bir de kaynana gözünden bakın...

Bu kavgalar hep erkegin pasifliginden cikiyor. Sizde de oyle olmus. Cocugunuz pasif kalmis karsi tarafa. Yani su durumda agzinizi acsaniz hemen kotu kaynana damgasini yersiniz ama sonuna kadar haklisiniz. Insallah mutlu olurlar. Diyecek bisey kalmamis ki..

Şöyle söyliyim, nişan tariihini alırken eşimin ailesinin hep fikrini aldım, işte tatile gidecekler için öne alındı falan. Ama bunu yaparken aileler hiç oturup konuşmadı. Biz eşimle oturduk konuştuk. O annesi ile ben annemlerle muhatap oldum. Kocaman insanlarız. Ailelerimizin de fikrini aldık ama onlar bir konuşsunlar bir karar versinler olmadı. Ben evlatlar ailelerine saygılı olup onların fikirlerini aldıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. İlla dünürler bir oturup konuşacak diye bir şey yok. Biz evliliğimizin her anından ikimiz hareket ettik. Salona ikimiz karar verdik, eşyaları ikimiz aldık, beyaz eşyaya ikimiz karar verdik ve hatta gelinlikçileri ikimiz gezdik. Hepsinde ailelerinde fikri alındı. Ama büyükler otursun bizim adımıza konuşsun olmadı. Hatta bir kere tanıştılar bir kere de istemede konuştular. Gençler birbirini sevmiş karar vermişti zaten. Gençler 29 yaşındaydı zaten. Gençler eşek kadar olmuş kendi ayakları üzerinde duran bireylerdi zaten.

Tam olarak anlayamadığım bir konu var aslında önemli nokta orası.
Siz kızı resmen ailesinden istediniz mi . İstediniz ise artık nişan yapılsın adı konulsun denilmesi normal bir davranış
Yok eger istemediniz ise bu durumda aceleye getirmeleri ,oldu bitti yapmaları yanlış, O zaman askerden gelsin öyle isteyeceğiz dersiniz olur biter.

katılıyorum cok haklısınız.

bence siz de de hata var...ne diye oğlunuzu arkadaşınızın tavsiye ettiği kızla tanıştırıyorsunuz ki...madem söze,nişana gerek yok diyorsunuz askerden sonra tanıştırsaydınız ve bu sürede kızı da araştırmış olurdunuz...bence siz kızın aile yapısını,kızın huyunu suyunu ve geçmişini bilmiyorsunuz ve bu yüzdende içinize sinmiyor....erkekler ayran gönüllüdür zaten ince eleyip sık dokuyanı çok azdır...ben de yetişkin erkek çocuk annesiyim...hiç böyle bir risk alamam....iyi olur Allahtan kötü olur benden bilinir....sadece kız arkadaşlarını tanıştırdığı zaman fikrimi net olarak söyüyorum...tercih senin diyorum...o anlıyor zaten ne demek istediğimi...şimdiye kadar dinledi... he dinlemezse de kendi bilir...kendi düşen ağlamaz

yok resmen isteme olmadı.nişan tarihine 23 ağustosa gün kararlaştırmışlar.tabi bizimde bu tarihten önce gidip istememiz gerekiyor.bakalım babası bugün yarın konuşacak.gelişmeleri yazarım.

haklısınız.ama arkadaşımı kıramadım bana sordu şu an görüştüğü kimse varmı diye yok dedim.(kız arkadaşından ayrılalı 7-8 ay olmuştu)o da bana bir kız var dedi.arkadaşlık ederler.tanıştırayım dedi.benim arkadaşım oğlumu tanıyor.kızda uzaktan akrabası.ben tanıştırmadan önce söyledim.bak benim oğlum 28 yaşında ama henüz askerlik falan yapmadı.yani şu anda ciddi bir şeyolamaz dedim.o da kız zaten öyel bir kız değil.rahat bir kız birkaç sene arkadaşlık ederler,bakalımzaman ne göstrecek dedi.ben de kıramadım.

