- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Okb ydi de tanisi mi yanlis acaba cunku gercekten psikiyatrik rahatsizliklarla dehbyle otizm karisiyor otizm sosyal iletisim bozuklugudur sosyallik varsa otizm nasil denebilir kiOKB tedavisine devam ettiğini biliyorum ama onun dışında hiçbir değişiklik gözüme çarpmadı benim. Söylemeseydi anlamazdım da. Yaşı küçükken tanı konulmuş, terapi görmüş.
Okb ydi de tanisi mi yanlis acaba cunku gercekten psikiyatrik rahatsizliklarla dehbyle otizm karisiyor otizm sosyal iletisim bozuklugudur sosyallik varsa otizm nasil denebilir ki
Merhaba canım bir şey soracağım öncelikle çocukta ne gbi belirtiler vardı neye dayanarak bu tanı koyuldu benm yeğenim de temas sevmeme tekrarlayan davranışlar vardı konuşamama uyaran eksikliği denildi çok tv telefon izliyordu sizde ne belirtiler vardı23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Zor bir durumdasiniz anliyorum. Panik yapmayın. Sosyal fobinizi yenmelisiniz. Bu 2 çocuk annesinin yapabileceği birşey. Bakin burada bize derdinizi açıyorsunuz. Sizin en güçlü olmaniz gereken zamanlar. Kendinizi bırakırsaniz o bebeklere yazık. Ki otizmli bebeginizle çok çok iyi ilgilenmelisiniz diger bebeğinizle de öyle. Bu yüzden hiçbir şey yokmus gibi hayatiniza bakmayi bilmeniz lazım. Bu zor birşey ama imkansiz değil. Maddi durumunuzu bilemiyorum ama eger yoksa muhakkak en yakindaki belediyelere başvurun. Saglikli dusunmeniz için kötü şeyler düşünüp ailenizi çıkmaza götürmeyin. Beterin beteri vardir her zaman. Cocuklariniz hayatta ve belki sosyal hayata katilabilecek olacaklar sizin sayenizde. Anne cok önemlidir.23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Elimde değil fobim yıllardır var asàmadimZor bir durumdasiniz anliyorum. Panik yapmayın. Sosyal fobinizi yenmelisiniz. Bu 2 çocuk annesinin yapabileceği birşey. Bakin burada bize derdinizi açıyorsunuz. Sizin en güçlü olmaniz gereken zamanlar. Kendinizi bırakırsaniz o bebeklere yazık. Ki otizmli bebeginizle çok çok iyi ilgilenmelisiniz diger bebeğinizle de öyle. Bu yüzden hiçbir şey yokmus gibi hayatiniza bakmayi bilmeniz lazım. Bu zor birşey ama imkansiz değil. Maddi durumunuzu bilemiyorum ama eger yoksa muhakkak en yakindaki belediyelere başvurun. Saglikli dusunmeniz için kötü şeyler düşünüp ailenizi çıkmaza götürmeyin. Beterin beteri vardir her zaman. Cocuklariniz hayatta ve belki sosyal hayata katilabilecek olacaklar sizin sayenizde. Anne cok önemlidir.
