bir derdim var.

ırkçılık bu yaptığınız ve çok iğrenç
Yazınız anlaşılmaz durumda, okuduğunuzu da anlamıyorsunuz, ırkçılıkla ne alakası var? Anadili Türkçe olmayıp duyduğu kadarıyla Türkçe öğrenmeye çalışan biri gibi yazmışsın. Ne imla ne noktama ne kelime bütünlüğü... Üniversite mezunu olmasıyla övünen birine hiç yakıştıramadım, tabi bu da benim problemim.

Herkes çok gergin ve kırıcı fazla iddialı bir cümle değil mi? Gergin ve alıngan olan siz o

Okudum, anladığım kadarıyla yorumladım. Yine aynı yere geliyoruz kendinizi ifade ettiğiniz kadar anlayabiliriz biz sizi.
Anladığınız için mi kayınvalidemi savunan bir yorumu mantıklı bulduğumu beyan etmeme "ee ama haklılar" tarzında bir yorum yaptınız? Ben de zaten kayınvalidem çamaşırlar kokar dedi bu çok yanlış gibi bir yorumda bulunmadım. "Kayınvalideniz çamaşırlar kokar demiş ve haklı" demişler ve ben de bu düşüncelerini destekledim. Aşırıya kaçtığımı kabul ettim. Bence sizin amacınız burada bir eleştiride bulunmak değil. Ufak ufak atışmaya çalışıyorsunuz. Eğer amacınız atışmak olmasaydı yaptığım her yorumumun altına bir dakika bile geçmeden yorum yapmazdınız. Gece gece benimle eğlenmeye çalışmayın lütfen, iyi akşamlar.

Kizartma yaginin uzeri kapatilmaz ki. Ben yeni evli iken tencereyi kapagiyla kapatmistim. Kapagi acinca alev aldi. Ustteki dolaplar yanmisti. Gazete kagidi falan olur ama.
Ben tavanın üstüne ona uyan bir tencere kapağı kapatıyorum. Tam da uymuyor tabii. Üzerinde de delik var kapağın. Belki tam kapanmadigindandir öyle bir şey yaşamadım. Çok korkarım öyle şeylerden zaten Allah korusun. Geçmiş olsun valla dolaplarla kurtulmuşsunuz.

Sanirim lohusasin. Lohusa sendromunda da soylenen hersey batar insana. Herkes de herseye karisir. Kayinvalidenin evinde islerini kim yapiyirmus peki? Sana yardima gelmediyse kusr bulmaya mi gelmis?
Acikca kinusman lazim. Esler annelerine asla laf soylemez. Hep alttan al der. Ben olsam senin evinde belin agriyorsa isleri kim yapiyor derdim. Alinirsa alinsin. Benim evimde benim duzenime karisilmadi hosuma gitmiyor, herkesin bir duzeni var. Cocuk degilim derdim. Manti acalim dediginde de ben acamam cocuktan yoruluyorum benim de dinlenmeye ihtiyacim var derdim. Cok dirdir ederse de odama girer oradan cikmazdim.

Bakın dikkat edip kendinizi düzgün ifade edince anlayabiliyoruz. Şu an anladım sizi. Az önceki mesajınızda ise “çamaşırlar kokar diyen kayınvalidemi bile haklı bulanlar var” anlamı çıkıyordu.

Şu an sitede online olduğum için gelen bildirimleri anında görüp cevaplayabiliyorum. Size özel bir uygulama değil yani

