Bir Derdim Var..

Söyleyeceğim tek şey dünyaya birkere geliyorsun asla ve asla duzelmeyecek bir adam icin bukadar çabalamaya değermi. Sanada yazık kes at bu kangren olan kolunda kurtul biran once

O adamdan tek yapmayacaginiz şey bir çocuk. Alışmış kudurmustan beterdir oda alışmış bırakamaz üzgünüm.

Sırf sen annelik duygusunu tatmak istiyorsun diye hayatı mahvolacak bi bebek var.
Eşin bi delilik yapsada seni boşasa

Ben senden ev araba istemiyorum derken eşinizin size ev almak için mi kumar oynadığını zannediyorsunuz? Eşiniz bağımlı yani hasta olduğu için kumar oynuyor. Sizin rahatınızı düşündüğü için değil. Yani bu mantıkla oynamamaya ikna ederim sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Bence bu adamdan cocuk yapmaya cok acele etmeyin

Dün gece konuştum, ben oynamıyorum ama oynarsam da küçük meblalarda oynuyorum geçen hafta 10tl lik oynadım mesela dedi. Dedim ben sana nasıl guvenicem bu saatten sonra çok zor artık dedim. Tepkisi ise şu; ben çalışıyorum evin ihtiyaçlarını, faturalarını, kredileri ödüyorum, seni birşeyden mahrum bırakmıyorum sen bunlarla ilgileneceksin, ha faturani ödemem ihtiyaçlarını karşılamam ozaman konuşursun. Ama sen herşeyi irdeledikce irdeliyorsun,sen beni sürekli irdeledikçe araştırdıkça oynayasim yoksa da oynayasim geliyor senin yüzünden aklıma sen sokuyorsun diyor, hala araftayım.

Kendi yaptığı hatayı size yüklüyor suçlusu sizsiniz. Adam sizi manipüle etmeye çalışıyor hâlâ araftayim diyorsunuz. Bu kadar saf olmayın.

Kumar oynayıp da vazgeçeni görmedim. Yani bu adam bu oyunları ve daha fazlasını oynayacak. Bence bebek işini hatta evli kalma işini iyi düşünün. Bugün iddiada 60 bin kaybeden üç sene sonra kumar masasinda sizi kaybeder. Ve inanın hiç abartmıyorum.

Yalan söylüyor,kimbilir nasıl bir borç batağının içinde.Kumarbazlarin en belirgin özelliği,çok rahat yalan söylemeleri ve karşısındaki insanı çok iyi manipüle etmesidir.Bir gün icra memurları kapıya dayanınca anlarsınız.Neyse,sizin bu adamı bırakmaya niyetiniz yok gibi.Boşa dil döküyoruz.

Açın forumda kumar bağımlısı babasının arkasını toplamaktan perişan olan kadınların konularını okuyun.
Bir insanı bile bile böyle bir sıkıntıya mahkum etmeye ne hakkınız var?

"Ben ev, araba istemiyorum" deyince eşiniz oynamayacak mı sanıyorsunuz? Sanki adam sizi saraylarda yaşatmak için kumar oynuyor.
Siz ne derseniz deyin oynayacak.
Kendinizi yakmak istiyorsanız siz bilirsiniz ama böyle bir adamı baba yapmayın bari.

Gerçekten üzücü bir durum. Eşinizle kavga etmeden ciddi bir şekilde konusmayı denediniz mi?
Bu şans oyunları maalesef bir bağımlılık, sigara gibi alkol gibi. Ciddi bir irade ya da yardım almadan vazgeçmek çok zor maalesef.
Size tavsiyem kendi maddi yatırımınızı kendiniz yapın, maddi olarak kendinizi korumaya alın. Eşiniz ev masrafları vb daha çok sorumluluk verin. Umarım bir an önce vazgeçer.

Öyleyse çocuk düşünmeyin, meslek sahibi olunca ayaklrniz üstünde durursunuz insanların da ailenizin de size bakış açısı değişir. O zaman bosanir siniz. Ailenizle de yaşamak zorunda kalmazsiniz. Ben şu an boşanmak istiyorum ama bebeğim var diye katlanmak zorundayım. Ailem de arkamda değil, ona rağmen açık öğretim okuyorum belki meslek sahibi olurum diye. Ama sizin için bebek olmaması büyük bir avantaj.

Çocuk konusunda çok haklısınız, düsünmuyorum artık. Evlilik konusunda biraz daha gözlemlicem onu değişecek mi tekrar aynı hatayı yapacak mı diye. Gerekirse annesine anlatıcam bu konuyu,belki annesi oynarsan hakkımı helal etmem felan derse oynamaz annesine çok düşkün çünkü. Herkes boşan demiş,ama inan bı anda kestirip atmak okadar zor ki, tek kusuru bu işleri onun haricinde parayı asla esirgemeyen,lafını yapmayan, ailemle iyi geçinen,onlara harcamalar yapmama birşey demeyen biri. İlgili,sürekli öpüp koklayan sevdiğini dile getiren birisi.bizim tüm kavgalarımız maddiyat yüzünden oluyor. Bana sen paraya çok düşkünsün,çok düşünüyorsun para olaylarını yapma diyor. Evimiz var,arabamız da olur keyfini çıkar para para diye kendini de beni de sıkıntiya sokma diyor. Belki de terapi almalıyım bu konuda,bu konuları düşünmekten karar verememekten çok bunaldım artık.

Parası yok diye 10 liralık oynuyor. Para bulunca yine hepsini yatırır kumara. Ne diyordu "Para benim istediğim yere harcarım.". Şimdi tepkiyi gördü 1 adım geri bastı, ihtiyaçlarını gideriyorum daha ne istiyorsun diyor. Madem çok erkek, kumar borcunu ödeyebilmesi için verdiğiniz birikimlerinizi bi elden gelsin. Siz bu adamla bi şeyin sahibi olamazsınız.

Gidin alın terapi. Siz paragöz olmayın, para konularını düşünmeyin ki kocanız altınızdaki evi arabayı da yesin kumarda, ikiniz de rahatlarsınız.

Yorumunuz için teşekkür ederim, evet kavga etmeden de konuşuyorum,benim babam da alkol bağımlısı her akşam içer ama kimseye zararı dokunmaz,bana; senin babanda alkol bağımlısı bırakabiliyor mu? Onu biraktirmaya çalıştın mı? Ona niye birşey demiyorsun? Bunu da öyle düşün diyor. Sana hayatım boyunca birdaha oynamicam diye yeminler edemem,yapamam ama oynamayaya çalisicam elimden geldigince diyor. Sorumluluk konusuna gelince haftalık 1500tl alıyor, 1000tlsini bana veriyor birikim,masraflar vs için kendisine sigara parası hariç 200 250 TL kalıyor. Ondan da artirabilirse 10tl vs gibi iddaa oynuyor sanırım bilmiyorum.

Siz de "madem kumarbaz bir kocam, asla arkamda durmayacak bir ailem var ve atanamadım, o zaman ne yapmalıyım Buldum!! Tabii ki hemen çocuk yapmalıyım" mı dediniz?
Kendimi iyice batağa saplamadan rahat edemeyeceğim mi diyorsunuz?
Olur da ailem bile "boşa bu kumarbazı" derse çocuğu bahane ederim mi dediniz?

Kocanız kumar bağımlısı.
Öyle cebini takip ederek bir yere varamazsınız.
Annesi değilsiniz, bu takip işi iyice yüzgöz olup, eşinizin sizi sallaması dışında birnise yaramaz.
Ailenizden korktuğum için boşananiyorum bari çocuk mu yapayım diye düşünüyorsunuz? Mükemmel gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…