Fobiniz olabilir. Bu bir hastalık sonucta ve asama asama ilerleyen bir durum. Elinizde olmadığı degil de elinizde ama nasil yapacaginizi bilemiyorsunuz. Herkesin kendine göre buna benzer şeyleri vardir. Strese girmeden sosyallesmeyi denemelisiniz. Yasayacaginiz süreçte yaninizda uzuntulerinizi paylasabileceginiz insanlar olmalı. Lütfen cocuklariniz için ve kendiniz için degismeye çalışın. Insallah Rabbim yardimciniz olur ve cocuklarinizin ikisinde de sorun olmadan büyümeyi nasip eder. Otizmin de evreleri var iyi bir bakim ve eğitimle basarili olan cok cocuk var. Yine tekrarliyorum maddi durumunuz iyi degilse lütfen devletten yardim alın. Ve kocanizla da iletisiminiz güç verici yönde olsun. Sizi elestirecek statüde asla kimse olamaz hepimiz farkli yollardan geciyoruz ve ölümü atın aklınızdan. Bunlarin hepsi geçecek. Cocuklarinizla güzel yuvanizda insallah cok mutlu olursunuz.Elimde değil fobim yıllardır var asàmadim
Sizin asıl mutsuzluk sebebinizin bu olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmayın ama 2 çocuk sahibi bir annesiniz koca derdine düşmeyi erteleyeceksiniz mecburen. Ağlaya sızlaya olmaz bu işler. Siz ne yapacağınızı bilemiyosanız otizm forumları falan da vardır illa ki oradan sizin gibi annelerle tanışın konuşun size yol göstersinler. İnternette araştırmalar yapın biraz daha bilgi sahibi olun. Etkinlik ne diyorlar renklerine göre çubukları düzenleme diyorsunuz bi tek bununla olur mu hiç. Her gün farklı etkinlikler yapın. Küçük olanla daha az ilgilenin bu süreçte henüz zaten olayları o kadar algıyacak düzeyde değil. Evde tv varsa kesinlikle kaldırın. Ve lütfen sızlanmayı kendinize acımayı bırakın. Kocanız sizi iki ilgi isteyen ufak çocukla bırakıp evden kalabilecek kadar vicdan yoksunu bi adam. Ondan medet ummayın ve giderse naparım diye düşünmeyiverin. Anne olacak sorumluluğu aldıysanız güçlü olmak zorundasınız.Bizi terk eder diye çok korkuyorum
Otizm şüphesi derken şimdi durumunuz nasıl acabaBende 2 yil otizim suphesi ile yasadim ve 6 ay cok agir lohuaa depsreyonu yasadim. Sirf bu acilari tekrar yasamamak icin, ikinci cocuk dahi dusunemiyorum. Acinizi icimde hissettim. Nekadar yayildi otizim ya..
Fikir de veremiyecegim.. bireysel uzman destegi aliyor mu? Bebeginizi kanguru ile baglayin kizinizi egitime goturun. Araba da durma ama gogusunuzde durur. Rahatlikla emzirebilirsiniz de o poziayonda.
Simdi birlik olma zamani, nerden kimden kısim vazgecim zamani degil.
daha cuma gunu bır cocuk pedagogunun gozlemıdeydık. gecmıste olanları, kedi gözlemlerımı ve kızımı takıp ettı. kendısı kızımda hıc bır belırtı olmadıgını, ama bu otızım olayı bende bır tramva oldugunu soyledi. sorun bendeymıs. cok mudahele edıyormusum, sorunu var gıbı davranıyormusum.Otizm şüphesi derken şimdi durumunuz nasıl acaba
Otizm şüphesi derken şimdi durumunuz nasıl acaba
daha cuma gunu bır cocuk pedagogunun gozlemıdeydık. gecmıste olanları, kedi gözlemlerımı ve kızımı takıp ettı. kendısı kızımda hıc bır belırtı olmadıgını, ama bu otızım olayı bende bır tramva oldugunu soyledi. sorun bendeymıs. cok mudahele edıyormusum, sorunu var gıbı davranıyormusum.
17 yasında otızımlı kızı olan bır komsum 2 bucuk yıl once kadar kızın otızım lı galıba benım kızım da boyleydı dedı, ve ben o gun den ıtıbaren hep agladım. buda bendd tramva yaratmıs. hala kurtulamadım etkısınden kı pedagok dahı fark ettı
Allah korusun ne diyosunuz cocuklariniz icin yasamalisiniz dua edinÖlüyorum artık. . Sosyal fobim var eşim le bile yüz yüze konuşamıyorum geriliyorum pik yaptı eski hastalığım. Hamilelik Sonrası KlekSan yazdı dr ölmek için yapmadım belki ölürüm diye. .
ikizler tek yumurta ikizi miydi cift yumurta ikizi mi?Benim kuzenim de ikiz otistik çocuk sahibi. Eğitimle çok ilerleme kaydediliyor lütfen pes etmeyin. Allah yardimciniz olsun.
cocugunuz kac yasinda ? neler yaptiniz bi surecteBence olaylara aşırı tepki veriyorsunuz ama sebebi bilmemek.Benim oğluma da atipik otizm teşhisi kondu.Ama şu an çok iyi gayet normal.Toplumda normalim diye gezen bir çok insanda bu tanı var inanın abarmıyorum. Bi sakin olun.Atipik otizm sadece gerçek otizmi taklit eder ve çoğunlukla kalıcı olmayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?