bir de kaynana gözünden bakın...

Ne bileyim konu da öyle yazmışlar
Henüz askere gitmeyen oğlumu bi kızla tanıştırdım onlar da bize danışmadan nişan kıyafeti bile almış oysa oğlumda askerlik öncesi sıcak bakmıyordu denmiş

28 yaşında olduğunu da yeni duydum
Kocaman adam birini severse evlenir
Ben açıkçası oğlum bile olsa böyle bi sorumluluğun altına giremem
Sonra mutlu olamayınca sen yaptın ettin derler

Kız tarafı da acele etmiyorsa sorun ne
Nişan kıyafetini zaten kendi beğenecekti, beğenmiş işte
Yanında anne veya kaynana olmasa da olur bence
Bende kimseyle gitmedim Ous vardı bi tek aldık çıktık, iş çıkışımız zaten

Allah şifa versin inşallah
her aklıma geldiğinde ederim çek..
çok büyük sorunlar değil inşallah

Tiroid ve kansızlık
Bi de boğaz ultrasonumda lenf nodu çıktı, onu bilmiyorum henüz araştırılıyor..
Çok teşekkür ederim

Çok saçma gidip kendi başlarına nişan organizasyonu falan yapmaları, normali iki aile oturur konuşur. Oğlunuz bir şeyler hissediyor mu bu kıza peki merak ettim, kıza boşsa istemiyorum desin geçsin, sizde rahatlayın

Görücü usulu tanistirilmalarda aileler direk işin içinde oldugu icin böyle oluyo.. sanmiyorum bi kiz babası kızının flört adı altında bu sekilde tanısmalarda müsade etsin birbirlerini tanimalarina..
Arkadaş araciliqiyla tanismş olsalardi en son babalar duyar misali o arada zaman gecirirlerdi ama görücü usulu olunca maalesf sistem bu sekilde isliyo sadece sizde dgl her görücü usulunde böyle..
Misal ben eşimle kendim taniştim 6 ay kadar tanima payim oldu snra aileler tanisti nisanlandik 4 ay nisanli kalip ewlendik
Ama eşimin kardeşi görücü usulu mayista kızla tanısti 2 hafta snra nişanlandi bayramdan snrada dügünü war
Yani sadece sizde dgl bütn görücü usulunde böyle..
Bir diqer konuda kiyafetini sormadan almasi ama bna göre abes bi durum dgl sebebi oglunuzun yaşi büyük netice de birakin halletsinler kendi aralarnda herseylerini emin olun fazla karismamak en iyisi:beer:):)

Son düzenleme:
sizinki de değişikmiş.sizn fikriniz sorulmadan alışveriş yapmak.demek ki insan yaşadıkça çok şeyler görüp,öğrenecek...

Konu sahibi arkadaşım, ben sizin çok iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. Umarım sizin için ve herkes için en güzel en hayırlı ve en içinize sinen şekliyle hallolur.

Ne bu yangından mal kaçırırmış gibi ,bu kadar acele davranmalar altından birşey çıkmaz inşallah.

bu duruma yorumum yangından mal mı kaçırıyorlar anlamadım.tabi ki siz haklısınız niye her şeyi oldu bittiye getiriyorlar.bence iyice bir anlayın biraz araştırın derim ilerde oğlunuzun başını yakmasınlar.

cok acele etmişler...
oglunuzda herhalde onayladıki böyle kendi kendine aldı sattı vs.
tek başına yapamaz cünkü herhalde onca şeyi.
askere gitmeden sözyapın bari abla.

O zaman gercekten de bi aceleye getirme durumu soz konusu.kizin cok mutaasip olmadigini da soylemissiniz ki ailesinin acele ettirme gibi bi durumu da olamaz o zaman.yasi nedeniyle acele etmeye ve firsati kacirmamaya calisiyor olabilir.oglunuzla konusmaniz taraftariyim.evlenmelerini cok istediginizi zaten kendiniz tanistirdiginizi ama boyle yangindan mal kacirirca davranmanin hos olmadigini soyleyebilirsiniz.oglunuz da hak verecektir sonucta siz ayrilin evlenmeyin vs demiyorsunuz ki.elbise pek onemli degil bence indirimdedir yakismistir vs almistir ama nisan tarihinin sorulmadan kararlastirilmasi daha soz bile olmadan boyle olmasi garip gercekten.bu gariplikleri oglunuza da gosterin.

