bir de kaynana gözünden bakın...

yok yoook hiç beğenmedim kız tarafını
inşallah oğlunuz sonra çok pişman olmaz
babası konuşunca bizi de bilgilendirir misiniz?
Allah hayır etsin sonunu bu işin inşallah..

Officeçim ben de en başta oğlanı 20 yaşında sandım ama oğlan 28 yaşında daha önce ilişkisi olan 4 yıldır çalışan kocaman adam. Yani ne yaşı küçük ne hayatında ilk defa kız arkadaşı olmuş ne de hayat tecrübesi eksik.

Son düzenleme:
sizinki de değişikmiş.sizn fikriniz sorulmadan alışveriş yapmak.demek ki insan yaşadıkça çok şeyler görüp,öğrenecek...

ahhhh ahhh ne degısıklıkler var hayatımda kaynanam n ısanda aldıgı elbıseyle cıcegın parasını ısteyıp duruyor ınanabılıyormusunuz bence pasıf taraf olmayın ben oldum da ne oldu yarın oburgun aaaaaa ben kocana sut verdım sut parası dıcek dıye korkuyorum

Bence haklısınız. Büyükleri saymak, en azından fikirlerini soruyormuş gibi yapıp yine kendi bildiğini yapmak gerekir :) Ama nezaketen de olsa mutlaka büyüklere danışılmalı. Kız tarafının aceleci olmasını bi bakıma anlayabiliyorum. Kız ailesi olmak kolay değil. O kızı gönül rahatlığıyla dışarı salmak istiyorlar belli ki. Biz de eşimle 10 gün içinde evlenme kararı alıp 1,5 ay içinde de nişan yapmıştık. (Bizi de annelerimiz tanıştırmıştı.) Kızın ailesi belki yüzük takılsın, adı konsun, öyle gidip gelme olsun isterler. Benim ailem de müsaade etmezdi nişan yapılmadan ailesiyle görüşmeme. Bunu anlayışla karşılamak lazım ama diğer konuda haklısınız. Mutlaka ailelerin fikri alınmalı. Kız aldığı tepsiyi bile gösterip anne bak bunu aldım, beğendin mi diye fikir sorup en azından gönül almalı. Yine kendi bildiğini yapsın, kendi istediği olsun, ama saygısızlık olmasın diye sorulması lazım. Bence erkek çocuklarda iş bitiyor. Benim abim de bi gün eve geldi biz nişan için salonu tuttuk. Şu kadara şu tarihe anlaştık dedi. O güle oynaya geldi, ne yaptığının farkında değil. Güzel bişey yaptı zannetmiş :) Erkekler böyle şeyleri düşünemiyorlar :) Ama kız ne yapmış? Bakıp beğenince salona, hemen eve gidip annesini almış, beraber bakıp karar vermişler. Kız o heyecanla belki düşünemeyebilir ama abimin düşünmesi lazımdı. Her konuda bu böyle devam etti. Hep kafalarına göre davrandılar. Geçen gün annem gelinimizi kenara çekmiş, bir bir hesabını sormuş güzel bi dille. ''Kızım bizim ailemizde böyle şeyler ters. Bundan sonra şöyle davranmaya çalış. Ben zaten size karışacak değilim ama büyükler olarak biz saygı görmek isteriz. Bi sorsan gönlümü alsan ne zarar gelecek? Bunları benim oğlum düşünemez, erkekler bilemez böyle şeyleri. Onu sen toparlayacaksın. Sen yönlendireceksin. Bunları senin düşünmen gerekir.'' vs... konuşmuş. Gelinimiz de özür dilemiş, ''annecim sen benim kusuruma bakma, cahilim işte, bilemedim, iyi oldu uyardığın.'' falan demiş. Bence siz de gelin adayınızla böyle tatlı bi konuşma yapabilirsiniz :)

Ben askerliği yaşı küçüktür diye söylemedim.Hangi yaşta olursa olsun askerlik gibi aşılması gereken bir durum var ortada.İnsanlar askere giderken farklıdır.Ordaki yaşanmışlıklarından sonra farklıdır.İşi oldu bittiye getirmelerinin tek sorumlusu oğlunuz.Kız tarafı ister.Makul bulur,uzatmak istemez ister.Ona o ümidi veren oğlunuz.Oğlunuz gayet rahat diyebilir askerliğim var.Birbirimizi iyi tanıyalım.Kimse kendi başına evlenme kararı alır mı?

Vallahi sabırlısınız......

Abla kusura bakmayın ama askere gitmemiş bi çocuğun evlilikle nışnala işi ne ??? Henuz cok cok erken

gelin adayının yaptığı saygısızlıktan başka bişey değil

Aslında dertsiz başına dert almışsın kısmen. Önünde askerlik var. Bir mesleği var mı o kısmı okumadım ama görücü usulü tanıştırmalarda ben olsam askerliğini yapmamış biriyle görüşmeyi tercih etmezdim.
Şimdi sorun içinde sorun. Bir gidip gelseydi daha iyi olmaz mıydı?

amannn bu ne yaa...Allah korusun en korktuğum insan çeşidi....çirkefle başa çıkılmaz....evlerden uzak

ooooo çek hamile misin sen
çok sevindim canım Allah hayırlısıyla sağlıklısıyla sağsalim
kucağına almayı nasip etsin :)

