Bir derdim var fikir verin lütfen

Ben anlamiyorum bu mantigi cidden biz calisiyoruz annem cocuguma bakiyo. Ya kadinin omru cocuk bakmakla gecmis birakinda uaslanimca rahat etsin. Annemi soruyorum cocuk yaparken. Herkes kendi cocuguna kendi bakmali ben kendi meslegimi yapmiyorum suan cocuklarima kendim bakicam kendim buyutucem diye onlar okula basladigi zaman devam ederim dedim. Madem meslegine devam ediceksin o zaman cocuk yapma. Ya da madem yapicaksin meslegine bi sure ara ver. Ya da imkanin varsa bakici tut. Ama bakici en karsi oldugum sey. Cok haklisiniz cidden ev ev ustune olmaz
Belki anne baba destek olabilir evlatlarına
Hem torun büyütmek evde bir çocuğun cıvıltısı olması güzel birşey
Ama eğer bu hizmet talep edecekse biraz minnet duyulmalı gereken bütün konfor sağlanmalı
Bu insanların düzenleri bozulmamalı
Yani böyle olmaz
Anne baba için psikolojik bir baskı külfet eziyettir bu

Belki anne baba destek olabilir evlatlarına
Hem torun büyütmek evde bir çocuğun cıvıltısı olması güzel birşey
Ama eğer bu hizmet talep edecekse biraz minnet duyulmalı gereken bütün konfor sağlanmalı
Bu insanların düzenleri bozulmamalı
Yani böyle olmaz
Anne baba için psikolojik bir baskı külfet eziyettir bu
Ama sonucta annesi kızı icin geliyor dimi bence konu sahibinin kendi cocuguna kendisinin bakmasi gerek. Yazik annesine uzuldum cidden bu yasta uzuluyo

Ama sonucta annesi kızı icin geliyor dimi bence konu sahibinin kendi cocuguna kendisinin bakmasi gerek. Yazik annesine uzuldum cidden bu yasta uzuluyo
Ben genele diyorum bütün şartlar sağlanıyorsa büyükler kendi evlerinde torunlarıyla olabilir
Konu sahibi etrafındaki herkesi mağdur etmiş
Bu böyle olmaz

Ben genele diyorum bütün şartlar sağlanıyorsa büyükler kendi evlerinde torunlarıyla olabilir
Konu sahibi etrafındaki herkesi mağdur etmiş
Bu böyle olmaz
Kesinlikle öyle bian önce kendisinin durumu toparlamasi gerek

Herkes kendi çocuğun baksın. Ortadoğu ülkeleri, kabile yaşamı haricinde kimsenin çocukları bizdeki gibi anneyi, babayı eve alarak baktırma, beraber yaşama, anneden aynı zamanda ev hizmeti bekleme olmaz. Sıkışınca bir kaç saatlik yarım isteme dışında annelerden evlerini bırakıp gelmeleri büyük eziyet. Kuzenim ve teyzem benzer durumda. Kadın aynı apartmanda başka bşr dairede ama kızı için başka bir şehire taşındı. Kızı arar ne yapacağım, annesi arar, kıza kıyamıyorum ama kaldıramıyorum diye. Bencillik bu. Bu insanlar yaşlanınca surat asmadan bakacak kişi sayısı azdır. Anne annem yıllarca çocuklarına yardım etti, torunlarına baktı. Vefat etmeden önce evine alıp bakan kişi sayısı azdı. Bir de burada eşin üslubu ve eşi ile konu sahibinin iletiişimi problem. Eşini arayıp konuşabilir, bakıcı ayarlayabilirdi. Yine de kocasının kendisi yokken evden kardeşini kovmasını açıklamaz. Dengeler çok önemli. Umarım bunu yakalarsınız.

Birde esinize sormadan kafaniza gore kardesinizi cagirmissiniz en azindan cagirmadan sorsaydiniz sadece sizin eviniz degil orasi. Esiniz size sormadan cagirsaydi kendi kardesini siz ne yapardiniz? Kusura bakmayin ama boyle birseyde bu forumdaki butun kadinlar tepki gosterirdi esine ben dahil bana sormadan cagirmis diye.. ben yemege bile misafir cagirmadan once sorarim sormak zorundayim. Esimde oyle. Ayni evi paylasiyoruz sonucta.

Ne kadar hadsiz bir eşiniz var.
Anne babanıza bir şey dememe sebebi çocuğunuza bakmaları, bakmasalar onları da istemez.
Kardeşiniz zor günler geçirirken hiç hoş olmamış.

Anne babana neden bir sey soylesin ki, sonucta ikinizin cocuguna bakiyor ve geldiginizde evde yemek oluyordur, ev toparlaniyordur.

