- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
bence iki tarafta otursun konuşsun..
çünkü erkek tarafına yapılan bir haksızlık var..
konu sahibi önce olu ile konuşsun..
sonrasında toplanıp ortak karar alınsın gün ile ilgili..
kızla çocuk ne istiyorsa gene o olsun ama ailede bi toplanıp konuşsun yani..
Şöyle söyliyim, nişan tariihini alırken eşimin ailesinin hep fikrini aldım, işte tatile gidecekler için öne alındı falan. Ama bunu yaparken aileler hiç oturup konuşmadı. Biz eşimle oturduk konuştuk. O annesi ile ben annemlerle muhatap oldum. Kocaman insanlarız. Ailelerimizin de fikrini aldık ama onlar bir konuşsunlar bir karar versinler olmadı. Ben evlatlar ailelerine saygılı olup onların fikirlerini aldıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. İlla dünürler bir oturup konuşacak diye bir şey yok. Biz evliliğimizin her anından ikimiz hareket ettik. Salona ikimiz karar verdik, eşyaları ikimiz aldık, beyaz eşyaya ikimiz karar verdik ve hatta gelinlikçileri ikimiz gezdik. Hepsinde ailelerinde fikri alındı. Ama büyükler otursun bizim adımıza konuşsun olmadı. Hatta bir kere tanıştılar bir kere de istemede konuştular. Gençler birbirini sevmiş karar vermişti zaten. Gençler 29 yaşındaydı zaten. Gençler eşek kadar olmuş kendi ayakları üzerinde duran bireylerdi zaten.
Tam olarak anlayamadığım bir konu var aslında önemli nokta orası.
Siz kızı resmen ailesinden istediniz mi . İstediniz ise artık nişan yapılsın adı konulsun denilmesi normal bir davranış
Yok eger istemediniz ise bu durumda aceleye getirmeleri ,oldu bitti yapmaları yanlış, O zaman askerden gelsin öyle isteyeceğiz dersiniz olur biter.
bence siz de de hata var...ne diye oğlunuzu arkadaşınızın tavsiye ettiği kızla tanıştırıyorsunuz ki...madem söze,nişana gerek yok diyorsunuz askerden sonra tanıştırsaydınız ve bu sürede kızı da araştırmış olurdunuz...bence siz kızın aile yapısını,kızın huyunu suyunu ve geçmişini bilmiyorsunuz ve bu yüzdende içinize sinmiyor....erkekler ayran gönüllüdür zaten ince eleyip sık dokuyanı çok azdır...ben de yetişkin erkek çocuk annesiyim...hiç böyle bir risk alamam....iyi olur Allahtan kötü olur benden bilinir....sadece kız arkadaşlarını tanıştırdığı zaman fikrimi net olarak söyüyorum...tercih senin diyorum...o anlıyor zaten ne demek istediğimi...şimdiye kadar dinledi... he dinlemezse de kendi bilir...kendi düşen ağlamaz
Bu kavgalar hep erkegin pasifliginden cikiyor. Sizde de oyle olmus. Cocugunuz pasif kalmis karsi tarafa. Yani su durumda agzinizi acsaniz hemen kotu kaynana damgasini yersiniz ama sonuna kadar haklisiniz. Insallah mutlu olurlar. Diyecek bisey kalmamis ki..
bence kıskanclık yapmıyorsunuz hatta sessız bıle kalmıssınız.. dunur adaylarınıza gıdın oturup konusun bır karar verılecekse cıft taraflı karar verılır netıcede sam annesı degılsınız... ahhh ahhh benımde dugun gelın alısverısıne benden habersız gıdılmıstı ne komık degılmı gelınden habersız gelın alısverısı aldıklarıda bır sal :)))))) neyse konuya donecek olursak vakıt kaybetmeyın kanımca:26:
estağfurullah sopalık ne demek,sizin durumunuz daha farklı.uzun yıllardır arkadaşlık ediyormuşsunuz.ve izin tarihi gibi bir sıkıntınız var önünüzde.bizimki,tamamen keyfi bir durum.bide biz kızla tanıştığımız gün bana tarih konusunu söyledi.yani ilk kez buluşmuştuk.aynı gün ben daha hazırlık yapmadığımı söyleyince,ben bohçamı(yani erkek tarafına verileceği)hazırladım dedi.sizin de bana alacaklarınız 1 günde hallolur,biter dedi.4. karşılaşmamızda da,alışveriş yaptığını ve bir elbise beğenip nişanda giymek için aldığını söyledi.bana elbiseyi gösterdi.inan ne diyeceğimi şaşırdım.ne güzelmiş ne de olmamış diye bildim sadece güle güle giy dedim.bunu bizim almamız gerekmiyormuydu diye sorduğumda,tamam sonra verirsiniz dedi.yani parasınıda vereceğiz.ama ne bileyim işte sanırım kuşak farkı...
Kimse kendi kendine gelin güvey olmaz.O ümide oğlunuzdan almıştır.İlk aceleyi siz yapmışsınız.Askerliğini bitirsin,sorumlulukmsahibi olsun kendi ayakları üzerinde dursun kendi seçeceği bir insanla tanışır.
Arkadaşımın annesi kız görmeye gitmiş oğluna, bir bakmış ki ev kalabalık.Meğer bunlar kız görme değil isteme şeklinde düşünmüşler. O kadar da istekli olunca tabi kız şirinlik yapıyor falan hadi olsun bari deyip apar topar eşini oğlunu çağırmış çikolata çiçek yaptırmış isteme olmuş. İstemeden bir kaç gün sonra oturmaya gitmişler kıza. Bakmışlar ki evde dedeler anneanneler amcalar yengeler kuzenler Hani yüzük demişler söz ne zaman yapıcaz. Hadiiiii akşam vakti apar topar tanıdık kuyumcu varmış açtırıp yüzük almışlar söz kesilmiş. Hemen o gün kızın ailesi tarih vermiş, şu gün alışveriş olacak bu gün büyük nişan olacak bizde adettir nişanı erkek tarafı yapar... Neyse alışveriş zamanı gelin demişki iki parça şey alsak yeter. Yersen... Bir gardrop dolusu kıyafet ucu upuzun sivri burunlu pullu taşlı bir düzine ayakkabı Salon takımı aldırmış odada az bişey boş yer varmış iki çekyat daha. 1 sandık neyine yetermiş işlemelilerden toplam 3 sandık. Kayıpederi hazır daire verdi yerler gerçek tahta, ankastre mutfak falan... Gelin hanım rengini beğenmemiş O olay baya kriz oldu neyse vazgeçti. Hayırlısıyla düğün oldu evlendiler. Sonradan ortaya çıktı ki kız çevrede ailesiyle beraber çirkefliğiyle açgözlülüğüyle yüzsüzlüğüyle bilinen biriymiş ve bu yüzden isteyeni yokmuş. Bunlarda görmeye gelince kimse uyanmadan oldu bittiye getirip kızı kitlediler resmen
Konu sahibi, bu uç bir örnek olabilir ama diyorum ki gözünüzü dört açın.
Ben olsam daha askere gitmemiş oğlumu bi kızla tanıştırmaya çalışmam
Her şeyin bi zamanı var
Askere gitsin gelsin kendi arkadaş edinir nasılsa
İşin içine sizler yani aileler girince hemen bi adı konsun diye beklenti oluşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?