- 27 Temmuz 2018
- 6.650
- 7.357
- 198
- 31
- Konu Sahibi hayatbeklemezz
-
Tek tek cvp veremeyeceğim için toplu olarak yazmış olayım. Herkes baskıcı olduğum için kardeşimin sakladığından filan bahsetmiş. Ben rahat davransam kesin söyleyeceğinden bahsetmiş. Ben kardeşime karşı her zaman ılımlı ve olumlu yaklaştım. Hata yapsa bile arkasında olacağımı hep söyledim. Bişey yapıyorsa bana söylemesi gerektiğini, en azından onu nerde bulacağımı bilmem gerektiğini hep söyledim. Daha önce sevgilisi oldu, ufak yakınlaşmaları oldu. Hiç biri için yargılamadım hepsini dinledim ve asla eleştirmedim. Hayat tabiki onun hayatı. Kardeşimin bunu saklama sebebi kendisininde yanlış olduğunu bilmesi. Fikir istemiştim belirtmişsiniz hepiniz teşekkür ederim ama ben canavar değilim. Bana empati yapmam gerektiğini söylüyorsunuz ama 19 yaşında çocuk sayılacak bi kız sizin kardeşiniz olsa bu kadar rahat konuşabilir miydiniz merak ettim doğrusu..
içinize doğmuş, zaten annelik yapmışsınız ona. Hiç çekinmeden size yalan söylüyor, acığa cıkınca da tepki veriyor. Bana göre nankörlük bu. Ailesinin kızacagı şeyleri bilir kardeşin sonuçta. Bile bile yapıypr ve çok pişkin. Bence bunun ortaya cikmasi onu arsızlaştırabilir iyice. Çünkü öğrenince bir şey olmadıgını gördü. Dikkatli olun. Pişman olacagını şeyleri yapmasına izin vermeyin
Ben pişman olacağım şeyler yaptım ve bazılarını kendime yakıştırmadığım için önüne geçmesini tavsiye ettim zaten konu sahibine. Yani tam da bu sebepten.Ne yapsın mesela konu sahibi? Babasına söyleyip her birlikte kızı okuldan alıp eve mi kapatsınlar?
Pişmanlık da biz insanlar için değil mi? Bahsettiğiniz kadar kısıtlanan, korunan, kollanan pişman olacağı hiç bir şey yapmayan gençler nasıl hayatı öğrenecekler? Siz hiç pişman olacağınız bir şey yapmadınız mı? Keşke yapmasaydım dediğiniz bir şey yok mu? Bu hak neden alınsın bu gencecik kadının elinden?
Bir de gerçekten kızarak, ceza vererek, kısıtlayarak gençleri engelleyebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla hamilesiniz, sağlıkla kucağınıza alın. Bebeğinizin 20 yıl sonra bu tip kaçamaklar, etkinlikler yapmayacağını mı sanıyorsunuz?
Ben pişman olacağım şeyler yaptım ve bazılarını kendime yakıştırmadığım için önüne geçmesini tavsiye ettim zaten konu sahibine. Yani tam da bu sebepten.
İnsanlar hata yapabilir, üstelik sadece gencecik yaşta degil çok olgun yaşlarda bile yapabilir. Ama ben burada bu kızın tavırlarında pişkinlik ve nankörlük görüyorum.
Yaptığını hata olarak gördüğünü bile sanmıyorum.
Ailesi onu oraya egitim alsın diye gönderiyor, ne idugu belirsiz tiplerin evinde kalsın diye degil. Bunun önünü almak zorundalar, başına nelerin gelecegini kestirebiliyor muyuz?
Tabiki herkesin kaçamakları olur, bu durum ailenin gerekeni yapmasına engel degil.
Ayrıca ben eger babasına söylemesini mantıklı bulsam bunu da belirtirdim merak etmeyin.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Ha bu arada yazımın hiçbir noktasına cezaya da değinmedim. Cezayı hiçbir yaşta tasvip bir ve bir eğitim şekli olarak görmüyorum.
Yaptığının arkasında duran telefonda arınınca yurttayım demez.Yaptığını hata olarak görmüyor hata değil çünkü. Pişkinlik ve nankörlük değil dik duruş diyoruz ona aslında. Yaptığının arkasında duruyor. Ben de olsam aynısını yapardım muhtemelen.
Okumaya gidince arkadaşlarla zaman geçirilmiyor mu? Hepimiz okumaya gittik bi yerlere, okuduk ve bitirdik de ama gençliğimizi de yaşadık. Asosyal insanlar olmadığımız sürece hiç birimizin okul hayatı yurt ve okul arasında geçmedi. Sokakta, barda da sabahladık, sevgilimizde de kaldık, konsere de gittik. Bunlar o yaşta yapılır çünkü. Ben babam hariç aileden gizlemedim ama çoğu arkadaşım gizli saklı yaptı bunları. Şimdi bir araya gelince gülerek hatırlıyoruz sonra normal bir saatte evlere dağılıyoruz. Çünkü artık otuzlu yaşların ortasında koca koca evli barklı çoluklu çocuklu insanlarız.
Yaptığının arkasında duran telefonda arınınca yurttayım demez.
Arkadaşta kalmak başka ne idugu belirsiz bir erkegin evinde kalmak çok başka.
Yaptıgı size göre hata olmayabilir ama ailesine göre hata, hatta kendi tavrından görüyoruz ki ona göre de hata.
Çünkü henüz iki aydır tanıyor, ailesinden hatta ablasından gizliyorErkek arkadaşı neden ne idüğü belirsiz bir erkek oluyor? Sıradan arkadaşla erkek arkadaş farkı nedir?
Neyse vazgeçtim gereksiz sorular oldu. Vereceğiniz cevapları az çok tahmin ediyorum. Gençleri bu şekilde baskı altına alarak bir yere varamayacağınızı size ve konu sahibine tekrar hatırlatıp iyi geceler diliyorum.
Çünkü henüz iki aydır tanıyor, ailesinden hatta ablasından gizliyor
Aileden kimse bu evde kaldığı şahsı tanımıyor bile. Başına gelebilecek şeyleri de herkes az cok tahmin eder.
Özgürlük diye diye de başımız beladan kurtulamıyor işte. Sıradan bir arkadaş bile olsa, ailenin tanımadığı bilmediği birinde kalınmasını ben onaylamıyorum.
Evet, siz de oynayama devam edin. İnanın ilgi alanım degil.Peki 20 yıl sonra da onaylamazsınız
Bu konularda fazla polemiğe girmemek lazım..Herkesin kendi doğrusu var..Benim ailemden aldığım terbiyeme inancıma aykırı mesela böyle bir şey..İnşallah çocugunuz da 20 yıl sonra onaylamadiginiz şeyleri yapmayacak bir evlat olurEvet, siz de oynayama devam edin. İnanın ilgi alanım degil.
Kesinlikle herkesin bir doğrusu oluyor böyle konularda, ben de polemige girme taraftarı degilim pek ama oluyor işte istemeden de olsa. :)Bu konularda fazla polemiğe girmemek lazım..Herkesin kendi doğrusu var..Benim ailemden aldığım terbiyeme inancıma aykırı mesela böyle bir şey..İnşallah çocugunuz da 20 yıl sonra onaylamadiginiz şeyleri yapmayacak bir evlat olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?