• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir de biz eşlerimizi düşünsek....

Çok kötü saçmalamışssınız..
Ben evli olmadığım halde sinirlerimi zıplattı yazınız . tamamen tarafcıl olması ayrıca anlamsız .
El nerden bilsin elin yarasını demişler..
Siz rahat bir hayat ıyı bır eş ve kaynanaya sahipten tabı empati yapıp birde gelir boyle kadınların en buyuk yaralarının oldugu foruma konu açarsınız ahkamlık kesersınız..

akşama kadar çalışıyor (çalışan bi bayanım ama zannetmiyorumki onlar kadar yükümüz olsun)
yorgun argın eve geliyo
iş ortamında strest mutlaka var herkezn gibi ama onlarınki daha farklı
evini düşünmek zorunda , maddi olanaklarını yükseltmek zorunda çoluğuna çocuğuna iyi bi gelecek hazırlamak zorunda
eşiyle ilgilenmek zorunda aynı zamanda kendi psikolojisini yükseltmek zorunda ve bunun gibi birsürü sebep...

erkekler bu kadarını yaparken çalışan ya da ev hanımı olan kadınlar bunun 1000 katı daha fazla emek harcıyor!!! evli değilim ama ben annemim fedakarlıklarıyla babamın yaptıklarını kıyaslayamam bile bunu bir ömre yayacak olursanız annelerin ya da ev kadınlarının hakkını ödeyemezsiniz! yazdıklarınız inanılmaz saçma geldi bana emin ol kadın bundan kat akt daha fazlasını yapmak zorunda doğumundan ölümüne buna inandırıyorlar ve öyle yapmaya çalışıyorlar!

Bir çok arkadaşın söylediklerine tamamen katılıyorum kesinlikle kadınların yükü daha fazla.. idare etmek zorunda olduğu kişi daha fazla.. yapması gereken iş daha fazla.. sorumlulukları daha fazla.. bu böyle uzar gider.. şöyle bir matematiği vursanız kadının yaptığı işlerin yarısını erkek idare edememekte hele ki çalışan kadınlar için bu çok daha zor .. hem çalış hem çocukla ilgilen evi temizle kocanın gönlünü yap yemek yap ütü yap bebeğin varsa uykusuz kal koca tarafını idare et kendi aileni iadre et gelen misafirleri ağırla ohoooo bu liste uzar gider erkek işe gider akşam gelir ayağını uzatır yemeğini yer çayını kahvesini içer yatmaya gider kadın sabah kahvaltısını ettirecek akşam gelecek yemek yapacak bulaşıktı ortalık toplamaktı çaydı kahveydi çocuktu derken kıçının üsütüne oturmaya fırsat bulamaz bide kocası isterse onun gönlünü hoş eder yatakta.. ahhh kadınlarımızz öle cefakarlar kii kimse haklarını yemesin ... ben şuan çalışmıyorum özel nedenlerden dolayı ara verdim benim maddi yönden sıkıntım olmadığı için bu tercihi yapma şansım oldu birde borçlarla maddiyatla boğuşan kadınlarımız var onlar ne yapacak adamın getirdiği üç kuruşu idare edicem diye çabalayan fedakarlık yapan kadınlar bide yetmez gibi eşlerinden takdir görmezler... Madem empati yapıcaz bende annemin kıymetlisiydim benim eşimde beni annemin elinden aldı ölemi oluyor ? saçmaa :31: kimse kimsenin evladını koparmıyor :20: bir yuva kuruluyor ve o kadın yuvayı idare etmeye çabalıyor en çok emek veren sabreden kadınlarımız ... :40:

Kabamı olacak bilemiyorum ama öyleyse herkezin affına sığınarak bu yazıyı ancak; tuzu kuru biri yazabilir diye düşünüyorum.Bana bunu hissettirdiniz empati gerçekten gerekli ve güzel bir şeydir lakin herşey gibi yerinde ve gereğinde kullanıldığında.. Dertten sıkıntıdan nefes alamıyor insanlar siz diyorsunuz empati kurun! acının ilk adımı zaten empati değilmidir.Kendimize yediremediğimiz durumlar olaylar karşısında nasıl olur nasıl yapar nasıl nasıl nasıl yahut neden neden sorusunu sormuyormuyyuz? ..Diyeceğim bu kadar ..