Tabii ki acele olmuş nasıl bir aile ki bu insanlar hemen apar topar kızlarını nişanlayabiliyorlar, kendi aralarında nişana karar veriyorlar her şeyin bir yol yordamı var. Daha nişanlık alacağı zaman konuşulduğu zaman tepkinizi koymanız lazımdı. Sanırım daha aileler bile tanışmamış isteme olmamış böyle şey olur mu yangından mal kaçırır gibi ne kadar tanıdılar birbirlerini bence siz annesiyle konuşun daha biz tanışmadan bir araya gelmeden söz nişan acele olmuyor mu daha bir araya gelip konuşmadık bile deyin. Çok az tanıyorlar birbirlerini daha sonra bir sorun çıkmasın nişan olayları kolay değil çıkmak gibi değil sonra kavga ederseler bozulursa kötü olur diye belirtin ha kız ailesi olarak onlar için sorun yoksa oğlunuzda illa olsun istiyorsa bendem günah gitti ben uyardım bana göre daha erken ama kız annesi olarak siz bilirsiniz ben sorumluluk almıyorum yarın bir gün ayılırlarsa ya da evlenip anlaşamazlarsa diye belirtin. ilk defa böyle bir şey duyuyorum. İlk defa kız istemeye gidilirken aile ile tanışılmaz ki önden bir gidilir muhabbet edilir tanışılır yani.

Son düzenleme:
Bence acele etmişler diyenlere katılmıyorum fakat size söyleyerek fikrinizi alarak hazırlık yapılsaydı sizde böyle düşünmezdiniz. Bende nişanlıyım aileler tanıştırmadı bizi ve tanıştıktan 3 ay sonra tarih belirledik (kendi aramızla konuştuk ailelerde uygun gördü) 3. ayımızda da yapabilirdik ama hazırlıklar vs göz önünde bulunduruldu 6. ayımızda sözlendik iki ay sonrada nişanlandık. bu arada yaşlarımınz 28-30 değil ben 23 nişanlım 24 yaşında . bu şekilde karar vermeleri normal çünki beklemeleri gereken bir durum yok maddi manevi . birde şu var herkes kendisi gibi bir gelin istiyo ama sonuçta yabancı tanımadığınız bir insan olduğu için buna alışmak zaman alıyo. Benımde melek gibi bir kayınvalidem var çok seviyorum bazen benim annem olsa gelinine bunu yapmazdı die düşünüyorum yalan değil. Bunun tek sebebi de aile yapılarımız çok benziyor . Eğer sizinde öyleyse önyargılarınızı silip atın ilerde çok sevebilrisinz herşeye güzel yaklaşın ki gelininzde size karşı soğuk olmasın herşeyi sizinle paylaşabilsin geri planda tutmayın kendinizi. Allah hayırlı olanı nasip etsin sizin ve oğlunuz için .

inşallah canım,tek dileğim mutlu olsunlar.ama endişelerim var erken olduğu konusunda ama kötü kaynana olmak istemiyorum.

sizinki de değişikmiş.sizn fikriniz sorulmadan alışveriş yapmak.demek ki insan yaşadıkça çok şeyler görüp,öğrenecek...

neye istinaden nişan kıyafeti alıyorlar?

Her şey oğlunuz da basliyor oglunuzda bitiyor...

Kiza gidip evlilik için planlar yapip size gelip haklisin acele ediyoruz derse gelinle kayinvalide karsi karsiya kaliyor....

Eğer size hak veriyorsa kiza gidip acele ettiğini anlatacak eğer kiza hak veriyorsa size diyecekki biz evlenecez acelede olsa..

Ama iki tarafi idare etmek için sana başka ona başka konuşunca siz kaynana oluyorsunuz kizda istenmeyen gelin olup cikiyor sonra omur boyu tatsizlik oluyor...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet buraya konu açmamın nedeni buydu zaten.ben de bazı şeyleri yanlış yaptığımız farkındayım ama oğlum küçük bir çocuk değil.yani askerlik sadece bir teferruat,işi mesleği var.sorun o değil.işi oldu bittiye getirmeleri

Bence askerlikten önce isteme ve küçük bir söz olsun. Asker dönüşü de nişan yaparsınız. Akışına bırakın.

