• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir de biz eşlerimizi düşünsek....

iyi akşamlar bayanlar...
bi kaç konum olmuştu benim problemlerimden dolayı eşimle yaşadığım sıkıntılar vs...

biz yeri geliyo çok kızıyoruz yeri geliyo çok alıngan oluyoruz yeri geliyo nazlı vs vs vs.... çok fazla yeri geliyoyu sıralayabilirim..
hem eşimiz olsun hem kayınvalide ikisiylede problem yaşayan çook ama çook insan var...

ama biz onların yerine hiç koydukmu kendimizi...

konularınızı hemen hemen hergün okuyorum asla yersiz demiyorum ama biz kadınlar sanki biraz fazla abartıyoruz
eşim hep bana küçük şeylere takılmaktan hayatını yaşayamıyosun derdi
sonuna kadar haklı...

eşinizin yerine kendinizi koyun bi
akşama kadar çalışıyor (çalışan bi bayanım ama zannetmiyorumki onlar kadar yükümüz olsun)
yorgun argın eve geliyo
iş ortamında strest mutlaka var herkezn gibi ama onlarınki daha farklı
evini düşünmek zorunda , maddi olanaklarını yükseltmek zorunda çoluğuna çocuğuna iyi bi gelecek hazırlamak zorunda
eşiyle ilgilenmek zorunda aynı zamanda kendi psikolojisini yükseltmek zorunda ve bunun gibi birsürü sebep...

bunların yeterince farkındamıyız gerçekten biz onlardan anlayış beklerken anlayışla karşılıyomuyuz...
onların bizi anlamadığını düşündüğümüzde onları gerçekten anlıyormuyuz????

kayınvalideye gelelim...
canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı
acaba biz nasıl kayınvalide olcaz
tabi bazı kayınvalideler de durumu abartmıyo değil benim bahsettiğim kayınvalide karısının sanki oğlundan ayırcakmış gibi düşünceden çıkartmaya çalışmak

size şöyle söyleyim..
kendi kayınvalidem
Allaha binlerce kere şükürler olsun ki kendi annemden daha anlayışlı bi kayınvalidem var.
Oğlunu sürekli ikinci planda tutar benm yanımda
haksız olsam bile eşimin yanında doğru yapmış der fakat o olmadığında kızım bitanem babuş sevmez böyle yapmasan daha iyi olur der..
kayınvalidem zamannda kendiisine nasıl davranıldıysa o şekilde bana davrandığını söyler
bunun karşılığında bende her hafta 2 gün onlarda kalırız oğlu sadece bizim evin erkeği değil o evin hala bi bireyi olarak görür
asla annesinden ayırmadm kayınbabamda aynı annemden iyi olmasın çok mükemmeldir işi gereği hafta içi ankara dışında bulunmak zorunda gitmeden bize uğrar görür gider..

kendi annemden pay biçiyim nasıl bi kayınvalide olacağına dair
balayına onlarla birlikte gideceğini söyler..
oğluyla aynı evde oturacağını
akşamları arayacağını
gelininin yardım edeceğini vs vs

sizce benm annemden iyi bi kayınvalide olurmu olmaz bana aynı şeyi yapsalar diyorum kabul etmiyo...

aslında bu konuyu açmadan önce yazacağım herşeyi hazırlamıştım fakat çok ama çok saçmaladığımın farkındayım..:(

anneannemn bi sözü var bu söz aynı zamanda bi hadis-i şerifmiş : KİŞİ NE İSE KISMETİDE ODUR ...

yani biz nasılsak karşımızdakide o onu yargılamadan önce kendimizi hiç düşündükmü onun yerine koydukmu merak ediyorum
günlerimizi gecelerimizi kendimize zehir ederken acaba boşuna mı diyormuyuz...

gerçekten toparlayamadım içmdeki duyguları ama inşallah ne demek istediğimi anlatablmişimdir...çok özür dilerim