işte sabahtan beridir bunu anlatmaya çalışıyorum. Aileler tanıştırınca, e üç ay da geçmiş.. Bu insanlar otuz yaşında. anlaşmışlar da. ne bekliyodunuz ki*

bence de. Aracı kız rahat, uzun görüşürler demiş ve konu sahibi bunun için kabul mu etmiş. Bu çok değişik bence. Bir kız kendi tanıştığı adamla uzun uzadıya görüşse bile böyle akrabası ve cocugun annesi vasıtasıyla tanıştığı bir durumda daha evlilik odaklı davranabilir. Suç mu? Ben hiç annesi tanıştırırp da hadi evladım bir buçuk yıl konusun diyeni görmedim. Ayrıca altını çizeyim üç ay -bu aile kızını yamamaya çalışıyor- denecek bir süre değil. On gün değil, on beş gün değil..

e ama çok mantıksız :26: kendi kendilerine gelin güvey olmuş bu kız tarafı neden ki aceba :44: oğlunuz evlenmek istiyor mu yazdığınızı göremedim yada atladım sanırım oğlunuzun askerden sonra evlenmeye niyeti daha yoksa alsın karşısına kızı bir konuşsun siz konuşsanız kaynanam beni istemiyor der durduk yere kötü olursunuz arayı sen bozmuş gibi olursun bir anda ondan herşeyi düüşünmek lazım :44:

"Parasini sonra hallederiz" mi dedi.anlasildi simdi hersey.pek bi yuzsuzmus.yuzsuz insandan da haliyle insanlarin fikirlerine saygi duymasi beklenemez.basina buyruk olacak demektir surekli.
Ablacim bence ne oglunuzla ne de gelinle munakasaya girmeyin.bi bahane uretin orn.kiziniz izin alamiyor olsun,birinin bi rahatsizligi oldugu icin nisana gelemiyor olsun,maddi olarak uygun degiliz olsun vs.boylece ertelensin askerlik sonrasina.o sure zarfinda da taniyin kizi bana pek tekin gelmedi cunku.izin alir gibi sormadan direk soyleyin oglunuza da kiza da boyle boyle biz musait degiliz o tarihte diyin.kimseyi kirmamis olacaginiz gibi nisanin ertelenmesi de garanti olur ustelik verecegi tepkiden nasi bi insan oldugunu daha iyi anlarsiniz.millete laf anlatmakla ugrasmayin hic.

insan ne kadar rahat olursa olsun yine de yediremez, özellikle erkekler :)

kızınız olduğunu düşünün, hak vereceksinizdir. ama yine de size bi danışılsa iyi olur.

Gerçekten sonuna kadar haklisin! Bu nasil birsey anlamadim

Evet küçük degiller fakat herseyin yolu yordami vardir. Eger nisani/evliligi Türk üsülüne göre yapmak istiyorsan bu tamamen yalnis. Ne demek ilk görüsmede hemen sözü konusmak? Orada kizin annesi, babasi bile yoktu! Bide bohçalar yapildigini söylemek? Daha ortada birak kiz istemeyi, ailelerin tanismasi bile yok! Ben açikçasi bu kiza güvenmem.

Maddi durumunuz nasil? Iyi ise bundan dolayida sizi kaçirilmaz bir firsat olarakta görebilirler. Diyorsun ya kiz kendi basina tatile felan gidiyordu, kim bilir bu aile artik kizlarina kolay kolay damat adayi bulamayacagini düsünüp, oglunuza atlamis olabilirler.

Benim daha çok anlamadigim, o ortak arkadas bu aileyi hiçmi tanimadi? Hiç mi olabilceklerini kestirmedi?

Ben olsam hiç birsey yapmazdim, en azindan oglumun askerligini beklerdim. Kaynanalik ise kaynanalik, umrumda bile olmazdi. Ilk önce benim evladimin psikolojisi önemlidir. Böyle al aceleye, neredeyse baskiya izin vermezdim ben. Istedikleri kadar nisan tarihi belirlesinler, ben yokum derdim.

