- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Çok üzüldüm23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Ben bebeklerin hakkında konuşamam otizm hakkında bilgim yok haddime düşmez ama eğer muslumansan inancliysan evini temizlerken sirke bol kullan telefondan ac bakara süresini evin yankılansın bebeklerinde duysun eğer okuyabilirsen günde 100 er tane nas felak süresini oku ınsaalh rabbim afiyet verir
Eleştirecek birşey yok Allah yardımcınız olsun23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Cok geçmiş olsun rabbim şifa versin yuvanizada huzur versin aile sağlığı merkezleri var genelde her yerde oluyor biz ilçede oturuyoruz burda bile var orda ücretsiz olarak psikologlar oluyo araştırın sizin orda yada yakın bı sehirde vardır yardımcı olacaklardır.boyle bı psikolojiylr yaşamak eminim ki çok zordur ama unutmayın biz kadınız ve anneyiz her zorluğun üstesinden geliriz... intihar fln öyle şeyler aklınızdan gevirmeyin size Allah göstermesin bişey olursa evlatlariniza kim bakicak onları anne sevgisinden mahrum etmeyin..23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Arkadasinizda nasil degisiklikler var cunku yanlis tani cok konulabiliyor o da yanlis tani olmasin mesela suan hiperaktif bi cocugu profa goturelim atipik diyecektirAtipik otizm teşhisi zor konulan bir şey, hele hele kız çocukları için. 3 yaşından önce net konuşulmaz genelde.
Hadi kızınızın gelişiminde gecikmeler vardı diyelim, o yüzden tanı almış olsun ama terapilerle bayağı düzelir bu durum. Daha çok küçük. Birkaç seneye yaşıtlarını yakalar.
Benim de atipik otizmli bir arkadaşım var. Henüz 19 yaşında ama dereceyle üniversiteye girdi, ekonomi ve tarih alanlarında aklımızın almadığı çalışmaları var. Tanıdığım en zeki insandır herhalde. O söyleyene kadar aklımın ucundan bile geçmemişti otizm teşhisi olduğu.
Kızınız non-verbal olsa, ciddi gelişim gerilikleri olsa bir süre karalar bağlamanızı anlayacağım ama şimdi şahit olduklarınızla çocuğunuzu değerlendirmeyin. Ufacık o daha. Büyüyecek.
Diğer çocuğunuz konusunda tavsiyem doktorunuza danışıp anne sütünü kesmeniz, eşinizle tedaviye&terapiye başlamanız. Anne sütünün bağışıklığa faydası var ama bebeklik döneminde var. Ben yalnızca 3 ay emzirilmişim, ne zekamda ne bağışıklık sistemimde bir sıkıntı var.Siz sağlıklı olacaksınız ki çocuklarınızın sağlığıyla ilgilenesiniz. Beyninizin kimyasal dengesi bozulduğu için düzgün düşünemiyor olabilirsiniz. Kendinize zaman verin. Şu an aklınızdaki çoğu şey mantıksızdır muhtemelen. Lohusasınız bir de.
Arkadasinizda nasil degisiklikler var cunku yanlis tani cok konulabiliyor o da yanlis tani olmasin mesela suan hiperaktif bi cocugu profa goturelim atipik diyecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?