Bunları hangi ruh haliyle yazdınız gercekten cok merak ettim :)
''Akşama kadar yoruluyor çalışıyor''
Tamam yoruluyor ama eve geldiklerindede yayılıp kalıyorlar dağıttıklarıda cabası. Afedersiniz ama pislettikleri lavaboyu bile biz temizleyip corabını burnunun dibinden kaldırıp kirliye atan herşeyi ayağına beklemesinden yakınmayıp hizmet edip sonrada sabah kalkıp işe giden bizler değiliz dimi :)

''Kayınvalidenin elinden oğlunu almak'' tan bahsetmişsiniz de...
Pardon zorlamı almışız ellerinden oğullarını? Evlendirmeselermiş. Dizlerinin dibinde oturtsalarmış oğullarını.
Siz kendi kayınvalidenizden yola cıkarak yazmışsınız ama..
Sormak istiyorum ; siz hic kayınvalidesi yüzünden dayak yiyen kadınları, yine onlar yuzunden yuvası dağılan, kocasıyla huzursuzluk yaşayan, hatta yatak odalarına müdahale eden kayınvalideleri duymadınız sanırım.
Siz iyi şartlar altında ilişkinizi yürütüyor olabilirsiniz ama hayatın gerceklerini elinizin tersiyle itip hayal dünyasında yaşıyorsunuz bence..

Fikriniz tamam karşımızdakinide düşünmek dikkate almak lazım ama sizin açıkladığınız şekilde değil :))

YA bende diyorum ki bu erkekleri kim şımartmış, kaynananaları kim tepemize çıkartmış.

Demek sen ve senin gibilermiş bunu yapanlaar

Son düzenleme:
Belki konu sahibi düşüncelerini tam olarak bize aktaramamış olabilir,bu nedenle kırmak istemem kendisini ama şuna katılmadığımı kesinlikle söylemeliyim çalışan çocuklu bir kadın olarak eşimden daha fazla yıprandığım kesin eşim ne kadar anlayışlı da olsa çalışan kadının işi eve gelince de bitmiyor,hele ki çocuk da varsa bin parçaya bölünüyoruz.ev işleri,çocuk,eş derken gerçekten dağılmış bir vaziyette akşamı karşılıyoruz,yani eğer empatiden bahsetmek gerekiyorsa kesinlikle eşlerimizin empati kurması bizim ve çocuklarımızın geleceği açısından daha önemli diye düşünüyorum.

YA bende diyorum ki bu erkekleri kim şımartmış, kaynananaları kim tepemize çıkartmış.

Demek sen ve senin gibilermiş bunu yapanlaar

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46: tamamen katiliyorum . merak ettigim , arkadas hafta da 2 kere kayinvaldesin de yatiya kaliyormus. kendi annesin de kac kere yatiya kaliyor? kalmiyorsa neden kalmiyor ? bence yazdiklari cok komik .:52::52::52:

akşama kadar çalışıyor (çalışan bi bayanım ama zannetmiyorumki onlar kadar yükümüz olsun)
yorgun argın eve geliyo
evini düşünmek zorunda , maddi olanaklarını yükseltmek zorunda çoluğuna çocuğuna iyi bi gelecek hazırlamak zorunda
eşiyle ilgilenmek zorunda aynı zamanda kendi psikolojisini yükseltmek zorunda ve bunun gibi birsürü sebep...