Oğullarını mutlu ediyoruz ,evlat veriyoruz,gençliğimizi ömrümüzü veriyoruz ,namuslarını koruyoruz,daha sayılamayacak bir çok madde daha ..Canımı kopardı diye düşünenler asıl canı koparan parçalayanlar hemde kendilerine emanet edilen bir canı ..Diğer konulara gelince arkadaşlar zaten çok güzel demişler ağızlarına sağlık..Umarım sizede bi katkımız olmuştur..

"kayınvalideye gelelim...
canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı"

pardon elinden alıp napıyoruz yaa? elinden almak ne demek?
bana bunları açıklayabilir misiniz.
örnek eşim yıllarca yalnız yaşamış üniversite sonra iş hayatı rahat 7 yıl. bu süre zarfında eşimi ziyarete gelmeleri bir elin parmaklarını geçmezken küçük kardeşle kıyaslayıp eşim 2. planda kalırken benle evlendikten sonra değerli oldu adam. fırsatı olsa da gelse oğlunun dizinin dibinde kalsa hee dahada güzeli işi imkanı olsada biz onların dizinin dibinde olsak vs. vs. vs.
benim kayınvalidem burada anlatılanlar içinde şimdiye kadar rastladığım okuduğum kayınvalideler arasında en iyisi hiç abartmıyorum. en iyisi bile oğlunu evlendirince değişk davranıyorsa ben diğerlerini çok çok iyi anlıyorum.

annenizin kayınvalideliğinden bahsetmişsiniz. anneniz şimdiden böyle yapar, söyler düşünürse sonrasında o gelin ya da gelin adayı ne kadar empati yaparsa yapsın sonucu sizin takdirinize sunuyorum. benden daha iyi bilirsiniz herhalde

"anneannemn bi sözü var bu söz aynı zamanda bi hadis-i şerifmiş : KİŞİ NE İSE KISMETİDE ODUR ..."
değerli annanenizin sözü de hadisi şerif değil arkadaşım atasözü.

"yani biz nasılsak karşımızdakide o onu yargılamadan önce kendimizi hiç düşündükmü onun yerine koydukmu merak ediyorum"
merakınızı gidermek için söyleyim kendi adıma(eşimin aileisnden kaynaklı ciddi sorunlar yaşamamama rağmen) ve inanıyorum ki olumsuz şeyler yaşayanların çoğu empati kuruyordur zaten.

"gerçekten toparlayamadım içmdeki duyguları ama inşallah ne demek istediğimi anlatablmişimdir...çok özür dilerim"
gerçekten toparlayamamışsınız, saçmaladım galiba demişsiniz ya affınıza sığınıyorum özür diliyorum ama evet saçmalamışsınız.

Çok sert çıkmışsınız. Benim arkadaşa yorumum her insan aynı olamaz.. Karşıda ki insanın fikri sabitse ne yaparsan yap değiştiremezsin..

iyi akşamlar bayanlar...
bi kaç konum olmuştu benim problemlerimden dolayı eşimle yaşadığım sıkıntılar vs...

biz yeri geliyo çok kızıyoruz yeri geliyo çok alıngan oluyoruz yeri geliyo nazlı vs vs vs.... çok fazla yeri geliyoyu sıralayabilirim..
hem eşimiz olsun hem kayınvalide ikisiylede problem yaşayan çook ama çook insan var...

ama biz onların yerine hiç koydukmu kendimizi...

konularınızı hemen hemen hergün okuyorum asla yersiz demiyorum ama biz kadınlar sanki biraz fazla abartıyoruz
eşim hep bana küçük şeylere takılmaktan hayatını yaşayamıyosun derdi
sonuna kadar haklı...

eşinizin yerine kendinizi koyun bi
akşama kadar çalışıyor (çalışan bi bayanım ama zannetmiyorumki onlar kadar yükümüz olsun)
yorgun argın eve geliyo
evini düşünmek zorunda , maddi olanaklarını yükseltmek zorunda çoluğuna çocuğuna iyi bi gelecek hazırlamak zorunda
eşiyle ilgilenmek zorunda aynı zamanda kendi psikolojisini yükseltmek zorunda ve bunun gibi birsürü sebep...

