- 17 Şubat 2015
- 8.767
- 24.054
- 548
- Konu Sahibi cizikzeytin
-
Yazınız anlaşılmaz durumda, okuduğunuzu da anlamıyorsunuz, ırkçılıkla ne alakası var? Anadili Türkçe olmayıp duyduğu kadarıyla Türkçe öğrenmeye çalışan biri gibi yazmışsın. Ne imla ne noktama ne kelime bütünlüğü... Üniversite mezunu olmasıyla övünen birine hiç yakıştıramadım, tabi bu da benim problemim.ırkçılık bu yaptığınız ve çok iğrenç
Herkes çok gergin ve kırıcı fazla iddialı bir cümle değil mi? Gergin ve alıngan olan siz o
Anladığınız için mi kayınvalidemi savunan bir yorumu mantıklı bulduğumu beyan etmeme "ee ama haklılar" tarzında bir yorum yaptınız? Ben de zaten kayınvalidem çamaşırlar kokar dedi bu çok yanlış gibi bir yorumda bulunmadım. "Kayınvalideniz çamaşırlar kokar demiş ve haklı" demişler ve ben de bu düşüncelerini destekledim. Aşırıya kaçtığımı kabul ettim. Bence sizin amacınız burada bir eleştiride bulunmak değil. Ufak ufak atışmaya çalışıyorsunuz. Eğer amacınız atışmak olmasaydı yaptığım her yorumumun altına bir dakika bile geçmeden yorum yapmazdınız. Gece gece benimle eğlenmeye çalışmayın lütfen, iyi akşamlar.Okudum, anladığım kadarıyla yorumladım. Yine aynı yere geliyoruz kendinizi ifade ettiğiniz kadar anlayabiliriz biz sizi.
Ben tavanın üstüne ona uyan bir tencere kapağı kapatıyorum. Tam da uymuyor tabii. Üzerinde de delik var kapağın. Belki tam kapanmadigindandir öyle bir şey yaşamadım. Çok korkarım öyle şeylerden zaten Allah korusun. Geçmiş olsun valla dolaplarla kurtulmuşsunuz.Kizartma yaginin uzeri kapatilmaz ki. Ben yeni evli iken tencereyi kapagiyla kapatmistim. Kapagi acinca alev aldi. Ustteki dolaplar yanmisti. Gazete kagidi falan olur ama.
Bakın dikkat edip kendinizi düzgün ifade edince anlayabiliyoruz. Şu an anladım sizi. Az önceki mesajınızda ise “çamaşırlar kokar diyen kayınvalidemi bile haklı bulanlar var” anlamı çıkıyordu.Anladığınız için mi kayınvalidemi savunan bir yorumu mantıklı bulduğumu beyan etmeme "ee ama haklılar" tarzında bir yorum yaptınız? Ben de zaten kayınvalidem çamaşırlar kokar dedi bu çok yanlış gibi bir yorumda bulunmadım. "Kayınvalideniz çamaşırlar kokar demiş ve haklı" demişler ve ben de bu düşüncelerini destekledim. Aşırıya kaçtığımı kabul ettim. Bence sizin amacınız burada bir eleştiride bulunmak değil. Ufak ufak atışmaya çalışıyorsunuz. Eğer amacınız atışmak olmasaydı yaptığım her yorumumun altına bir dakika bile geçmeden yorum yapmazdınız. Gece gece benimle eğlenmeye çalışmayın lütfen, iyi akşamlar.