Bu dediğinize asla katılmıyorum, tam tersine çalışan kadının yükünün erkekten daha ağır olduğunu düşünüyorum ve bizzat yaşıyorum. Şöyle ki eşimin yaşadığı geçim derdini, çoluğumuza çocuğumuza (henüz yok ama Allah nasip eder inşallah) iyi bir gelecek hazırlama derdini onunla aynı derecede hatta belki daha fazlasıyla yaşıyorum. İşimn eşimin işinden aşağı kalır yanı yok, hatta daha bile stresli bir iş. Bütün bunların üzerine, eşim eve gelip ayaklarını uzatıp otururken, günün yorgunluğunu atabilirken, ben eve geliyorum (ki aynı anda geliyoruz hatta bazen ben daha geç geliyorum) ve hemen ortalık dağınıksa toplamaya ve mutfağa yemeğe girişiyorum. Yemek pişir, sofrayı kur, topla, bulaşık, vs. derken zaten o telaşla yediğim yemeği bile anlamıyorum. Tam yemek biter mutfağı toplar oh derim bir nefes alayım, bu sefer eşim der "hadi çay yap da içelim", çayı yaparım, bu arada getiri götürü hiiiç bitmez yatana kadar. Artık gece 12 - 1 gibi o yatar da, ancak 1 saat dinlenebilirim yatmadan evvel sakin sakin. Dikkat ederseniz, çamaşırı, ütüyü, temizliği saymadım bile. O yüzden kimse bana çıkıp ta evlilikte çalışan erkek, çalışan kadından daha fazla yoruluyor diyemez! Onlar hiç olmazsa işten eve gelince ayaklarını uzatıp dinlenebiliyorlar, bizimse mesaimiz hiç bitmiyor :20:

kayınvalideye gelelim...
canından bi parçasını elnden alıyoruz bunun kadar insanın canını acıtan bişey varmı

Bu ne demektir yahu canından bir parçasını elinden almak da ne demek :26: Zaten erkek anneleri hep bu gözle baktığı için çıkıyor sorunlar. E o zaman bizim annelerimizin de canından bir parçasını damatlar alıyor ellerinden böyle bakarsak. Ama kız annelerinin sesi çıkmıyor çoğunlukla. Nedir yani bizler evlat değil miyiz? Veya bizim annelerimiz kız annesi diye "eksik anne" mi? Erkek annesi olmak ayrıcalıklı bir pozisyon mudur? (ki evet, aynen böyle davranılıyor).

bunun karşılığında bende her hafta 2 gün onlarda kalırız oğlu sadece bizim evin erkeği değil o evin hala bi bireyi olarak görür

Haftanın 2 günü de kendi annenizde kalsanız madem, eşiniz ne der acaba :26: Az önce dediğim gibi o anneyse sizinki de anne, kız annesi diye daha mı az anne oluyor acaba?

Her zaman empati yapma taraftarıyım, ama ne yazık ki yazdıklarınıza katılamıyorum. Haksızlığa ve adaletsizliğe, bir tarafın kayırılmasına karşıyım :19:

nasıl ya ben sabahtan akşama kadar çok afedersiniz eşşek gibi çalışıyorum sonra koştur koştur 2 araba değiştirip çocuğumu alayım zar zor eve getireyim geri kalan azıcık zamanımda bir yandan çocuğa bakayım bir yandan yemek hazırlayayım bir yandan temizlik yapayım,her ayın 15 i evi döndürebilmek için elli hesap yapayım bin bir türlü yerden masrafımdan kısıp kocama destek olmaya çalışayım sonrada o haklı olsun o benden daha fazla yorulmuş olsun o anlayışa ihtiyaç duysun öylemi valla pes bravo diyorum.kusura bakmayın ama eğer toplumumuzda sizin gibi düşünen hanımlar olmasa bu erkekler bu kadarda şımarmazdı hiççç alınmayın.

kayınvalide meselesine gelecek olursak biz nerden neyi koparmışız yahu bizde başkalarının evladı değilmiyiz neden bizim annelerimiz bu davranışları sergilemiyor bizde bir ananın evladı değilmiyiz

çok üzüldüm bu yazdıklarınıza....

sonuna kadar katılıyorum bütün çalışan evli kadınların hayatı aynen bu şekilde..

