- 27 Nisan 2012
- 15.827
- 19.096
- 498
öh artık
konu sahibi, ben sizin yerinizde olsam karşı tarafa telefon açar, henüz ciddi bir adım atmak için erken olduğunu söylerdim.. iş oğlunuzda bitiyor evet, ama oğlunuz hayatıyla ilgili karar almakta henüz çok tecrübesiz ve belli ki karşı tarafa rest çekemiyor.. karşı taraf da sizi resmen yok sayıyor..
bence sessiz kalmayın, hemen bugün arayıp askerden dönene kadar ciddi bir adım atmayacağınızı söyleyin derim.. en azından ben öyle yapardım..
sizinki de değişikmiş.sizn fikriniz sorulmadan alışveriş yapmak.demek ki insan yaşadıkça çok şeyler görüp,öğrenecek...
arkadaşlar,burada hep gelinler mağduriyetlerini anlatıyor.zaman zaman haksız olsalar da,çoğunlukla hak veriyorum.ama ben de bir kayınvalide adayıyım.evlilik yaşına gelmiş bir oğlum var.asklerliğini daha yapmadı ama 3 ay önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir kızla tanıştırdık.maksat arkadaşlık etsinler,birbirinden hoşlanırlarsa ilerde bir şeyler olabilir di.oğlum eylül- ekim de askere gidecek. kendisi de asker dönüşüne kadar herhangi resmi bir durum olmayacağını söylüyordu.ama kız ve ailesi,işi aceleye getirmek istiyorlar.bayram sonrası söz ve nişan için gün belirlemişler.kız bohçaya koyacaklarını ve nişan kıyafetini almış.(nişan kıyafetinin parasını vereceğiz)ama tek başına çıkıp almış.ben kızı 3 kere gördüm.1 keresinde yalnız oturduk.diğerlerinde kalabalıktı.oğlumdan bikaç yaş büyük.
şimdi beni yanlış anlamayın .kesinlikle kaynanalık yapmak gibi bir niyetim yok.siz gençlere sormak istiyorum.endişelerimde haksız mıyım?sanki biraz aceleye getiriorlarmış gibi bir his oluştu içimde.bir de hiç bir konuda bize danışmıyorlar.nişan gününü bile kendi kendilerine kararlaştırmışlar.tabi oğlumda şimdi bu işin içinde ama kızın ailesi,özellikle ablası herşey,n içinde bense uzaktan seyrediyorum olanları.sizce farkında olmadan kıskançlık mı yapıyorum?burada gelinler çoğunlukta,empati yapmama yardımcı olursanız sevinirim.
evet buraya konu açmamın nedeni buydu zaten.ben de bazı şeyleri yanlış yaptığımız farkındayım ama oğlum küçük bir çocuk değil.yani askerlik sadece bir teferruat,işi mesleği var.sorun o değil.işi oldu bittiye getirmeleri
Arkadaşımın annesi kız görmeye gitmiş oğluna, bir bakmış ki ev kalabalık.Meğer bunlar kız görme değil isteme şeklinde düşünmüşler. O kadar da istekli olunca tabi kız şirinlik yapıyor falan hadi olsun bari deyip apar topar eşini oğlunu çağırmış çikolata çiçek yaptırmış isteme olmuş. İstemeden bir kaç gün sonra oturmaya gitmişler kıza. Bakmışlar ki evde dedeler anneanneler amcalar yengeler kuzenler Hani yüzük demişler söz ne zaman yapıcaz. Hadiiiii akşam vakti apar topar tanıdık kuyumcu varmış açtırıp yüzük almışlar söz kesilmiş. Hemen o gün kızın ailesi tarih vermiş, şu gün alışveriş olacak bu gün büyük nişan olacak bizde adettir nişanı erkek tarafı yapar... Neyse alışveriş zamanı gelin demişki iki parça şey alsak yeter. Yersen... Bir gardrop dolusu kıyafet ucu upuzun sivri burunlu pullu taşlı bir düzine ayakkabı Salon takımı aldırmış odada az bişey boş yer varmış iki çekyat daha. 1 sandık neyine yetermiş işlemelilerden toplam 3 sandık. Kayıpederi hazır daire verdi yerler gerçek tahta, ankastre mutfak falan... Gelin hanım rengini beğenmemiş O olay baya kriz oldu neyse vazgeçti. Hayırlısıyla düğün oldu evlendiler. Sonradan ortaya çıktı ki kız çevrede ailesiyle beraber çirkefliğiyle açgözlülüğüyle yüzsüzlüğüyle bilinen biriymiş ve bu yüzden isteyeni yokmuş. Bunlarda görmeye gelince kimse uyanmadan oldu bittiye getirip kızı kitlediler resmen
Konu sahibi, bu uç bir örnek olabilir ama diyorum ki gözünüzü dört açın.