bunların yeterince farkındamıyız gerçekten biz onlardan anlayış beklerken anlayışla karşılıyomuyuz...
onların bizi anlamadığını düşündüğümüzde onları gerçekten anlıyormuyuz????

kayınvalideye gelelim...
canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı
acaba biz nasıl kayınvalide olcaz
tabi bazı kayınvalideler de durumu abartmıyo değil benim bahsettiğim kayınvalide karısının sanki oğlundan ayırcakmış gibi düşünceden çıkartmaya çalışmak

size şöyle söyleyim..
kendi kayınvalidem
Allaha binlerce kere şükürler olsun ki kendi annemden daha anlayışlı bi kayınvalidem var.
Oğlunu sürekli ikinci planda tutar benm yanımda
haksız olsam bile eşimin yanında doğru yapmış der fakat o olmadığında kızım bitanem babuş sevmez böyle yapmasan daha iyi olur der..
kayınvalidem zamannda kendiisine nasıl davranıldıysa o şekilde bana davrandığını söyler
bunun karşılığında bende her hafta 2 gün onlarda kalırız oğlu sadece bizim evin erkeği değil o evin hala bi bireyi olarak görür
asla annesinden ayırmadm kayınbabamda aynı annemden iyi olmasın çok mükemmeldir işi gereği hafta içi ankara dışında bulunmak zorunda gitmeden bize uğrar görür gider..

kendi annemden pay biçiyim nasıl bi kayınvalide olacağına dair
balayına onlarla birlikte gideceğini söyler..
oğluyla aynı evde oturacağını
akşamları arayacağını
gelininin yardım edeceğini vs vs

sizce benm annemden iyi bi kayınvalide olurmu olmaz bana aynı şeyi yapsalar diyorum kabul etmiyo...

aslında bu konuyu açmadan önce yazacağım herşeyi hazırlamıştım fakat çok ama çok saçmaladığımın farkındayım..:(

anneannemn bi sözü var bu söz aynı zamanda bi hadis-i şerifmiş : KİŞİ NE İSE KISMETİDE ODUR ...

yani biz nasılsak karşımızdakide o onu yargılamadan önce kendimizi hiç düşündükmü onun yerine koydukmu merak ediyorum
günlerimizi gecelerimizi kendimize zehir ederken acaba boşuna mı diyormuyuz...

gerçekten toparlayamadım içmdeki duyguları ama inşallah ne demek istediğimi anlatablmişimdir...çok özür dilerim

afedersin ama yuh diyorum başkada bişey demiyorum bunları bir bayanın yazdığınada inanamıyorum inanmak istemiyorum.
1.si biz akşama kadar çalışırken eve geliyoruz hem çocuk hem ev işi hem yemek onlarıda hallediyoruz peki kocam napıyo??? geliyo yatıyo tv açıyo elinde kumanda onu getir bunu götür. gece yattığımda yorgunluktan beynimin patlamaya yaklaştığını bacaklarımın ağrıdığını belimin koptuğunu hissediyorum ve ben daha 26 yaşındayım. ve evin maddi manevi tüm yükü bende.

2.si neyi kimin elinden alıyoruzya ne demektir bu ne kadar acayip bir düşüncedir kardeşim. Asıl onlar koparıp aldılar bizi annelerimizden de neyse.

çok kızdım çoooook:47:

ha bide benim kaynanam akşama kadar yatacak gezecek oğlu eve gelince aman şuram aman buram diyecek ertesi gün yine gezecek, çocuğumu hasta diye okula göndermeyip bir günlüğüne bıraktığımda oflayacak puflayacak kış günü üstünü doğru düzgün giydirmeyip yine gezmeye götürecek , görümcemler geldiğinde dünyanın tüm nimetlerini önlerine serecek aman damadım aman kızım diye diye banada ev işlerini yaptıracak bende onun yerine kendimi mi koyacağım hiççç kusura bakmayın o koysun önce benim yeirme kendinide ne kadar b.ktan bir hayat yaşadığımı, sorumsuz oğlunu yıllardır çektiğimi (hala neden çektiğimi anlamış değilimde neyse) anlasın istiyorum.

Son düzenleme:
ben de nick sahibinin eşinin bunları yazmış olabilceğinden şüpheliyim.
bir ihtimal kayınvalide yazmış bile olabilir :)

Yazılanların içeriği kişiyi bağlar, her ilişkinin dinamiği farklıdır. Akrabalık dilleri hepimizde ayrıdır.

