

Merhabalar, benim ablamda da aynı durum vardı. 5 ayrı doktora gitti ankara ve istanbulda en bilindik hastanelerde, hepsi de benzer şeyler söyledi. Tedavisiz hamile kalamazsın diye. Sonra annemlerin yanındayken adet döneminde çok sancısı oldu, ilaçla geçmedi denk gelen ilk randevuyla devlet hastanesinde bir doktora gitti. Gittiği zaman doktoruna bu durumu da söylemiş.
Doktoru dur bakalım hemen gemiler yakılmaz öyle demiş. Göbek çevrenden kilo alıyorsun sanırım insülin direncine şekerine baktıralım demiş. Dahiliye ve sonra endokrinoloji randevularıyla ablamda şeker çıktı. Sonuç sınırın çok az üstünde olduğundan yaşı da genç olduğundan diyet verdiler. Tekrar aynı jinekoloğa gitti. Jinekolog rafine şekeri hayatından çıkarmasını, diyabet diyetine harfiyen uymasını söyledi. İlk 3 aydan sonra adetleri düzenli gelmeye başladı. 6 ay sonra bebiş haberini aldık. Sağlıkla geldi teyzesinin kuzusu. Başka hiçbir tedavi görmedi.

Ben doktor falan değilim yanlış yönlendirmek istemem. Ama aklınızda bulunsun. Mesela aşırı tatlı düşkünlüğünüz var mı? Ağız kuruluğu, halsizlik vs?

Hemen üzülmeyin ümitsizliğe kapılmayın. Allah büyük ☺️
Ablam 30 yaşında evlendi 1 yıl çocuğu olmayınca bir aşılama 2 kez tüp bebek denediler olmadı. Doktor çok zor Kıbrıs'ta yumurta naklî deneyebilirsiniz dedi. Sonra 3. Tüp bebek tedavisi için bir ilaç kullanırken kendiliğinden hamile kaldı. 35 yaşında yeğenimi doğurdu yeğenim 9 aylıkken de ikinci kez hamile kaldı ve doğurdu.
Şu anda iki çocuklu mutsuz. Eniştem ile sürekli huzursuzluk yaşıyor. Hatta boşanmayı bile konuştular maalesef. Ne olacak sonları bilemiyorum.
Abim ve yengem de 30lu yaşlarda evlendiler. Onların da 3 yıl boyunca olmadı.. sonra bir aşılama 1 tüp bebek denemesi başarısız oldu.
1 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldı. Yengem evlendikten 5 yıl sonra doğurdu yeğenimi.
Her şeyin sanırım bir zamanı var. Yaşınız genç. Tabi sorununuzu da bilemiyorum tam olarak. Bir de abim bir operasyon geçirdi doktor şart değil demişti aslında ama onlar da ellerinden geleni yapmak istediler .
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah.
Ablan için Rabbim hayırlısı neyse onu yapsın ins Hersey nasip kısmet insan bilemez tabiki herseyin hayırlısı

O zaman size öneride bulunabilirim biz ilk unlu bir kadin dogum doktoruna gittik ama bizi direkt tup bebeğe yönlendirdi oysaki laparoskopi yapilsaydi tup bebeğe gerek kalmayacakmis daha sonra tadavi ile ikizlere hamile kaldım takip ve doğum icin cerrahpasada bir hicaya gittim doğumda hoca rahimde sorun olarak gördüğü bir durumu da hallettigini bundan sonra normal yolla hamile kalabilegimi söyledi ve ben üç ay sonra hamile kaldım kendisi su anda fakültede infertilite başında bir gidin derdim
Cok saol Teşkür ederim ilgine ama orası bana çok uzak kalıyor varsa anadolu tarafında daha iyi olur

Merhaba öncelikle Nasıl Başlasam bilemedim ama lütfen bir fikri tecrübesi olan söylesin Her gittiğim doktor Farkli şeyleri söylüyor Anlayamadım sadece Para tuzağı diye mi bilemiyorum ama Yoruldum artık kısacası anlatayım yumurta tembelliği Var bende ve bekarken de doktor bunu bana söylemişti normal yolar da çocuğumun olamayacağını, evlenir evlenmez vakit kaybetmeden tedavi olmak istedim Fakat birkaç doktorla görüştüm kimi ilaçla olur kim de hiç uğraşmayalım direk Tüp bebek yapalım diyorlar siz olsanız ne yapardınız Bana bir yol gösterin..
İlk çocukta devlet ücretsiz tüp bebek yapıyor eğer sizin ya da eşinizin sigorta durumu uyuyorsa isterseniz önce biraz ilaç deneyin soruna da tüp bebek sonuçta tüp bebek denemek dünyanın sonu değil

Back
X