- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
- Konu Sahibi hayatbeklemezz
-
Öncelikle ironi güzeldir, hoştur, çok şey anlatır, deneyin derim.
İkinci olarak evet haklısınız maalesef içinde bulunduğumuz toplum fazlasıyla yozlaşmış ve değerlerini kaybetmiş bir toplum. Böylesine çürümeye yüz yutmuş bir toplumda da hala bozulmamış, temiz ve iyi niyetli kalmış kişilerle birlikte olabilmek en önemli değer.
Yani insan seçebilmek...
Sokaklarda, haberlerde her gün görüyoruz memleketin halini..
sokaktaki tacizci, kapkaççı da değilki bunca yozlaşmanın tek suçu... Sizin demenizle yıllarca flört ettiği, yeterince tanıdığı ve sevdiği, evlerine eş diye aldıkları adamların gerek cinsel gerek fiziksel gerek sözlü şiddetine maruz kalıyor binlerce kadın, burada fazlasıyla şahit oluyoruz.
Ne olmuş peki? Bu kadınlar kendilerini çok korumuşlar toplumdan, el değmeden yetişmişler ama en büyük psikopatı koca diye hayatlarına sokup baba bir de yapmışlar...
Velhasıl çok uzattım, mesele nerede ne yaptığını bilmek değil mesele kiminle nerede ne yaptığını bilebilmek. Benim evladıma verebileceğin en büyük nasihat ahlaklı ve yüreği güzel biri olmasıdır. Kendine saygısı olsun ve yaptıklarının arkasında her daim durabilmesi gerektiğini öğütlerim.
Bu yolda da en büyük destekçisi ben olurum.
Nerede ve kiminle olduğunu bilirsem ancak onu en güzel bu yozlaşmışlıktan koruyabilirim.
Size sorum şu, konu sahibinin kız kardeşi bundan sonra ne yapacak? Yurt ile okul arasında başını kaldırmadan mekik mi dokuyacak yoksa yine yapacak ama daha dikkatli mi olacak? Hangisi daha tehlikeli ve hatalara gebe?
İşte bu baskının sonu bdv’de okuduğumuz bekaretini kaybettiği için sevgilileri tarafından aileye söylemekle tehdit edilen ve her türlü aşağılamaya boyun eğmek zorunda kalan kızlarımızın sonu...
Bu bir hatalar zinciri... ve her daim bu zincirin ilk halkası aileler olur.
Erkeklerde gidiyor canım ama evet genel olarak kızlar daha cok gidiyor..Ayrıca benim anlamadığım şu. Bütün kızlar erkek arkadaşlarının evine gidiyor, ama nedense erkek arkadaşları onların evine gelmiyor. Ee bu nasıl çifte standart. Ben birinin evine gidiyorsam o da benim evime gelmeli değil mi? Kızlar mecbur mu daha evlenmeden sevgililerinin annesiyle muhatap olmaya? Neden erkekler kız arkadaşlarının evlerine gidip ailesiyle muhatap olmuyorlar? Ama tam tersini hep isterler. Bize gel, annemlerle tanış derler. Onlarınki aile de kızlarınki aile değil mi?
Evet işte o neden onu sorguluyorum..Erkeklerde gidiyor canım ama evet genel olarak kızlar daha cok gidiyor..
Ben cevaplayayım.Ayrıca benim anlamadığım şu. Bütün kızlar erkek arkadaşlarının evine gidiyor, ama nedense erkek arkadaşları onların evine gelmiyor. Ee bu nasıl çifte standart. Ben birinin evine gidiyorsam o da benim evime gelmeli değil mi? Kızlar mecbur mu daha evlenmeden sevgililerinin annesiyle muhatap olmaya? Neden erkekler kız arkadaşlarının evlerine gidip ailesiyle muhatap olmuyorlar? Ama tam tersini hep isterler. Bize gel, annemlerle tanış derler. Onlarınki aile de kızlarınki aile değil mi?
Bence genelde kızların evinde baska kızlarda yani arkadaşları da kaliyor rahat edemezler diye erkegin evine gidiyor olabilirler. Çünkü erkegin ev arkadasi da erkek oluyor ve evde olmayabiliyor gecelere sabahlara kadar ama zaten annesi olayi yalandir bence. Ne isi var annesinin o evdeEvet işte o neden onu sorguluyorum..