ooooo çek hamile misin sen
çok sevindim canım Allah hayırlısıyla sağlıklısıyla sağsalim
kucağına almayı nasip etsin :)
Officeçim ben de en başta oğlanı 20 yaşında sandım ama oğlan 28 yaşında daha önce ilişkisi olan 4 yıldır çalışan kocaman adam. Yani ne yaşı küçük ne hayatında ilk defa kız arkadaşı olmuş ne de hayat tecrübesi eksik.
aslında diğer taraftan bakınca şimdi kvalidelere neden kızıyorsunuz diyorsunuz gel de kızma. senin tarafından bakıldı olaya. bir de kızın tarafından bakalım...
görücü usulu tanıştırma yapılmış. belli ki niyetler evlilik yönünde.. bu tür buluşmalarda 1 yıl gezin sonra karar verin diyeni hiç duymadım bir kaç görüşmede olumlu olumsuz görüşü beklenir taraflardan. görüş olumluysa zaten adım atılır. senin amacın oğlun askere gitmeden nişan yapıp da gelince düğün gibi bir şeyse tamam, ama askerden gelene kadar konuşsunlar tanışsınlar dersen kızın ailesi kabul etmez bunu.
Ah İpekçim sen hiç sayfaları okumuyorsun be canım. Ben sana özet geçeyim. Oğlan 28 yaşında. İşi gücü var. Kız tarafı çok gelenekçi değil. Kız tek başına tatile de gidiyor, istediği saatte eve girip de çıkabiliyor. Hani rahat rahat görüşsünler diye hemen nişan takalım diye bir şey de yok. Bir tanışsınlar diyen aracıya konu sahibi zaten demiş oğlum daha askerliğini yapmadı, biz askerlikten önce ciddi bir şey düşünmüyoruz diye. Ama aracı da demiş zaten o mantelitede insanlar değiller, bir tanışsınlar bir kaç yıl arkadaşlık da yapabilirler falan. Ama tanışınca ne olduysa olmuş işler aceleye gelmiş. Oğlan annesine haklısın diyormuş ama sanırım öbür tarafa ağırlığını pek koyamamış falan.
Bi de bu kadar acele kız vermek isteyen taraftan bi şeyler çıkmıştır hep çevremde gördüğüm kadarı ile
Hele ki sizin çocuklar önceden tanışmıyor bile
Ne demek küt diye biz nişan kıyafeti aldık vs.
Kız evi naz evi derler, bunlar garip
Öyleymişim
Çok teşekkür ederim, amin
Sağlık sorunlarım sebebi ile biraz pürüzler var o yüzden hepinizden çok dua istiyorum mümkünse
Aaa fıstık bu durum bizim kvalideleri bozar.. nasıl kabul etmiş konu sahibi?? Bile bile lades demiş resmen..
Yani bizim aradığımız evlenilecek kız; eğlenilecek kız değil.
Kız tarafının amacını anlamadım bir kaç yıl görüşsünler falan ama konu sahibi de bu şartları biliyorsa kabul etmesindeki mantıksızlığı anlamadım.
Yok işte görüşmeden önce bu kadar acele olacağı düşünülmemiş ama oğlanla kız tanıştıktan sonra şimdi öyle demiyorlarmış. O bir kaç yıl arkadaşlık falan rafa kaldırılmış. Askerden önce nişan diyorlarmış. Ya aracı kız tarafını tam tanıyamamış. Ya da bir yıldırım aşkı söz konusu. Tabi bu arada kız 30 yaşında sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?