Enteresan geldi bana , bu neyin acelesi anlamadım , kaldı ki oğlunuz da askerlik sonrası olsun demiş .

size de bi nişan davetiyesi yollar heralde kız tarafı. kızı gidip istememişsiniz bile neyin hazırlığını yapıyorlar?
tamam sevgiliyken herşey planlanır bizde konuşurduk kendi aramızda şunu şöyle yapalım şunu alalım falan fişman diye.
ama nişan kıyafetini niye alıyor çok saçma yani kız istemeden söz takılmadan nişan mı olurmuş.
acaba oğlunuz mu size yanlış aksettirdi bazen erkekler doğru ifade edemezler.
hani kızla kendi aralarında konuştuklarını heyecanlarını anlatmışta olabilir.
sanırım oğlunuz kıza sözü vermiş bayram sonu geliriz istemeye diye. önce oğlunuzla konuşun işin doğrusunu. madem niyetleri ciddi bi yüzük takın adı resmileşsin zaten siz tanışmasını istemişsiniz.

Danışılmaması ayıp olmuş gerçekten birde bu evlilik meselelerinde anlamadığım bir şey var oda kız tarafı da, erkek tarafı da hep aynı şeyi söylüyor. Karşı taraf her şeye çok karışıyor diye.

Bazen erkeklerde ( oğlunuzu bilemem) kendi ailesinin daha az işe karışmasını istiyor. Müstakbel eşiyle arasında sıkıntı olmasın diye.
Abimin evliliği ve evliliğime bakarak bu yorumları yapıyorum. Siz oğlunuzu daha iyi tanıyorsunuz.

benim anlamadığım nişan tarihine oğlunuzla bir mi karar vermişler yoksa kız sadece kendi ailesiyle mi karar vermiş. bu arada siz neden olanları uzaktan izliyorsunuz oğlunuzla da mı konuşmuyorsunuz?

hepinize çok teşekkür ederim tek tek alıntı yapamayacağım için kısa bir özet geçeyim.oğlum 28 yaşında,iyi bir işi,evlenince oturacağı evi ,arabası olan bir insan.bu kızla tanıştıktan sonra ben bir kaç kez sordum.ne düşünüyorsun,ailesi gelsinler diyormuş diye.(aile arkadaşımla haber gönderiyor bu arada)anne biz daha birbirimizi tanımaya çalışıyoruz dedi bana.henüz çok erken ben kızada söyledim.benim önümde 5 ay askerlik var,askerden önce resmi bir şey düşünmüyorum dedim.normalde görücü usulüne inanan bir çocuk değil.adımlarını çok temkinli atar.kızın annesi ilk haftanın sonunda arkadaşıma ne zaman istemeye gelecekler diye sormuş.ben de arkadaşıma da izah ettim.çocuklar böyle diyorlar diye.2. haftasında kız oğlumu kendi evine davet etmiş.oğlumda gerek olmadığını söylemiş.bu ufak bir kriz yarattı.hatta kızın annesi bunlar dalga geçme niyetinde,onun tabiriyle yazıyorum(biraz kızımızla gezip sonra kıvıracaklar diye)ben de niyetimizin asla öyle olmadığını söyledim.eğer anlaşırlarsa ileriye dönük birşeyler olabileceğini ama bunu çocuklara ve zamana bırakmak gerektiğini söyledim.sonra kızla tanışmammızda kız ablası ve arkadaşım da geldi.benim olğlanda vardı.onlar anlattı biz dinledik.kızın ablası sürekli konuştu.onlarıeve bıraktıktan sonra arkadaşımda arabada kaldı ve oğlumun söylediklerini o da duydu.yani şahit.oğlum hala ben şu anda ciddi bir şey düşünmüyorum daha tanıyamadım dedi.arkadaşımda yapılanların terbiyesizlik olduğunu(onların yaptığını)eleştirdi .bundan 10 -15 gün sonrada ne olduysa birden nişan tarihi,mevzusu,şimdide nişan elbisesi mevzusu oldu.bu arada nişan bohçası alışverişini ilk tanışmammızda kız ve ablası biz herşeyini aldık. birtek çamaşır kaldı diye söyledi.şaşırmalarım bu yüzdendir.
ama olumlu,olumsuz yorum yapan herkee teşekkür ederim.suçun bir kısmını da kendimde görüyorum haklısınız.(ilk defa böyle bir işe giriştim)ne olduğunu anlamadım.neyse gelişmeleri yazacağım.inşallah herşeyin hayırlısı olur.kız içinde,oğlum içinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…