Konusahibi şunu söylemek istemiş; biraz empati. Evliliğinize ve akrabalık ilişkilerinize bir de öbür taraftan bakın, tarafsız olmaya, objektif değerlendirmeye gayret edin.

Eline sağlık.....

iyi akşamlar bayanlar...
bi kaç konum olmuştu benim problemlerimden dolayı eşimle yaşadığım sıkıntılar vs...

biz yeri geliyo çok kızıyoruz yeri geliyo çok alıngan oluyoruz yeri geliyo nazlı vs vs vs.... çok fazla yeri geliyoyu sıralayabilirim..
hem eşimiz olsun hem kayınvalide ikisiylede problem yaşayan çook ama çook insan var...

ama biz onların yerine hiç koydukmu kendimizi...

konularınızı hemen hemen hergün okuyorum asla yersiz demiyorum ama biz kadınlar sanki biraz fazla abartıyoruz
sonuna kadar haklı...

eşinizin yerine kendinizi koyun bi
yorgun argın eve geliyo

bunların yeterince farkındamıyız gerçekten biz onlardan anlayış beklerken anlayışla karşılıyomuyuz...
onların bizi anlamadığını düşündüğümüzde onları gerçekten anlıyormuyuz????

kayınvalideye gelelim...
canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı
tabi bazı kayınvalideler de durumu abartmıyo değil benim bahsettiğim kayınvalide karısının sanki oğlundan ayırcakmış gibi düşünceden çıkartmaya çalışmak

size şöyle söyleyim..
kendi kayınvalidem
Allaha binlerce kere şükürler olsun ki kendi annemden daha anlayışlı bi kayınvalidem var.
haksız olsam bile eşimin yanında doğru yapmış der fakat o olmadığında kızım bitanem babuş sevmez böyle yapmasan daha iyi olur der..
kayınvalidem zamannda kendiisine nasıl davranıldıysa o şekilde bana davrandığını söyler
bunun karşılığında bende her hafta 2 gün onlarda kalırız oğlu sadece bizim evin erkeği değil o evin hala bi bireyi olarak görür
asla annesinden ayırmadm kayınbabamda aynı annemden iyi olmasın çok mükemmeldir işi gereği hafta içi ankara dışında bulunmak zorunda gitmeden bize uğrar görür gider..

kendi annemden pay biçiyim nasıl bi kayınvalide olacağına dair
oğluyla aynı evde oturacağını
akşamları arayacağını

sizce benm annemden iyi bi kayınvalide olurmu olmaz bana aynı şeyi yapsalar diyorum kabul etmiyo...

aslında bu konuyu açmadan önce yazacağım herşeyi hazırlamıştım fakat çok ama çok saçmaladığımın farkındayım..:(

anneannemn bi sözü var bu söz aynı zamanda bi hadis-i şerifmiş : KİŞİ NE İSE KISMETİDE ODUR ...

yani biz nasılsak karşımızdakide o onu yargılamadan önce kendimizi hiç düşündükmü onun yerine koydukmu merak ediyorum

gerçekten toparlayamadım içmdeki duyguları ama inşallah ne demek istediğimi anlatablmişimdir...çok özür dilerim

yazdıklarını saçma buldum dicem ayıp olucak, onlar daha çok çalışıyo onların daha çok stresi var, nerden biliyosun, atomu mu parçalıyolar kadınlar iş yerinde bide tacize uğruyolar sözle, bakışla ya da direk fiziksel olarak...stres çalışan çalışmayan herkeste var, ayrıca ben kimsenin oğlunu almıyorum, canının bi parçasını elinden alıyoruz nasıl bi tabir yaa, evlenirken onları ailesinin elinden alıyoruzda kendi ailemizi bavulla yanımızdamı taşıyoruz, lütfen saçmalamayın

iyi akşamlar bayanlar...
Bi kaç konum olmuştu benim problemlerimden dolayı eşimle yaşadığım sıkıntılar vs...

Biz yeri geliyo çok kızıyoruz yeri geliyo çok alıngan oluyoruz yeri geliyo nazlı vs vs vs.... çok fazla yeri geliyoyu sıralayabilirim..
Hem eşimiz olsun hem kayınvalide ikisiylede problem yaşayan çook ama çook insan var...

