• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Bir derdim var :(:(:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

dygckmk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2011
32
0
36
İzmir
Of kızlar oof çok dertliyim .. 7 yıldır birlikteyiz sevgilimle sürekli engeller çıkıyor karşımıza bir türlü resmiyete dökemiyoruz ve ailem başta olmak üzere artık herkes üstüme geliyor haklı olarak . bu yaz nişan yapacagımızı söyleyen sevgılım 2gun önce önce söz yapalım kışada nişan yaparız dedi fakat bizim adetlerimizde söz yok anneme söz yapsakmı önce dedim başımıza yeni adetler cıkarma dedi :84: onun anneside borcumuz var bu yaz söz kışa nişan olur anca demiş napıcam bılmıoyrum :32:

canım öncelikle hayırlı olsun inşaallah
rabbim tamamına erdirsin tez zamanda
7 sene birliktelik zaten dile kolay
bu 7 sene içinde hiç birşeyler düşünmediniz mi
yaşlarınız kaç acaba?
ne biliyim çok uzun zaman gibi geldi baan
annende haklı şimdi ve sizine vlilik zamanınız gelmiş bence

bence sevgilinin dediği doğru canım. önce seni istemeye gelsinler söz yapın sonra da nişan yaparsınız. belki maddi durumunu toparlamaya çalışacaktır o arada. sen aileni ikna et bence :34:

7 senemi dile kolay çokk uzun bir zaman bana sanki oyalıyor gibi geldi sizin sözlük halınızmı varya söz nişan insanların birbirlerini tanım a aşamasıdır benım bilddigim. ama siz zaten yeterince tanışmışsınız canım istemeye geldıklerınde benım bildigim yüzükler takılır sonrada 1 ay olmadan nişan yapılır, artı nişanıda kız tarafı yapar. nişanlıyken bekleyin durumlarıd toparlanmış olur ne kadar beklersen o kadar b....u çıkıyo derlerya bence uzun süren ilşkiler evlılıkle sonuçlanmıyor sonuçlananlarda ise hep mutsuzluk oluyor bence uzatmayın derim yaşınız kaç bu arada?

canım öncelikle hayırlı olsun inşaallah
rabbim tamamına erdirsin tez zamanda
7 sene birliktelik zaten dile kolay
bu 7 sene içinde hiç birşeyler düşünmediniz mi
yaşlarınız kaç acaba?
ne biliyim çok uzun zaman gibi geldi baan
annende haklı şimdi ve sizine vlilik zamanınız gelmiş bence
Teşşekr ederim canım 23 yaşındayız biz :(

7 senemi dile kolay çokk uzun bir zaman bana sanki oyalıyor gibi geldi sizin sözlük halınızmı varya söz nişan insanların birbirlerini tanım a aşamasıdır benım bilddigim. ama siz zaten yeterince tanışmışsınız canım istemeye geldıklerınde benım bildigim yüzükler takılır sonrada 1 ay olmadan nişan yapılır, artı nişanıda kız tarafı yapar. nişanlıyken bekleyin durumlarıd toparlanmış olur ne kadar beklersen o kadar b....u çıkıyo derlerya bence uzun süren ilşkiler evlılıkle sonuçlanmıyor sonuçlananlarda ise hep mutsuzluk oluyor bence uzatmayın derim yaşınız kaç bu arada?

çok iyi tanıyorum onu artık oyalama söz konusu degıl ama işte of 23 yaşındayız :(