Konu sahibesi arkadaşım, seni kim çizdi oraya yaw?? Vallahi düşüncelere bak. Empati mi kuruyoruz, ahan da bu da benim empatim:
ben çocuklu ev hanımıyım, sabahtan akşama kadar affedersin totom yer görmüyor. Oğlum ordan oraya roket gibi koşturuyor, ben de peşinden... Temizlikti, ütüydü, a bir de kocam herşeyi yemez, egzantirik yemekler yapmak lazım.
Adam napıyor peki?? Dükkanı kapatıp yayılıyor evde. Onu getir, bunu götür. Oğlana bile fazla bakmıyor. Sen hiç 15 kilo çocuk kucağndayken yemek yaptın mı yarım saat?? Nerdeeee di mi? İndirsem ağlar, ağlarsa beyimiz rahatsız olur. Haydi buyrun bakalım.
Hem kaynana mevzusunda da kusura bakma biraz sallamışsın. Benim k.validem fena insan değildir (geçmiş geçmişte kaldı sonuçta), ama ben kaynana olsam ki olacağım. Kolbastı oynarım. Oğlu gibi ehli keyif adamdan kurtuldu işte. Şimdi daha rahat.

Benim en çok sevdiğim kısım şu oldu.
"Erkek işe gidiyor çok çalışıyor çok yoruluyor kadın da gidiyor ama o kadar çalışmıyor" :27:
İki tane hekim düşünün ikisi de hastanede çalışıyor ama kadın o kadar çalışmıyor.
Torpilli zahar,erkek zavallı biricik turşucuk erkek zavallım günde 56 ameliyata giriyor kadın hastanede pedikür yaptırıyor bütün gün..
Allah aşkına insan bir cümleyi yazar sonra bir döner okur ya

yorgun argın eve geliyo

Bu dediğinize asla katılmıyorum, tam tersine çalışan kadının yükünün erkekten daha ağır olduğunu düşünüyorum ve bizzat yaşıyorum. Şöyle ki eşimin yaşadığı geçim derdini, çoluğumuza çocuğumuza (henüz yok ama Allah nasip eder inşallah) iyi bir gelecek hazırlama derdini onunla aynı derecede hatta belki daha fazlasıyla yaşıyorum. İşimn eşimin işinden aşağı kalır yanı yok, hatta daha bile stresli bir iş. Bütün bunların üzerine, eşim eve gelip ayaklarını uzatıp otururken, günün yorgunluğunu atabilirken, ben eve geliyorum (ki aynı anda geliyoruz hatta bazen ben daha geç geliyorum) ve hemen ortalık dağınıksa toplamaya ve mutfağa yemeğe girişiyorum. Yemek pişir, sofrayı kur, topla, bulaşık, vs. derken zaten o telaşla yediğim yemeği bile anlamıyorum. Tam yemek biter mutfağı toplar oh derim bir nefes alayım, bu sefer eşim der "hadi çay yap da içelim", çayı yaparım, bu arada getiri götürü hiiiç bitmez yatana kadar. Artık gece 12 - 1 gibi o yatar da, ancak 1 saat dinlenebilirim yatmadan evvel sakin sakin. Dikkat ederseniz, çamaşırı, ütüyü, temizliği saymadım bile. O yüzden kimse bana çıkıp ta evlilikte çalışan erkek, çalışan kadından daha fazla yoruluyor diyemez! Onlar hiç olmazsa işten eve gelince ayaklarını uzatıp dinlenebiliyorlar, bizimse mesaimiz hiç bitmiyor :20:

kayınvalideye gelelim...

Bu ne demektir yahu canından bir parçasını elinden almak da ne demek :26: Zaten erkek anneleri hep bu gözle baktığı için çıkıyor sorunlar. E o zaman bizim annelerimizin de canından bir parçasını damatlar alıyor ellerinden böyle bakarsak. Ama kız annelerinin sesi çıkmıyor çoğunlukla. Nedir yani bizler evlat değil miyiz? Veya bizim annelerimiz kız annesi diye "eksik anne" mi? Erkek annesi olmak ayrıcalıklı bir pozisyon mudur? (ki evet, aynen böyle davranılıyor).