Bence esin cok ayip etmis. Ama esinin huyunu da az cok bilmen lazim. Kardesini cagirmadan once sorabilirdin.
Bunun uzerine iyi annenler hala evde kalmaya devam etmis. Hem sizin islerinizi hafifletsinler, hem de esin kardesine bu sekilde davransin.

Ben evliyim 1 kızım var.bulunduğum şehirde anne babamdan uzağım bir kız kardeşim burda evli.bir oğlan kardeşim yurtdışında evliydi.şuan eşinden ayrı yaşıyor. Ben ve eşim çalışıyor kızım küçük anne babam kızıma bakmak için geldi 5aydır bizdeler. Benim derdim şudur ki, oğlan kardeşimi eşim evde istemiyor.anneme babama bişey demiyor.oğlan kardeşim Kız kardeşimde kalıyordu orada biraz tartışmışlar oda 2gün arkadaşında kalmış. Ben bize gel dedim, geldi. Ben yokken eşim burası müsait değil demiş. Oda çıktı gitti. Annem üzüldü ağladı. Ben şaşırdım. Ne yapacağımı bilemiyorum.eşime tabiiki kızdım ama oda kardeşiyle barışsın diye dedim diyor. Ama anneme çok üzüldüm. Sonuçta evladı.bana fikir verin lütfen arkadaşlar ne yapmalıyım.
bnce eşinzn bu şekilde söylemesi bir bakıma iyi..5 Aydır neden kendi evlerine gitmiyorlar ki,belliki eşin istemiyor.Her ne kadr anne babana laf etmemiş olsa bile kardeşine bunu söylemişse anne baba hakkındada bi düşüncesi vardr diye düşünüyorum.Orada sizin anneniz değil kayınvalideniz kalmş olsaydı nasıl rahatsız olup söylenmeye başlardık siz ve hepimiz.Ama eşin için senin annende bi kaynana evinde rahat etmek onunda hakkı diye düşünüyor ve eşini haklı buluyorum.Zİra 5 ay kimsenin glip bnde kalmasını istemzdim.

Bence esinizin kardesinizi istememesinde bir sebep vardir onu sormalisiniz.sonucta hadsiz biri olsa,anne ve babanizi 5 ay boyunca evde tutmazdi.ayrica arkek kardeşiniz yetiskin biri sonucta,anne ve babaniz cocuk bakmak icin sizdeysede evleri bos olmali suan.size gelmek yerine gidip o evde yasayabilir.

Bunu eş ailesi yapsa kv kp beş aydır evde kalsa üzerine bir de görümce kayın gelmiş olsa, kocanın yapmış olduğu tavrı kadın yapmış olsa 'oo vay bee iyi yapmışsın, bunlar bu tavirdan anlar ne demek size sormadan çıkıp gelmek, kocanız size danışmadan nasıl gel der, zaten kalabalık ev bir de onu mu cekeceksiniz' lafları havada uçuşur alkış sesleri sağır sultana kadar varırdı. Cidden acayip ayrımcılık yapıyorsunuz ve bun beni gıcık ediyor.
Evde zaten anne babanız var beş aydır sizdeler, extra bir kişiyi daha sinirler kaldırır mı acaba. Ki eşiniz de rahatsız olduğunu söylemiş neden çaresine bakmadınız, koca adam erkek kardesiniz arkadaşlarında kalıyormuş ne demeye çağırdını eşinizin gönlü olmadan. Siz halinizden memnun olunca eşiniz kendisi bakmış çaresine napsın ki, ben hiç kızamadım vallahi haklı çünkü.

Ben evliyim 1 kızım var.bulunduğum şehirde anne babamdan uzağım bir kız kardeşim burda evli.bir oğlan kardeşim yurtdışında evliydi.şuan eşinden ayrı yaşıyor. Ben ve eşim çalışıyor kızım küçük anne babam kızıma bakmak için geldi 5aydır bizdeler. Benim derdim şudur ki, oğlan kardeşimi eşim evde istemiyor.anneme babama bişey demiyor.oğlan kardeşim Kız kardeşimde kalıyordu orada biraz tartışmışlar oda 2gün arkadaşında kalmış. Ben bize gel dedim, geldi. Ben yokken eşim burası müsait değil demiş. Oda çıktı gitti. Annem üzüldü ağladı. Ben şaşırdım. Ne yapacağımı bilemiyorum.eşime tabiiki kızdım ama oda kardeşiyle barışsın diye dedim diyor. Ama anneme çok üzüldüm. Sonuçta evladı.bana fikir verin lütfen arkadaşlar ne yapmalıyım.
Ne biçim kocanız var ne kadar ayıp yaptıgı insan bile denemez...

Back
X