Son düzenleme:
Çalışıyor musunuz peki? Yani düğünü yapıp evininiz geçindirebilecek konumdamısınız? Bunu şey için soruyorum, eğer düğünü erken bir zamana düşünüyorsanız; nişan için çok büyük uğraşlara girmezsiniz. Ama bir kaç yıl bekleyecekseniz eğer, müstakbel kayınvalidenizin dediği gibi toparlanmak falan lazım. Artık söz nişan vs çok teferruat. İsteme olur, kız verilir orda yüzük takılır. Sonra nişan yapılır. Gönüller bir olduktan sonra orta yol bulunur. Birde adet, yöre vs çok takılmayın. Bizim memlekettede herşey prosedürüne göre işler. Kız verilir, söz kesilir, dua edilir, nişan alışverişi yapılır, tepeden tırnağa giydirilir, nişan olur, takısı takılır vs vs... Bende nişanlandım ama hiç prosedüre uymadan :) isteme oldu ertesi gün evde yüzüklerimiz takıldı, takı istemedim. Yakın eş dost geldi, kahveler içildi, ikramlar yapıldı, nişan tatlımız yendi, pastamız kesildi. Kendi istediğimiz tarihede düğün salonumuzu tuttuk nişanlımla.. Eğer adet, yöre, kural vs dinleseydim ohooo hem daha çok beklerdim hemde çok gereksiz uğraşlara girerdim. Sevdiğim insanlayım, kafam rahat, mutluyum... Sizde orta yolu bulun, çok fazla sıkıntıya girmeyin. :34:

Çalışıyor musunuz peki? Yani düğünü yapıp evininiz geçindirebilecek konumdamısınız? Bunu şey için soruyorum, eğer düğünü erken bir zamana düşünüyorsanız; nişan için çok büyük uğraşlara girmezsiniz. Ama bir kaç yıl bekleyecekseniz eğer, müstakbel kayınvalidenizin dediği gibi toparlanmak falan lazım. Artık söz nişan vs çok teferruat. İsteme olur, kız verilir orda yüzük takılır. Sonra nişan yapılır. Gönüller bir olduktan sonra orta yol bulunur. Birde adet, yöre vs çok takılmayın. Bizim memlekettede herşey prosedürüne göre işler. Kız verilir, söz kesilir, dua edilir, nişan alışverişi yapılır, tepeden tırnağa giydirilir, nişan olur, takısı takılır vs vs... Bende nişanlandım ama hiç prosedüre uymadan :) isteme oldu ertesi gün evde yüzüklerimiz takıldı, takı istemedim. Yakın eş dost geldi, kahveler içildi, ikramlar yapıldı, nişan tatlımız yendi, pastamız kesildi. Kendi istediğimiz tarihede düğün salonumuzu tuttuk nişanlımla.. Eğer adet, yöre, kural vs dinleseydim ohooo hem daha çok beklerdim hemde çok gereksiz uğraşlara girerdim. Sevdiğim insanlayım, kafam rahat, mutluyum... Sizde orta yolu bulun, çok fazla sıkıntıya girmeyin. :34:

Allah mutlulugunuzu daim etsin canım . Ben eczanede çalışıyorum erkek arkadasımda polis şu borç işi olmasa gayet güzel geçiniriz ama erkek arkadasım ev aldı aılesıne o yuzden cok borcu var . kayınvalıdem bu yaz tanışma söz olsun kışın nişan takarız yazada düğün olur diyomuş bılmıyorum artık nolucak ne bıtıcek :50:

Amin cnm hepimiz mutlu olalım inşallah çok çok :34: Anladım, çalışan mesleği olan insanlarsınız. Erkek arkadaşın o borçlarını bu 1 yıl içersinde bitirecek mi peki?? Eğer yaza düğün düşünüyorsanız, nişanı zaten kız tarafı yapar. Erkek arkadaşınla konuşursun, kendi bütçenize göre bir nişan yaparsınız. Yüzükler takılıyor, adı konuyor. Ha nişan ha söz. Hem ailenizle konuşarak hemde sevgilinizle konuşarak bu işi halledersiniz. Unutmayın ki, en fazla sorunlar ayrılıklar bu dönemde çıkıyor.

çok iyi tanıyorum onu artık oyalama söz konusu degıl ama işte of 23 yaşındayız :(

odamı 23 yaşında ?eger öleyse bekleyın tatlım bence aceleniz ne? daha erken bencede bu yaş evlenmek için ben varya 25 yaşıma kaar evlılıgın lafını bile ettırmezdım en az 28-30 derdim illada evlenmek gerekiyorsa tabii:) benım görüşümce bir kadın 25.erkekte ennn az 30 olmalı anca oturuyo herşey yerli yerine çünkü hiçççç acele etme

Back
X