Burada bize gitsin mi ya da gideyim mi diye sorulmamış.. Gittiyse sormadan gitti. Gitmeden önce konu açsaydı, tanımadan gitme falan derdik. Burada kızılan nokta konu sahibinin kardeşini çocuk gibi azarlaması, telefona birini istemesi. Sence de çok küçük düşürücü bir hareket değil mi?Bide şu dikkatimi çekti bir sürü konu gördüm burda erkek arkadaşım çağırıyor gideyimmi diye. Bir tane bile aa gençsin tabiki git bizde çok gittik zamaninda diye bı yorum okumadım. Genelde ne işin var erkeklere güvenilmez yaşın küçük kullanilirsin tarzı yorumlar okudum. Şimdi ne değişti böyle herkes bı normal karşıladı ben çözemedim gerçekten.
Bende aynisini dusundum tammo görüştüğün annesi değil diger kız arkadaslarıdır ,
yapacak birşey yok dikkatli olmasını tembihleyin
Burada bize gitsin mi ya da gideyim mi diye sorulmamış.. Gittiyse sormadan gitti. Gitmeden önce konu açsaydı, tanımadan gitme falan derdik. Burada kızılan nokta konu sahibinin kardeşini çocuk gibi azarlaması, telefona birini istemesi. Sence de çok küçük düşürücü bir hareket değil mi?
Bide şu dikkatimi çekti bir sürü konu gördüm burda erkek arkadaşım çağırıyor gideyimmi diye. Bir tane bile aa gençsin tabiki git bizde çok gittik zamaninda diye bı yorum okumadım. Genelde ne işin var erkeklere güvenilmez yaşın küçük kullanilirsin tarzı yorumlar okudum. Şimdi ne değişti böyle herkes bı normal karşıladı ben çözemedim gerçekten.
burdaki konu, konu sahibinin yanlış tutum ve tarzıBide şu dikkatimi çekti bir sürü konu gördüm burda erkek arkadaşım çağırıyor gideyimmi diye. Bir tane bile aa gençsin tabiki git bizde çok gittik zamaninda diye bı yorum okumadım. Genelde ne işin var erkeklere güvenilmez yaşın küçük kullanilirsin tarzı yorumlar okudum. Şimdi ne değişti böyle herkes bı normal karşıladı ben çözemedim gerçekten.
Ayrıca benim anlamadığım şu. Bütün kızlar erkek arkadaşlarının evine gidiyor, ama nedense erkek arkadaşları onların evine gelmiyor. Ee bu nasıl çifte standart. Ben birinin evine gidiyorsam o da benim evime gelmeli değil mi? Kızlar mecbur mu daha evlenmeden sevgililerinin annesiyle muhatap olmaya? Neden erkekler kız arkadaşlarının evlerine gidip ailesiyle muhatap olmuyorlar? Ama tam tersini hep isterler. Bize gel, annemlerle tanış derler. Onlarınki aile de kızlarınki aile değil mi?
Kendi adıma şunu söyleyebilirim sadece 2 tane bahsettiğiniz gibi konuya gitme yazdım birinde internetten tanışılmıştı başka bir şehire gidilecekti, diğerinde konu sahibi gitmek istemiyor erkek arkadaşı ısrar ediyordu o da gitsem mi acaba diye danışıyordu. Bunun kararı kişiye aittir. Huzursuzsa gitmek istemiyorsa elbette gitmez. Bir kere kullanılmak kelimesi başlı başına yanlış. Kimse kimseyi isteği dışında birlikteliğe zorlayamaz. Zorlarsa zaten bu taciz, tecavüzdür.
Burda konu sahibinin kardeşi bize gidebilir miyim diye sormadı sorsaydı iyice tanıyıp tanımadığını merak ederdim karşısındaki adamı. Gidip gitmeme kararı yine ona ait ben sadece görüşümü paylaşabilirim. Şehir dışında üniversite okuduysanız bilirseniz bu çok normal bir durumdur ama önemli olan kendini idare edebilme bilincinin aile tarafından verilmesi. Yurtta kaldığımda her gece yurttan kaçan kızlar görüyordum ya küçük yerden gelmişler ya aileleri çok baskıcı. Baskı yalanı beraberinde getirir
Bakın bende anlatamadım kendimi evet bu konuda çok haklısınız katılıyorum tabiki baski varsa yalanda vardır hatta. Baskilanan konuya daha fazla bı yatkınlık da kaçınılmaz oluyor.
Bunlara bişey demiyorum ben sadece konu sahibinin tepkisine bu tepkileri anlamıyorum o bir anlik bi tutum ve paniklemesinin normal olduğunu söylüyorum baskı yapsın daha çok baskı yapsın gitsin başında beklesin aynı şehire cagirsin demiyorum. O anda herkes sağlıklı dusunemeyebilir diyorum bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?