Ama biz onların yerine hiç koydukmu kendimizi...

Konularınızı hemen hemen hergün okuyorum asla yersiz demiyorum ama biz kadınlar sanki biraz fazla abartıyoruz
sonuna kadar haklı...

Eşinizin yerine kendinizi koyun bi
yorgun argın eve geliyo

Bunların yeterince farkındamıyız gerçekten biz onlardan anlayış beklerken anlayışla karşılıyomuyuz...
Onların bizi anlamadığını düşündüğümüzde onları gerçekten anlıyormuyuz????

Kayınvalideye gelelim...
Canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı

size şöyle söyleyim..
Kendi kayınvalidem
allaha binlerce kere şükürler olsun ki kendi annemden daha anlayışlı bi kayınvalidem var.
Kayınvalidem zamannda kendiisine nasıl davranıldıysa o şekilde bana davrandığını söyler

Kendi annemden pay biçiyim nasıl bi kayınvalide olacağına dair
Oğluyla aynı evde oturacağını
akşamları arayacağını

Aslında bu konuyu açmadan önce yazacağım herşeyi hazırlamıştım fakat çok ama çok saçmaladığımın farkındayım..:(

anneannemn bi sözü var bu söz aynı zamanda bi hadis-i şerifmiş : Kişi ne ise kısmetide odur ...

Yani biz nasılsak karşımızdakide o onu yargılamadan önce kendimizi hiç düşündükmü onun yerine koydukmu merak ediyorum

Gerçekten toparlayamadım içmdeki duyguları ama inşallah ne demek istediğimi anlatablmişimdir...çok özür dilerim

bunlar sizin tespitleriniz, üstelik kendi yaşadıklarınızdan kesitler yazmışsınız
unutmayalım ki her birey farklıdır,tepkiler,duygular , algılar
dolayısıyla herkezin yaşadığı kendi içinde artılarıyla eksileriyle kişiye yansır
sizin yorumunuz ilişkiler adına tamamen kendi görüşünüzdür
ben bir çoğuna katılmıyorum
ama size saygı duyuyorum

hayat tarzı,bakış açısı,karakter birbirimizden farklıyız
tabiki yorumlarımızda farklı...

"kayınvalideye gelelim...
canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı"

arkadaşım bu nasıl bir mantık, binlerce yıldır olan bişey bu , evlenirsin çocukların olur, sen elin oğluyla evlenirsin, başkasıda senin oğlunla evlenir.
canından bir parçasını elinden alıyoruz diyorsun.. canınımı alıyoruz oğullarının, evlenip yuva kuruyoruz,
empati yapmamızı istemissiniz ama abartmıssınız. bir kayınvalide eger gelinini rakibi olarak görüyorsa olay ordan kopuyor zaten

haksızlığa, saygısızlığa, hakkınızın yenmesine çemkirmeden hak arayışına girmeden önce empati yaparak, acaba benim mi bir hatam oldu ki deyip kendini sorgulamak, sabrederek mücadele etmek bir erdemdir..lakin olması gerekeni düşünürsek sana iyilik edene iyilik etmek ektiğini biçmek gibidir zaten.. kayınvaliden dünya iyisi, dünya tatlısı bir insan olur da sen içinde art niyet barındıran bir insansan kadın ne kadar iyi olursa olsun kendini onun yerine koyarak düşünemezsin.. bunun tam terside düşünülebilir.. sen çok iyi olursun kayınvaliden iyi olmaz gibi..

hele ki bu sana yapılanlardan dolayı ya da kayınvalidenin anlamsız davranışları düşünceleri nedeniyle yuvanın yıkıldığını çoluk çocuğunla sefalet sıkıntı çekeceğini bilerek toplumda yaşayacağın sıkıntıları bilerek yaşadığın yaşacayağın duygusal buhranları düşünerek yine de sabır çekip yahu ben bunu hakedecek şu davranışı yaptım hakettiğimide gördüm Allah kayınvalidemden razı olsun diyebiliyorsan hakikaten ermiş, sabrından göğe çıkarsın sanıyorum:))

