Bir derdim var yardımcı olun lütfen

Ayrıca o nasıl bir nişanlı ki elin nikahlı karısına düğün dernek yapmaya niyetleniyor. Hem karşı taraf neye itiraz etti de dava uzadı? Kafamda deli sorular...
Ben de onu anlamadim. Dugun oldugu gun anlasmazlik oluyor. Bosanma davasi aciliyor. Adam bosanmamak icin mi itiraz etmis acaba? Ya da baska talepler var onlara itiraz etti belki de. Nikahli kadina dugun yapmak cok komik olmaz mi? Kiz tarafi ayol bosanma bitmeden bu ne dugunu demez mi?

Resmi nikah şart. Halı hazırda başkası ile evli görünen biri ile aynı çatı altında olması bence rahatsızlık verici bir fikir.buyuk bir ayıp. :) Tut ki çocuk yaptılar bu süreçte ve boşanma henüz olmadı. Baba direkt o kişi olarak geçiyor..durumun vahametini buradan anlayin.Ayip

Neye itiraz etti anlamadım. bir de mahkeme açıldı dediği boşanma davası mı, nikah iptali mi onu anlamadım. Kınamak eleştirmek için demiyorum ama bazısına yağmur gibi adam yağıyor. Tövbe töbe ya.

Resmi nikahla düşünce imam nikahı düşmüyor malesef Dini yönden resmi nikah diye bir şey yok
Üç yolla boşanma olur ( dini)
1 erkeğin boş ol demesi ile.
2 kadının kocasına para karşılığı boşanma teklifi ile ama yine erkek boşol diyecek yani.
3 kadın boşanmak istediğine dair yetkili birine başvuracak ve yetkili onaylarsa boşanma gerçekleşecek. Erkek ister boş ol desin ister demesin

Resmen bosansalar imam nikahı da düşer zaten ama bi boşansınlar yani.
İmam nikahından anlamam. Hangi şartlarda düşer vs.
Ama kadının kocası boşanma davasına itiraz ettiğine göre eğer varsa imam nikahını da düşürmemiştir diye düşündüm. Hani konu sahibi imam nikahı yapalım dedi diye diyorum.

O konuda yüzde yüz haklısın.

Valla ilk mesajda hiç müge anlı da mı izlemiyorsunuz siz, yazacaktım vazgeçtim. Sen çok yaşa. :)

Yazık günah efendim. Önce boşansınlar, sonra evlensinler. Bu süreçte başka birisinin karısı olan bir kadınla nasıl yaşayacak kardeşiniz? Onu geçtim resmi nikahı olmayan birine dini nikah nasıl kıyılsın?

Ne
Ne güzel anlattınız =)

Nasil güvenebilceksiniz bu devirde? Babana bile guvenme demisler. İlk aklima gelen dugun takilarini alip kacar mi diye geldi. Velevki oyle bir niyeti yok resmi nikahli evli biriyle kardesiniz nasil nisanlanabildi, hamile kalsa cok ugrasirsiniz. Bebek resmi nikahli olan eşin nufusuna geçer. Kardesiniz babalik davasi acar vs.

Resmi nikah yapılmadan imam nikahı yapılmaz benim bilgim bu yönde.
Biz sorduğumuzda yapılmadığını söylediler. Ama bazı imamlar belli bir ücret karşılığında yapıyor şahit oldum böyle bir nikaha. Ama tabi resmi nikah için gün alınmıştı biz bu kadar marjinal değiliz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…