Nerelisiniz ? Üniversite mezunu olduğunuza yazım hataları dolayısıyla pek inanamadım . Yani acaba Türkçeyi sonradan mı öğrendiniz ?
Tüm kayınvalideler aynıdır . Burda defalarca kez anlatıldı . İşe karışırlar , yorum yaparlar , iş öğretmeye kalkışırlar ... Burda biz gelinler iki şekilde davranıyoruz ya duymazlıktan geliyoruz ya da mesafe koyuyoruz .
Şikayet etmemek lazım bu durumlarda anneyi oğluna . Çünkü herkesin bir sınırı vardır ki eşiniz de sıkıldığını belirtmiş .
Uzakta olan bir adama bu kadar çok şikayet ederken ne bekliyorsunuz ? Adamın muhtemelen işi zordur . E bir de aklı evde mi kalsın ? Acımasızca değil mi ? Çoğu erkek annesi ve karısı arasında kalınca annesini seçiyor biliyorsunuz . Tamam anne deyin siz bildiğinizi yapın arkada ne olacak sanki . Hem kadın kötü bir şey dememiş ki . Çamaşırlar kokar demiş , as demiş . Tencereye sıçratmaz kapaklar var muhtemelen onu düşünerek kapat demiş kendi evinde vardır muhtemelen.
Daha yazacak çok şey var ama eminim ki yazılmıştır .

Anadili Türkçe olmayıp Türkçe öğrenmeye çalışan biri gibi mi yazmıştınız yoksa mülteci mi? Dünya çapında bir sorun ve insanlık dramı olan mültecilik ve göç konusunu hafife alıp alay için kullanmışsınız. Bazı kavramlar üzerine şaka yapılamayacak kadar hassastır. Ve evet Türkçesi bozuk bir insan görüp "bu ne ya mülteci misin?" diye damgalamak ırkçılıktır. Bana karşı yapılmış bir ırkçılık değildir, o insanlara karşı yapılmış bir ırkçılıktır.

Hayir sadece dolaplar olsa iyi, her yer yag koktu. Mutfak badana yapildi. Salondaki bufenin icine kadar kuller girdi cunku eski esim su dokulmez yag yangininda diye yagin uzerini yastikla kapatti hava almasin diye. Yastiktan sacilan kuller salondaki bufenin icine kadar girmisti nasil girdiyse. O gunden beridir varsin heryer yag olsun kizartma tenceresinin uzerini hic kapatmam. Aspiratoru, fayanslari yag coz ile silmek o yangin temizliginden daha kolay. Bir de dolap yaptirmistik. Hic unutmuyorum. Bir aylik yeni evliydim.

Konuyu farklı yerlere çekmeyin , ilk sayfaları okuyamadım ama demekki herkes benim gibi düşünmüş . Kayınvalidenizin her hareketini de böyle yanlış anlıyor olabilir misiniz ?

Geçmiş olsun , bazılarının da düdüklü tenceresi patlıyor . O da çok zor . Bir arkadaşımın mutfağı mahvolmuştu .

Başka ülkedeki adamı her seferinde şikayet etmeye aramanız daha İNANILMAZ. Eşiniz doğru söylemiş işi var gücü var her seferinde sizin sızlanmanızı dinleyemez. Yapabileceği bir şey yok zaten. Annesini arasın karıma karışma mı desin, bunu mu bekliyorsunuz? Eskiler ev ev üstüne olmaz diye boşuna dememişler ya duymayacaksanız ya cevabını vereceksiniz. Üniversite mezunu olmakla hamur açmak bağlantısını nasıl kurdunuz anlamadım ama yanlış bir şey söylememiş kayınvalideniz, niye bozuldunuz anlamadım şu anda çalışmıyor, asıl mesleğinizi yerine getirmiyorsunuz. Üniversite mezunu bir insanın bu şekilde yazı yazması da ilginç olmuş onu da ekleyeyim. Hamur açma beklentisi fazla evet ama yaşlı insan böyle görmüş, değişmez. Hazır mantı gerçekten çok sağlıksız ayrıca. Söylediği laflar yanlış değil ki. Sizin düşünemediğiniz detayları söylüyor aslında. Kendi evinize tek yaşasanız günlerce de bırakırsınız çamaşırı isterseniz ama birlikte yaşıyorsunuz. Bunun zorluklarını göze almış olmanız lazım.

Ayrıca evet çocuğunuzu emzirmeyi kayınvalideden öğrenebilirsiniz, bunda bir şer yok. Doğurduğunuz anda çocuk bakımı ile ilgili bilgiler beyninize yüklenmiyor. Karşınızda sizden daha tecrübeli ve daha bilgili var, bunu unutmayın.