Nerelisiniz ? Üniversite mezunu olduğunuza yazım hataları dolayısıyla pek inanamadım . Yani acaba Türkçeyi sonradan mı öğrendiniz ?Kızlar neden baslasam bilimiyoum forma yeni üye oldum hersey suara okadar kotuki. Bas ta aslindaeski hesapimtan yazcaktim ama kocamin bilgisayarinda acik birakmisim yalnislikla ve kocam kv'yle ilgili yazdiklari mi okuyup cok kizdi bende bir daha goirmiycem diye sozvermistim ama isin icinden cikamadjm cok yardima ihtiyacim var. Olaylarin hebsinin basla ma sebepi kv'nin bizimle yasmaya baslamadi oldum kocam is icin azerbeycana gitmek zorundatdi ve oglumuz yeni dodugu icin beni bir sekilde kv'nin bizimle yasmaasi komusun da ikna edmisti. Basta iyi olabilir die dusunmusdum ama kadin her seye karisiyo herseye. Kocam gityiginden beyri hereye laf ediyo mesela kahvalti yaptik ben karisik kizaryma yapiyodum geldi dediki kizim bunun kapagini niye acik bıraktın bak bütün dolablar yag olmus bak sen 26 yasinda kadinsjn annesin bunları dusunmen lazim. Sora bisey demedim basta ama. Bebegi uyuduktan sonra televizyona bakiyom demistim geldi diyoki kizim sen beyazlari yikamamissin bak orda bekliyolardj kokuyolardi belki el atarsindie bekledim ama oturmus dizi izliyosun. Neyse gittim yikadim beyazlari. Makine biter bitmez dibimde bitti gelmis diyo ki kizim asmiycakmisin camasirlari bak onlar orda kokmaya başlarlar. Artik dayanamadim dedim ki eee anne sen yap o zaman. Kizim ben yapardim ama bilmiyo musun benim belim sakat nasil asiyim bunlari eyilip kalkamiyorin. Icimdeb dedim ki ee o zaman herseye laf edeme ama gittim astim çamaşırları. Aksam kocami aradım yani cok bunaldim artik bu hareketlerden biraz agladim kocam cok uzuldu dediki balim haklisin ama o buyuklerinden oyle gormus hem anlayamiyo senin nekadar sorumluluğun ordugunu alttan alamaya calis dedi. Kocam üzülmesin diye alttan aliyim dedim ama yani mesela manti mi yapsak dedi gittim marketten manti aldim. Bu yenirmi kızım biz acardik diyo ben hamur açmam anne dedim ee kizim hamur da acmiyosan senin işinin adi ne dedi. Anne ben univeriste mezunuyum yalnız dedim okudum ben dedim. Ee kizim calismiyosun ki zaten evdesin dedi. Ben buna cok uzuldum cunku yani ben özelijle evlendikten sora ise girmeye calismadim cunku cocuguklarima bakarim ilerde onlari kendim yetistirmeliyim diye düşünmüştüm. Yine kocami aradim. Yine alttan al falan deyip durdu kapatim telefonu yüzüne. Öbür gun oylenleyin oglumu emzirirken kizim bak oyle tutma cocuk nefes alamaz dedi. Yani cocugumu emzirmeyide mi senden ogrenicem ya yeter artik deyip kendimi yatak odasina kilitledim. Kocami aradim. Cok kötüyüm dedim annen yine bana karisiyo dedim. Ve kizlar INANAMAZSINIZ. bana dedi ki farkindamisin bilmiyorum ama burda senin sacmaliklarindan daha onemli islerim var. Bi daha boyle seyler icin beni arama senin yüzünden her seferinde bir bahane uydurmam gerekiyo yeter artık. Sonra telefonu kapatti. O kadar kirildim ki kizlar yani gece boyunca agladim odamdan hiç cikmadim. Sonra kocam belki alnar beni ne kadar kırdığıni die Instagramdan bir sotry paylaştım soyle bir yazi: vardı,
Anadili Türkçe olmayıp Türkçe öğrenmeye çalışan biri gibi mi yazmıştınız yoksa mülteci mi? Dünya çapında bir sorun ve insanlık dramı olan mültecilik ve göç konusunu hafife alıp alay için kullanmışsınız. Bazı kavramlar üzerine şaka yapılamayacak kadar hassastır. Ve evet Türkçesi bozuk bir insan görüp "bu ne ya mülteci misin?" diye damgalamak ırkçılıktır. Bana karşı yapılmış bir ırkçılık değildir, o insanlara karşı yapılmış bir ırkçılıktır.Yazınız anlaşılmaz durumda, okuduğunuzu da anlamıyorsunuz, ırkçılıkla ne alakası var? Anadili Türkçe olmayıp duyduğu kadarıyla Türkçe öğrenmeye çalışan biri gibi yazmışsın. Ne imla ne noktama ne kelime bütünlüğü... Üniversite mezunu olmasıyla övünen birine hiç yakıştıramadım, tabi bu da benim problemim.
Hayir sadece dolaplar olsa iyi, her yer yag koktu. Mutfak badana yapildi. Salondaki bufenin icine kadar kuller girdi cunku eski esim su dokulmez yag yangininda diye yagin uzerini yastikla kapatti hava almasin diye. Yastiktan sacilan kuller salondaki bufenin icine kadar girmisti nasil girdiyse. O gunden beridir varsin heryer yag olsun kizartma tenceresinin uzerini hic kapatmam. Aspiratoru, fayanslari yag coz ile silmek o yangin temizliginden daha kolay. Bir de dolap yaptirmistik. Hic unutmuyorum. Bir aylik yeni evliydim.Ben tavanın üstüne ona uyan bir tencere kapağı kapatıyorum. Tam da uymuyor tabii. Üzerinde de delik var kapağın. Belki tam kapanmadigindandir öyle bir şey yaşamadım. Çok korkarım öyle şeylerden zaten Allah korusun. Geçmiş olsun valla dolaplarla kurtulmuşsunuz.