Haftanın 2 günü de kendi annenizde kalsanız madem, eşiniz ne der acaba :26: Az önce dediğim gibi o anneyse sizinki de anne, kız annesi diye daha mı az anne oluyor acaba?

Her zaman empati yapma taraftarıyım, ama ne yazık ki yazdıklarınıza katılamıyorum. Haksızlığa ve adaletsizliğe, bir tarafın kayırılmasına karşıyım :19:

:46::46::46::46: kesinlikle arkadasa katılıyorum sanki benim yazacaklarımı yazmıs.... biz bayanlar bir cok erkegi cebimizden cıkarırız benceee

Bütün söyledikleriniz olmamakla beraber konunun genelinde size katılıyorum.
Kayın validelerin geneli başta biraz kıskançlık yapabiliyorlar bu da oğullarını paylaşma korkusu...
Daha sonra, bu sendromu atan atıyor atamayan aynen çocukluğa devam ediyor...
Erkek açısından da ne olursa olsun istekleri çoğu zaman hayalleriyle doğru orantılı eşleriyle ve anneleriyle aradaki dengeyi kurmaya çalışıyorlar.
Tek katılmadığım kısım erkeklerin en çok çalıştığı kısmı :6: Hele bu devirde kadınlarla erkeklerin vazifeleri eşitken ve kadınlar pek çok vazifeyi hakkıyla yapıyorken bunu söylemeniz yanlış.
Ben demiyorum kadınlar haksız, kendisini kıskanan kayınvalide, isteklerinin çoğunu gerçekleştirmeyen bir eşle dengeyi kurmak zorunda kalmak da zor. Hele ki benim gibi feminen bir yapısı olan bir kız bunları söylüyorsa muhakkak durup düşünmeli :37:

bu konuyu açan arkadaşı şiddetle kınıyorum tuzu kuru olan insan bile bunu yazmamalı buraya,o kadar eziyet gören kadın varken burda ben 6 aylık evliyim 6 ayda 6 yılda yaşamadıgım kötülükleri yaşadım kayınvalidem tarafından yapmadıgı rezillik kalmadı oglunu elinden aldım diye üstüne canıma kastetti 4 haftalık hamileyken oglunu üstüme saldı siddet gördüm işe bu halde gitmek zorunda kaldım psikolojim alt üst oldu insanların yüzüne bakamıyodum utancımdan dönen sokakta bana bakıyodu eşim bin pişman oldu amaiçimdeki enkaz yıgınını kaldıramadı,kaldıramazda sabah ondan öce evden çıkıyorum ondan sonra eve giriyorum yemek yap mutfagı topla temizlik ütü herşey kadından dönerken birde kocamın çok yorulmuşlgu aklıma gelemiyo kusura bakmasın bu arkadaş 15 taili var yaz tatili var hafta sonları tatil ona göre hava hoş acıyan kadına acısın sizin bence evden çıkıp dışarda neler oluyo bakmanız lazım akıl fukarası olmayın bu kadar

benim bitane abim var ..ve biz 4 görümceyiz bi günden bi güne gelinimize yok laf sokmak yok toplum içinde küçük düşürmek..yok efendim tek bitanecik erkek kardeşimizi aldı elimizden ...alsın kardeşim alcak tabiii biz napcaz abimi tabikide alcak ooooh sefası olsun bizim gelinimizin oooh kıskanan çatlasın bu ne hasta beyinli kadınlardan çektiğimiz ya kahrolsun gebersinler işşşllah...........akşam aneme dedim ki anne dedim abimi yengemden kıskanıyomusun hani onu yanımızda öpüyo ne bilim beraber gezyolar falan ..amaaaan yok kızıııım onlar mutlu olsun yeter bana dedi canım annem herkesin başına böyle kaynana...