Dogum yaptigimda kayinvalide gelmisti. Hic unutmam. Guya yardima. Oglum her agladiginda gece demez gunduz demez yatak odasina dalar ben emzirene kadar gardiyan gibi basimda beklerdi, sanki o emzirecekmis gibi. Onun bu hareketi kendimi sagili inek gibi hissetmeme neden olmustu. Sanki beni sut annesi olarak tutmus, emziriyor muyum diye kontrole geliyordu. Ogluna annen odamiza gelmesin dedigimde ben soyleyemem dedi. Neyse kadin yardima gelmisti guya ama o dikislerimle hem bebekle ilgileniyorum hem de kadina yemek yapip sofra hazirliyordum. O da sadece oturup dizilerini izliyordu. Yani aslinda ben iki bebege bakiyordum. Cenesi de susmuyordu ki bebek uyurken azicik ben de uyuyum. Herseye de kulp buluyordu. Saygisizlik olmasin diye hep sustum ama psikolojim alt ust oldu. Lohusa depresyonuna girdim. Ve odadan hic cikmadim. Yemek yemedim. Hicbirsey yapmadim. Sadece cocukla ilgilendim. 20 gun kaldi, sonra anladi sanirim gitti. Ama benim kendimi toparlamam uzun surdu. O gittikten sonra her bebek agladiginda yatak odasina dalacak gibi hissediyordum.

Universite mezunu olup calismamak degil. Bir kadin calissa da calismasa da ne mezunu olursa olsun o mutfaga da giriyor, o evin isini yapmasi da bekleniyor. Kadin olunca calissan da calismasan da evin tum yuku kadinin uzerine kaliyor.
Bebek emzirme ile ilgili de hastanede zaten bebegin nasil emzirilecegi gosteriliyor.
Konu sahibi lohusa anladigim kadariyla. Lohusa depresyonu diye birsey var. Hormonlarin da etkisi var tabi. Ancak anne olunca hepimiz de yasadik her kafadan bir ses geliyor. Cocugu tuzlayalim kokmasin diyenler mi dersin, ben soyle yapardim diyenler mi dersin, kundak yap diyenler mi... her kafadan bir ses yukseliyor...ayol biz de cocuk buyuttuk biz soyle yapardik deyip basliyorlar... herkes cok bilgili, anne hicbirsey bilmiyormus gibi davraniliyor. Bebege sekerli su verenler, zorla emzige alistirmaya calisanlar.. Oyle yapma soyle yap diye herkes kendince akil veriyor. Lohusa iken de normalde takilmadigin bu seylere takilabiliyorsun. Konu sahibi kendini iyi ifade edememis de olabilir.

Son düzenleme:

Evet evin yükü genelde kadınlarda ama bunun şu anki konuyla ilgisini kuramadım?

Lohusalığın ne olduğunu biliyorum ben de yaşadım ama lohusa depresyonu öyle laftan sözden bunaldım değil çok ciddi bir hastalık. Evet herkes bir şey söyler kişi de kendine uygun bulduğunu araştırıp seçip yapar. Konu sahibi konuda bebek üzerinden tek bir tane örnek vermiş o da emzirme şekliyle ilgili. Sadece öyle tutma demiş belki o an gerçekten konu sahibi yanlış tutuyordu. Herkesin anne hiçbir şey bilmiyormuş tavrı ne kadar yanlışsa annelerin ben her şeyin en iyisini bilirim kimse bir şey söylemesin tavrı da o kadar yanlış. Siz sanırım biraz içselleştirdiniz bu konuyu

Tamam (!)

Mültecilik hukuksal bir statüdür, bu kelimeyi ‘iğrenç ve ırkçı’ bulan sizsiniz ve bu sizin onlara bakış açınızı gösterir. Kelimenin tam anlamıyla demagoji yaparak odak değiştirmeye çalışmayın.