Kesinlikle ortada tuhaf bir durum var. Endişelerinde haklısın. Erkek ve kızın yaşları evliliğe müsait ama acele ne için ben de anlam veremedim.

İlk görüşmenizde ablası nişan bohçasına koyulacaklar hazır demiş. Ki en çok dikkatimi çeken şey buydu. Normal şartlarda kız kendi bohçasına eşyasına özeni. Damat bohçası için acele edeni de ilk defa gördüm. İnsan ilk görüşmede bunu söylemez utanır ne düşünürler diye.

Kız ilk iş gidip elbise almış. Bunlar bu hızla askerlikten önce evlenir demedi deme.

Tepkini oğluna göster de sen şimdi onlara tepki gösterirsen adın kaynanaya çıkar gerçekten.
En iyisi babanın oğlunu, oğlunun kızı, kızın da ailesini frenlemesi. Bu abla sorun olacakmış gibi görünüyor çünkü.

Ben olsam daha askere gitmemiş oğlumu bi kızla tanıştırmaya çalışmam
Her şeyin bi zamanı var
Askere gitsin gelsin kendi arkadaş edinir nasılsa
İşin içine sizler yani aileler girince hemen bi adı konsun diye beklenti oluşuyor

Arkadaşımın annesi kız görmeye gitmiş oğluna, bir bakmış ki ev kalabalık. Meğer bunlar kız görme değil isteme şeklinde düşünmüşler. O kadar da istekli olunca tabi kız şirinlik yapıyor falan hadi olsun bari deyip apar topar eşini oğlunu çağırmış çikolata çiçek yaptırmış isteme olmuş. İstemeden bir kaç gün sonra oturmaya gitmişler kıza. Bakmışlar ki evde dedeler anneanneler amcalar yengeler kuzenler Hani yüzük demişler söz ne zaman yapıcaz. Hadiiiii akşam vakti apar topar tanıdık kuyumcu varmış açtırıp yüzük almışlar söz kesilmiş. Hemen o gün kızın ailesi tarih vermiş, şu gün alışveriş olacak bu gün büyük nişan olacak bizde adettir nişanı erkek tarafı yapar... Neyse alışveriş zamanı gelin demişki iki parça şey alsak yeter. Yersen... Bir gardrop dolusu kıyafet ucu upuzun sivri burunlu pullu taşlı bir düzine ayakkabı Salon takımı aldırmış odada az bişey boş yer varmış iki çekyat daha. 1 sandık neyine yetermiş işlemelilerden toplam 3 sandık. Kayıpederi hazır daire verdi yerler gerçek tahta, ankastre mutfak falan... Gelin hanım rengini beğenmemiş O olay baya kriz oldu neyse vazgeçti. Hayırlısıyla düğün oldu evlendiler. Sonradan ortaya çıktı ki kız çevrede ailesiyle beraber çirkefliğiyle açgözlülüğüyle yüzsüzlüğüyle bilinen biriymiş ve bu yüzden isteyeni yokmuş. Bunlarda görmeye gelince kimse uyanmadan oldu bittiye getirip kızı kitlediler resmen

Konu sahibi, bu uç bir örnek olabilir ama diyorum ki gözünüzü dört açın.

öh artık

konu sahibi, ben sizin yerinizde olsam karşı tarafa telefon açar, henüz ciddi bir adım atmak için erken olduğunu söylerdim.. iş oğlunuzda bitiyor evet, ama oğlunuz hayatıyla ilgili karar almakta henüz çok tecrübesiz ve belli ki karşı tarafa rest çekemiyor.. karşı taraf da sizi resmen yok sayıyor..

bence sessiz kalmayın, hemen bugün arayıp askerden dönene kadar ciddi bir adım atmayacağınızı söyleyin derim.. en azından ben öyle yapardım..

ooooo çek hamile misin sen
çok sevindim canım Allah hayırlısıyla sağlıklısıyla sağsalim
kucağına almayı nasip etsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…