canım abime canım yengeme Allah mutluluğunuz daim olsun işallah....çoluğunuz çocuğunuzla bi ömür mutlu olun canlarım...

içimden geçen bu yazının bir kayınvalide tarafından yazıldığı:9: konu sahibi arkadaş yok çünkü ortada..:51:
arkadaşın polyannacılığını tebrik ediyorum öncelikle...bu kadar saçmalayabildiği için de ayrıca alkışlıyorum kendisini...dünyaya bidaha gelebilseydim şiddetle erkek olmayı isterdim.ne varki erkek olmaya.bizimki bankada,sabah 9 da işe gidip 8 de geldiği için hayatının zindan olduğunu düşünüyor.bense sabah 8 de işbaşı yapıyorum ama 5 te çıkıyorum ya çok şanslıyım.çünkü evde o gelince yemek sofra hazır-çocuğun ödevleri yapılmış-ortalık yatak yorgan toplanmış-çamaşır varsa yıkanmış-sabah kullandığı (!) tuvalet yıkanmış-herşey düzenli..sihirli değnek yapıyor sanki bunları.ama ben 5 te çıkıyorum önemli olan konu burası onlara göre..:41:sonra içeriye giren kocanın ilk cümlesi şöyledir: öfff bıktım valla...eee ben ne diyeyim bu laf üzerine...hangi erkek işten gelip karısının kullanıp bıraktığı tuvaleti temizleyip kirli donlarını yıkayıp çekmecesine mis gibi kaldırıyor..bi kere bunlar görevimiz değil ama malesef üzerimize yüklenmiş.daha bir sürü şey arkadaşlar da yazmış zaten..bunun üzerine ay canım benim kıyamam yoruluyor diyemem erkeğe valla eşşek gibi çalışmaya mecbur..bende eşşek gibi çalışıyorum çünkü.ne annesini ne de oğlunu pışpışlayamam.saygım sonsuzdur şimdiye kadar sorunumda olmamıştır kvalidemle ama yine de kusura bakmasınlar:63:

Son düzenleme:
bende katılmıyorum bu yazıya...
elinden alıyomuşuzda bilmemneymişte...
ne alaka yani...
adamlar evlendikten sonra kıymetli oluyo..
he aldım evet iyikide almışım..
hayattada geri vermem...
onlar koysun bizim yerimize kendini bakalım....
onlar elinden geleni yapsın biz kendimizi onların yerine koyalım..
kusura bakma ben görüp görebileceğin en pozitif insanlardan biriyim...
hatta bak mesajlarıma anlarsın....
ama olay empatiye gelince olmuyo öyle....
bende çalışıyorum hemde çağrı merkezinde günde 1000 kişiyle uğraşıyorum...
eve gidiyorum bitmiş şekilde herşey beni bekliyo..
üstelik eşimin kardeşinin kredisini ödüyorum....
onlar koysunlar kendilerini benim yerime....

Son düzenleme:
Ters köşe yapmışsınız evliliğin erkek tarafını ele alarak yorum yapmaya çalışmışsınız, yorumunuz bana züğürt tesellisi gibi geliyor, hayatınızı bu şekilde devam ettirmek zorundasınız bu yüzden bu şekilde düşünmeye çalışarak kendinizi rahatlatmaya çalışıyormuşsunuz gibi. Ama eşinizin ailesi ile aranız iyiymiş hayatınızdan memnun gibisiniz. Kafa karıştırıcı bir bakış açınız var :44:

Çalışan evli kadınların erkeklere göre daha az yükü olduğuna, erkeklerin analarının bağrından koparıldığına da zerre inanmıyorum. Bunların empatisini yapmam mümkün değil. Vah vah erkeklerin yükü daha ağır diyemiyorum hemde şu an çalışmadığım halde. Bu dünyada kadın olmanın erkek olmaktan çok daha zor olduğunu biliyorum.