Konuyu farklı yerlere çekmeyin , ilk sayfaları okuyamadım ama demekki herkes benim gibi düşünmüş . Kayınvalidenizin her hareketini de böyle yanlış anlıyor olabilir misiniz ?Anadili Türkçe olmayıp Türkçe öğrenmeye çalışan biri gibi mi yazmıştınız yoksa mülteci mi? Dünya çapında bir sorun ve insanlık dramı olan mültecilik ve göç konusunu hafife alıp alay için kullanmışsınız. Bazı kavramlar üzerine şaka yapılamayacak kadar hassastır. Ve evet Türkçesi bozuk bir insan görüp "bu ne ya mülteci misin?" diye damgalamak ırkçılıktır. Bana karşı yapılmış bir ırkçılık değildir, o insanlara karşı yapılmış bir ırkçılıktır.
Geçmiş olsun , bazılarının da düdüklü tenceresi patlıyor . O da çok zor . Bir arkadaşımın mutfağı mahvolmuştu .Hayir sadece dolaplar olsa iyi, her yer yag koktu. Mutfak badana yapildi. Salondaki bufenin icine kadar kuller girdi cunku eski esim su dokulmez yag yangininda diye yagin uzerini yastikla kapatti hava almasin diye. Yastiktan sacilan kuller salondaki bufenin icine kadar girmisti nasil girdiyse. O gunden beridir varsin heryer yag olsun kizartma tenceresinin uzerini hic kapatmam. Aspiratoru, fayanslari yag coz ile silmek o yangin temizliginden daha kolay. Bir de dolap yaptirmistik. Hic unutmuyorum. Bir aylik yeni evliydim.
Tesekkurler. Evet duduklu tencere de cok zor. Ben de cok korkarim.Geçmiş olsun , bazılarının da düdüklü tenceresi patlıyor . O da çok zor . Bir arkadaşımın mutfağı mahvolmuştu .
Universite mezunu olup calismamak degil. Bir kadin calissa da calismasa da ne mezunu olursa olsun o mutfaga da giriyor, o evin isini yapmasi da bekleniyor. Kadin olunca calissan da calismasan da evin tum yuku kadinin uzerine kaliyor.Başka ülkedeki adamı her seferinde şikayet etmeye aramanız daha İNANILMAZ. Eşiniz doğru söylemiş işi var gücü var her seferinde sizin sızlanmanızı dinleyemez. Yapabileceği bir şey yok zaten. Annesini arasın karıma karışma mı desin, bunu mu bekliyorsunuz? Eskiler ev ev üstüne olmaz diye boşuna dememişler ya duymayacaksanız ya cevabını vereceksiniz. Üniversite mezunu olmakla hamur açmak bağlantısını nasıl kurdunuz anlamadım ama yanlış bir şey söylememiş kayınvalideniz, niye bozuldunuz anlamadım şu anda çalışmıyor, asıl mesleğinizi yerine getirmiyorsunuz. Üniversite mezunu bir insanın bu şekilde yazı yazması da ilginç olmuş onu da ekleyeyim. Hamur açma beklentisi fazla evet ama yaşlı insan böyle görmüş, değişmez. Hazır mantı gerçekten çok sağlıksız ayrıca. Söylediği laflar yanlış değil ki. Sizin düşünemediğiniz detayları söylüyor aslında. Kendi evinize tek yaşasanız günlerce de bırakırsınız çamaşırı isterseniz ama birlikte yaşıyorsunuz. Bunun zorluklarını göze almış olmanız lazım.
Ayrıca evet çocuğunuzu emzirmeyi kayınvalideden öğrenebilirsiniz, bunda bir şer yok. Doğurduğunuz anda çocuk bakımı ile ilgili bilgiler beyninize yüklenmiyor. Karşınızda sizden daha tecrübeli ve daha bilgili var, bunu unutmayın.
Universite mezunu olup calismamak degil. Bir kadin calissa da calismasa da ne mezunu olursa olsun o mutfaga da giriyor, o evin isini yapmasi da bekleniyor. Kadin olunca calissan da calismasan da evin tum yuku kadinin uzerine kaliyor.
Bebek emzirme ile ilgili de hastanede zaten bebegin nasil emzirilecegi gosteriliyor.
Konu sahibi lohusa anladigim kadariyla. Lohusa depresyonu diye birsey var. Hormonlarin da etkisi var tabi. Ancak anne olunca hepimiz de yasadik her kafadan bir ses geliyor. Cocugu tuzlayalim kokmasin diyenler mi dersin, ben soyle yapardim diyenler mi dersin, kundak yap diyenler mi... her kafadan bir ses yukseliyor...ayol biz de cocuk buyuttuk biz soyle yapardik deyip basliyorlar... herkes cok bilgili, anne hicbirsey bilmiyormus gibi davraniliyor. Bebege sekerli su verenler, zorla emzige alistirmaya calisanlar.. Oyle yapma soyle yap diye herkes kendince akil veriyor. Lohusa iken de normalde takilmadigin bu seylere takilabiliyorsun. Konu sahibi kendini iyi ifade edememis de olabilir.