Tane tane anlatıyorum buraya odaklanın olur mu?

Mülteci insan plansız olarak bir ülkeye yerleşir dilini kültürünü mecburen öğrenir, bu olağandır.
insan anadilinin içine doğar o kültürle yetişir dolayısıyla kendini ifade ederken ve ifade edileni okurken bunu algılamakta zorlanmaz.
Hayatınızı birleştirdiğiniz kişiye kendinizi ifade edemiyorsunuz ve aynı evde yaşadığınız bir kişiye derdinizi anlatamıyorsunuz; anlatamadığınız gibi eşiniz anlatsın diye Azerbaycan’daki adamı arayıp araya girmesini istiyorsunuz, odalara kapanıyorsunuz (Yorumlardan anladığımca).

iletişim kurmakta sorun yaşıyorsunuz. İletişim probleminizi nasıl çözebileceğinize odaklanın. Uzak mesafeli ilişkiler iletişimsizlik çok yıpranır. Lafı başka yerlere çekerek kavgaya götürmek çözüm olmayacaktır.
oturup derdinizi güzelce, art niyet aramada, lafı farklı yerlere çekmeden konuşun.

Hanımlar
Kv bazı noktalarda haklı olsa bile en ufak şeyde bile eleştirirse karşı tarafa batması normal değil mi?
Annemiz günde 5 kez onu yap bunu yap diye her işimize burun kıvırsa ona bile anne bir dur demez miyiz?
Orası nolursa olsun gelinin evi. İster çamaşırları hemen asar, ister dizi reklama girince asar.
20 dakikada çamaşırların kurtlanacağını sanmıyorum.

Mantı çok istiyorsa da otursun açsın. Her şeye laf, alınan mantıya kadar eleştiri insanın canını sıkar bir yerde.

Üstelik bu kadın daha önce illaki uyarılmıştır karışma diye. Aptal değilse anlaması gerekir karşı tarafın karışılmaktan hoşlanmayacağını.

Misafir geldiği evde düzeni değiştirmeye çalışması hoş değil.

Bilmiyorum icsellestirdim mi... beki de... Siz soyleyince fark ettim....ama camasirlari makineye at, bunlari as, tencerenin agzi acik birakilir mi her yer yag olur... bana ilkokul cocugu gibi boyle soylenmesinden ben hoslanmam. Cok irrite edici bir davranis bence. Kimse emirler yagdiran, herseyi dikte eden birinden haz etmez ki. Niyeti iyi de olsa. Ogluma bile ben yapar misin eder misin diyorum. Aninda yapmadiginda da o sekilde tepki vermem ben mesela. Soyleyis tarzi cok onemli. Belki iyi niyetli ama bir evin duzenine karismak da hos degil. Emziriken gogsun bebegin burnunu tikamamasina aman dikkat et kizim nefes alamayip olen bebekler var diyebilir. Insanin kendi annesi soyleyince gucune gitmiyor da basjasi soyleyince gidiyor bir de. Ama annelerimiz de bilmem ki bu sekilde soylemez ya.

Zaten dünyanın en iyi insanı da olsa ev ev üstüne olmaz. Herkesin kendi evi kendi düzeni. İnsana öz annesi bazen batıyor yalnızlık, sessizlik istiyor değil ki kayınvalide. Düzgün de söylese konu sahibi rahatsız olurdu bence. En başta bu durumun yaşanacağı öngörülmeliydi. Üstelik evde koca bile yok baş başa iki kadın, iki düzen, iki ayrı karakter, iki kuşak. Sorun yaşanması kaçınılmaz.

Konu sahibi belli ki toy, idare etmesini bilmiyor. Habire kocasını arayıp şikayet etmesinden belli. Eğer aynı evde yaşanacaksa doğru iletişim kurmak ve idare etmeyi bilmek lazım. Örneğin mantı muhabbetinde çok alakasız bir şekilde ben üniversite okudum demek yerine anne uğraşmayalım şimdi, başka gün açarız dese gerçekten sorun olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…