Son düzenleme:
Ben 10 yıl özel sektörde öğretmenlik yaptım,şuan çalışmıyorum.Meslek gereği 40 çocuğun derdini gürültüsünü dinleyip;sinirleri zıplamayan,akşam kendi çocuğuna ilgi göstermek istemeyen öğretmen tanımıyorum ben.Resmi olarak haftada en fazla 30 olması gereken ders saatim günde 11 saatti,cumartesi mesai vardı ve üstüne haftada 2 gün nöbet tutardık.Kolej ve dershane yöneticeleri oturmamızı istemediği için sınıflarda öğretmen sandalyesi bulunmaz ve size spor ayakkabı giymeyi önerirler(!) Bu nedemek farkında mısınız?Tenefüste bile oturamadan ayakta geçen 11 saat!Bu yüzden fıtık oldum ben şuan 10dak.ayakta kalamıyorum +çalışamıyorum+hissettiğim ağrılara dayanamıyorum.Özel sektörde ( her meslekte) çalışan arkadaşlarında aynı durumda olduğunu düşünüyorum.Gelelim eşime:Mesai saati uzun ama bütün gün masa başında oturup evrak işi yapan bir memur.Aynı saatlerde eve gelirdik o uzanır yemek beklerdi,ardından çay bir süre sonra "su ver"derdi ardı arkası kesilmezdi isteklerinin.Arkadaşların yazdığı gibi günde 2 kere lavobo temizlemek zorunda bırakırdı beni ki hala öylee.Bazen "Senin vijdanın yok mu,acımıyor musun bana? Hasta halimle zor yapıyorum,biraz dikkat etsen ne olur "diyorum 2 gün dikkat ediyor yine aynı :50:
Şimdi o mu benden fazla yoruluyordu? Çalışan bayanlara haksızlıklık etmişsiniz :20: :20: :20:

Kayınvalide için: " Kör ölür badem gözlü olur"diye biz atasözü vardır.Nişanlıyken ezdikleri,maaş kartını bile alıp kendisine iğne almadıkları çocuk şimdi "yavruşum,oğluşum" oldu.Ellerine geçen parayı engelleceğimi düşündükleri için bana düşman oldular baştan beri istemediler.Evlendik herşeye rağmen mutlu olalım derken inadına ev halkı işten çıktılar (eve bakan diğer bekar kardeşler) ve iş aramadılar bile.Bize bakın dediler "Ac mı kalacağız biz?"dedi kayınvalidem.Eşim 3000lira kazanırken 1800L onlara ödedik.Büyük bir şehirde 750kira öde ve kalan parayla siz geçinin bakalım.Kira ,faturalar,yemek ve düğün borçlarıda cabası.Biz bu zorluları yaşarken kayınvalidem hala laf sokuyor her gidişimde.Zor tutuyorum kendimi cevap vermemek için.Gelin siz empati kurun benim yerime! :47: :47: :47:

Saçmalamışsınız. :))

Çalışan bir kadınım, sabah kızımı kreşe bırakıp eve geliyorum iş,yemek,kızımın bakımı, eşimle ilgilenmek derken bin parçaya bölünüp daha sonrasında eğer ki vakit kalmışsa kendimle ilgilenebiliyorum..Şimdi kim daha yorgun ? Kuzum nedir bu kocanızı haklı çıkarma merakınız..Hem siz kocanızdan şikayetçi birisiydiniz ? Yanılıyor muyum ? Ne oldu da gökten zembille düşmüş gibi birden erkeklere hak veresi yanların depreşti anlam veremedim :))

Ayrıca kayınvalidenin elinden oğlunu almak nasıl bir deyim yahu ! El insaf :)) Ben ki 1500 km'lik yoldan anamı babamı bırakıp gurbete geldiğin halde ben onların elinden alınmıyorum da kocam mı kayınvalidemin elinden alınıyor ? O zaman evlenirmesin kardeşim :) Ne kadar saçma bir düşünce bu böyle :20:

Son düzenleme:
Back
X