Öyleymişim
Çok teşekkür ederim, amin
Sağlık sorunlarım sebebi ile biraz pürüzler var o yüzden hepinizden çok dua istiyorum mümkünse

valla fıstığım o zaman oğlana da iyi bir ders olur, bir kere rezil olur karşı tarafa bir daha annesini dahil etmeden plan yapmamayı öğrenir yoksa bir gün anne ben evlendim diye gelecek oğlan, ya da annenin haberi eve davetiye gelince olacak.. çok kötü bir kaynana adayı gibi gördüm kendimi yaw

aslında diğer taraftan bakınca şimdi kvalidelere neden kızıyorsunuz diyorsunuz gel de kızma. senin tarafından bakıldı olaya. bir de kızın tarafından bakalım...
görücü usulu tanıştırma yapılmış. belli ki niyetler evlilik yönünde.. bu tür buluşmalarda 1 yıl gezin sonra karar verin diyeni hiç duymadım bir kaç görüşmede olumlu olumsuz görüşü beklenir taraflardan. görüş olumluysa zaten adım atılır. senin amacın oğlun askere gitmeden nişan yapıp da gelince düğün gibi bir şeyse tamam, ama askerden gelene kadar konuşsunlar tanışsınlar dersen kızın ailesi kabul etmez bunu.

Bi de bu kadar acele kız vermek isteyen taraftan bi şeyler çıkmıştır hep çevremde gördüğüm kadarı ile
Hele ki sizin çocuklar önceden tanışmıyor bile
Ne demek küt diye biz nişan kıyafeti aldık vs.
Kız evi naz evi derler, bunlar garip

öncelikle hayırlı olur inşallah..diğer konuya gelirsek iki tarafın anlaşması gerek bu konuda.bakalım siz hazırmısınız?bunu soran olmalı..eğer sizde bu durumdan rahatsızsanız karşı tarafla iletişime geçip nyetlerini anlayabilirsiniz.sonuçta kolay bi olay değil..maddi manevi çöküyor insan.kendi kendine gelin güvey olmak diye bir deyim var ya..aynısı burda..bence iletişime geçin çok geç olmadan.siz annesiniz..şüphesiz kırmadan anlatabilirsiniz derdinizi.

Ah İpekçim sen hiç sayfaları okumuyorsun be canım. Ben sana özet geçeyim. Oğlan 28 yaşında. İşi gücü var. Kız tarafı çok gelenekçi değil. Kız tek başına tatile de gidiyor, istediği saatte eve girip de çıkabiliyor. Hani rahat rahat görüşsünler diye hemen nişan takalım diye bir şey de yok. Bir tanışsınlar diyen aracıya konu sahibi zaten demiş oğlum daha askerliğini yapmadı, biz askerlikten önce ciddi bir şey düşünmüyoruz diye. Ama aracı da demiş zaten o mantelitede insanlar değiller, bir tanışsınlar bir kaç yıl arkadaşlık da yapabilirler falan. Ama tanışınca ne olduysa olmuş işler aceleye gelmiş. Oğlan annesine haklısın diyormuş ama sanırım öbür tarafa ağırlığını pek koyamamış falan.

Son düzenleme:

Aaa fıstık bu durum bizim kvalideleri bozar.. nasıl kabul etmiş konu sahibi?? Bile bile lades demiş resmen..
Yani bizim aradığımız evlenilecek kız; eğlenilecek kız değil.
Kız tarafının amacını anlamadım bir kaç yıl görüşsünler falan ama konu sahibi de bu şartları biliyorsa kabul etmesindeki mantıksızlığı anlamadım.

Çek aceleyle kız verme diye bir şey yokmuş anacım. Kız tarafı hatta acelesi yok birkaç yıl gezebilirler diyormuş.
Artık kızlarının cazibesine güvendikleri için belki.. nasıl olsa ilk görüşmede dakka bir gol bir olacak.

Öyleymişim
Çok teşekkür ederim, amin
Sağlık sorunlarım sebebi ile biraz pürüzler var o yüzden hepinizden çok dua istiyorum mümkünse

Allah şifa versin inşallah
her aklıma geldiğinde ederim çek..
çok büyük sorunlar değil inşallah

Yok işte görüşmeden önce bu kadar acele olacağı düşünülmemiş ama oğlanla kız tanıştıktan sonra şimdi öyle demiyorlarmış. O bir kaç yıl arkadaşlık falan rafa kaldırılmış. Askerden önce nişan diyorlarmış. Ya aracı kız tarafını tam tanıyamamış. Ya da bir yıldırım aşkı söz konusu. Tabi bu arada kız 30 yaşında sanırım.

Çok pis kokular var bu işin içinde.
Olasılık 1= aracı+ kız tarafı kızın vahşi ve de yahşi cazibesine güvendikleri için nasıl olsa oğlanın altından girip üstünden çıkar dediler hele bir görüşsün dediler ve plan tuttu.
Olasılık 2= yıldırım aşkı
Olasılık 3= baktılar bir daha bu çocuk gibisini bulamaz hemen nikahı basalım dediler A planı birkaç yıldan birkaç haftaya düştü B planı oldu.
Anlamadığım aracı tam tanımıyorsa nasıl aracı oluyor. Enteresan gerçekten.
Onu geçtim 28 yaş az bir yaş değil. Çocuk bunları nasıl mukayese edemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…