Tamam (!)Burada herkes yaptığım yazım yanlışlarına takılmış. Çok ilginç. Ben bu yazıyı yazarken çok üzgündüm ve ağlıyordum. Bu yazıyı yazmaktaki amacım bir yapıcı eleştri veya çözüm önerisi almaktı. Bu tarz yorumlar da geldi, bu yorumların sahiplerine teşekkür ederim. Konudan sapıp yazım yanlışlarına takılanlar da üniveriste mezunuyum dememe içerlenmişler(?). Eğer vaktim ve mental enerjim olsaydı burada bekçiliğini insanları aşağılayarak yaptığınız Türkçe'yi size layık(!) bir şekilde kullanırdım, emin olun.
Mültecilik hukuksal bir statüdür, bu kelimeyi ‘iğrenç ve ırkçı’ bulan sizsiniz ve bu sizin onlara bakış açınızı gösterir. Kelimenin tam anlamıyla demagoji yaparak odak değiştirmeye çalışmayın.Anadili Türkçe olmayıp Türkçe öğrenmeye çalışan biri gibi mi yazmıştınız yoksa mülteci mi? Dünya çapında bir sorun ve insanlık dramı olan mültecilik ve göç konusunu hafife alıp alay için kullanmışsınız. Bazı kavramlar üzerine şaka yapılamayacak kadar hassastır. Ve evet Türkçesi bozuk bir insan görüp "bu ne ya mülteci misin?" diye damgalamak ırkçılıktır. Bana karşı yapılmış bir ırkçılık değildir, o insanlara karşı yapılmış bir ırkçılıktır.
Bilmiyorum icsellestirdim mi... beki de... Siz soyleyince fark ettim....ama camasirlari makineye at, bunlari as, tencerenin agzi acik birakilir mi her yer yag olur... bana ilkokul cocugu gibi boyle soylenmesinden ben hoslanmam. Cok irrite edici bir davranis bence. Kimse emirler yagdiran, herseyi dikte eden birinden haz etmez ki. Niyeti iyi de olsa. Ogluma bile ben yapar misin eder misin diyorum. Aninda yapmadiginda da o sekilde tepki vermem ben mesela. Soyleyis tarzi cok onemli. Belki iyi niyetli ama bir evin duzenine karismak da hos degil. Emziriken gogsun bebegin burnunu tikamamasina aman dikkat et kizim nefes alamayip olen bebekler var diyebilir. Insanin kendi annesi soyleyince gucune gitmiyor da basjasi soyleyince gidiyor bir de. Ama annelerimiz de bilmem ki bu sekilde soylemez ya.Evet evin yükü genelde kadınlarda ama bunun şu anki konuyla ilgisini kuramadım?
Lohusalığın ne olduğunu biliyorum ben de yaşadım ama lohusa depresyonu öyle laftan sözden bunaldım değil çok ciddi bir hastalık. Evet herkes bir şey söyler kişi de kendine uygun bulduğunu araştırıp seçip yapar. Konu sahibi konuda bebek üzerinden tek bir tane örnek vermiş o da emzirme şekliyle ilgili. Sadece öyle tutma demiş belki o an gerçekten konu sahibi yanlış tutuyordu. Herkesin anne hiçbir şey bilmiyormuş tavrı ne kadar yanlışsa annelerin ben her şeyin en iyisini bilirim kimse bir şey söylemesin tavrı da o kadar yanlış. Siz sanırım biraz içselleştirdiniz bu konuyu
Bilmiyorum icsellestirdim mi... beki de... Siz soyleyince fark ettim....ama camasirlari makineye at, bunlari as, tencerenin agzi acik birakilir mi her yer yag olur... bana ilkokul cocugu gibi boyle soylenmesinden ben hoslanmam. Cok irrite edici bir davranis bence. Kimse emirler yagdiran, herseyi dikte eden birinden haz etmez ki. Niyeti iyi de olsa. Ogluma bile ben yapar misin eder misin diyorum. Aninda yapmadiginda da o sekilde tepki vermem ben mesela. Soyleyis tarzi cok onemli. Belki iyi niyetli ama bir evin duzenine karismak da hos degil. Emziriken gogsun bebegin burnunu tikamamasina aman dikkat et kizim nefes alamayip olen bebekler var diyebilir. Insanin kendi annesi soyleyince gucune gitmiyor da basjasi soyleyince gidiyor bir de. Ama annelerimiz de bilmem ki bu sekilde soylemez ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?