iyi akşamlar bayanlar...
bi kaç konum olmuştu benim problemlerimden dolayı eşimle yaşadığım sıkıntılar vs...
biz yeri geliyo çok kızıyoruz yeri geliyo çok alıngan oluyoruz yeri geliyo nazlı vs vs vs.... çok fazla yeri geliyoyu sıralayabilirim..
hem eşimiz olsun hem kayınvalide ikisiylede problem yaşayan çook ama çook insan var...
ama biz onların yerine hiç koydukmu kendimizi...
konularınızı hemen hemen hergün okuyorum asla yersiz demiyorum ama biz kadınlar sanki biraz fazla abartıyoruz
eşim hep bana küçük şeylere takılmaktan hayatını yaşayamıyosun derdi
sonuna kadar haklı...
eşinizin yerine kendinizi koyun bi
akşama kadar çalışıyor (çalışan bi bayanım ama zannetmiyorumki onlar kadar yükümüz olsun)
yorgun argın eve geliyo
iş ortamında strest mutlaka var herkezn gibi ama onlarınki daha farklı
evini düşünmek zorunda , maddi olanaklarını yükseltmek zorunda çoluğuna çocuğuna iyi bi gelecek hazırlamak zorunda
eşiyle ilgilenmek zorunda aynı zamanda kendi psikolojisini yükseltmek zorunda ve bunun gibi birsürü sebep...
bunların yeterince farkındamıyız gerçekten biz onlardan anlayış beklerken anlayışla karşılıyomuyuz...
onların bizi anlamadığını düşündüğümüzde onları gerçekten anlıyormuyuz????
kayınvalideye gelelim...
canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı
acaba biz nasıl kayınvalide olcaz
tabi bazı kayınvalideler de durumu abartmıyo değil benim bahsettiğim kayınvalide karısının sanki oğlundan ayırcakmış gibi düşünceden çıkartmaya çalışmak
size şöyle söyleyim..
kendi kayınvalidem
Allaha binlerce kere şükürler olsun ki kendi annemden daha anlayışlı bi kayınvalidem var.
Oğlunu sürekli ikinci planda tutar benm yanımda
haksız olsam bile eşimin yanında doğru yapmış der fakat o olmadığında kızım bitanem babuş sevmez böyle yapmasan daha iyi olur der..
kayınvalidem zamannda kendiisine nasıl davranıldıysa o şekilde bana davrandığını söyler
bunun karşılığında bende her hafta 2 gün onlarda kalırız oğlu sadece bizim evin erkeği değil o evin hala bi bireyi olarak görür
asla annesinden ayırmadm kayınbabamda aynı annemden iyi olmasın çok mükemmeldir işi gereği hafta içi ankara dışında bulunmak zorunda gitmeden bize uğrar görür gider..
kendi annemden pay biçiyim nasıl bi kayınvalide olacağına dair
balayına onlarla birlikte gideceğini söyler..
oğluyla aynı evde oturacağını
akşamları arayacağını
gelininin yardım edeceğini vs vs
sizce benm annemden iyi bi kayınvalide olurmu olmaz bana aynı şeyi yapsalar diyorum kabul etmiyo...
aslında bu konuyu açmadan önce yazacağım herşeyi hazırlamıştım fakat çok ama çok saçmaladığımın farkındayım..
anneannemn bi sözü var bu söz aynı zamanda bi hadis-i şerifmiş : KİŞİ NE İSE KISMETİDE ODUR ...
yani biz nasılsak karşımızdakide o onu yargılamadan önce kendimizi hiç düşündükmü onun yerine koydukmu merak ediyorum
günlerimizi gecelerimizi kendimize zehir ederken acaba boşuna mı diyormuyuz...
gerçekten toparlayamadım içmdeki duyguları ama inşallah ne demek istediğimi anlatablmişimdir...çok özür dilerim