Kısaca demem o ki; Canın çok yandığında bile hala empati yapabilen insan erdemlidir..Yoksa her ne olursa olsun iyi giden bir durumda sadece karşılıklı iyilik alış-verişi vardır o da karşılıklı menfaatleri korumak için :)))

konu sahibi arkadaşım sakın yukarıdaki cümlelerimi sana hitaben yazdığımı düşünme.. paylaşmış olduğun yazı güzel ama nihayetinde senin düşüncelerin.. bizlerde bu düşüncene destek olabilir ya da karşı durduğumuz noktaları izah edebiliriz.. benimki bir örneklendirme idi:34: sevgiler :54:

yaw bide kimse kimseyi kimsenin elinden almıyooorrrr o ne demektir ya:)))

bunu böyle düşünmeyin Allah aşkına evlilik ya bunun adı insanız doğar büyür ürer ölürüz..rahat üreyebilmek adına toplumdaki ahlaki düşünceleri ayakta tutmak için dini inançlarımız gereği hocanın ya da bir belediye memurunun önünde eveeeeet diye cırladığımız bir olay bu.. bunu tabulaştıran çok önemli bir hal almasını sağlayan bizim duygularımız, yetiştirilme tarzımız, değerlerimiz..

şimdi böyle konuşuyorum diye bana tepkilenmeyin bende nihayetinde her genç kız gibi beyaz gelinlik giyip sevgi dolu bir evlilik yaşamayı isterim fakat içinde yaşadığımız gerçek bu :)))

yarın öbür gün Allah nasip ederse bizlerde geleceğin anneleri olacağız o sebepten çocukları yetiştirirken annemsiz olmaz çocuğumsuz olmaz falan diye kendimizi paralamayalım..bunun hayatın kanunu olduğunu bilip ona göre bakarsak bizlerinde çocuklarımızın da evlilikleri uzun yıllar ve mutlulukla devam edebilir diye düşünüyorum :54:

tövbe tövbe oğlunu evlendirmeycekse...gelini oğlunu elinden almıişsa şimdi bişey diycem banlancam neyse.....

walla hiçte kendimi bir hasta beyinli şizofren bir kaynana ve benzer görümce için yerlerine merlerine koymam ıyyyyyyyy.............önemli olan BEN ve kızım...

herkesin yetiştiriliş tarzı,kültürü,yapısı farklıdır tespitleri de...bu sizin düşünceniz herkes aynı şeyi nasıl yaşamıyorsa aynı şeyleri düşünmek zorunda da değildir.
benim düşünceme göre de kadının yükü çalışsa da ev hanımı olsa da her zaman erkekden fazladır çevremden gözlemlerim ve yaşadıklarımdan yola çıktım,
tabi bir de kayınvalidenin elinden çocuğu alma olayı var,bu konu kimse çocuğunu paylaşamıyorsa evlendirmesin,aile olmasına izin vermesin ya da kesin çözüm çocuk yapmasın,çok mantıksız bir düşünce bu siz kadının elinden oğlunu aldım diye ezilip büzülüyorsunuz da kimbilir ama biraz kendinizi düşünün neyse iyi bir kayınvalideye sahipmişsiniz.

Kadın da erkek de çalışıyor, ama erkeğin yükü daha fazla. Sebep?

Tam tersi kadın da erkekte dış dünyada aynı işleri yapıyorlar, kadınlar bunun üstüne bir de evde çalıştıkları için yükleri daha fazla.

Kadın evlenince erkeği annesinden çalmış oluyor. Sebep?

Erkek bir eşya mı alınıyor, çalınıyor? İki insanın yuva kurmasının sizin zihin dünyanızda karşılığı çalmak mı?

Özeleştiri yapmak güzeldir; de sizin yaptıklarınızın hiçbir yandan tutar yanı yok.. Bunun adı özeleştiri değil; öz-hakkını yemektir.

çeken bilir diyorum kayınvalidenizden çekseydiniz bu kadar empati yapabileceğinizi sanmıyorum kadının yükününde erkekten herzaman daha ağır olduğunu düşünüyorum çalışsada çalışmasada kendi moralini yükseltmek falan yazmışsınız kadının böyle fasa fiso şeylere nazaran ayaklarını kıçına vurduran daha gerçekçi koşuşturmaları oluyo:)

başka söze gerek yok . nokta...

arkadaşım sen fena vurdun baltayı taşa :94::94::94:hiç gözükmüyorsunda :82: bir gelsen yicen domatesleri kafaya :67::67:

Back
X